Dodaj do ulubionych

kupki po rozszerzeniu diety

25.01.07, 10:24
Córeczka ma 5 i pół miesiaca. Zanim wprowadziłam kaszkę i soczek(za zgoda
pediatry) robiła kupke przewaznie raz w tygodniu. LEkarka powiedziała, ze to
prawidłowo. Od kiedy je kaszke i pije soczek (na razie jabłkowy), ale to
wszystko w bardzo małych ilościach, tych kupek jest 2 albo 3 dziennie i
oczywiscie mniejsze, bardziej rzadkie. Czy to prawidłowo, poradzcie
Obserwuj wątek
    • wiktoria158 Re: kupki po rozszerzeniu diety 25.01.07, 12:40
      Jak na moje raz w tygodniu to zadko. Moja robila przewaznie codziennie albo raz
      na dwa trzy dni. Po trzech dniach jesli nie mogla sie wyproznic byla
      niespokojna i musialam jej pomoc. Ty jednak nie piszesz nic na ten temat, czyli
      wnioskuje, ze Twojej coreczce nic nie dolegalo. Teraz natomiast nastapila
      radykalna zmiana. Troche to niepokojace z mojego punktu widzenia. Najpierw raz
      na tydzien, a teraz 2-3 razy dziennie. To wyglada niemal jak rozwolnienie.
      Kaszki zazwyczaj scalaja stolec a z soczkami to roznie. Sama nie wiem co Ci
      poradzic, moze po prostu sprobuj udac sie tez do innego lekarza i przedstaw
      cala sytuacje od poczatku ze szczegolami. Nie napisalas takze czy karmisz
      piersia czy sztucznie, a to tez ma duze znaczenie.
      Zycze powodzenia.
      • sz.a.m Re: kupki po rozszerzeniu diety 25.01.07, 12:42
        raz w tygodniu???
        Maciek gdy był na piersi robił kilka luźnych kupek dziennie. teraz robi 1-2
        dziennie.
    • biochemist Re: kupki po rozszerzeniu diety 25.01.07, 14:29
      Nie martw się! To zupełnie naturalne. Jestem mamą 2 dziewczynek i w obydwu
      przypadkach było podobnie. Dzieci piersiowe niemal w całości wchłaniają pokarm
      matki to dlatego kupki raz na tydzień. U mnie były nawet raz na 10 dni ale po
      konsultacji z kilkoma pediatrami w tym znajomym profesorem nie martwiłam się.
      Jeśli małe jest w dobrym nastroju a wypróżnieniom nie towarzyszą dolegliwości to
      jest ok. A moja Lenka też po wprowadzenu soczków głównie jabłkowego zaczęła
      robić kopki po 2 na dzeń. To klasyczny przypadek, norma nie martw się no chyba,
      że z maleństwem będzie coś nie tak patrz ból brzuszka wymioty wzdęcia. Pozdrawiam smile
      • dragon_fruit Re: kupki po rozszerzeniu diety 25.01.07, 14:32
        ta teoria z wwchłanianiem sie kupysmile nie trzyma
        moja tylko na piersi robi do 5 na dobe i nie ma biegunki
        przybiera duźo
        to co z tym wchłanianiem u niej?
        • pojawaj Re: kupki po rozszerzeniu diety 25.01.07, 14:46
          U każdego dziecka co innego jest normą. U karmionych naturalnie może być kupka
          przy każdym karmieniu, u innych raz na kilka-kilkanaście dni. Moja córcia też
          robiła kupkę raz, max 2 razy w tygodniu. Teraz, po wprowadzeniu marchewki robi
          codzień lub nawet kilka razy w ciągu dnia. Z tego co wyczytałam w mądrych
          książkach, wszystko jest w porządku. Dla pewności zapytam pediatry, ale Misia
          dobrze się czuje, więc jestem pewna, że to ok.
        • embea to normalne;-) 25.01.07, 19:14
          syńcio też na piersi, 5mies, robi kupkę co pieluszka nawet, więc się nie
          przejmuj. O ile nie ma śluzu lub dziwnego koloru.
    • mysza_myszynska Re: kupki po rozszerzeniu diety 25.01.07, 16:12
      hmm, to ciekawe, u nas zupełnie na odwrót - na samej piersi kupa parę razy
      dziennie, po pierwszej marchewce i jabłku raz na 4-6 dni...
      • dzikarooza Gotowana marchewka zatwardza... 25.01.07, 17:07
        Na ogol po rozszerzeniu diety czestotliwosc robienia kupek sie zmniejsza, choc
        nie zawsze. Szczegolnie gotowana marchewka zatwardza(dlatego na biegunki podaje
        sie marchwianke...), a owocki lub soczki(szczegolnie jablko, sliwka, winogrona)
        poprawiaja prace ukladu pokarmowego. Moja corcia karmiona piersia robila kupki2-
        3 razy dziennie, bez problemu - zadkie, a odkad je zupy z mieskiem robi kupe
        raz na 2 - 3 dni... owocow niestety nie lubi.
    • kropelkasnu Re: kupki po rozszerzeniu diety 25.01.07, 18:16
      A ja mam inne pytanie odnośnie kupek,czy to normalne,że po rozszerzeniu diety-
      na razie jsbłuszko i marchewka,kupki są o wiele gęstsze?Karmię piersiaej poru
      kupki były rzadkie,a co do ilości,to było 3 razy dziennie,a jest 1-2
      razy/dobę.Pozdrawiam.Ola
      • monika2821 Re: kupki po rozszerzeniu diety 25.01.07, 18:29
        Po rozszerzeniu diety coreczka robi kupke 2 razy dziennie.Wczesniej robila raz
        dziennie.Faktycznie kupka jest twardsza-jak u doroslwgo czlowieka.To
        normalne.Pozdrawiam!
        • pacsirta Re: kupki po rozszerzeniu diety 25.01.07, 21:35
          Jak twarda? To znaczy konsystancji papki, czy balaski?
          • dragon_fruit Re: kupki po rozszerzeniu diety 25.01.07, 21:38
            balaski?

czego???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka