IP: *.* 30.01.03, 18:45
Czy zdarza się, że Wasze maluszki ulewają po karmieniu? Nasza trzytygodniowa córeczka ulewa prawie po każdym karmieniu. Czasem zaskakuje nas wielkim chlustnięciem. Jak sobie z tym radzicie???Monika
Obserwuj wątek
    • Gość: 13112002 Re: ulewanie IP: *.* 30.01.03, 21:02
      Moja Zuza ulewała strasznie,wręcz wymiotowała. Tak było po każdym karmieniu, nie mogłam sobie z tym poradzić, szczególnie noce były dla mnie stresujące, gdyż cały czas czuwałam żeby sie nie udławiła. Bardzo skuteczne okazało sie przejście na mieszanki AR, konkretnie stosowalam Bebilon AR. Teraz mała dostaje lek Coordinax, 15min. przed karmieniem, efekty są rewelacyjne. Po tygodniu stosowania tego leku mała wogóle juz nie ulewa, nawet jak jej nie podam tego przed karmieniem. Pozdrawiam. _kas_
    • Gość: ljoanna Re: ulewanie IP: *.* 01.02.03, 14:47
      Mój synek (w tej chwili 16 miesięcy) ulewał pół roku, praktycznie po każdym jedzeniu. " Odbijanie" nie pomagało, przeciwnie, zauważyłam, że jeśli po posiłku dziecko poleży spokojnie przez 10 minut, to ulewa mało albo wcale. Wszystko przeszło stopiowo po wprowadzeniu pokarmów mniej płynnych.Radzę skonsultować się z lekarzem, jeśli wszystko jest w porządku to uzbroić się w cierpliwość, nie zdejmować z ramienia tetrowej pieluszki i układać maleństwo do spania na boczku. Pozdrawiam. Jotl
      • Gość: franciszek Re: ulewanie IP: *.* 03.02.03, 05:00
        Mojemu synkowi tez sie bardzo ulewalo( z reszta do tej pory, ma 6 mies.) i okazalo sie ze to reflux. Chociaz prawde mowiac nie jestem w 100% do tej diagnozy przekonana.Ale moze warto zapytac lekarza.Jak pokarm sie cofa to dziecko cierpi tak jak dorosly majacy zgage( tak mi powiedzieli w szpitalu), wiec warto cos z tym zrobic.Koniecznie poradz sie lekarza.Kasia
        • Gość: burek Re: ulewanie IP: *.* 04.02.03, 02:03
          U nas ulewanie było objawem alergii. Skończyło się w momencie mojego przejścia na dietę.Pozdrawiam. Ania
    • Gość: kwaska Re: ulewanie IP: *.* 04.02.03, 07:36
      Monika, jesli chcesz to wysle ci super butelke, z taka mala papeczka, ktora nie pozwala dziecku ssac powietrza z butelki, dzieki czemu dziecku nie ulewa sie po jedzeniu i nie ma kolek z powodu nadmiernych gazow. moj email: kwaska1978@yahoo.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka