izabela.majewska 18.09.06, 13:35 www.allegro.pl/item128395942_super_wiaderko_do_kapieli_niemowlat_bcm.html Co o tym myslicie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda505 Re: Wiaderko do kompieli niemowlaka 18.09.06, 13:43 dla mnie to kicz ,reklama i jak umyjesz dziecku pupe?musisz sie nagimnastykowac zeby to zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
to.nieja Re: Wiaderko do kompieli niemowlaka 18.09.06, 14:14 Rodzina w Holandii stosowała takie wiaderko, i ja też bym spróbowała, gdyby nie porażająca cena. Ale szczerze mówiąc jest to taki bajer. My Maćka kąpaliśmy w zwykłej wanience i bardzo to lubił. Uwielbał chlapać nóżkami i rączkami, bardzo się relaksował. Fakt, że w wanience zużywa się więcej wody i jest ciężka, czasem trudno też utrzymać malucha. Potem kąpaliśmy go już w foczce w dużej wannie, a jak już przestał się mieścić w foczce, to teraz kąpie się razem ze mną lub z mężem i jest fajnie. Wątpię, czy większe, kilkumiesięczne dziecko będzie chciało siedziec w takim małym wiaderku. Jeżeli uda Ci się to wiaderko kupić tanio, to może spróbuj, ale to nie jest konieczny wydatek. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowy_kot Re: Wiaderko do kompieli niemowlaka 18.09.06, 15:10 Witam! Kupilismy wiaderko dla naszego Maluszka i m.in. używalismy go do 6 miesięcy. Na samym poczatku jest problem z kikutem pępowinowym. Namydlalismy więc Małą na ręczniku i tylko była opłukiwana wodą. Ale kiedy kikut odpadł, po namydleniu Małej wkładalismy ja do wiaderka, siadała na dnie i bardzo jej sie podobało. Tak kąpaliśmy ją wiele miesięcy. Wiaderko pomagało też na kolki, podczas bólu brzuszka wkładliśmy ja do wiaderka, robilismy fale, ciepła woda masowała brzuszek i ból łagodniał. W wiaderku była do momentu kiedy wykombinowła, że w wodzie łatwo się staje i zabawy przestały juz byc bezpieczne. A główkę, myje sie łatwo: przed włożeniem do wiaderka namydlasz, dzieciaczka pochylasz nad wiaderkiem, polewasz główkę wodą z wiaderka i gotowe. Teraz kąpie sie w wanience, bo tam ma wiecej miejsca na zabawy. Wiaderko jest oki, ale rzeczywiscie mycie w nim nie jest najłatwiejsze. Stanowi raczej rodzaj zabawy i relaksu. Można kupic bo dzieciaczek jest zadowolony z kąpieli (miałam porównanie wanienka - wiaderko), ale w pozniejszym okresie czasu i tak lepsza jest wanienka - wiecej miejsca. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tajbrum Re: Wiaderko do kompieli niemowlaka 18.09.06, 19:29 My mamy takie wiaderko, mały ma teraz 4 miesiące i kąpiemy go w nim od momentu kiedy odpadł mu kikutek. Syncio jest bardzo zadowolony. Na początku- kiedy miał kikutka- kąpaliśmy go w malutkiej wanience - nie był zbyt szczęśliwy - nie podobało mu sie wkładanie go do wody plecami, potem przeszliśmy na wiaderko. Tymek przestał płakać przy kąpieli, czuje sie chyba w wiaderku bardziej bezpiecznie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha9991 Re: Wiaderko do kompieli niemowlaka 18.09.06, 20:13 DDD ale chyba nie od 1 dnia życia jak jest napisaneDD i nie 3 latekDDD szczerze to się ubawiłam bo nie wyobrażam sobie takiej kąpieli, osobiście - nie kupiłabym Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: Wiaderko do kompieli niemowlaka 19.09.06, 00:38 Hihihihihi! Wyobraziłam sobie moją starszą (trzy latka) córkę w takim wiaderku! Hihihihihi! Odpowiedz Link Zgłoś
asia06 Re: Wiaderko do kompieli niemowlaka 19.09.06, 03:59 To wiaderko to straszna bzdura. Po pierwsze, niczego po za głową nie da się w nim umyć (a i tu mam poważne wątpliwości), po drugie to się zaraz wywali razem z dzieckiem. Kilkudniowego czy kilkutygodniowego dzieciaka bym do tego nie włożył, bo chyba bym się obawiał o życie dziecka, a większe jak zacznie brykać to za kilka sekund rozwali sobię głowę o podłogę i się tym wiaderkiem od góry nakryje. Jako wiadro na odpadki nadaje się doskonale. A żona podpowiada, że zawsze marzyła o takiej misce do ciasta. mąż asi 06. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek5 Re: Wiaderko do kompieli niemowlaka 19.09.06, 07:50 Ciekawe ze o funkcjonalnosci takiego wiaderka wypowiadają sie osoby które nie maja zielonego pojecia bo same nie uzywały nigdy podobnego sprzętu... Siostra posiada takie wiaderko i zarówno ona jak i jej dwójka dzieciaków sa zachwycone! Wiaderko wcale nie jest niestabilne (dziecko zreszta zawsze tak czy siak kąpie sie pod opieką rodzica, bo chyba nikt nie wyobraża sobie że by było inaczej). Troche krytycyzmu nie zaszkodzi ale niech bedzie konstruktywny! Nikt nie ocenia samochodu po kolorze a komputera po ilości świecących diodek Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha9991 Re: Wiaderko do kompieli niemowlaka 19.09.06, 10:41 nie wydaje mi sie funkcjonalne-no chyba ze w podrózy, jak tu machać nóżkami i pluskać się)) ps. a może wymyślić maxi wiaderko dla dorosłych którzy chcą się wyciszyć, takie antystresowe... Odpowiedz Link Zgłoś
katia_5 Re: Wiaderko do kompieli niemowlaka 19.09.06, 23:49 Mam dwójkę dzieciaków w tym 3 miesięczną córeczkę. Nie wyobrażam sobie mycia dzieci w takim wiaderku zwłaszcza niemowlaczków, które nie powinny siedzieć. Polecam wanienki, które nakłada się na wannę.Mają korki, więc wodę wypuszcza się od razu do dużej wanny,nie trzeba ich przenosić wraz z wodą.Sama taką mam i jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś