karolina083 29.06.08, 14:20 jak jej zapobiegac,czy poczekac az sama przejdzie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmm_marta Re: czkawka 29.06.08, 15:09 cały czas słyszę że czkawka jest od wyziębienia . jakoś trudno mi w to uwierzyć, tym bardziej że moja mała czka nawet w upały . lekarz mówił że czkają dzieci które mają słabą przeponę. i takiego wyjaśnienia się trzymam. jak moja ma czkawulę, podaję coś do picia. przechodzi Odpowiedz Link Zgłoś
hanah.vic Re: czkawka 29.06.08, 19:06 U nas czkawka kilka razy dziennie. Zwykle podaję młodej wodę do picia i jej przechodzi. Co do teorii na temat tego skąd ta czkawka, jest tego tyle że szkoda pisaćPewnie kiedyś przejdzie na dobre Odpowiedz Link Zgłoś
anek1803 Re: czkawka 29.06.08, 19:37 moja jak ma czkawke to poprostu czekam aż przejdzie i przechodzi Odpowiedz Link Zgłoś
sister.ka Re: czkawka 29.06.08, 21:10 Mój synek czkał jak najęty już w brzuchu(potem też miał skłonność do niej), więc przeciągi - jako główna przyczyna - raczej odpadają Czasem czkawka męczyła go po przejedzeniu się = opcja funkcjonowania przepony. Odpowiedz Link Zgłoś
gabda Re: czkawka 02.07.08, 14:33 Położna poleciła pokarmić chwilkę piersią - ciepłe mleczko pomaga i faktycznie mojemu syneczkowi czkawka szybko przechodzi.A ma czkawkę dość często i nie jest ona wynikiem chłodu Odpowiedz Link Zgłoś
aitchigirl Re: czkawka 04.07.08, 14:24 moj maly nie chce pic jak dopadnie go czkawka. podaje mu 2-3 krople soku z cytryny na lyzeczce i moment po dzikich minach czkawka przechodzi, stosuje ta metode od 6 tygodnia zycia Olka na polecenie mamy Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Re: czkawka 04.07.08, 23:22 ja tez ma synusia OlusiaMa 1,5 miesiaca. Ma czkawke, kiedy mu sie uleje i to połknie. Nie chce cycka , nic mu wtedy nie mozna wepchnac do buzi. Czkawka sama przechodzi Odpowiedz Link Zgłoś
ewuncia.a Re: czkawka 05.07.08, 09:14 Postaraj się, aby maluch przy jedzeniu łykał jak najmniej powietrza i nie pozwalaj, by po jedzeniu zmarzł - wtedy może unikniesz czkawki. U nas czkawka to norma - po jakimś czasie przechodzi i tyle. Nie jest to nic groźnego więc nie ma się czym martwić. Odpowiedz Link Zgłoś