wuania 12.06.07, 12:01 hej moja 9 miesięczna córka ma potówki (?) czerwone, swedzące krostki na brzuchu i klatce. Drapie się aż do krwi, jakie są sposoby na ulżenie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amel22 Re: potówki jak pomóc 12.06.07, 12:10 Położna mówiła ,że jak wystąpią potówki to trzeba posypać mąką ziemniaczaną.Spróbuj może pomoże.Nie ubieraj za ciepło dziecka.Mój mały leży w samym body. Odpowiedz Link Zgłoś
majcik12 Re: potówki jak pomóc 12.06.07, 15:15 jak mała miała potówki to kąpałam ją w nadmanganianie potasu naprawdę pomoglo tylko trzeba pamiętać żeby woda nie była bardzo różowa i żeby nie moczyc włoskow dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
beta75 Re: potówki jak pomóc 12.06.07, 17:26 Witam, a dlaczego nie mozna moczyc włosków? Moje dziecko ma potówki również na główce. Odpowiedz Link Zgłoś
aricja Re: potówki jak pomóc 12.06.07, 15:54 ja tez kąpałam synka w nadmanganianie potasu. pomagało. te najbardziej dojrzałe potówki przecierałam pałeczkami do uszu nasączonymi spirytusem. miałam jeszcze maśc od lekarza na recepte. mój maluszek teraz "chodzi" na spacery tylko w samym cieniutkim rampersiku albo body. Odpowiedz Link Zgłoś
aricja Re: potówki jak pomóc 12.06.07, 15:56 nie pamiętam tylko czy małego te potówki swędziały. raczej się nie drapał. jedynie tylko wyglądał jak mała ropuszka Odpowiedz Link Zgłoś
kisia82 Re: potówki jak pomóc 12.06.07, 19:25 mi polozna radzila zeby dodawac troche sody do kapieli oczywiscie nie za duzo.Jak u mnie sie sprawdza jak na razie Odpowiedz Link Zgłoś
asinek68 Re: potówki jak pomóc 12.06.07, 19:47 a ja 1-szy raz słyszę, żeby potówki swędziały ! Może to jednak nie potówki. Ja bym pokazała lekarzowi. Odpowiedz Link Zgłoś