ewas17 13.11.03, 15:11 Czy mogłabyś napisać coś więcej na temat testów alergicznych, które wykonałaś swemu dziecku. Dziękuje i pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewas17 Re: Do Gyokuro 14.11.03, 16:53 Już znalazłam wszystko na temat tych testów co mnie interesowało. W poniedziałek idziemy z Mateuszem je wykonać, może w końcu skończy się kupkowy koszmar . Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
gyokuro Re: Do Gyokuro 14.11.03, 17:46 Hej! Julek miał robione testy z krwi na IgE ogólne (nieco ponad normę) i na swoiste dla mleka i glutenu (ujemne). Niewiele nam to pomogło, więc zdecydowaliśmy się na biorezonans czyli Bicom. Tam dopiero wyszło nam, że Julkowi szkodzi pszenica i jak ją odstawiłam, jest dużo lepiej. Ale tak do końca ten test też nie jest wiarygodny, bo jabłka nie wyszły, a Julka po Gerberze zsypało. Gdybyś chciała dowiedzieć się więcej szczegółów, zapraszam na priva: kaim@antenor.pol.lublin.pl Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
aga8888 Re: Do Gyokuro 15.11.03, 18:39 droga Kasiu - co do jablek Gerbera -to z tego, co widze po Gerberze czesto sa zle reakcje - tymczasem dajesz potem to samo BoboVity lub przyrzadzne samodzielnie - i wszystko jest dobrze! Sprobuj z jabluszkiem innej firmy lub domowym...POzdr)) Odpowiedz Link Zgłoś
gretka1 Re: Do Gyokuro !!! 17.11.03, 14:44 Ja też byłam ciekawa, co to Bicom. Mam jeszcze jedno pytanie do Gyokuro - z jakiego miasta jesteście? Mnie by interesowało zrobienie tego w Warszawie, ale nie wiem jak się za to zabrać. Czy wykonuje się to w konkretnych przychodniach, lub prywatnych gabinetach? Pozdrawiam, Gretka Odpowiedz Link Zgłoś
ewas17 Re: Do Gyokuro 17.11.03, 16:46 Gretka wejdź na stronę www.monadith.com.pl/main/gabinety/gabinety.htm tam znajdziesz trochę informacji na ten temat. Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
ewas17 Re: Do Gyokuro 17.11.03, 21:54 Byłam dziś z Mateuszem na testach. Wyszła lekka alergia na mleko krowie (tak jak podejrzewałam). Ale pani, która wykonywała badanie po zapoznaniu się z całą naszą historią "kupek" (śluzowatych, czasami zielonych i z krwią, częstych i bardzo płynnych), nie poprzestała tylko na badaniu w kierunku alergii. Wyszło, że dziecko jest obciążone E.coli oraz gronkowcem. E. coli na pewno ma, gdyż wyszły z posiewu moczu i mateusz jest w trakcie przyjmowania antybiotyku (już nawet drugiego). Gronkowiec też jest możliwy, gdyż nabiału i wszystkiego co z nim jest związane nie jem, a z kupami jest coraz gorzej. Zastanawiam się czy odczulanie tą metodą jest coś warte? Na pewno pójdę do lekarza po skierowanie na posiew kału, ale wiem że walka z gronkowcem jest trudna. Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
gyokuro Re: Do Gyokuro 18.11.03, 15:02 No to Ci współczuję, bo walka i z gronkowcem i z Coli jest ciężka. Gronkowiec często wcale nie daje się wyleczyć i jest się jego nosicielem. A Coli bardzo często powracają. A co do odczulania - ja się nie zdecydowałam. W sumie to ciągle się zastanawiam, czy to ma sens... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bea_bak1 Re: Do Gyokuro 19.11.03, 18:21 Hej! W jakim wieku można dziedziaczkom robić testy? Nie znalazłam takiej informacji, choć uważnie śledzę posty o alergiach i kupkach. Zastanawiam się bowiem, co mogą oznaczać, zanikające, to pojawiające się nowe, krostki na buzi (i czole) mojej miesięcznej córeczki, a teraz od dwóch dni Mała robi zółto-jasnozielone kupki? Nabiału nie jem, ograniczyłam inne potencjalne alergizujace pokarmy, praktycznie moja dieta od 4 tyg jest jednakowa, może to przez Trilac, który przyjmuję po antybiotyku, może rzeczywiście Dzidzia nie najada się prawidłowo, tj pije za dużo mleka tzw I fazy (z piersi), zawierające więcej laktozy, może przyczyną jest złe wchlanianie wit D3... Sama nie wiem. Bea i Madzia (18.10.2003) Odpowiedz Link Zgłoś