2122joan 14.09.08, 03:55 Jak z waszymi sutkami?Moje mnie bola jak fiks od odciagania,juz mnie trafia.Znacie dziewczyny jakis dobry krem lub masc.Mam Medele masc ale wcale mi nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k-szp Re: Sutki-pytanie roku. 14.09.08, 21:48 U mnie boli przy zmianie czestotliwosci. Tzn jak mi syn zaczal zle reagowac na nowosci i musialam zwiekszyc czestotliwosc, to odczulam to Profilaktycznie raz na jakis czas smaruje clotrimazolem (przeciwgrzybiczny krem taki). Odpowiedz Link Zgłoś
dita74 Re: Sutki-pytanie roku. 14.09.08, 22:53 Mnie tez bola. Zaczelam niedawno odciagac co ile mam odciagac ,w nocy tez?ile sie odciagnie za kazdym razem? Odpowiedz Link Zgłoś
k-szp Re: Sutki-pytanie roku. 15.09.08, 08:00 A w jakim wieku dziecko? Karmisz tylko odciaganym? Odpowiedz Link Zgłoś
dita74 Re: Sutki-pytanie roku. 15.09.08, 11:41 U mnie jest wariactwo z karmieniem.karmie piersia ,ociaganym pare dni bo juz niewiem co robic.Mlody kombinuje ,krotko je z piersi ,nie ma czasu ,ale zeby w nocy to nadrobil to nie bo spi i za nic nie zlapie piersi.odbilo to sie na wadze do tej pory jakos to szlo karmienie piersia.nie bede wiecej czekac i patrzyc sie on nie ma czasu jesc .nie ma infekcji badania robilam sa ok.zawsze mam taki cyrk po szczepieniu ale teraz to szok.dalam mu tez troche sinlacu.syn ma 5 miesiecy .i chyba bede odciagac pokarm zeby chociaz moj pil ale nieumiem tego zorganizowac.po kazdym odciaganiu mam wygotowac laktator?kiedy sciagac i w ogole ile pije takie dziecki i jak wyglada karmienie na zadanie? Odpowiedz Link Zgłoś
dita74 Re: Sutki-pytanie roku. 15.09.08, 11:43 acha no i jaki laktator?a po podgrzaniu mojego mleka jak nie wypije to ile ono moze stac zeby pozniej dopil? Odpowiedz Link Zgłoś
k-szp Re: Sutki-pytanie roku. 15.09.08, 14:26 A ile przybiera? Dzieci nie przybieraja caly czas tak duzo jak na poczatku. Odpowiedz Link Zgłoś
dita74 Re: Sutki-pytanie roku. 15.09.08, 22:23 przybral dwa miesiace pod rzad po 300g.to nie za bardzo ,pozatym on ewidentnie nie chce piersi, Odpowiedz Link Zgłoś
k-szp Re: Sutki-pytanie roku. 15.09.08, 22:56 A zeby mu nie ida? ja uzywam medeli mini electric (uwaga, chodzi jak traktor). Po kazdym uzyciu myje dokladnie; wyparzam raz dziennie. Sciagam ostatnio o 6.30, 9.00, 14.00, 19.30, 22.30, ale mam zamiar ograniczyc i zrezygnowac z tego o 9.00. Generalnie kazde cycki sa inne i kazde dziecko jest inne. Cel jest taki, zeby sciagnac tyle, zeby starczylo dla dziecka. Rob sobie zapiski ile dziecko zjada, i ile sciagasz - to Ci powinno pomoc. Sciagaj codziennie o tych samych porach. Juz niedlugo bedziesz rozszerzac diete, wiec liczba karmien mlecznych bedzie raczej spadac niz rosnac Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
2122joan Re: Sutki-pytanie roku. 16.09.08, 02:31 Ja tez mam mimi electic glosna jak fiks.Mam zawsze na prawie najslabszych obrotach.Moze za czesto odciagam?? 5;30/9;00/13;00/17;00/8;00/11;00 wychodzi 6 razy.Maly ma dopiero 11 tygodni jak narazie zrezygnowalam z nocy,niewiem czy nie zawczesnie na zmiane w ciagu dnia na jakies 4-5 razy??Zastanawiam sie tez czy te sutki wroca do normalnych rozmiarow,po zakonczeniu laktacji>???A maluch niestety cyca niecierpi... Odpowiedz Link Zgłoś
dita74 Re: Sutki-pytanie roku. 16.09.08, 12:41 ja mam terraz avent isis,zamowilam mini electric .nie bede mial instrukcji do niej po polsku.nie wiem jak sie zabrac do tej 'maszyny'? moze jakies wskazowki?nie ida mu zeby,on raczej bedzie chyba niejadkiem,bo juz widze ze kombinuje przy butelce,malo je.ile je 5 miesieczniak? Odpowiedz Link Zgłoś
bognisia1 Re: Sutki-pytanie roku. 16.09.08, 21:38 Polecam masc rumiankową, do kupienia w aptece, koszt ok. 5 zł. Jak dla mnie rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
2122joan Re: Sutki-pytanie roku. 16.09.08, 21:56 bognisia1 napisała: > Polecam masc rumiankową, do kupienia w aptece, koszt ok. 5 zł. Jak dla mnie > rewelacja. Mieszkam w USA tu niewiem czy znajde,moze podaj nazwe to sprobuje znalezc w polskiej aptece,lub kosmetycznym.Dzieki sliczne. Odpowiedz Link Zgłoś
bognisia1 Re: Sutki-pytanie roku. 17.09.08, 20:49 Nazwa: MASC RUMIANKOWA Firma: ELISSA Odpowiedz Link Zgłoś
tepe0 maltan 25.09.08, 19:10 polecam krem Maltan, nie trzeba je zmywać z piersi przed karmieniem czy odciaganiem. Odpowiedz Link Zgłoś