Dodaj do ulubionych

puchowa kołderka

IP: *.* 23.09.02, 12:01
Drogie Mamy, idzie jesień i juz zrobiło sie zimno. Chciałam kupić kołderkę dla małej (3 miesięcznej)dziewczynki. Okazuje się, że dostępne są tylko takie z różnych włókien antyalergicznych. Nie bardzo mam do nich zaufanie, ja zawsze marznę pod takimi anilanowymi kołderkami. Najchętniej zamóiłabym jej kołderke puchową. Ale.. no właśnie podobno powodują alergię. Choć z drugiej strony aj sypiałam w pierzu i nie mam alergii a poza tym mała przebywa często w moim łóżku, w którym jest właśnie taka pościel. Czy macie jakiś pogląd na ten temat? Pod czym śpia wasze dzieciaczki w zimie??PozdrawiamEl
Obserwuj wątek
    • Gość: asia_t Re: puchowa kołderka IP: *.* 23.09.02, 12:46
      A ogrzewania nie ma? :-) Mysle, ze jak zaczna juz grzac, w domu będzie duuuuzo cieplej... my tez kupilismy dzieciom kołderki. Póki byli maciupency (wczesniaki!), spali w rozkach i pod podwojnie zlozona kołderką. Potem tylko w rożkach. Potem tylko w śpiworku... potem już nawet bez śpiworka, bo im za gorąco... Jeśli masz dość ciepło w domu, raczej staraj się zakręcić kaloryfer i ubierz dzidzię w jakiś pajacyk, do tego cienki kocyk - wystarczy! AsiaT
    • Gość: AniaSK Re: puchowa kołderka IP: *.* 23.09.02, 15:29
      Ja kupiłam kocyk z polaru w "Alpinusie" - doskonale się nadaje do przykrywania dziecka, bo super grzeje, ale dziecko się nie poci.Puchowej kołderki nie używałam, ale i ja i mały jesteśmy alergikamiAnia
    • Gość: heldom Re: puchowa kołderka IP: *.* 23.09.02, 16:56
      Witam,Moja Helnka zimą śpi pod puchową kołderką i nie dostała żadnej alergii. W zime nie włączamy kaloryferów i staramy sie utrzymać temperature nie większa niż 21 stopni i pod tą kołderką Helnce jest miło i ciepło.Pozdrowienia, Dominika.
      • Gość: kamilla Re: puchowa kołderka IP: *.* 27.09.02, 13:54
        a gdzie kupiłaś taką kołderkę, bo też bym chciała.pozdrawiam, kama
    • Gość: danuska Re: puchowa kołderka IP: *.* 26.09.02, 08:41
      W holandii nie uzywa sie kolderek w 1-szym roku zycie ze wzgledu na niebezbiecznstwo smierci kolyskowej ( przegrznnie). Ja uzywam spiworka i kocyka bawelnianego lub z polaru. Gdy mala nie ma spiworka zakladam flanelowa pijame i skarpetki, bo sie odkopuje. Na noc tez wylaczmy ogrzewanie, tzn. do temp 17 stopni.Pozdarawiam,Danuska
    • Gość: mow Re: puchowa kołderka IP: *.* 28.09.02, 19:37
      Puchowa kołderka okazało sięjedynym lekarstwem na zimne rączki! Dałam Julaszkowi swoją, aja zabrałam taciw Julaszka, a tata sobie kupił nową :) Julaszek śpi koło mnie pod dużą kołderką (to znaczy pod rogiem dużej kołdry) i wreszcie ma ciepłe rączki (ubieram go w pajacyk bez stópek)kaloryfer działa ale przykręcony.Monika
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka