07.11.06, 23:16
Kiedy można dziecku podać morele. Moja córka ma 4 miesiące i są Morele w
słoiczku Firmy Hipp od 4 miesiąca. Moja teściowa twierdzi że dopiero od 7
miesiąca. Lidia
Obserwuj wątek
    • chiqita7 Re: Morele 07.11.06, 23:23
      Mogłabyś, jesli Twoja córcia nie jest na nic uczulona, nie ma skay białowej,
      ale na poczatek najlepsze sa jabłka, marchew. Mojego synka karmiłam piersią do
      5 miesiaca, to jak zaczełam urozmaicac mu jadłospis, podałam mu własnie jabłko-
      bo najbezpieczniejsze!Morele podawałam od 6,7 miesiaca.Teraz ma 8,5!
      • lidia23 Re: Morele 07.11.06, 23:24
        no tak tylko po jabkach ma zaparcia
        • moreno500 Re: Morele 07.11.06, 23:29
          to spróbuj te morele, moja córka też nie - jabłkowa, a morele i brzoskwinie
          ładnie kupę rozluźniają.
    • brunette23 teściowa to wiesz... zawsze chce być mądrzejsza... 07.11.06, 23:32
      niż Ci co się naprawdę znają... standard... podaj morele... smile pozdrawiamy! smile
    • chiqita7 Re: Morele 07.11.06, 23:37
      No to w takim razie podaj morele! Mój synek za to miał rozwolnienie po
      marchewce, a jabłka były ok, i uwielbia je do teraz!
      • ewa_mewa Re: Morele 08.11.06, 09:51
        Teściowa wcale nie jest głupia a firma Hipp po prostu chce zarabiać kase na
        ludzkiej ignorancji - naprawde was nie dziwi dlaczego absolutnie wszystkie owoce
        Hippa są dla dzieci od 5 m-ca (nawet banany!) podczas gdy zarówno inne firmy jak
        i lekarze mają na ten temat inne zdanie - i mówia że np. banana nie daje sie w 5
        a w 7 miesiącu??
        • brunette23 Re: Morele 08.11.06, 10:37
          nikt nie mowi ze tesciowa jest glupia tylko ze tesciowe maja zwykle to do
          siebie ze probuja byc madrzejsze od wszystkich... a co do tych moreli to firma
          hipp podobnie jak i inne firmy produkujace zywnosc dla dzieci ma swoich
          specjalistow i jezeli ktos dokonuje wyboru ze zaufa obcym ludziom jesli chodzi
          o zywienie swojego dziecka dajac sloiczki (ja tez tu naleze) to podejmuje pewne
          ryzyko na calej linii i w calej gamie produktow, biorac pod uwage skale
          zjawiska miesiac czy dwa w przypadku morel czy bananow nie robi roznicy...
          mojemu dziecku nie zaszkodzily ale faktycznie bananow nie dawalam w tym samym
          dniu w ktorym pozwalal na to sloiczek tylko troche pozniej... smile pozdrawiamy!smile

--
          Lena - 13.03.2006r.
        • baba27 producenci sloiczkow zbijaja na was kase 22.11.06, 10:25
          popieram ewe mewe i tesciowa, przeciez u dzieci karmionych piersia do 6miesiaca nie podaje sie NIC
          oprocz maminego mleka, zgodnie z zaleceniami swiatowej organizacji zdrowia, a nie producentow
          sloiczkow! u dzieci karmionych sztucznym mlekiem ta granica przesuwa sie o miesiac wczesniej...
          Tesciowa wiec dobrze gada! Dlaczego sie tak strasznie spieszycie z wprowadzaniem nowych rzeczy?
          Dajcie dziecku czas... Wprowadzanie prawdziwego jedzenia w czwartym, albo o zgrozo! trzecim miesiacu
          to naprawde grubo za wczesnie. Nie dajcie sie nabic w butelke (a raczej sloik) duzym firmom, ktore
          zbijaja kase na waszej niewiedzy!!!!!!!!
    • zorza28 Re: Morele 08.11.06, 11:25
      Moja córka jest uczulona na jabłka. Morele dostaje od siódmego miesiąca bo
      wcześniej próbowałam właśnie te bezpieczne jabłka. Co do bananów: nasz lekarz
      twierdzi, że jabłka, marchew, morele, dynię i banany można podać dziecku już w
      piątym miesiącu i nie kierować się napisem na słoiczku. Oczywiście nie wszystko
      na raz. Pogadaj z lekarzem co on sądzi na ten temat.
      • anulkas86 Re: Morele 08.11.06, 16:58
        Ja podałam morele hippa nie długo po tym jak mały skończył 4 miesiące. I nic mu
        nie było a morele uwielbiasmile
        • gonia241 Re: Morele 08.11.06, 17:15
          moja córka dzisiaj kończy 4 miesiące karmię tylko piersią, niedługo wracam do
          pracy i pediatra mówił, żeby stopniowo podawać nowe produkty: kleik ryżowy,
          Sinlac, marchewka, jabłko, morela, dynia, ziemniak - już podawałam marchewkę i
          jabłko, następnie podam morele (wszystko ze słoiczków)
          • agaimichalek Re: Morele 22.11.06, 14:11
            Moj pierwszy syn ma 4 lata.Gdy skonczyl 4 miesiace (byl na piersi) odwiedzilam
            pania doktor,ktora byla bardzo zdziwiona,ze jeszcze nie podaje mu soczkow i
            zalecila by zrobic to jak najszybciej.I tak syn rozpoczal przygode z nowym
            jedzeniem.
            Teraz moj drugi synek(5 miesiac) rowniez zaczal jesc inne pokarmy niz tylko
            cycus.Mieszkamy w UK i tu troche inaczej podchodza do zywienia
            niemowlat.Gdybyscie zobaczyly sklad sloiczkow to wlosy stanely by wam debasmile
            np.od 4 m-ca soczek z malin,jagod i truskawek.A moj synek uwielbia deserek
            czekoladowo-bananowy od 4 m-ca.I nic mu nie jest.
            pozdrawiamy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka