monikaa2234 22.01.09, 21:58 Młody ma zawsze spocone stópki ma 5 miesięcy nie wiem czy kiedyś gdzieś nie czytałam że to jest od wit d3.Czy dobrze kojarzę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzieckox2 Re: Spocone stópki 22.01.09, 22:06 Moje dzieci też tak mają i pediatra zaleciła więcej wit.D3 tj.z 2 na 3 krople,ale stopki nadal się pocą Odpowiedz Link Zgłoś
mbw78 Re: Spocone stópki 22.01.09, 22:28 to dziwne bo mojej córci też pociły się stópki i trochę włosy ale czytałąm, że to może być od nadmiaru wit D3 i moja pediatra kazała ZMNIEJSZYĆ z 3 do 2 kropelek... pocenie przeszło Odpowiedz Link Zgłoś
mbw78 Re: Spocone stópki 22.01.09, 22:38 z drugiej str czytałałam, że niedobór może powodować też pocenie więc sama już nie wiem... u nas zmniejszenie dawki pomogło w każdym razie nie wolno działąć samemu bo zbyt duża dawka może spowodować u dziecka drgawki Odpowiedz Link Zgłoś
mbw78 Re: Spocone stópki 22.01.09, 22:33 a ile dajesz tej D3? Karmisz piersią czy sztucznie? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa2234 Re: Spocone stópki 22.01.09, 23:38 KARMIĘ PIERSIĄ A WIT DAJĘ 1 KROPELKĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
mbw78 Re: Spocone stópki 23.01.09, 09:40 no to na pewno nie dajesz za dużo, może faktycznie za mało a może poprostu masz za ciepło w domu i dziecko się poci, u mnie jak mąż dowali do pieca to mała nawet bez skarpetek, które notorycznie ściąga ma wilgotne stópki Odpowiedz Link Zgłoś
kaskahh Re: Spocone stópki 22.01.09, 23:36 a moja powiedziala, ze to niegrozne... ze czasami tak maja i nic o dawce wit nie wspomniala... Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa2234 Re: Spocone stópki 22.01.09, 23:41 A OD CZEGO TO ZALEŻY ILE KTO MA DOSTAC TEJ WIT D3 Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta_1983 Re: Spocone stópki 23.01.09, 09:55 Zależy od wyniku badania gospodarki wapniowo- fosforowej, a co do pocenia to nam pediatra powiedziała, że może mieć genetyczne bo główka twarda (a przy krzywicy podobno miękka), po nas znaczy rodzicach niekoniecznie ale np.po dziadkach. Odpowiedz Link Zgłoś
dzieckox2 Re: Spocone stópki 23.01.09, 10:57 Moje bliźniaki właśnie mają jeszcze miękkie główki Odpowiedz Link Zgłoś
erin7 Re: Spocone stópki 23.01.09, 21:24 Nasz Pani doktor (neonatolog dzieciecy z katowickiej kliniki) powiedziala (ale nie apropo spoconych stopek), ze jesli dziecko pije wiecej niz 1L mleka modyfikowanego to nie trzeba dawac wit D3 bo jest w tym mleku i ze ogolnie u nas to sie przedawkowuje ta wit. a ze to jest, o ile dobrze pamietam ale nie wiem czy nie pokrecilam akurat w tej kwesti, hormon wiec lepiej nie szalec ztymi kroplekami. Odpowiedz Link Zgłoś
dzieckox2 Re: Spocone stópki 24.01.09, 09:47 I któremu lekarzowi wierzyć! Moje dzieci piją bebilon,jedzą kaszki,zupki,soczki i to już jest duża porcja witamin,a lekarka każe podawać cebion multi 3 kr,wit.d3 też 3 krople.Osobiście boję się już tych wszystkich witamin! We wtorek jadę do innego lekarza i skonsultuję-oby nie było za późno. Pozdrawiam do wtorku Odpowiedz Link Zgłoś
mama-tyma Re: Spocone stópki 24.01.09, 17:40 Wit. d3 to hormon i nie jest obojętna dla organizmu. Moja pediatra zaleca 1 krople dziennie, a ortopeda twierdzi, aby wcale nie dawać zdrowemu dziecki. Mój ma 9 miesięcy, nie je sztucznego mleka wcale, dostaje 1 krople co 3 dni i ma się znakomicie. Odpowiedz Link Zgłoś