agafu 12.06.08, 17:09 moja mała ma 4 miesiące i ma troche katar, czy jest to przeciwskazaniem do szczepienia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agafu Re: szczepienie a katar 13.06.08, 15:01 no i zaszczepili nas. To juz nie wiem czy dobrze by nie. katar trochę jest. Odpowiedz Link Zgłoś
deleine Re: szczepienie a katar 13.06.08, 15:06 u nas w przychodni z najmniejszym katarem odsyłają, ale może to lokalny zwyczaj ja bym i tak nie zaszczepiła, ale z pewnością nie zrobiliby tego gdyby miało zaszkodzić Odpowiedz Link Zgłoś
monika1798 Re: szczepienie a katar 13.06.08, 20:35 nasz lekarz twierdzi ,że katar nie jest przeciw wskazaniem do szczepienia.mój cztero miesięczniak z katarem i kaszlem zaszczepiony i nic sie nie działo.jak widac co "kraj " to obyczaj.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anettchen2306 Re: szczepienie a katar 13.06.08, 20:38 przeciwskazaniem do szczepien sa jedynie ostre lub przewlekle infekcje przebiegajace z wysoka temperatura. Zwykly katar czy pokaslywanie nie sa przeciwskazaniem. A poza tym to lekarz przed szczepieniem przeprowadza wywiad i osluchuje dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
agafu Re: szczepienie a katar 14.06.08, 22:47 to samo dziś powiedział mi pediatra, pytałam przed szczepieniem bo na moim nowym osiedlu gdzie jest więcej dzieci niż dorosłych nie ma pediatrów tylko interniści, więc trochę im nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysiatko1 Re: szczepienie a katar 14.06.08, 23:43 katar nie jest przeciwwskazaniem do szczepienia... Odpowiedz Link Zgłoś