Dodaj do ulubionych

o co chodzi cały czas z tą wyszukiwarką?

10.10.06, 19:22
po to jest forum, żeby się pytac a inni odpoiadali. Takie małe kontakty
między ludzkie żeby się może też wytwarzały i żeby miec świadomośc, że ktoś
tam po drugiej stronie też jest człowiekiem i on jest tu i teraz i ma lub
miał podobny problem.

Może moderatorom po prostu nie chce się czytac nowych postów?

Powiedzcie proszę. O co chodzi?
Obserwuj wątek
    • agapedagozka Re: o co chodzi cały czas z tą wyszukiwarką? 10.10.06, 19:29
      Chodzi o to żeby nie powielać tematów, które pojawiają się na forum parę razy w
      ciągu dnia. Natomiast czasami dobrze jest przypomnieć stary temat bo powstają
      nowe zabawki, metody itp.
      • b.bujak Re: o co chodzi cały czas z tą wyszukiwarką? 10.10.06, 21:30
        agapedagozka napisała:
        Natomiast czasami dobrze jest przypomnieć stary temat bo powstają
        > nowe zabawki, metody itp.

tak... szczególnie, jeśli chodzi o "seks po cc", "miesiączkę po porodzie" ( nie
        mówiąc o tym, że to nijak się ma do "rozwoju i pielęgnacji niemowlęcia ) smile

do autorki wątku - oprócz tego, co zostało już napisane - owszem - dla
        moderatora jest dość nużące czytanie setki razy tego samego, ale chodzi również
        o to, żeby nie zaśmiecać forum niepotrzebnymi wątkami - wśród masy
        powtarzających się wątków i wśród wątków nie związanych z tematyką danego forum
        zginęłyby wązniejsze i ciekawsze wątki - po prostu po chwili zostałyby
        zepchnięte na dalsze strony;
        a poza tym wyszukiwarka ( i FAQ ) dają Ci od razu odpowiedź na dane zagadnienie
        i nie musisz czekać, aż ktoś napisze Ci odpowiedź; więc jeśli jakaś mama martwi
        się, dlaczego dwumiesięczniak się ślini, w wątku FAQ "od ręki" znajduje
        odpowiedź na swoje zmartwienie; jeśli mamę karmiącą boli gardło - otwiera FAQ (
        najlepiej na odpowiednim forum Karmienie piersią ) i już po chwili może pójść
        do apteki po Tantum Verde, zamiast czekać na odpowiedzi nie wiadomo, jak
        długo...
        • dorak8 no właśnie 10.10.06, 21:55
          nie zrozumiałaś mnie
          • zona_mi Re: no właśnie 10.10.06, 21:57
            dorak8 napisała:

> nie zrozumiałaś mnie

O co więc pytałaś? Bo ja chyba też nie zrozumiałam w takim razie.
          • b.bujak Re: no właśnie 10.10.06, 22:38
            forum spełnia dwojaką rolę - po pierwsze to, o czym piszesz - bieżąca wymiana
            doświadczeń spotykających się tu mam;
            a po drugie forum jest źródłem informacji - warto korzystać z już z tych tu
            zebranych, zamiast co kilka dni omawiać na nowo ciągle te same tematy;
            myślę, że jeśli będziesz tu zaglądać wystarczająco długo i często ( jak np
            moderator smile), to zrozumiesz, o co mi chodzi...
        • agapedagozka Re: o co chodzi cały czas z tą wyszukiwarką? 10.10.06, 23:31
          O seksie nie pisałam, chyba wiadomo ze takie tematy porusza się na innych
          forach.
          • mika_p Re: o co chodzi cały czas z tą wyszukiwarką? 10.10.06, 23:34
            Nie kazdy wie smile
            Wręcz przeciwnie, niektore mamy uważają, ze skoro są mamami niemowląt, to forum
            Niemowlę jest właściwym do pisania o seksie mamy niemowlaka.
          • b.bujak Re: o co chodzi cały czas z tą wyszukiwarką? 11.10.06, 11:20
            aga - ten przytyk o seksie nie był skierowany do Ciebie osobiście smile
            a trzymanie się tematyki forum, dla wielu, niestety, wcale nie jest takie
            oczywiste...
            pozdrawiam
            • agapedagozka Re: o co chodzi cały czas z tą wyszukiwarką? 11.10.06, 21:10
              Ok : )
    • moreno500 Re: o co chodzi cały czas z tą wyszukiwarką? 10.10.06, 20:27
      bo akurat forum niemowlę to nie miejsce na pogaduszki, a na dzielenie się
      doświadczeniami, także jeśli coś już zostało omówione, to się tego nie powiela.
      przed korzystaniem z forum powinnaś się zapoznać z netykietą, wiedziałabyś, o
      co chodzi
    • mika_p Re: o co chodzi cały czas z tą wyszukiwarką? 10.10.06, 20:55
      Bo po piątym razie mama pisząca o fachowym zapinaniu pampersa zeby kupa sie nie
      wylewała, albo o fachowym gotowaniu smoczka zeby guma nie przywarła do garnka -
      po piątym razie plus minus, ta mama ma dość. Uwazza, ze juz sie wystarczająco
      naproddukowała w temacie i wiecej sie w takowych nie wypowiada. Nieużywanie
      wyszukiwarki to bazowanie na opiniach tych kilku mam, które w danym temacie
      wypowiadały sie raz, dwa, góra cztery - czyli stosunkowo niewielu, bo tematy na
      forum potrafią powtarzac sie po kilka razy w tygodniu, jak nie częściej. Mama
      nieużywająca wyszukiwarki odcina sie od doswiadczen setek forumowiczek, i
      bazowac moze tylko na doswiadczeniu tych nielicznych, ktorym dany temat sie
      jeszcze nie przejadł - albo sa to swiezo upieczone mamusie (czyli z niewiele
      wiekszym doswiadczeniem od pytającej), albo - z rzadka - nowe forumowiczki,
      ktore nie były tu od początku niemowlęctwa dziecka.
      • mama_kotula Re: o co chodzi cały czas z tą wyszukiwarką? 10.10.06, 23:35
        Podpisuję się pod wypowiedzią Miki_p wszystkimi czterema kończynami.
      • budzik11 Re: o co chodzi cały czas z tą wyszukiwarką? 11.10.06, 10:39
        O, święte słowa i doskonała argumentacja. Ja jestem na forum od 2 lat, i jak
        widzę po raz nie wiem, który wątek np. Dieta mamy karmiącej", albo co jedzą
        wasze x-miesięczniaki", albo wątek nic nie mówiący "Pytanko" (!!!) to nawet mi
        się już nie chce go otwierać, bo ile można o tym samym pisać... A napewno
        mogłabym coś doradzić, ale po prostu nie chce mi się pisać po raz któryś o tym
        samym...
    • zona_mi Re: o co chodzi cały czas z tą wyszukiwarką? 10.10.06, 21:22
      Chodzi między innymi o to, że aby szybko uzyskać potrzebne informacje, nie ma
      potrzeby czekać aż zgłosi się ktoś, kto odpowie na post, można je odnaleźć
      samemu, natychmiast, w ilosci zadowalajacej. Dlatego warto korzystać z
      wyszukiwarki i wątku z najczęściej zadawanymi pytaniami. To służy wyłącznie
      wygodzie emam smile
    • budzik11 Re: o co chodzi cały czas z tą wyszukiwarką? 11.10.06, 10:36
      Wyszukiwarka jest po to, żeby przed zadaniem pytania znaleźć na nie odpowiedź.
      Widzę, że nie dosć, że mało kto z niej korzysta, to w ogól emało kto nawet
      przegląda bieżące wątki, tylko od razu zakąłda nowy wątek. Przykład z dziś:
      osesek76 zakłąda wątek "Odstawianie smoczka - uspokajacza" podczas kiedy
      dosłownie 5 wątków niżej jest dokłądnie o tym samym wątek konefka29
      (pozdrowienia!).
      • driadea Re: o co chodzi cały czas z tą wyszukiwarką? 11.10.06, 10:51
        No, to ja się tylko uśmiechnę do przedmowczyń (żeby nie było, że mnie tu nie
        było) wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka