Dodaj do ulubionych

Gorączka i nic więcej. 10mscy.

26.06.09, 19:55
Od rana płaczliwa, czyli dziwna, a ja nie zorientowalam się, że cos nie tak. Ostatnio tak daje popalić, że nawet ta płaczliwośc nie zdziwiła mnie tym bardziej, że normalnie jadla, bawiła się i nie była rozpalona, oczy nie były szkliste. Dopiero przed kapiela poczułam bardzo gorące ciało i ma 38,6. Dałam nurofen, zasnęła w mig, a ja nie bardzo wiem, co to-zęby czy co i co robić? Do tej pory tylko raz miała temperaturę, ale poczatki przeziebienia było widac od razu. Moze to wydać się głupie, ale male mam doświadczenie z takimi sytuacjami i denerwuję się, bo noc przed nami i jestem z nią sama w domu.
Obserwuj wątek
    • vivianna_82 Re: Gorączka i nic więcej. 10mscy. 26.06.09, 20:19
      jeśli nie ma innych objawów to może to trzydniówka? trzy dni goraczki nawet
      wysokiej, na czwarty dzien wysypka...
      kontroluj w nocy temperature i w razie potrzeby zbijaj lekami lub kąpielą
      chłodzącą...
    • dordulka Re: Gorączka i nic więcej. 10mscy. 26.06.09, 20:28
      Taka goraczka to moze byc wszytsko i nicsmile Najwazniejsze, nie martw sie na zapas.

Skoro Mloda nie wyglada tobie na chora, mozliwe, ze skonjczy sie to jakas banalna infekcja wirusowa, albo nawet i niczymsmile (tzn objawy sie nei rozwina)

Pilnuj pojenia, jezeli odmowi jedzenia to sie nei przejmuj, podawaj leki p/goraczkowe przy temp powyzej 38 -38,5, no, chyba, ze bedzie widac, ze i przy nieco nizszej sie zle czuje.
      • klepska Re: Gorączka i nic więcej. 10mscy. 26.06.09, 20:31
        u nas jest dokładnie to samo tyle, żę dodatkowo wysoka gorączka powoduje, że
        mała nie za bardzo chce jeść i jedna kupa była mocno śluzowata.....gorączka trwa
        od środy jutro rano powinno się okazać czy to trzydniówka ale tak czy siak
        lekarka kazała jutro zrobić badnie moczu...nasza też ma 10 miesięcy
    • bukmacherka34 Re: Gorączka i nic więcej. 10mscy. 26.06.09, 21:19
      mój to samo,od rana 38,2 lekarka powiedziała,że zęby albo 3dniówka,kurcze też
      się martwię
    • semi-dolce Re: Gorączka i nic więcej. 10mscy. 26.06.09, 21:32
      Gorączka bez innych objawów to najprawdopodobniej albo trzydniówka albo zum.
      Zrób jutro koniecznie badanie ogólne moczu by wykluczyć to drugie.
      • bukmacherka34 Re: Gorączka i nic więcej. 10mscy. 27.06.09, 09:38
        a co to zum? dziś Al ma 38,5 ale nic poza tym.je i bawi sie normalnie,tylko
        dłużej i więcej śpi.mam nadzieję,że miniesad
        • beliska Re: Gorączka i nic więcej. 10mscy. 27.06.09, 21:43
          Zum to zapalenie układu moczowego.
          Nie ma co lekcewżyć gorączki, lepiej sprawdzić szybko, bo jak się okazuje kilka chorob zaczyna się własnie gorączką w tym angina i zum.
    • beliska Re: Gorączka i nic więcej. 10mscy. 26.06.09, 21:39
      Dzięki Dziewczyny! Jakoś mi raźniej i przejaśniło się.
      Na razie śpi i temp. spadła po nurofenie.
      Byle do rana i niech te nasze gorączkujące dzieciaki zdrowieją szybko!
      • zabulin Re: Gorączka i nic więcej. 10mscy. 26.06.09, 21:44
        obstawiam identycznie jak semi dolce + jeszcez jedna opcja.

W marcu syn mocno zagorączkwał po poludniu (pod 39 st), zero kataru,
        kaszlu, więc natychmiast mialam przed oczami widmo zakażenia układu
        moczowego, które juz przerabialiśmy. Pojechałam do pediatry i
        wyjasniło się gdy zajrzała w gardło- angina. Miał wtedy przez 3 dni
        gorączkę ponad 40 st..
        • beliska Re: Gorączka i nic więcej. 10mscy. 26.06.09, 21:50
          Hmm, robiła dzis coś dziwnego-jakby zbierala slinę i wypluwała i tak kilka razy. Gdyby to gardło zaatakowane, to mogłoby to plucie oznaczać trudności w przelykaniu, ale jadła do kolacji/bo tu juz był problem/ normalnie, gryzła paluszki. Że też nie zajrzalam do gardła o ile potrafiłabym tam jej ziornąć, bo lekarka kiedys miała problem.
          • zabulin Re: Gorączka i nic więcej. 10mscy. 27.06.09, 10:03
            Tylko pediatra może Ci powiedzieć, co jest dziecku.
            My tylko gdybamy. A synek jadł podczas anginy tylko troszkę mniej
            niż jak jest zdrowy smile
            • pitu_finka Re: Gorączka i nic więcej. 10mscy. 27.06.09, 12:15
              Też od wczoraj walcze z gorczka tyle ze synek ma dopiero 3,5 miesiacasad Dzisiaj
              rano zawiezlismy mocz do analizy. O 10 przyjechal na wizyte lekarka z wynikiem i
              nie jest to zum. Uszy, gardlo czyste, pluca osluchowo tez. Ale wyslala nas na
              pobranie krwi (morfologi, ob, crp). I czekam na wyniki, beda za godzinesad
              Lekarka powiedziala ze teraz tkie dziwne jej sie trafiaja choroby ze juz sie boi
              przy goraczce i braku objwow zakazenia ukladu moczowego od rzu zkladac ze to
              trzydniowka albo jakis inny wirus. Mam nadzieje ze to nie bakteria i nie czeka
              nas szpitalsad
              • pitu_finka Re: Gorączka i nic więcej. 10mscy. 27.06.09, 12:16
                przepraszam za bledy ale synek mi spi na kolanach
    • ula2689 Re: Gorączka i nic więcej. 10mscy. 27.06.09, 12:53
      u nas tak się zaczęła trzydniówka
      • pitu_finka Re: Gorączka i nic więcej. 10mscy. 27.06.09, 13:20
        Też mam taką nadzieję. Jak wyniki morfologii będą wskazywały na infekcję
        wirusową to zakładamy że to trzydniówka. Tylko czy 3,5 miesiąca to nie za
        wcześnie na trzydniówkę? I czy 38,5 to nie za niska gorączka?
        • klepska Re: beliska! 27.06.09, 15:26
          zrobiłam dzisiaj badanie moczu generalnie wszystko ok tylkoe białe krwinki sa
          nieco podwyższone. noram do 10 wpw a mała ma 10-15 wpw. Dzisiaj od rana gorączki
          już nie ma(oby nie było). Pani w labolatorium powiedziała,że to może oznaczać,
          że Zum mogło być i mija albo dopiero będzie. jutro będę konsultowac z lekarką...
          • lavia78 Re:u nas podobnie:( 27.06.09, 19:51
            w nocy gorączka marudzenie..w dzień ok..zaczeło się w środę w nocy teraz ma 38,5
            mierzone w pupie(czy tu się coś nie odejmuje???)zajada cyca troszkę dłużej
            podsypia ale w dzien sie bawi....na wieczór znowu ma podgorączkowy i dałam
            czopka...i zaraz kupa drzyzd..biegunkowa...i jakies zielonkawe kropki;/śluz??
            ale od razu mu się poprawiło teraz poszedł spac....jak zawsze
            • klepska Re:u nas podobnie:( 27.06.09, 21:18
              jak mierzysz w pupie to odejmujesz poł stopnia. moja po czopka z paracetamolu
              miała sluzowata kupe i zieloną
    • beliska Re: Gorączka i nic więcej. 10mscy. 27.06.09, 21:41
      U nas wyjaśniło się-angina.
      Zabulin, strzał w 10!
      Noc przespana, rano 37,7, po nurofenie spadła i dopiero po drzemce o 16-tej znów 37,7. Gardziel potwornie wygląda, ma antybiotyk.
      Lekarka mówiła, ze angina może się zaczynac własnie tak spokojnie.
      Potem może dojśc kaszel i pewnie dojdzie, może ale nie musi katar.
      Mała bryka, już dzis nie była płaczliwa, je, a choróbkso rozwijało się.
    • afrodyta2307 Re: Gorączka i nic więcej. 10mscy. 29.06.09, 10:15
      to pewnie 3dniówka albo zęby. Jak temperatura powyżej 38,5 to możesz podać coś
      przeciwgorączkowego. Jeśli nie ma innych objawów przeziębienia to nie widze
      powodów do niepokoju

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka