Dodaj do ulubionych

nosidełko

03.12.03, 18:17
kiedy najwczesniej mozna je zalozyc?
szukam takiego ktore mozna jak najszybciej - bez wzgledu na to czy bedzie na
plecy, brzuch czy biodro smile
chce miec dziecko kolo siebie smile

Renia
Obserwuj wątek
    • monikar3 Re: nosidełko 03.12.03, 21:52
      Ja swojego Mikołaja zaczęłam nosić w nosidle gdy skończył 2 m-ce ponieważ do
      takiego wieku to nosidełko było przeznaczone, ale są też nosidełka dla
      młodszych dzieci.
      • ewa2233 Re: nosidełko 03.12.03, 22:18
        My swojego Maluszka, od czasu gdy skończył 2 tygodnie, nosimy w najzwyklejszym
        nosidełku z usztywnionymi "plecami".
        Dziecko oczywiście nie siedzi w nim, tylko leży. Na początku mieścił się cały
        na tym usztywnieniu (z głową i prawie całymi nóżkami), teraz (ma prawie 3
        miesiące) głowa jeszcze się mieści na usztywnieniu, a nóżki zaczynają wystawać.
        Takie nosidełko jest bardzo wygodne, gdy się robi zakupy w mieście i co chwilę
        trzeba wchodzić do sklepu, gdzie np. nie mieści się wózek.
        • mama_majki Re: nosidełko 04.12.03, 09:23
          A ja uwazam, za moim pediatra zreszta, ze z nosidelkiem powinno sie poczekac,
          az dziecko bedzie mialo ok. 3,5 miesiaca i bedzie sztywno trzymac glowke. My
          tak zaczelismy nosic Majke, bowczesniej jak ja "przymierzalismy" do nosidelka,
          to nie wygladalo to najlepiej.
          Teraz jednajk na rynku pojawily sie nosidelka a'la chusta Inglesina, do
          noszenia niemowlat na lezaco. Podobno fajne. Chicco ma tez nosidelko w pozycji
          lezacej, ale od 2 miesiaca.
          Pozdrawiam
          Kasia
          • ainer1 Re: nosidełko 05.12.03, 16:56
            wlasnie, pediatrzy...
            ja oczywiscie pytam nie o fotelik-nosidelko, czy tez koszyk, tylko o cos co
            pozwala miec wolne rece

Renia
            • ainer1 Re: nosidełko 08.12.03, 13:47
              Mamy?
    • katrin34 Re: nosidełko 08.12.03, 14:56
      Witajcie, ja chciałam sie tez zapytac o nosidełko. Nasza córeczka za 2 tyg
      skończy 4 miesiące i od jakiegoś czasu chce wyłącznie przebywać na rączkach. W
      przeciwnym wypadku drze sie niemiłosiernie. Chodzi mi o takie nosidełko przede
      wszystkim do uzytku domowego. Abym miala wolne rece by coś zrobić. Dodam
      jeszcze ze mała chce by ja nosic prosto aby wszystko wokól siebie widziała.
      Poradzcie cos bo rece opadaja i nic zrobic nie da razy
      Pozdrówka
      Katrin i Gabryska
    • fizula Re: nosidełko 08.12.03, 15:56
      To ja polecę Ci chustę kangurka. Jestem z niej bardzo zadowolona, można w niej
      nosić dziecko naprawdę już od pierwszych dni, co robiłam. Dziecko jest wtedy po
      prostu przytulone do noszącego, kręgosłup nie jest w żaden sposób nadwyrężany.
      Dla starszego dziecka są inne sposoby noszenia dostosowane do jego wieku.
      Chusta jest bardzo prosta w użyciu, trzeba tylko popróbować i nie zniechęcać
      się. Teraz moją 6-miesięczną pociechę noszę w pozycji na biodrze stosując
      chustę i ręce mam wolne. Mam też nosidełko, ale przerzuciłam się na chustę, bo
      jest prostsza w użyciu, szybciej się dziecko wkłąda i wyjmuje. Mogę podać,
      gdzie można kupić chustę, jeśli ktoś byłby zainteresowany. Pozdr.
      Iza
    • ainer1 Re: nosidełko 11.12.03, 11:14
      Drogie Mamy,

ogladalam wczoraj modele w mothercare, wlasnie brytyjskiej pordukcji
      za 120 zl - dwie pozycje na brzuchu mamy (twarza do ammy i pleckami do mamy) bez
      pasa potrzymujacego, do 10 kg
      i za 220 zl - 3 pozycje jak wyzej plus na plecy, teoretycznie do 18 kg, z pasem
      podtzrymujacym
      Oba modele maja usztywnienie na glowke.
      Czy ktoras z Was uzywala ich? Co o nich sadzicie?

Renia + 26 tyg chlopczyk (w brzuszku jeszcze)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka