IP: *.* 02.04.01, 08:09
Mojemu dziecku dziwnie rosna zabki.Najpierw wyrosly mu 2 jedynki na dole.A pozniej 2 kly na gorze.Czy nie jest to dziwne? .Ostatnio wyrosly mu 2 nastepne zabki na gorze miedzy klami, sama nie wiem czy to jedynki czy dwojki.Nie wiem tez gdzie zmieszcza sie jeszcze 2 kolejne. Czy ktos mial podobny problem.Prosze o odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: zabki IP: *.* 03.04.01, 09:01
      Myślę, że jeśli chodzi o organizm ludzki, to właściwie nic nie jest dziwne. Nie dajmy się wtłaczać w jakieś dziwne książkowe schematy. Zawsze strasznie mi się podobały zdjęcia dzieci z dwoma ząbkami na dole. Strasznie chciałam mojej Karolince zrobić takie zdjęcie. Tymczasem natura spłatała mi psikusa: najpierw dolne dwójki, potem górne dwójki, a dopiero potem jedynki i cała reszta. Teraz Karolinka ma prawie 3 latka i 20 ładnych ząbków. Uważam, że nie masz się czym martwić. Ząbki na pewno spokojnie sobie urosną zaprzeczając tym samym książkowym schematom.\n\nPozdrawiam\n\nAneta
    • Gość: guest Re: zabki IP: *.* 03.04.01, 09:44
      Oczywiście, że tak. Ja np. martwiłam się, bo mojej córeczce do 10 czy 11 miesiąca nie wyrósł ani jeden ząbek! Za to w 11 miesiącu jak "wystrzeliły" - urodzaj a w dodatku bezboleśnie (na drobne swędzenie świetny był Tantum Verde). Nie masz się co martwić, wszystko jest w porządku.
      • Gość: guest Re: zabki IP: *.* 08.04.01, 20:17
        Ja też martwię się ząbkami synka, bo zamiast drugiej dolnej jedynki wyrosła dwójka?, a może tak nieładnie (b.daleko) -jedynka. Nie wiem, co o tym myśleć. Czy powinnam spokojnie czekać? Poradźcie!
    • Gość: guest Re: zabki IP: *.* 23.04.01, 08:15
      Czesc.Mojemu smykowi tez tak dziwnie rosna zabki.Jedynie dolne jedynki wyrosly w pierwszej kolejnosci i jednoczesnie...a pozniej, to juz byl groch z kapusta. W tej chwili /prawie 16 miesiecy/ wszystkie puste miejsca pozupelnialy sie, caly przod jest prawidlowy no i nadal rosna tylne...z tym samym efektem, czyli z przerwami i jeszcze w dodatku niesymetrycznie. Niestety, moja mama nie pamieta jak mi rosly zeby, wiec nie umiem powiedziec, czy to jest "dziedziczna przypadlosc"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka