inga17 18.05.03, 17:19 czesc, jak długo gotowałyscie butelki i smoczki. Moj syn ma 4 m-ce i mysle zeby przestać - a moze tylko sparzać wrzątkiem? mama Pawełka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dianakatra Re: gotowanie butelek 18.05.03, 19:05 Witam Cię, myślę że śmiało możesz sparzać butelki i smoczki wrzątkiem to w zupełności wystarczy. Ja też tak robię, mama 3 miesięcznej Diany. Odpowiedz Link Zgłoś
mrufkaa Re: gotowanie butelek 18.05.03, 22:59 O ile pamietam to radza do 6-tego m-ca... Odpowiedz Link Zgłoś
asior7 Re: gotowanie butelek 19.05.03, 09:25 Ja gdzies czytalam, ze powinno sie do roczku, hmmm Ja poki co gotuje, tak na wszelki wypadek. Asai, mama 3 mies. Franusia Odpowiedz Link Zgłoś
wioleta4 Re: gotowanie butelek 20.05.03, 08:40 Ja osobiscie myje dokladnie i tylko plucze,a cenny wolny czas wole przeznaczyc na zabawe z moim niuniem,a nie na zbedne detale Odpowiedz Link Zgłoś
sasha3 Re: gotowanie butelek 20.05.03, 09:27 A ja nigdy nie wygotowywałam butelek ani smoczków, wyparzałam tylko sporadycznie. Po co właściwie się to robi? Odpowiedz Link Zgłoś
mlula Re: gotowanie butelek 21.05.03, 14:43 Witaj, mój synek bardzo szybko został dokarmiany butelką. Butelkę i smoczek wygotowuję tylko po ich zakupie. Myję butelki i smoczki a następnie zalewam wrzątkiem. Gotowanie butelek i smoczków powoduje, że zostaje na nich biały osad (kamień kotłowy z wody), chyba, że w twomi mieście jest super niezakamieniona woda. Jak do tej pory, wszystko jest OK. Pozdrawiam. MAMAKUBY Odpowiedz Link Zgłoś
laura14 Re: gotowanie butelek 22.05.03, 10:30 Jejku! Jak bardzo mi ulzylo, kiedy przeczytalam ten watek Ja gotuje butelki po ich zakupie, a potem tylko myje i wyparzam wrzatkiem. Ale zawsze przy tej czynnosci mam lekkie wyrzuty sumienia, ze "ide na skroty" Pozdrawiam Laura Odpowiedz Link Zgłoś
fionna Re: gotowanie butelek 24.05.03, 08:14 podobno zbytnia sterylnosc jest przyczyna alergii u dzieci - nie stykaja sie z roznymi bakteriami mysle ze wystarczy wygotowac nowa, a potem je tylkopo umyciu przelewam wrzatkiem Odpowiedz Link Zgłoś