deest 06.10.06, 22:17 Od kilku dni nasza trzymiesieczna coreczka zaczyna ulewac godzine lub dwie po jedzeniu. nie wiadomo dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda_wojciechowska Re: ulewanie 06.10.06, 22:29 Pewnie z takich samych powodow, jak inne dzieci - nachapala sie powietrza podczas jedzenia i musiala "oddac" zalegajace mleko. Noscie mala i poklepujcie po kazdym karmieniu. Naszemu Szymkowi czasem sie nie odbije po jedzeniu i wtedy tez zdarza sie, ze mu sie uleje. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.ola Re: ulewanie 06.10.06, 22:32 nasza córeczka ma skończone trzy miesiące i też po każdym jedzeniu ulewa,pomimo odbicia. w ciągu dnia to musze nawet niekiedy 4 razy ją przebierać. Odpowiedz Link Zgłoś
izex Re: ulewanie 07.10.06, 15:42 Szczescie maja te mamy ktorym dzieci tylko czasami ulewaja. Moja Ania ulewa od urodzenia i to niekiedy kilkakrotnie w ciagu dnia, przebierana jest tez nie malo a ogolnie to "uzyguje" po wszystkim ,jak zje obiadek to za godzine wszystko jest w marchewce.Jest to naprawde meczace ale co zrobic.Teraz ma 6 miec. i nadal to samo ponoc do roku tak moze byc Odpowiedz Link Zgłoś
ala1110 Re: ulewanie 07.10.06, 16:12 Moja mała jak ja Ją karmię to nie ulewa, bo dajem jej mleczko na dwa razy. Polowa butki i na ramię, żeby się odbiło i po jedzeniu drugi raz do odbicia. Póżniej staram się troszkę Ją zabawić na leżąco i do następnego karmienia z głowy. Tatuś nie stosuje się do moich rad, karmi na raz a później wyczynia z Nią różne fikołki, samoloty i ulanie gotowe. Dlatego spróbuj karmić ją na raty - może to być trudne, zwłaszcza jak jest bardzo głodna, ale przynajmniej będzie miała mniej powietrza połkniętego w sobie i nie będzie tak ulewać. Odpowiedz Link Zgłoś
samanta05 Re: ulewanie 07.10.06, 18:33 Tez staram sie dawac synkowi na raty, ale czasem po pierwszej usypia A pozniej budzi sie po godzinie glodny. Tak zle i tak niedobrze Odpowiedz Link Zgłoś
monia20122 Re: ulewanie 08.10.06, 12:53 moze to byc refluks zaladkowo-przelykowy,stwierdza to usg Odpowiedz Link Zgłoś
marcelkowamama Re: ulewanie 08.10.06, 12:57 moze to byc refluks a moze tez byc to objawem skazy bialkowej Odpowiedz Link Zgłoś
izex Re: ulewanie 08.10.06, 15:47 Moja Ania jest zdrowa ani refluks ani skaza poprostu tak jest zaczelam jej dawac zwykle mleko we woreczku i jest lepiej Odpowiedz Link Zgłoś