madziulka1990 02.03.09, 09:47 Moja córcia ma 10 miesiecy ostatni posilek je okolo 19h i spi do rano do godziny 8 czy to nie za duzy odstep miedzy karmieniami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiakd1 Re: jedzenie 02.03.09, 10:03 Eeeech, szczęściara z Ciebie . Też bym chciała, żeby moje dziecię przesypiało tyle czasu tym bardziej, że w ciągu dnia śpi bardzo mało... A co do ilości jedzenia: jeżeli w nocy nie domaga się jedzenia - nie widzę problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: jedzenie 02.03.09, 10:07 Jeśli sama przesypia to nie. Dluga przerwa nocna wpływa dobrze na apetyt w dzień i daje odpocząć układowi pokarmowemu (oraz mamie) Moja, jeśli dobrze się naje w dzień (nie uleje, obiad akurat smakuje) też przesypia noc 20-6, 7 godziny. Trochę krócej, ale ona mimo swoich 12 miesięcy ma jeszcze malutki żołądek (b. wczesny wcześniak) Pilnuj tylko, żeby w dzień nie było długich przerw, bo to sprzyja wahaniom cukru w organizmie, a to nie dobrze. Jeśli ładnie je w dzień to bym się nie przejmowała. Chyba, że strasznie się martwisz to troszkę przesuń godziny ostatniego i pierwszego posiłku i będziesz miała spokojną głowę Odpowiedz Link Zgłoś