Dodaj do ulubionych

Klebsiella-Pomóżcie!!

11.06.07, 17:28
Dwa tygodnie temu odebrałam wyniki posiewu. Wyszła bakteria E.coli.
Powtórzyłam badanie i kurna już nic nie kumam. Wyszła Klebsiella oxytoca 10^6.
Czy E.coli może tak sobie sama zniknąć??? Aduś jest grzeczniutki. Mocz
pobierałam za pomocą woreczka. Przemyłam siusiaka rywanolem i przylkeiłam.
Zrobiłam też badanie ogólne ph7,to chyba za dużo. Powiedzcie co i jak bo ja
jestem zielona. Co to ta klebsiella??
Obserwuj wątek
    • b.bujak Re: Klebsiella-Pomóżcie!! 11.06.07, 17:31
      pobierając mocz do woreczka nie masz pewności, czy bakteria jest w z moczu czy
      ze skory - pobierz mocz do jalowego pojemnika
    • mamusiaalusia Re: Klebsiella-Pomóżcie!! 11.06.07, 18:14
      Mój mały tez miał klebsiellę, miał dwa miesiące jak to wyszło,leżeliśmy w
      szpitalu, ponieważ nie tolerował antybiotyku doustnie. Ale, nie panikuj.
      Koniecznie powtórz badania moczu. Ja teraz muszę je robić co dwa tygodnie, więc
      mam pewne doświadczenia. Na noc wymyj mu siusiaka rivanolem i posmaruj
      neomecyną (taka maść), pod napletkiem w szczególności, nad ranem znowu umyj b.
      dokładnie rivanolem. Możesz łapać do woreczka, choć niektórzy odradzają. Potem
      jego mocz razem z tym woreczkiem włóż do jałowego kubka i zawieź do laboratorium
      (do dwóch godzin). Odkąd tak zaczęłam robić - wyniki są miarodajne. Wcześniej,
      gdy nie stosowałam neomecyny na noc to wychodziły mi cuda na kiju. Raz, nawet
      lekarz cewnikował i okazało się wówczas, że mocz jest jałowy, bo to nie sztuka
      podać antybiotyk, tylko najpierw upewnijmy się czy to rzeczywiście konieczne.
      Cewnikowanie to też nic dobrego, ale w naszym przypadku było to lepsze, bo
      właśnie skończyliśmy brać antybiotyk. Na początku tez byłam skołowana. Wynik
      będzie na drugi dzień, jeżeli mocz jest jałowy. Ta klebsiella to nic dobrego,
      trzeba naprawdę porządnie tego pilnować, bo nie leczona przynosi różne
      powikłania, dlatego jutro leć z tym moczem i jak tylko będziesz miała wynik do
      lekarza. Ale Ty tego pilnujesz, więc nie panikuj, głowa do góry i życzę jałowego
      moczu.
      • olamad Re: Klebsiella-Pomóżcie!! 11.06.07, 19:20
        Dziwi mnie ta neomycyna, bo to przeciez antybiotyk w maści.
        A antybiotyk, jak wiadomo, ma wpływ na bakterie.
        Do posiewu nie powinno się brać żadnych leków, bo wynik będzie niemiarodajny.
        Nie rozumiem też Twojego patentu, z wkładaniem woreczka do jałowego kubka -
        jeśli są problemy z utrzymaniem jałowości woreczka, to jaki sens z wkładaniem
        go do kubka.. Czy przez to stanie się on jałowy??
    • agull1 Re: Klebsiella-Pomóżcie!! 11.06.07, 19:33
      Dziewczyny jestem załamana wizytą u lekarza!!!! Baba mi powiedziała,że
      klebsiella nie ma prawa występować ani w moczu ani w kale. Już nic nie kumam.
      co ona bredzi
      • mamusiaalusia neomecyna, itd. 11.06.07, 23:05
        tę maść do smarowania przypisał mi właśnie lekarz, dodam, że na pewno wie o co
        chodzi, skoro jest ordynatorem oddziału noworodków. Kazał mi smarować siusiaka
        neomecyną na noc przed badaniem, wybija bakterie na siusiaku a nie w moczu. A
        nam chodzi o mocz, prawda? Odnośnie wkładania woreczka, to w czym niby chcesz
        go wieźć do laboratorium? W kosmetyczce? To już patent mojego męża, wkłada pełny
        woreczek do takiego jałowego pojemniczka, zamyka i zawozi, myślę, że jest w tym
        jakaś logika.
        • phantomka Re: neomecyna, itd. 11.06.07, 23:13
          Nie ma zadnej logiki w woreczkach, ktore wg wielu nefrologow i urologow sa do
          kitu, a wozenie ich w jalowym pojemniku jest bez sensu, rownie dobrze mozesz
          wiezc w zwyklym pojemniku.
          Co do masci zgadzam sie, my rowniez dostajemy od lekarki zalcenie smarowania
          Manki na noc przed badaniem, ale ja tego nie stosuje, bo to jednak antybiotyk.
          Mam juz duza wprawe w pobieraniu moczu do pojemnikow, wiec nie naduzywam
          lekarstw.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka