Dodaj do ulubionych

Zimne rączki i stópki

06.09.06, 17:14
Dziewczyny, mój tygodniowy niemowlak przebywa w pomieszczeniu w temperaturze
23 stopnie a często ma zimne rżczki i stópki, czasami nawet sine. Ubieram go
ciepło, na nóżki dodatkowo skarpetki, śpi pod lekką ciepłą kołderką, ale to
nie pomaga. Czy któraś z Was zmagała się z takim problemem? W szpitalu było
bardzo ciepło, włączone ogrzewanie. Może trudno mu się przystosować do nowych
warunków? Help plisss
Obserwuj wątek
    • luna333 Re: Zimne rączki i stópki 06.09.06, 17:46
      to normalne - dzieci nie mają jeszcze w pełni sprawnego układu krwionośnego i
      stad bardzo często mają zimne rączki i nóżki - to czy dziecku jest ciepło
      sprawdza się na karku - jak wilgotny i gorący to przegrzany jak chłodny to zimno
      mu.
      • ewamalcahn Re: Zimne rączki i stópki 08.09.06, 20:24
        ja niedawno się przestraszyłam bo moja 4,5 dzidzia zaczęła mnie bardzo zimnne
        rączki, pediatra powiedziała że jeśli nie ma innych objawów to jest to po
        prostu jego uroda.
    • magda505 Re: Zimne rączki i stópki 08.09.06, 20:29
      mój synek 7mies nawet jak jest ciepło i zdejmie sobie skarpetke to zaraz ma
      zimne stópki poprostu ciepłolubny za mna chyba.
      • ewelina_sn Re: Zimne rączki i stópki 08.09.06, 21:32
        ja z moim dzidziusiem trafiłam do szpitala na obserwację jak miał 3 tygodnie
        właśnie przez zimne rączki i stópki oraz zasinienie.Wysłała nas pediatra podczas
        kontroli. Na szczeście okazało się po konsultacji kardiologicznej że to tylko z
        zimna i niedojrzałości układu krwionośnego.A poza tym może być dziedziczne (ja
        od zawsze miałam zimne dłonie i stopy).Jeżeli bardzo Cię to niepokoi to powiedz
        o tym swojemu pediatrze, niech da skierowanie do kardiologa.Chociaż pewnie też
        nic poważnego nie wykaże, lepiej zbadać, zasięgnąć fachowej porady i być spokojnym.
        Pozdrawiam.
        • ato8 Re: Zimne rączki i stópki 08.09.06, 23:30
          Mi powiedzieli w szpitalu,ze taki maluch nie radzi sobie z dostosowaniem temp
          ciała do otoczenia,nie reguluje tego w żaden sposób.Moja ma często zimne,nawet
          lekko sinawe,ale ja mam kłopoty z krążeniem i podejrzewam,ze ma to po mnie.Nie
          martw się,jak podrosnie,to to się poprawi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka