ad0 18.06.09, 11:29 moj maluszek za niedlugo skonczy 6 miesiecy,jakie zupki dziewczyny podajecie,czy te ze sloiczka czy moze same gotujecie,jak tak to prosze o jakis przepis dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
camel_3d Re: zupki 18.06.09, 11:31 gotuje. wrzucam marchew, ziemniaki, pora, serlera, czasme kure, czame cielecine... gotuje...robie papke..dorzucam ciut soli i koperku i mam gotowa papke))) aha..zmiksowac trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: zupki 19.06.09, 08:57 Podawałam ze słoika, bo nie cierpię gotować Ale takie pytania to na drugi raz zadawaj na forum Jedzenie, tam znajdziesz masę przepisów na zupy dla maluszków. Tu nie zajmujemy się takimi tematami. Odpowiedz Link Zgłoś
ad0 Re: zupki 19.06.09, 10:44 jak sie nie zajmujesz takimi pytaniami to nie czytaj !! Odpowiedz Link Zgłoś
aga_wer Re: zupki 19.06.09, 10:57 > Tu nie zajmujemy się takimi tematami. A jakimi tematami zajmujemy sie na tym forum? -o jedzeniu jest forum "jedzenie" "rozszerzanie diety" "karmienie piersią" "karmienie butelką" itd -o krostkach na buzi jest "pielęgnacja skóry dziecka" "zdrowie dziecka" ewentualnie "alergie" - o tym czy nie za wcześnie/za późno wstaje/siada/chodzi jest forum "opieka i pielęgnacja..." - o wózkach/chustach/nosidłach też są tematyczne fora -luźne rozmowy na e-mamie -o podróżach/wycieczkach na "podróż z dzieckiem" -ogólnie o zdrowiu też jest mnóstwo innych Więc jeszcze raz pytam grzecznie jakie tematy można poruszać na forum "niemowlę" żeby nie zostac odesłanym wi nne miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Tematyka forum Niemowlę 19.06.09, 11:00 Na forum Niemowlę zajmujemy się tylko i wyłącznie tematami związanymi z pielęgnacją i rozwojem niemowląt. Nie mają tu nic do rzeczy fora z ekspertem, to zupełnie inna bajka. Podział był, jest i będzie. Większość niepasujących wątków jest z czasem przenoszona na bardziej odpowiednie fora. Koniec w temacie, więcej na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiekm84 Re: zupki 19.06.09, 11:07 A ja Ci odpowiem! I pomogę. Ja czasem dawałam słoiczki, np. jeśli gdzieś wychodziłam, albo nie miałam czsu gotować. A tak to gotowałam i zamrażałam, żeby było na kilka dni. Na stronce www.osesek.pl można znależć przepisy. Na początku wrzucałam do ody np. marchewkę, pietruszkę, ziemniaka, pora, gotowałam do miękkości, dodawałam trochę oliwy z oliwek, kaszki mannej i to wszystko miksowałam. Z czasem można dodać zioła, soli bym nie polecała. Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: zupki 19.06.09, 11:17 ja na razie podaje słoiczki, ale po sezonach urlopowych zaczne gotować. Znalazłam kiedyś dużo fajnych przepisów na zupki i desery na necie, niestey strony nie pamietam, ale wpisz w google "przepisy dla niemowląt" pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś