Dodaj do ulubionych

Sutki-pytanie roku.

14.09.08, 03:55
Jak z waszymi sutkami?Moje mnie bola jak fiks od odciagania,juz mnie
trafia.Znacie dziewczyny jakis dobry krem lub masc.Mam Medele masc
ale wcale mi nie pomaga.
Obserwuj wątek
    • k-szp Re: Sutki-pytanie roku. 14.09.08, 21:48
      U mnie boli przy zmianie czestotliwosci. Tzn jak mi syn zaczal zle reagowac na
      nowosci i musialam zwiekszyc czestotliwosc, to odczulam to sad Profilaktycznie
      raz na jakis czas smaruje clotrimazolem (przeciwgrzybiczny krem taki).
      • dita74 Re: Sutki-pytanie roku. 14.09.08, 22:53
        Mnie tez bola. Zaczelam niedawno odciagac co ile mam odciagac ,w nocy tez?ile
        sie odciagnie za kazdym razem?
        • k-szp Re: Sutki-pytanie roku. 15.09.08, 08:00
          A w jakim wieku dziecko? Karmisz tylko odciaganym?
          • dita74 Re: Sutki-pytanie roku. 15.09.08, 11:41
            U mnie jest wariactwo z karmieniem.karmie piersia ,ociaganym pare dni bo juz
            niewiem co robic.Mlody kombinuje ,krotko je z piersi ,nie ma czasu ,ale zeby w
            nocy to nadrobil to nie bo spi i za nic nie zlapie piersi.odbilo to sie na wadze
            do tej pory jakos to szlo karmienie piersia.nie bede wiecej czekac i patrzyc sie
            on nie ma czasu jesc .nie ma infekcji badania robilam sa ok.zawsze mam taki cyrk
            po szczepieniu ale teraz to szok.dalam mu tez troche sinlacu.syn ma 5 miesiecy
            .i chyba bede odciagac pokarm zeby chociaz moj pil ale nieumiem tego
            zorganizowac.po kazdym odciaganiu mam wygotowac laktator?kiedy sciagac i w ogole
            ile pije takie dziecki i jak wyglada karmienie na zadanie?
            • dita74 Re: Sutki-pytanie roku. 15.09.08, 11:43
              acha no i jaki laktator?a po podgrzaniu mojego mleka jak nie wypije to ile ono
              moze stac zeby pozniej dopil?
            • k-szp Re: Sutki-pytanie roku. 15.09.08, 14:26
              A ile przybiera? Dzieci nie przybieraja caly czas tak duzo jak na poczatku.
              • dita74 Re: Sutki-pytanie roku. 15.09.08, 22:23
                przybral dwa miesiace pod rzad po 300g.to nie za bardzo ,pozatym on ewidentnie
                nie chce piersi,
                • k-szp Re: Sutki-pytanie roku. 15.09.08, 22:56
                  A zeby mu nie ida? wink
                  ja uzywam medeli mini electric (uwaga, chodzi jak traktor). Po kazdym uzyciu
                  myje dokladnie; wyparzam raz dziennie. Sciagam ostatnio o 6.30, 9.00, 14.00,
                  19.30, 22.30, ale mam zamiar ograniczyc i zrezygnowac z tego o 9.00. Generalnie
                  kazde cycki sa inne i kazde dziecko jest inne. Cel jest taki, zeby sciagnac
                  tyle, zeby starczylo dla dziecka. Rob sobie zapiski ile dziecko zjada, i ile
                  sciagasz - to Ci powinno pomoc. Sciagaj codziennie o tych samych porach. Juz
                  niedlugo bedziesz rozszerzac diete, wiec liczba karmien mlecznych bedzie raczej
                  spadac niz rosnac smile
                  Pozdrawiam
                  • 2122joan Re: Sutki-pytanie roku. 16.09.08, 02:31
                    Ja tez mam mimi electic glosna jak fiks.Mam zawsze na prawie
                    najslabszych obrotach.Moze za czesto odciagam??
                    5;30/9;00/13;00/17;00/8;00/11;00 wychodzi 6 razy.Maly ma dopiero 11
                    tygodni jak narazie zrezygnowalam z nocy,niewiem czy nie zawczesnie
                    na zmiane w ciagu dnia na jakies 4-5 razy??Zastanawiam sie tez czy
                    te sutki wroca do normalnych rozmiarow,po zakonczeniu laktacji>???A
                    maluch niestety cyca niecierpi...
                    • dita74 Re: Sutki-pytanie roku. 16.09.08, 12:41
                      ja mam terraz avent isis,zamowilam mini electric .nie bede mial instrukcji do
                      niej po polsku.nie wiem jak sie zabrac do tej 'maszyny'? moze jakies
                      wskazowki?nie ida mu zeby,on raczej bedzie chyba niejadkiem,bo juz widze ze
                      kombinuje przy butelce,malo je.ile je 5 miesieczniak?
                      • bognisia1 Re: Sutki-pytanie roku. 16.09.08, 21:38
                        Polecam masc rumiankową, do kupienia w aptece, koszt ok. 5 zł. Jak dla mnie
                        rewelacja.
                        • 2122joan Re: Sutki-pytanie roku. 16.09.08, 21:56
                          bognisia1 napisała:

> Polecam masc rumiankową, do kupienia w aptece, koszt ok. 5 zł. Jak
                          dla mnie
                          > rewelacja.
                          Mieszkam w USA tu niewiem czy znajde,moze podaj nazwe to sprobuje
                          znalezc w polskiej aptece,lub kosmetycznym.Dzieki sliczne.
                          • bognisia1 Re: Sutki-pytanie roku. 17.09.08, 20:49
                            Nazwa: MASC RUMIANKOWA
                            Firma: ELISSA
    • tepe0 maltan 25.09.08, 19:10
      polecam krem Maltan, nie trzeba je zmywać z piersi przed karmieniem czy odciaganiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka