IP: *.* 02.10.01, 12:36
Witam, chciałabym poradzić się w sprawie leżaczka. Chcę kupić mojej 6-otygodniowej Mai, bo ostatnio zaczyna interesować się światem i jak leży to strasznie się nudzi i marudzi. Oglądałam w Misiu w Galerii Mokotów leżaczki bebe confort i wyglądało mi to tak jakbym trzymała dziecko w foteliku samochodowym. Czy jest jakaś różnica? Poza tym te leżaki są dość drogie (ok 300 PLN) Moze wiecie gdzie kupić coś takiego ( niekoniecznie bebe confortu) taniej.Pozdrawiem,ANIA
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: leżaczek IP: *.* 02.10.01, 12:55
      Hej Sprobuj na www.allegro.pl - tam sa pod haslem dzieci rzeczy uzywane jak i nowe . Mozesz je tam licytowac . Ja uwazam ze jest to swietny pomysl na zakupy przede wszystkim tanszy niz w sklepie. A moja Pani doktor pozwolila mi dziecko trzymac w lezaczku dopieru od 3 m-ca. pozdrawiam ulcik
    • Gość: guest Re: leżaczek IP: *.* 02.10.01, 14:23
      Leżaczki można dostać nawet od 70 zł. Oczywiście droższe mają więcej funkcji, ale przecież taki leżaczek musi mieć tylko regulację poziomu oparcia (od leżącej do siedzącej) no i pasy. Może ten Bebe Confort, który oglądałaś był akurat w pozycji siedzącej i dlatego tak wyglądał? Tańsza wersja tej firmy kosztuje ok 170 zł (dostępna w sklepie www.baby.com.pl.)Ale na ewno, jak pójdziesz do pierwszego z brzegu sklepu (np. Gagatek przy Garwolińskiej, małe Dziecko przy jagiellońskiej) znajdziesz dużo tańsze leżaczki.ja miałam dla starszego synka pożyczony leżaczek, który używał od około 4 miesiąca życia i bardzo to było praktyczne. Dla nowego bejbika też kupię lub pożyczę.
      • Gość: guest Re: leżaczek IP: *.* 11.10.01, 21:47
        My kupilismy strasznie prosta wersje za 60pln w Auchan. Byla wystarczajaca i wytrzyma jeszce kolejna dzidziesmilekama &daga(10m) & brzusio (4m)
    • Gość: guest Re: leżaczek IP: *.* 22.11.01, 17:24
      Witam :)Dolacze sie. Mam 8 tygodniowego syna i od powrotu ze spitala czyli jak mial 5 dni (po cesarce bylam) lezakowal juz w lezaczku. Nie ma problemu z bioderkami. Mieslismy uzywany ale maly nie chcial w nim lezecz ( poprostu byl wylezany) wiec nie polecam uzywek :)Kupilismy Chicco za 179 zl i bardzo sobie chwalimy bo mozna w nim bujac malucha.Pozdrawiam,Thessi mama Mateusza
    • Gość: guest Re: leżaczek IP: *.* 22.11.01, 20:46
      Mam pytanie do jakiego wieku dziecko używa leżaczka?Czy 7 miesięcznemu dziecku warto kupować leżaczek?
      • Gość: guest Re: leżaczek IP: *.* 23.11.01, 10:44
        Moim zdaniem nie warto. Lepiej jest kupić krzesełko do karmienia. Dłużej posłuży, a i zastosowań więcej. Moja Mała mniej więcej od 7 miesiąca używa krzesełka i fotelik poszedł w odstawkę. Szczególnie, że mieszkanko małe i nie mam gdzie trzymać tylu sprzętów.Pozdrawiam,Ludek
    • Gość: guest Re: leżaczek IP: *.* 29.11.01, 11:04
      Czy dziecku cierpiącemu na wzmożone napięcie mięśniowe (konkretnie chodzi mi o odginanie kręgosłupa)można kupić taki leżaczek, czy takie leżakowanie mu nie zaszkodzi?
      • Gość: guest Re: leżaczek IP: *.* 29.11.01, 11:22
        Wiesz ja tam nie wiem :( Najlepiej spytac pediatry.Pozdrawiam,Thessi
      • Gość: guest Re: leżaczek IP: *.* 29.11.01, 20:04
        A raczej glos decydujacy powinien miec neurolog ...Zreszta to wlasnie neurolog powiedzial mi, ze lezaczki moga byc ale gora do 3. miesiaca - pozniej dziecko jest juz dosyc ruchliwe i przebywanie w lezaczku tylko go ogranicza w rozwoju ruchowym.Ja stosuje jesli juz musze fotelik samochodowy "kubelek" ktory ma plozy i moze jednoczesnie robic za bujajacy sie lezaczek. Wtedy moge spokojnie cos robic w kuchni a malenstwo sobie patrzy co robie :)))Przede wszystkim polecam jednak kupienie maty z pałąkami do ktorych przyczepione sa zabawki - inny szczegol, ze sa dobre dla juz starszych dzieciaczkow - od ok. 3. miesiaca.
        • Gość: guest Re: leżaczek IP: *.* 29.11.01, 21:37
          HEj :)Ja sie nie zgodze z opinia ze lezaczek tylko do 3 miesiaca.Przeciez wygodniej dziecku jest w lezaczu (mozna przypiac pasy) niz w foteliku samochodowym ktory dopiero jak ogranicza ruchy dziecka ( czy tobie byloby wygodnie w czyms takim- mnie napewno nie ;-)Matka edukacyjna jak najbardziej jestem za :) doskonala zabawa dla dzidzi w przypadku mojego malucha sprawdza sie od 6 tygodnia zycia (relatywnie wczesnie)Pozdrawiam,Thessi
          • Gość: guest Re: leżaczek IP: *.* 30.11.01, 16:47
            Mysle, ze chocby ze wzgledu na gabaryty nie byloby mi wygodnie w foteliku :))))))))Uzywam fotelika w sytuacjach wylacznie okazjonalnych i nie uwazam by fotelik lub lezaczek byly dobrym rozwiazaniem dla dziecka.Uwazam, tylko, ze jesli sie podejmie decyzje o sporadycznym uzywaniu lezaczka, to nie ma sensu go kupowac, wystarczy "kubelek".
            • Gość: Annous Re: leżaczek IP: *.* 01.12.01, 14:49
              Mam pytanie ściśle związane z leżakowaniem (więc pozwolicie drogie mamy...)Od kiedy można "podkręcać" leżaczek ? Od jakiego momentu Maleństwo nie musi leżeć całkiem płasko ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka