monikam771 26.11.07, 12:42 j.w. dziecko 3 miesięczne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anik1980 Re: Co stosujecie na odparzenia ?????? 26.11.07, 12:49 witaj, jezeli Sudokrem nie pomaga (ponoc jest najlepszy) to spróbuj Balneum krem. Mojej 3 miesięcznej córeczce pomógł. Polecam! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
monikam771 Re: Co stosujecie na odparzenia ?????? 26.11.07, 12:56 dzięki serdeczne.Sudocrem własnie sie nie sprawdził i dlatego szukam innych specyfików. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
witalisas Re: Co stosujecie na odparzenia ?????? 26.11.07, 12:59 Moja Kula nie miała ale polecam maść Bepanthen.Rewelacja ,ja stosuje od początku narodzin i mnie także się przydał. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-oliwki1 Re: Bepanten maść!!! 26.11.07, 13:05 Ta maść jest rewelacyjna. Moja córeczka po antybiotyku dostała biegunki i choć b. często zmieniałam pieluszki to zrobiły się brzydkie odparzenia. Bepanten b. szybko załatwił sprawę. naprawdę polecam tę maść Odpowiedz Link Zgłoś
d0oti Re: Co stosujecie na odparzenia ?????? 26.11.07, 13:05 potwierdzam. Bepanthen jest super. Ja stosowałam jeszcze Lnomag. Teraz mała ma prawie 10 m-cy i nie stosuję nic. Odpowiedz Link Zgłoś
j-online Re: Co stosujecie na odparzenia ?????? 26.11.07, 14:02 Moj synek ma 3 mies. i stosuje SUDOCREM,do kupienia w aptece bez recepty.Wyprobowalam juz wiele innych,ale ten jest najlepszy. Naprawde polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
lena216 Re: Co stosujecie na odparzenia ?????? 26.11.07, 14:05 ja stosuje penaten jest super moim zdaniem Odpowiedz Link Zgłoś
margaritka27 Re: Co stosujecie na odparzenia ?????? 26.11.07, 14:35 masc na recepte(bez kwasu) Odpowiedz Link Zgłoś
niuch84 Re: Co stosujecie na odparzenia ?????? 26.11.07, 14:29 linomag ale tormentiol zdecydowanie posmarowałam na noc i rano i pupka śliczna. sudokrem natomiast u mnie sie wcale nie sprawdził mam więc go chce wykorzystać ale sporadycznie nim smaruje Odpowiedz Link Zgłoś
megdziq Co stosujecie na odparzenia ?????? 26.11.07, 15:03 Oprócz maści typu sudocrem nakładam dodatkowo warstwę zwykłej mąki ziemniaczanej (jest przecież jednym ze składników zasypek, np alantanu). Stosuje ją też w razie wysypki, robię taki krochmalik kisielowaty i dolewam do kąpieli (a to już podpowiedział mi lekarz dermatolog ) Życzę szybkiego wyleczenia Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Co stosujecie na odparzenia ?????? 26.11.07, 19:46 Albo maść,albo mąka ziemniaczana. Nie łączy się tego razem,bo powstają "kluchy",które dopiero wtedy odparzają głównie w pachwinach. Pzdr.Gośka Odpowiedz Link Zgłoś
skarbelka Re: Co stosujecie na odparzenia ?????? 27.11.07, 15:14 U nas też tormantiol fantastycznie się sprawdza, tylko ostatnio właśnie przeczytałam, ze nie mozna go używać u niemowląt, bo zawiera kwas borny...trochę sis przestraaszyłąm... Odpowiedz Link Zgłoś
adria-3 Re: Co stosujecie na odparzenia ?????? 26.11.07, 15:13 Mojejmu dziecku pomogła maść robiona w aptece na receptę, nic innego się nie sprawdziło (koszt mały 5zł) a szybko zadziałało. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia86i Re: Co stosujecie na odparzenia ?????? 26.11.07, 15:19 ja rowniez polecam Bepanthen masc Odpowiedz Link Zgłoś
dziunia_wawa1 Re: Co stosujecie na odparzenia ?????? 26.11.07, 15:24 Ja polecam krem alpika naprawde sie sprawdził.!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
martha666 Re: Co stosujecie na odparzenia ?????? 26.11.07, 15:33 u mnie sprawdził sie pentacrem Odpowiedz Link Zgłoś
ulunia.bg Re: Co stosujecie na odparzenia ?????? 26.11.07, 15:46 Ja wyprobowalam i bepanthen i alantan ale pomogl dopiero sudocrem,po tygodniu nie bylo sladu po odparzeniu.I uzywam teraz tylko sudocremu.Polecam.Trzeba sie tylko uzbroic w cierpliwosc bo troszke to potrwa zanim calkiem zniknie.Pozdrawiam.Ula. Odpowiedz Link Zgłoś
emi.czm Re: Co stosujecie na odparzenia ?????? 26.11.07, 16:42 Ja po wypróbowaniu kilku kremów wróciłam do linomagu.Wieczorem posmarowałam pupke a rano nie było prawie śladu.Mały miał wtedy 3 tygodnie od tej pory smaruje tylko tym i zapomniałam o odparzeniach.Dobra też jest podobno maka ziemniaczana.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
szamonia Re: Co stosujecie na odparzenia ?????? 26.11.07, 17:18 mąka ziemniaczana i sudocrem Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek-2007 Re: Co stosujecie na odparzenia ?????? 26.11.07, 17:06 od początku sudokrem Odpowiedz Link Zgłoś
janetat Re: Co stosujecie na odparzenia ?????? 26.11.07, 18:26 polecam mycie po każdej kupie pod kranem wodą i mydłem, dokładne wytarcie do suchości i smarowanie sudocremem, a jeśli masz coś innego-to czymś innym, jak nie będzie lepiej przez 3-4 dni to kup sudocrem, zejdzie nie polecam używania na stałe chusteczek nawilżonych, bo wtedy na wilgotną pupę smarujesz i sama możesz zafundować dziecku odparzenie- mnie się tak udało Odpowiedz Link Zgłoś
olja23 Re: Co stosujecie na odparzenia ?????? 26.11.07, 18:56 przede wszystkim wietrzę malutkiej pupę Jak trochę pofika bez pieluszki smaruję cienką warstwą sudocremu, i zmieniam pieluszkę co 2 godz max. zwróc uwagę jakich pieluszek używasz, moja mała podejrzanie często miała odparzenia przy pampersach, teraz stosujemy happy i jest super. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dziuneczka Re: Co stosujecie na odparzenia ?????? 26.11.07, 19:16 Sudocrem- u nas sprawdza sie rewelacyjnie Odpowiedz Link Zgłoś
nataliam2 sudocrem 26.11.07, 19:39 U nas sprawdza się rewelacyjnie. Przy jednej zmianie pieluszki smaruję a przy drugiej już nic nie ma albo jest ogromna poprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
sonalis Re: Co stosujecie na odparzenia ?????? 26.11.07, 21:28 Miałam ten sam problem.Ciągle pupa się odparzała i jeszcze czerwone krosteczki się pojawiały mimo smarowania wszystkimi maściami.Myłam pupę wodą i wacikami,pediatra przepisała mi robioną maść w aptece za 5zl z alantoiną a przede wszystkim zmieniłam pampersy na pieluchy z Lidla.Są super i tańsze bo kosztują 29.90.Problem odparzeń już się nie pojawił.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: Co stosujecie na odparzenia ?????? 27.11.07, 13:53 używam Sudocremu od urodzenia i moj maluch nie mial ani jednego odparzenia do tej pory ( ma 3,5 m-ca) Odpowiedz Link Zgłoś
0.beata90 Re: Co stosujecie na odparzenia ?????? 27.11.07, 17:12 Hej Jezeli mocne najpierw wysusz piochtanina a pozniej stosuj tylko make ziemniaczana: pomaga doskonale . Ja uzywam na pupe tylko oliwke i od tego jednego tazu jak mala miala 1 miesiac( przez pampersa ) ani sladu odparzen a ma 4 miesiace powodzenie Odpowiedz Link Zgłoś
mad98 Re: Co stosujecie na odparzenia ?????? 27.11.07, 21:02 MNIE PEDIATRA P[OLECIŁA CLOTRIMAZOLUM. JAK REKA ODJAŁ. STOSUJE DO TEJ PORY W RAZIE ODPARZEŃ. Odpowiedz Link Zgłoś
marta_kam Tormentiol-można czy nie? 27.11.07, 22:46 Zachęcona już wcześniej polecanym na forum tormentiolem kupiłam maść ale w ulotce wyczytałam że nie wolno jej stosować u niemowląt. Można więc czy nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: Tormentiol-można czy nie? 27.11.07, 22:59 Służę dwoma linkami: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=503&w=37443032&a=37443032 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=72100076&a=72100986 Mam nadzieję, że lektura okaże się przydatna. Odpowiedz Link Zgłoś
ocelot2 Re: Co stosujecie na odparzenia ?????? 27.11.07, 23:08 bepanten, a potem do codziennej pielegnacji zielony linomag. A - i przerzuciłam się na mycie pupki woda i mydełkiem. A linomagiem smaruje tylko po kąpieli. Mała ma 2 m-ce i pupke jak aksamit. Odparzenia zaczęły jej się robić w 1 tyg. życia. Postępowałam jw i już jest ok. SUdocrem jest wg mojego pediatry nie dla niemowlaków tylko już dojrzalszych osobników... Bo cynk zbyt wysusza skórę maluca Odpowiedz Link Zgłoś
zaisa Re: Co stosujecie na odparzenia ?????? 28.11.07, 03:25 Odstawienie 100% chusteczek, bo tylko podrazniają. Przemywanie naparem z nagietka lub rumianku, delikatne osuszenie i oliwa z oliwek (extra vergine - czyli pierwsze tłoczenie na zimno). Oliwa z oliwek jest u nas standardem. Jak jej nie odpuszczam, to nie ma kłopotów. Bywają dzieci źle reagujące na cynk zawarty w typowych maściach na odparzenia. Może masz taki egzemplarz? Odpowiedz Link Zgłoś