06.10.06, 22:17
Od kilku dni nasza trzymiesieczna coreczka zaczyna ulewac godzine lub dwie po
jedzeniu. nie wiadomo dlaczego
Obserwuj wątek
    • magda_wojciechowska Re: ulewanie 06.10.06, 22:29
      Pewnie z takich samych powodow, jak inne dzieci - nachapala sie powietrza
      podczas jedzenia i musiala "oddac" zalegajace mleko. Noscie mala i poklepujcie
      po kazdym karmieniu. Naszemu Szymkowi czasem sie nie odbije po jedzeniu i wtedy
      tez zdarza sie, ze mu sie uleje.
      • kasia.ola Re: ulewanie 06.10.06, 22:32
        nasza córeczka ma skończone trzy miesiące i też po każdym jedzeniu ulewa,pomimo
        odbicia. w ciągu dnia to musze nawet niekiedy 4 razy ją przebierać.
        • izex Re: ulewanie 07.10.06, 15:42
          Szczescie maja te mamy ktorym dzieci tylko czasami ulewaja. Moja Ania ulewa od
          urodzenia i to niekiedy kilkakrotnie w ciagu dnia, przebierana jest tez nie
          malo a ogolnie to "uzyguje" po wszystkim ,jak zje obiadek to za godzine
          wszystko jest w marchewce.Jest to naprawde meczace ale co zrobic.Teraz ma 6
          miec. i nadal to samo ponoc do roku tak moze byc
          • ala1110 Re: ulewanie 07.10.06, 16:12
            Moja mała jak ja Ją karmię to nie ulewa, bo dajem jej mleczko na dwa razy.
            Polowa butki i na ramię, żeby się odbiło i po jedzeniu drugi raz do odbicia.
            Póżniej staram się troszkę Ją zabawić na leżąco i do następnego karmienia z
            głowy. Tatuś nie stosuje się do moich rad, karmi na raz a później wyczynia z
            Nią różne fikołki, samoloty i ulanie gotowe. Dlatego spróbuj karmić ją na raty -
            może to być trudne, zwłaszcza jak jest bardzo głodna, ale przynajmniej będzie
            miała mniej powietrza połkniętego w sobie i nie będzie tak ulewać.
            • samanta05 Re: ulewanie 07.10.06, 18:33
              Tez staram sie dawac synkowi na raty, ale czasem po pierwszej usypia uncertain A
              pozniej budzi sie po godzinie glodny. Tak zle i tak niedobrze smile
    • monia20122 Re: ulewanie 08.10.06, 12:53
      moze to byc refluks zaladkowo-przelykowy,stwierdza to usg
      • marcelkowamama Re: ulewanie 08.10.06, 12:57
        moze to byc refluks a moze tez byc to objawem skazy bialkowej
        • izex Re: ulewanie 08.10.06, 15:47
          Moja Ania jest zdrowa ani refluks ani skaza poprostu tak jest zaczelam jej
          dawac zwykle mleko we woreczku i jest lepiej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka