funnyfish 11.12.07, 12:28 Widziałem na aukcjach internetowych wiaderko do kąpania niemowląt. Czy ktoś z was używał takowego i może się wypowiedzieć co do zalet / wad ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ebielo my uzywamy 11.12.07, 18:05 A raczej uzywalisym, bo nasz synek juz wyrosl. I polecamy. Ale nie kupuj tummy tub, bo jest drogi i waski. Mysmy kupili wiaderko holenderskie Shnatala, za 13€ ( mieszkamy w Niemczech): jest szersze u gory, wiec lepiej trzyma sie dzieciaczka. Synek bardzo lubil sie w wiaderku kapac, zawsze byl zanurzony po szyje w wodzie, wiec bylo mu cieploi ciwczyl w ten sposob zmysl rownowagi. Szybko zaczal w nim lapac rownowage i juz w 8 miesiacu zaczal sie w nim podnosic i stawac. Jedyna wada jest to, ze czasem ciezko umyc szyje dziecku. Wydaje mi sie, ze w wanience mozesz dziecko polozyc i szyje odchylic, a w wiaderku jest to trudniejsze, ale nie niemozliwe. Ale generlanie dla samopoczucia dziecko, jego rozwoju to polecam wiaderko. Odpowiedz Link Zgłoś
alawuwu Re: Tummy Tub - ktoś może polecić ? 11.12.07, 21:38 Ja mam Tummy Tub. To prawda, że jest wąski, ale dzięki temu dziecko siedzi stabilnie w środku i mając 3 miesiące nie trzeba go nawet podtrzymywać (oczywiście w granicach rozsądku, asekuracja obowiązkowa!). Plusy są takie, że dziecku jest przytulnie, cieplutko, dziecko można podtrzymywać jednym palcem pod bródką, a drugą ręką przygotować ręczniczek na przykład Jak moja mała była noworodkiem, to miałam wrażenie, że się relaksuje w wiaderku, zanurzała się i wyciszała. Jedyny minus moim zdaniem, to że trzeba dojść do wprawy z myciem główki, bo jak robi się to nie ostrożnie, to może do oczu dziecku nalecieć. Poza tym polecam! aha, a widok pluskającego się dziecka w wiaderku... niezastąpiony...po prostu urocze Odpowiedz Link Zgłoś
kasia191273 Re: Tummy Tub - ktoś może polecić ? 12.12.07, 00:10 uzywalismy jak Nina byla mala, bardzo jej sie podobalo, wiec polecam mieszkam w Holandii, gdzie niemal kazdy uzywa Tummy Tub Odpowiedz Link Zgłoś