Dodaj do ulubionych

nie chce pić mleka

02.07.07, 12:00
mam pytanie,moja 5 miesieczna,córeczka niechce pić mleka z butelki a jest na
butelce od urodzenia a pije nutramigen wiec dzisiaj podałam jej z łyżeczki,i
piła, czy któraś z was zagęszczała nutramigen kaszką , to było by mi łatwiej
podawac z łyżeczki
Obserwuj wątek
    • monikaa13 Re: nie chce pić mleka 02.07.07, 12:05
      zageszczaj jak chcesz, dlaczego nie mialabys zageszczac nie rozumiem
      a co do butelki to moze zmien smoka na wiekszy moze za malo leci, a moze bola
      ja uszka jak je, a moze w innej pozycji
      • tuniatunia Re: nie chce pić mleka 02.07.07, 15:57
        Moja corka (prawie 8 m-cy, od 3tyg zycia na butli) zrobila taki manewr tydzien
        przed skonczeniem pol roczku. Do dzis nie jestem w stanie namowic jej na mleko z
        butli, w zw z czym - jest na samych stalych pokarmach + soczki. Oczywiscie mleko
        dostaje, tyle ze wlasnie w formie kleiku na mleku modyfikowanym, zwykle z
        dodatkiem owocow. Ja rowniez - jak poprzedniczka - nie widze powodu zebys nie
        zageszczala mleczka, szczegolnie ze na dobra sprawe jest to juz calkiem niezly
        moment na rozszerzanie diety takze o inne rzeczy (warzywa/owoce; ja zaczelam po
        skonczeniu 4 m-ca).

Oczywiscie u Twojego dziecka nie musi byc jak u mojej, to jasne. Na szczescie u
        nas okazalo sie to po prostu kwestia jej >wyboru<. Po prostu nie chciala mleka i
        juz, nie pomagaly inne smoczki, pozycje, inne mieszanki, temperatura, proporcje,
        mieszanie z sokiem, itd, itp. Nie mialo tez zadnego zwiazku ze zdrowiem
        (pediatra nic a nic nie znalazl). Zanim jednak dojdziesz do wniosku, ze u Ciebie
        sytuacja jest podobna - wyklucz inne mozliwosci, takie jak stany zapalne gardla
        czy uszu, zabkowanie, problemy z brzuszkiem, wreszcie - te mniej powazne - ze
        np. przestalo jej smakowac dokladnie to, co nie znaczy ze inne nie bedzie.

Pozdrawiam

Tunia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka