igooska 09.03.07, 19:10 Bo mój syn moich jakos nie chce jeść.Fakt że smakują inaczej niż ze słoika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kosmitka06 Re: zupki gotujecie? 09.03.07, 20:55 Moja 9,5 mies córeczka na samym początku jadła zupki ze słoiczków. Pozniej zaczełam jej sama gotowac- na początku bardzo nie chciała ale po pewnym czasie się przyzwyczaiła. Teraz gdy nie mam czasu jej ugotowac to daję jej ze słoiczka, ale pluje nimi i widze u niej odruch wymiotny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewelam Re: zupki gotujecie? 09.03.07, 21:16 Mój pluje niestety na moje obiadki.Rosną mu w buzi. Fakt, od początku przyzwyczajony był do dań ze słoików, a teraz ma 7 i pół miesiąca i zupa którą ugotowałam mu pare dni temu była be. W związku z powyższym daje dalej słoiki i nie mam z tego powodu wyrzutów sumienia.Przyjdzie czas że zacznie jeść to co my. Odpowiedz Link Zgłoś
joannakaw1 Re: zupki gotujecie? 09.03.07, 22:23 A ja muszę gotować zupki bo mały jest uczulony na białko mleka krowiego (znajduje sie w zupkach CHYBA gerbera i na sok z białych wiogron - Bobovita) ale na szczęscie młody chętnie je to co mu daję tylko mleka nie lubi - urwis Odpowiedz Link Zgłoś
trufla3 Re: zupki gotujecie? 09.03.07, 23:59 ja zapodaje zupki wlasnej roboty.Patrycja ma odruch wymiotny na sloiczkowe zarcie. ..... Pati Trufla i jej kuchnia Odpowiedz Link Zgłoś
annw5 Re: zupki gotujecie? 10.03.07, 04:14 Kamilek za tydzien skonczy pol roczku. NA pocztaku tylko gotowalam, po kilku dniach odmowil, wiec zaproponowalam sloiczek... pozeral az mu sie uszy trzepaly... woli sloiczki, no coz. Odpowiedz Link Zgłoś
luschka Re: zupki gotujecie? 10.03.07, 07:23 mój półroczny synek chetnie jada moje zupki, co mnie cieszy. Raz mu dałam słoiczek i był bardzo marudny. Zresztą córę wychowywałam na słoiczkach, bo straszny z niej niejadek, oj jak ciężko było przestawić na domowe jedzonko Odpowiedz Link Zgłoś
kaasma Re: zupki gotujecie? 10.03.07, 10:00 moja córcia jada i moje i ze słoiczka-te drugie szczególnie wtedy, gdy nie mam czasu na ugotowanie własnej.lubi oba rodzaje Odpowiedz Link Zgłoś
milka1978 Re: zupki gotujecie? 10.03.07, 12:20 Jaka zupka najbardziej mu smakuje? Zobacz na słoiczku z czego się składa i ugotuj z tych samych składników. Czasami wystraczy zagęścić kleikiem albo kaszką kukurydzianą, bo dzieci lubią papkowe jedzenia. No i ze słoiczków podajesz mu miazgę, dlatego miksuj swoje zupki też. Zobacz może to zadziała. Odpowiedz Link Zgłoś
ankab29 Re: zupki gotujecie? 10.03.07, 16:07 Mój synek zażerał się słoiczkami do 8 mies. Na początku też nie chciał jeść moich zupek. Więc przez jakieś 2-3 dni przemycałam mu je pół na pół z tą ze słoiczka.I zajadał. Po tygodniu zupki ze słoiczków poszły zupełnie w odstawkę Zostały słoiczkowe deserki ze smakowymi kaszkami ryżowymi. U nas do pojawienia sie pierwszych zębów synek nie lubił wszelkich niezmiksowanych kawałków- odruch wymiotny.Jak wyszły ząbki to zaczęło się przegryzanie mniej zmiksowanych papek Podoba mi się też pomysł z gotowaniem według składu na etykiecie słoiczka. Spróbuj, na pewno się uda Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_so Re: zupki gotujecie? 10.03.07, 22:30 Ja również gotuję, mój Mikołajek lubi moje zupki choć czasami jak wprowadzam nowy produkt, sprawdzają się jako koło ratunkowe słoiczki. Np. już wiem że brokuły to nie jest ulubione warzywo mojego dziecka, tak samo jest gdy w zupie jest za dużo ziemniaka. Mój synek jest uczulony na białko mleka krowiego i dlatego od początku sama gotowałam i aż serce mi rosło jak pięknie te moje zupy jadł. Jak się później okazało również jest uczulony na marchewkę trochę mnie to przeraziło bo nie wiedziałam z czego robić te zupy ale się udało ))) Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesska gotujemy:) 10.03.07, 22:35 i bardzo nam smakują. ze słoiczków jadamy zazwyczaj deserki hippa z jogurtem albo przysmak na dobranoc. Wogóle Maly kocha jogurt Odpowiedz Link Zgłoś
falasarna Re: zupki gotujecie? 10.03.07, 22:45 no pewnie, że smakują inaczej niż ze słoika i co ważniejsze wiesz co w nich jest. odkąd gotowałam sama dziecko nie chciało tknąć zupy ze słoika mimo, że tamta przeszła 300 kontroli )) Odpowiedz Link Zgłoś