nombrilek 04.06.08, 09:04 Moj 5-tyg synek od 2 dni ma na skroniach i troche na czole lekka wysypke, jak kaszka, zadnych innych objawow nie ma, jest na Bebilon 1. Czy to moze byc skaza czy raczej cos innego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: skaza??? 04.06.08, 10:04 ja jednak bym zrezygnowała z czapeczki przemywała często tę okolicę wodą z delikatnym mydełkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ewika0502 Re: skaza??? 04.06.08, 10:14 mój mial na policzkach takie krostki czerwone i przemywałam mu buźkę płynem do twarzy i pośladków dla niemowląt i dzieci Musteli i jak ręką odjął. Oczywiście nie wiem czy to takie same krostki, ale ten płyn jest naprawdę dobry (sprawdzony przez kilka znajomych mam i przeze mnie), więc może spróbuj. Najczęściej po dwóch dniach widać rezultat. Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: skaza??? 04.06.08, 11:09 Potwierdzam, ja też tego płynu używam i jest super. Nazywa się PhysiObebe, producent Mustela. Odpowiedz Link Zgłoś
madtea Re: skaza??? 09.06.08, 09:38 Ja go nie kupiłam, bo na ulotce stoi, że jest od 1 roku życia. A teraz to już nie wiem sugerować się tym wiekiem czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
rybalon1 Re: skaza??? 04.06.08, 11:15 to raczej wysypka hormonalna - minie po ok. 1 miesiacu - nie przejmuj się zejdzie samo ) Odpowiedz Link Zgłoś
ewika0502 Re: skaza??? 04.06.08, 11:27 tak, u mojego to też raczej był trądzik niemowlęcy związany z wydzielaniem hormonów, ale ja nie czekałam (chociaż to prawda,że zejdzie z czasem samo), tylko zaczęłam stosować tę Mustelę. Tym bardziej,że to nie jest jakiś leczniczy płyn, tylko po prostu do mycia twarzy i pupy niemowlaka Odpowiedz Link Zgłoś
nombrilek Re: skaza??? 09.06.08, 09:30 Teraz z czoła i skroni zeszły wszelkie krostki, ale jest pełne na policzkach i brodzie, mysle ze to jednak trądzik, jutro idziemy na szczepienie to przy okazji zapytam pediatre. Odpowiedz Link Zgłoś
oli.nek Re: skaza??? 09.06.08, 14:15 jak będzie to skaza to ta wysypka sczerwienieje i będzie wędrować na policzki, dekolt i ramiona. potówki nie wędrują i szybko znikają. Odpowiedz Link Zgłoś