Dodaj do ulubionych

dziwne odgłosy

04.03.07, 12:35
Witajcie.
Mój miesięczny synek bardzo niespokojnie sypia. Wydaje przy tym niepokojące
mnie odgłosy, które brzmią jak chrząkanie,charczenie. Wiem, że małe dzieci
mają to do siebie że śpiąc tak robią, ale siła tych odgłosów mnie przeraża. To
potrafi trwać godzinę, nawet 1,5 i on sie wtedy bardzo często wybudza. Dodam
że część z tych dźwięków kojarzy mi się z duszącym sie psem, który wyrywa na
smyczy do przodu. Dodam, że Kuba ma problemy ze zrobieniem kupki i czasami z
odgazowaniem i długo muszę czekać na odbicie. Swoją drogą często krztusi mi
sie przy piersi i łyka powietrze sad Zastanawiam sie czy nie przejść na
modyfikowane...
Duzo czasu też potrafi zająć nam uśnięcie sad

Pomóżcie, proszę.
Obserwuj wątek
    • wksied Re: dziwne odgłosy 04.03.07, 14:13
      Mój synek (2 m-ce) też wydaje różne odgłosy przez sen ( charczenie, prychanie
      itp.). Z początku byłam przerażona, ale odkryłam, że synek wydaje takie odgłosy
      bo dręczą go gazy. Najgorzej jest nad ranem - 2 godziny bez przerwy. Mojemu
      synkowi pomaga położenie na brzuszek - ja się nie wyśpię, ale przynajmniej
      maluch tak smile
      Ostatnio był u nas pediatra i stwierdził u synka wrodzony świst krtaniowy (
      podobno częsta przypadłość u maluchów) - to również może powodować takie dziwne
      dźwięki.
      • wacyn10 Re: dziwne odgłosy 04.03.07, 17:13
        też sądzę, że to gazy. Zamiast rezygnować z cyca podaj dziecku infacol albo
        esputicon. Odbijaj zawsze, kładź dużo na brzuchu. Jeśli chodzi o krztuszenie -
        może za szybko ci leci mleko? Karm w takiej pozycji żeby leciało pod górkę.
        Charczenie jest normalne u maluchów też byłam tym przerażona smile Mój syn
        przestał się tak męczyć w nocy ok 5,5 m-ca. Do tego czasu często w nocy stękał
        i prężył się, czasem płakał. Zdecydowanie poprawiło mu się jednak po infacolu.
        Pozdrawiam.
        • nadziejka_wo Re: dziwne odgłosy 04.03.07, 18:31
          Jesteśmy na Infacolu od ok 2tyg. Podawałam Kubie też Esputicon, ale wydaje mi
          sie że efekt był gorszy. Odbijam go zawsze, a jak nie da rady w przeciągu 15 min
          to kładę go na prawym boczku. Z kładzeniem na brzuszku nie jest za dobrze, bo
          Kuba tego nie lubi, szczególnie jak jest rozdrażniony sad Byc może niedługo
          zacznę mu podawać Debridat na kupkę. Czy macie jakies doświadczenia w przypadku
          tego leku? I czy wiecie co pediatrzy wiedzą i myślą o Sab Simplex?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka