baby_4 11.02.09, 08:06 moja 10 dniowa córka ostatnio cała noc stęka przez sen, niby nic ją nie boli ale ja myślę że nie może zrobić kupy. czy mogę jej podać rumianek, jak tak to w jakiej ilości? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pecia2 Re: stękanie przez sen 11.02.09, 08:13 ja dawałam 2x po 25ml, delikatny sparzony z saszetki bo ten z hippa nie działał na zuzie. i kupka jak nic była, ale zazwyczaj na drugi dzien od podania rumianku Odpowiedz Link Zgłoś
ago-ya Re: stękanie przez sen 11.02.09, 08:26 u nas też zaczęło się ok 2 tygodnia po porodzie. jest to związane z niedojrzałością przewodu pokarmowego i chyba tym, że w nocy mleko jest bardziej tłuste i ciężkostrawne. nie ma na to lekarstwa, ja gdy mała wybudza się z płaczem podaję gripe water, która jest na bazie kopru. często mała się po niej odgazowuje, beka i robi kupkę. niestety jest to przypadłość, która towarzyszy nam już dość długo. mała ma skończone 2 mce i pewnie jeszcze z jakiś miesiąc to potrwa trzeba się uzbroić w cierpliwość po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
carolinecat Re: stękanie przez sen 11.02.09, 10:41 my też się bujaliśmy z nocnym stękaniem tak jakoś od 2-3 tygodnia. na początku "koncerty" zaczynały się o 2-3 nad ranem, z krótkimi przerwami, potem stopniowo się przesuwały na 5,6 rano. z tym że nasza mała się nie wybudzała. nie jadłam wzdymających rzeczy i bardzo ograniczyłam nabiał, ale to chyba niewiele pomogło.teraz leci nam 10 tydzień, a problem sam zniknął kilka dni temu. Odpowiedz Link Zgłoś
maggy4 Re: stękanie przez sen 11.02.09, 12:14 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=91181394 Odpowiedz Link Zgłoś
blanka112 Re: stękanie przez sen 11.02.09, 14:05 u nas to samo. Steka w nocy ja nie mogę spać. Odpowiedz Link Zgłoś