Dodaj do ulubionych

Spacer a deszcz

04.10.06, 13:49
Wczoraj padało, dzisiaj pada. Co ze spacerkami?? Chodzicie na spacerki w
deszcz?? Jeśli tak - jak sobie radzicie: folia na wózek, w rękę parasol? Czy
tak a radę prowadzic wózek??
Czy może siedzieć w domu?? Przyznam, że drugi dzień w domu i już nie
wyrabiam, mój mały też - naspacerku ładnie śpi, w dom niestety nie sad.
To jak: chodzić czy nie chodzić??
Obserwuj wątek
    • ekasia1 Re: Spacer a deszcz 04.10.06, 13:56
      Ja chodzę, bo w domu nie wyrabiamy. Wczoraj tylko troszkę kropiło, więc nie
      było większego problemu. Folia na wózek, starsza (2 lata) ma pelerynkę
      przeciwdeszczową, a ja bluza z kapturem (ale kaptur mi się nie przydał). Dziś
      jak zaczynaliśmy spacer to nie padało, w trakcie zaczęło padać więc my pod
      daszek i jak zelżało to powrót do domu. Spacerujemy ok. 1 - 1,5 h. Po drodze
      zahaczamy o sklep.
    • mw144 Re: Spacer a deszcz 04.10.06, 13:58
      Zabieram ze sobą folię na wózek i chodzę. Raz nas nawet nieźle zmoczyło, bo w burzę wracaliśmy pół godziny pieszo do domu, ale obydwoje mamy się sie świetnie, deszcz nikomu nie zaszkodził.
    • figrut Re: Spacer a deszcz 04.10.06, 14:11
      Jak leje porządnie, to nie wychodzę. Co to za przyjemność moknąć na jesiennym
      deszczu. Spacer z folią przeciwdeszczową cały czas zaciągniętą, też chyba nie
      należy do szczególnych przyjemności. Zmokniesz i możesz się rozchorować, dopiero
      wtedy opiekując się dzieckiem gdy sama masz gorączkę możesz nie wyrobić.
    • kanaviosta Re: Spacer a deszcz 04.10.06, 17:49
      lubie spacerowac podczas deszczu, więc nie siedze nigdy w tym czasie z dzieckiem w domu. w cieplejszy dzień: wózek: rozłożona budka i parasol na słońce. chłodny dzień: budka i ochraniacz przeciwdeszczowy na wózek. nie zakładam tych plastikowych szybek (sama bym nie chciała za taka szybka siedziec), niech dziecko trochę się dotlenia. gdy pada, noszę po prostu cienki płaszcz z kapturem wink parasol trzymam ramieniem albo razem z córcią, gdy niosę ja na rękach wink
      • renia1807 Re: Spacer a deszcz 04.10.06, 18:06
        Ja w deszczu nie spaceruję, siedzę z małą na werandzie{zadaszonej)
    • julienx Re: Spacer a deszcz 04.10.06, 21:26
      Jeśli leje - to siedzimy w domu. Ale jesli tylko kropi, albo siąpi to folia na
      wozek i lecimy do parku pod drzewka. Nie jest jeszcze zimno wiec sam deszczyk
      nam nie przeszkadza, a mały spi sobie, bo w domu to różnie.
      • jo7775 powiem tak: 04.10.06, 22:48
        Wera 13 skonczy 4 miesiące.
        Pierwszy raz na spacerze byłysmy jak miała 7 dni.
        Od tej pory nie opuściłysmy ani jednego dnia. Jak pada to chodzimy krócej
        troszkęsmile
        • kamila_mila Re: powiem tak: 05.10.06, 00:11
          My spacerujemy tylko jak mało pada.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka