Dodaj do ulubionych

Sen w ciągu dnia

IP: *.* 18.10.01, 10:20
Moja 2,5 miesięczna córeczka przesypiając całe noce (21:00 - 9:00 z 15 małą przerwą na żarełko ok. 02:00) bardzo mało śpi w ciągu dnia (1-3 godzin). Trochę mnie to niepokoi :( - wydaje mi się, że to za mało... Czy słusznie?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Sen w ciągu dnia IP: *.* 18.10.01, 10:21
      Miało być - (21:00 - 9:00 z 15 MINUTOWĄ przerwą :)
    • Gość: guest Re: Sen w ciągu dnia IP: *.* 18.10.01, 12:43
      Jak nie chce jej się spać, to co ma biedna zrobić? Mój synek w tym wieku też miał oczka otwarte prawie cały dzień. Świat jest taki ciekawy!!!:bounce: Poza tym masz szczęście, że Twoja królewna śpi prawie całą noc :sleep: Nic dziwnego, że w ciągu dnia nie potrzebuje drzemać. Nic sie nie martw! To zupełnie zdrowe objawy ciekawości świata. Pozdrawiam :hello: Aga
    • Gość: guest Re: Sen w ciągu dnia IP: *.* 18.10.01, 19:40
      Ja również jestem zaniepokojona tym, że mój 1,5 miesięczny synek od tego tygodnia prawie wogóle nie śpi w dzień (2-3 razy po 30 minut). W nocy przesypia od ok. 21:00 do 6:30 z przerwą na jedzenie (ok 3:00). Słyszałam że dzieci w wieku mojego synka przesypiają ok 16 godzin na dobe - więc wybieram się w pn do pediatry, bo obawiam się że synkowi coś dolega.
      • Gość: guest Re: Sen w ciągu dnia IP: *.* 19.10.01, 08:36
        Gosiu,niestety to co piszą w książkach o śnie najczęściej nijak ma się do snu naszych dzieciaczków. Mój Myszor nigdy nie przesypiała książkowych godzin. W tej chwili ma 8 miesięcy i prawie w ogóle nie sypia w dzień. Ostanio dziennie ma 2-3 drzemki po 15 min., a jak zdarzy się jej pospać dłużej np. 1-2 godziny to chodzę i sprawdzam czy wszystko w w porządku.Wieczorem zasypia ok. 21.00 i śpi do 7.30 z 3-4 przerwami na karmienie.Tak więc myślę, że nie masz się czym przejmować, ten typ po prostu tak ma.Pozdrawiam, Ludek
        • Gość: guest Re: Sen w ciągu dnia IP: *.* 19.10.01, 23:27
          Jesteście emamy i tak w dobrej sytuacji. Moja 4-miesięczna Niunia chodzi spać o 24.00 (właśnie usnęła i dlatego internautuję) wstaje ok.9.00/10.00. W nocy budzi się co dwie godz. na karmienie,a od 5.00/6.00 czasami co godzinę. Natomiast w dzień śpi tylko na spacerach i drzemie w trakcie karmienia zatem tylko kilka minut.Kiedy wyciągnę cycusia budzi się po pięciu minutach.Jeżeli pogoda jest niewyjściowa Sylwia potrfi nie spać cały dzień, przy czym jest rozmowna i słodka i wcale nie sprawia wrażenia sennej czy zmęczonej (wymaga jednak towarzystwa). Tylko ja jestem zmęczona,bo nie mam nawet małej chwili żeby odsapnąć,poczytać coś czy poserfować w internecie.I co Wy na to?
      • Gość: guest Re: Sen w ciągu dnia IP: *.* 19.10.01, 18:13
        Moja Nati( 7 tyg.) tez nie sypia za wiele w dzien ogolnie moze 4 godzinki za to noce przesypia cale i budzi sie dopiero o 6.30 na jedzonko. Moja pani doktor mowi ze rozwija sie prawidlowo wiec nie ma powodu do nie pokoju a to ze nie chce spac w dzien to zwykla ciekawosc swiata.
        • Gość: guest Re: Sen w ciągu dnia IP: *.* 20.10.01, 12:33
          Też bym tak chciała, aby mój syn (4 ytg) przesypiał całe noce. Niestety, noc to koszmar (oczywiście dla mnie)- budzenie co 2 godziny na prawie godzine jedzenia,a w dzień to pośpi tylko od 7 do 10 :-(pzw Olik
    • Gość: guest Re: Sen w ciągu dnia IP: *.* 18.10.01, 21:52
      Nasza Maja też w wieku 2-3 miesięcy właściwie spała w dzień około dwóch godzin. Za to w nocy była istnym aniołkiem: spała od 20:30 do 7:30! Rozwija się prawidłowo, więc nie ma się co martwić!Teraz jest w piątym miesiącu życia i budzi się znowu raz w nocy, ale za to śpi przed południem 2-3 godziny, a po południu godzinkę.
    • Gość: guest Re: Sen w ciągu dnia IP: *.* 19.10.01, 07:36
      A co ja mam powiedzieć, skoro mój trzymiesięczny syn również nie śpi prawie wcale w dzień (no, chyba że na rączkach) a i w nocy budzi się na jedzenie co dwie godziny???? I Wy narzekacie???? Buuuuuu!....:cry:Jaga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka