angelika75 07.11.06, 09:54 u nas w przychodni jak chcialam zeby po zwazeniu szkraba pielegniarka zmiezyla ja to powiedziala ze dopiero jak dziecko stoi to mieza jak jest u was Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_kotula Re: mierzenie dziecka 07.11.06, 09:57 angelika75 napisała: > u nas w przychodni jak chcialam zeby po zwazeniu szkraba pielegniarka zmiezyla > ja to powiedziala ze dopiero jak dziecko stoi to mieza jak jest u was W naszej przychodni na życzenie matki mierzą na "ławeczce" (liberometrze), ale z zaznaczeniem, aby nie sugerować się za bardzo wynikami. Miarodajne wyniki pomiaru wzrostu osiąga się faktycznie dopiero, jak dziecko umie stać prosto Odpowiedz Link Zgłoś
angelika75 Re: mierzenie dziecka 07.11.06, 10:31 u nas jest taka leweczka z miarka przyklejona ale nic ztego wogle mnie denerwuje to babsko bo niestety jest tylk jedna pielegniarka od tego niezmienie przychodni bo lekarke mam swietna pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: mierzenie dziecka 07.11.06, 09:59 U nas zawsze mierzą zwykłym centymetrem krawieckim. Odpowiedz Link Zgłoś
tartulina Re: mierzenie dziecka 07.11.06, 10:20 Zawsze moje dzieci były mierzone. Tutaj, gdzie mieszkam obecnie mają fajne "miarki" jednorazowe.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mewa Re: mierzenie dziecka 07.11.06, 10:49 A u mnie powiedzieli że mierzą jak dziecko skończy pół roku Odpowiedz Link Zgłoś
maszka_m Re: mierzenie dziecka 07.11.06, 13:29 Moją córkę pierwszy raz zmierzyli na specjalnej ławeczce jak skończyła rok. Wcześniej nie mierzą, ponieważ podobno jest to niebezpieczne ze względu na stawy biodrowe (przy mierzeniu lekarz musi na siłę prostować nóżkę i w ten sposób może naruszyć staw biodrowy). Odpowiedz Link Zgłoś
wiki1976 Re: mierzenie dziecka 07.11.06, 13:48 Moja mala za karzdym razem jak bylismy na szczepieniu pielegniarka mierzyła zwykłym centymetrem a teraz jak skonczy roczek to zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś