Dodaj do ulubionych

Łódzkie mamusie !!!

• aga_pietrzyk Dobry laryngolog - Łódź 28.03.05, 17:22
      Witam wszystkie Mamusie!
      Ola ma siedem miesięcy i podejrzenie zapalenia ucha. Czy znacie dobrego
      laryngologa, którego możecie polecić?
      Pozdrawiam - Agnieszka
      • moniaweg Re: LODZKIE MAMUSIE 28.03.05, 20:38
        Trafilam do Was przez przypadek, ale ciesze sie, ze trafilam, myslalam ze
        wszystkie mamusie z Lodzi sa na forum "lodzkie". Napiszcie dlaczego nie
        jestescie na forum "lodzkie" tylko tutaj? Wydaje mi sie, ze byloby tam
        wygodniej smile

Jestem mamusia dwoch dzieciaczkow: syn ma 8.5 lat (8.12.96), a corcia 5 m-cy
        (4.11.04)

Pozdrawiam
        • yessa Re: LODZKIE MAMUSIE 29.03.05, 07:44
          Witaj, ja nawet nie wiem gdzie znaleźć mamusie na forum łódzkie smile) Jesteśmy
          tutaj, bo część z nas poznała się na Oczekiwaniu (jakoś sporo łodzianek zostało
          mamusiami w ubiegłym roku), a później, niejako "grupowo" przeniosłyśmy się tu.
          Zaczęły też ujawniać się nowe łódzkie mamy - i bardzo sie z tego cieszymy.

My już po chrzcinach i baaardzo sie z tego cieszę. Bartuś był nad podziw
          grzeczny. Dostał trochę kasy i super słonia Fisher Price (co z tego kiedy
          pokrywki od słoików i tak są najlepsze do zabawy smile)
          • moniaweg Re: do yessa 29.03.05, 14:42
            Na "lodzkie" wchodzisz tak: DZIECKO - REGIONALNE - POLSKA - LODZKIE oczywiscie
            przez gazete.pl

Ciesze sie, ze chrzciny sie udaly. My robimy chrzciny razem z komunia starszego
            syna, tzn chrzest bedzie w sobote, a spotkanie dla najblizszych w niedziele
            razem z Komunia. Oczywiscie Hubert wyrazil zgode na polaczenie Jego Swieta z
            Swietem Mai smile
            Dlugo zastanawialismy sie, czy polaczyc Chrzest z Komunia, ale Hubcio rozwial
            nasze watpliwosci.
        • madziki Re: LODZKIE MAMUSIE 29.03.05, 14:03
          Witaj na łódzkim wąteczku smile))
          Forum "łódzkie" jest raczej mało aktywne i tam nie zawsze potrafię się
          odnaleźć. Tutaj za to jest bardzo przyjemnie, z większością mam już się znamy
          jeszcze ze spotkania brzuszkowe, a potem ze spotkań wózeczkowych. wink))
          Na spotkanko jak tylko się ociepli oczywiście się piszę. Już się nie mogę
          doczekać. smile))
          Jolu ja też czekam na foteczki ze chrzcin.
          U nas imprezka za 2,5 tygodnia - to już roczek będzie... a pamiętacie że
          pierwsze spotkanie z brzuszkami było jakoś tak na koniec marca chyba??? Jak ten
          czas leci...
          • moniaweg Re: LODZKIE MAMUSIE 29.03.05, 14:53
            Rzeczywiscie tutaj watek tetni zyciem w porownaniu z "lodzkim", ale nadal
            uwazam, ze tam byloby nam wygodniej, chociazby z powodu odrebnosci watkow.
            Mam nadzieje, ze sa u Was jesienne mamusie smile
            Ja niestety nie uczestniczylam w "oczekiwaniu" - nie moglam siedziec w czasie
            ciazy, glownie lezalam.

To mile, ze tak sie zgralyscie i stworzylyscie grupke lodzkich mamus'04 smile
            • kajamama czy uda mi sie do Was dołączyć? 30.03.05, 12:40
              Witajcie łódzkie Mamusie! podczytuje Was od jakiegos czasu i mam ochote
              porozmawiac, ale mam wrażenie , że Wy wszystkie się juz dobrze znacie i trudno
              byłoby do Was dołączycsad
              Czasem cos tam pisze na łodzkich forach,ale nie moge sobie jakos znaleźć
              miejsca... Czy myslicie, że jest Wam potrzebna jeszcze jedna łódzka mamusia z
              2,5letnim synkiem? pozdrawiam Kajka
              • dzidek33 Re: czy uda mi sie do Was dołączyć? 30.03.05, 19:56
                Oj ja głównie też czytam, ale miałam niewątpliwa przyjemność poznać kilka
                łódzkich mam osobiście...i bardzom temu rada. Ateraz mam propozycje...Może
                jakieś spotkanko wieczorową pora bez maluchów????? I co Wy na to? będziemy miały
                okazję troszke się poznać w większym groniesmile
                • moniaweg Re: spotkanko wieczorowa pora 30.03.05, 20:06
                  Ja tez jestem "nowa", ale z mila checia poznalabym lodzkie mamusie jesli
                  mozna smile
                  Jak najbardziej jestem za spotkaniem
                • kajamama Re: czy uda mi sie do Was dołączyć? 30.03.05, 22:17
                  dzidek, czy ja dobrze kojarzę, że Ty regularnie na forum zachęcasz do spotkań?
                  czy mi sie pomyliło z kims innym?
                  jestem chetna na spotkanie, bo bardzo lubie babskie pogaduchy-tylko kiedy i
                  gdzie to miałoby być?
                  • dzidek33 Re: czy uda mi sie do Was dołączyć? 31.03.05, 12:29
                    Tak dobrze kojarzysz, to ja prowokuje spotkania, aczkolwiek częściej na łódzkim
                    regionalnym.
                    Moja propozycja środa Cafe Verte godzina 19:00... Co Wy na to ?
                    • gosiola SPOTKANIE!!!!! 31.03.05, 13:11
                      Tej tradycji Mamowych Spotkań nie można zaprzepaścić. Idea jest wzniosła! wink

Małgosiu, ufam moim okolicznoościom, że będą mi sprzyjać,na mnie możesz liczyć.

A zatem do środy!!
                      • alusia2405 Re: SPOTKANIE!!!!! 31.03.05, 13:12
                        Na dzień dziesiejszy .... pasuje mi środa smile)))
              • alusia2405 Re: czy uda mi sie do Was dołączyć? 31.03.05, 13:11
                Kajka, Ty masz rówieśnika mojej Oli smile))) Ona jest z 14 września smile))) Ale
                fajnie. A tak na marginesie ... posyłasz synka od września do przedszkola?
                Jeśli tak to do którego? Masz coś na oku czy szukasz??
                Ja też tu rzadko zaglądam, bo mam starsze dzieci ... a tu więcej się mówi o
                maluszkach. Ale na spotkanka jestem zawsze chętna. I te z dziećmi np. w
                botaniku i te popołudniowe bez dzieci.
                • marta.28 Re: czy uda mi sie do Was dołączyć? 31.03.05, 17:48
                  A ja akurat co środy od 19-20 mam zajętesad Pozatym kąpiel i wieczorny cycsad
                  • kajamama niestety środa dla mnie odpada:((( 31.03.05, 18:59
                    bo zawsze pracuję jeszcze o tej porzesad a może tak poniedziałek lub czwartek(
                    zapytan nieśmiało...)?
                    • dzidek33 Re: niestety środa dla mnie odpada:((( 31.03.05, 21:24
                      Ja mam w czwartek zebranie w szkole ale gdyby większość była za, to mogę dotrzeć
                      po zebraniusmile
                      Pozdrawiam
                • kajamama do Alusi 31.03.05, 18:55
                  mój Przemek jest z 12 października 2002 i za 2 tygodnie w swoje imieninki
                  skończy juz 2,5 roczkusmile gdzie mieszkasz Alusiu, bo ja na Bałutach pod lasem
                  łagiewnickim;
                  jesli chodzi o przedszkole to w tym roku jeszcze nie-własnie zmieniłam nianię i
                  poczekam do 4 latek-nie chcę, żeby juz zaczął chorować,a to niestety
                  nieuchronnesad
                  Zbieram jednak informacje powolutku i na razie dowiedziałam się o dwóch wartych
                  podobno polecenia: na Racjonalizatorów przy Franciszkańskiej i na Jana przy
                  Pojezierskiej-obydwa w mojej dzielnicy. Pozdrawiam Kajka
                  • alusia2405 Re: do Kajamamy 31.03.05, 22:38
                    Ja mieszkam na Polesiu, blisko Centrum w okolicy szpitala WAM.
                    A Ola idzie od września do przedszkola, bo ja wracam do pracy. A przedszkola
                    szukam. Mam kilka na oku na Kasprzaka, na Żeromskiego i dwa na retkini.
                    A te o których piszesz ... niestety daleko ode mnie.
                    Pozdrawiam
                    • kajamama Alusiu! 31.03.05, 23:14
                      obejrzałam zdjęcia Twoich Dzieci-chłopcy są super, ale to nic! Ola jest sliczna
                      dziewczyneczką!!!czy wiesz, że Twoja Ola ma chyba identyczny kolor włosków jak
                      mój Przemek????!!!!! nie wiem czy to zdjęcie dobrze oddaje te barwę, ale
                      Przemcio jest na czubku głowy miedziany, a z tyłu jasny blondasek; mam
                      nadzieje, że sie kiedyś spotkamy z naszymi dzieciaczkami; pozdrawiam
                      • alusia2405 Re: Alusiu! 01.04.05, 13:08
                        Dzięki smile))) A Ola rzeczywiście ma taki kolorek włosków .... ja
                        mówię "złotowłosa" wink Z tyłu troszkę jej zjasniały, ale nadal kolor pozostał.
                        I chętnie się spotkam z naszymi dzieciaczkami smile)))
    • marta.28 I po świętach:( 29.03.05, 11:56
      Tak fajnie było rodzinnie. Mąż w domu a teraz trzeba czekać do weekendu.
      Yessy oczekuję zdjęć Bartusia z chrzcin. Jestem ciekawa jak twój mężczyzna
      wyglądał.
      Teraz robi się później ciemno po tej zmianie czasów (moje dziecko przestawiło
      się tak, że teraz już o 6 a nie o 7 jest skora do zabawy, a o 19 już do spania
      coś w drugą stronę) więc można się umówić już na jakiś spacerek. Ten tydzień ma
      być jeszcze chłodny no ale przyszły może????
      • yessa Re: I po świętach:( 30.03.05, 07:58
        Ja z tego wszystkiego zupełnie zapomniałam o fotkach... Tzn. nie robiliśmy
        pozowanych, ale były cykane zdjątka na dwa aparaty. Tylko ja ich nawet nie
        jeszcze oglądałam. Ale na pewno w tygodniu coś znajdę i albo zamieszczę na
        stronie, albo Wam prześlę.
        Odnośnie zmiany czasu to Bartuś ostatnio dłużej bryka więc już nie kąpiemy go o
        19, ale bliżej 20. W ogóle teraz robi sie coraz fajniejszy, coraz dłużej
        potrafi zająć się zabawą i jeśli tylko pozwolić mu brykać po całym mieszkanku
        to nie marudzi.
        A spotkanko? Buuuu, bardzo bym chciała się z Wami spotkać, tylko, że ja mogę
        dopiero po południu...
        • madziki Re: I po świętach:( 31.03.05, 14:50
          Jolu ja też jeszcze pracuję i od rana nie mam możliwości się ruszyć, dopiero
          popołudniami. smile) Ale pewnie niedługo dojrzeję do przejścia na zwolnienie, bo
          jestem coraz bardziej padnięta.
          • majkagra Jackpot 01.04.05, 21:13
            Witajcie Kobietkismile
            W ten weekend łącznie z poniedziałkiem - wyprzedaż na Elektronowej 6. Chyba nie
            uda mi się tam wpaść, gdyż ostatnio Maja ( 5 kwietnia skończy 5 m-cy) nie chce
            z nikim poza mną czy mężem zostać. Muszę częściej odwiedzać z nią dziadków wink
            Sredecznie pozdrawiam! Kasia
            P.S. Dopiero od miesiąca z kawałkiem mam znowu dostęp do netu - udało mi się
            załatwić neostradę - ale niestety działa z przerwami. Muszę w wolnej chwili
            nadrobić zaległości "forumowe" i poczytać wasze poprzednie posty smile
            • moniaweg Re: Jackpot 01.04.05, 22:56
              Czesc moja corcia konczy 5 m-cy 4.04. i tez ma na imie Maja smile

Pozdrawiam Monika
              • anitkashe Re: Jackpot 02.04.05, 11:40
                hej, hej - u nas chrzciny jutro, ale atmosfera spokojna, łączymy je z
                pierwszymi urodzinami. mamy nadzieję, że natalka bedzie grzeczna!!!!!!!! jestem
                za spotkaniem, bo pogoda ładna a my kupiliśmy wózeczek na moje wypady do
                łodzi wink)). pozdrawiamy-anita i roczniak (prawie)
                • moniaweg Re: Jackpot 02.04.05, 12:23
                  Czesc
                  trzymamy kciuki z moja 5 m-czna Majeczka - Kluseczka za udana uroczystosc, my
                  na te piekna chwile czekamy do 21 maja smile

Pozdrawiam Monika
              • majkagra Papież... 02.04.05, 11:40
                Witajcie! Kobietki, od wczoraj,ż wiadomego powodu - jakos nie możemy sie w domu
                pozbierać... Odczuwam to wszystko, jaky ktoś najbliższy memu sercu odchodził...

Moniko, ale miło,że masz też Majeczkę ( mojej rodzinie nie podobało sie imię
                Maja ! a mnie bardzo!) i mam też synka Kubusia - 8 lat! smile)))Ale jest z lutego
                więc chodzi do pierwszej klasy.
                Jesli chodzi o temat "przedszkole", to Kuba chodził do przedszkola przy
                ul.Brackiej obok parku Promienistych - rewelacja!
                Kończę, gdyz Mała płacze! pa
                Pozdrawiam!Kasia
                • majkagra Re: Papież... 02.04.05, 11:47
                  Aha, przympomniało mi się,że nie napisałam,iż jutro też mamy chrzciny Maismile
                  Pasmile
                  • moniaweg Re: Papież... 02.04.05, 12:20
                    Moja Pszczolka teraz drzemie, ale za chwileczke sie obudzi na obiadek smile
                    Ja rowniez z moimi znajomymi i rodzina przezywam gasniecie Ojca Sw, pociesza
                    mnie tylko tresc karteczki, ktora przekazal polskiemu ksiedzu, ze jest radosny
                    i prosi, zebysmy radowali sie razem z Nim...Z tego zalu wczoraj rano zalozylam
                    watek na "niemowleciu", co chwila wpisuja sie nowe Mamy, niektore wpisy sa
                    naprawde piekne.

Mily zbieg okolicznosci - ja tez mam starszego synka - Huberta ma 8.5 roku, w
                    grudniu skonczy 9 lat. 22 maja bedzie mial Komunie, ktora polaczymy z
                    Chrzcinami Majeczki, tzn Chrzest bedzie w sobote, a spotkanie dla najblizszych
                    w niedziele (Hubert sie zgodzil smile
                    Szkoda, ze mieszkacie daleko od nas sad (wnioskuje, ze na Balutach?), my na
                    Chojnach k/Carrefoura.
                    Trzymam kciuki za Chrzest i chrzciny, zeby Majeczka byla spokojna.
                    Napisz jak sie udala uroczystosc.

Pozdrawiam i ciesze sie ze znalazlam tutaj "bratnia" mamusie smile))

Monika
                    • majkagra Re: Papież... 02.04.05, 14:11
                      Ja też się cieszęsmile
                      Mieszkam ok. 4 km za "M1" smile)) zatem kawałek drogi.Trzy lata temu
                      wyprowadzilismy się z Łodzi. Wczesniej mieszkałam na Boya Żeleńskiego.
                      Biegnę sprzątać i piec sernik na jutro ,póki Maja śpi. Serdecznie pozdrawiam!
                      Kasia
                      • anitkashe Re: Papież... 04.04.05, 08:43
                        hej dziewczyny, ja jestem jeszcze na adrenalinie. wczoraj ochrzciliśmy Natalkę
                        i zorganizowaliśmy przyjęcie połączone z urodzinowym.

Msza była bardzo uroczysta i podniosła, ze względu na sytuację. po mszy kwiatki
                        Natalka położyła pod pomnikiem Papieża (jest na placu przed naszym kościołem).
                        w niesamowitym dniu Natalka była chrzczona, kiedy cały świat jest pogrążony w
                        modlitwie. Mam nadzieję, że chociaż ich cząstka ją obejmie...

przyjęcie chrzcielne połączone z urodzinowym sprawdziło się w naszym przypadku
                        na 100%. zrobiliśmy je w naszej ukochanej restauracyjce. najpierw owoce dla
                        gości (a my na zdjęcia), potem obiad, deser, prezenty, przekąski i wreszcie
                        tort. trochę radek pomógł zdmuchnąć swieczkę, ale było ok. u nas jest zwyczaj
                        wybierania z różnych przedmiotów przez dziecko jednego jako wróżby przyszłej
                        drogi życiowej. były : różaniec, pieniądze, kluczyki do samochodu, książka,
                        kalendarz, wyciskacz do czosnku, grzebień, nożyczki itp. Natalka wahała się
                        między nożyczkami a grzebieniem i w końcu wybrała grzebień ale w drugą rączkę
                        złapała nożyczki... fryzjereczka nam się szykuje.

piękny był dzień, choć stresujący na początku, Natalce do kościoła wzięliśmy
                        zabawki małe trzy m.in. czerwone zelazko, z którym zresztą zanieśliśmy ją do
                        chrzcielnicy - nie dała go sobie odebrać! i tak to wyglądało : księża w złotych
                        ornatach, my w strojach eleganckich, Natalka w bieli z czerwonym żelazkiem
                        trzymanym za przewód w garści. super.

A dziś wspominam dzień z przed roku i nie mogę uwierzyć że to tak szybko
                        minęło, a minie równo o 13.50... refleksyjnie pozdrawiam - Anita i zajęta
                        nowymi zabawkami (prezenty) Natalka.
                        • dzidek33 Re: Papież... 05.04.05, 08:04
                          a ja wracam do tematu spotkania...jak sądze odwołane...Dajcie znać baby..
                          Pozdrawiam
    • madziki Spotkanie 05.04.05, 08:28
      Jeśli o mnie chodzi, jutro na spotkanie nie dam rady. Najwcześniej piątek albo
      przyszły tydzień oprócz wtorku.
      • kajamama Re: Spotkanie 05.04.05, 09:27
        Wybaczcie, ale w tym tygodniu nie mam zupełnie nastroju do spotkan towarzyskich-
        tyle dni przed nami, na pewno niedługo sie poznamysmile
        • alusia2405 Re: Spotkanie 05.04.05, 11:08
          Ja też myśle, że spotkanie przełożymy.
          • malilka do yessy 05.04.05, 21:57
            Yesso, bardzo dziękuję w imieniu Maciusia za życzenia, bardzo się wzruszyłam,
            że o nas pamiętałaś smile)))
            A dzisiaj na ryneczku to byliśmy my! Teraz rzadko chodzimy do parku, bo po
            drodze eksplorujemy wszystkie huśtawki i zwykle nie zdążymy do niego dojść smile
            Ale jak już trafię to będę wypatrywała Twojego męża, bo tego małego mężczyzny
            jakim pewnie jest już Bartuś to na pewno nie poznam smile))
            • dzidek33 Re:Do wszystkich 09.04.05, 10:39
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=600&w=22527602
              • kajamama Re:Do wszystkich 09.04.05, 12:32
                Czy do odrabiania zaległości w plotkowaniu nadaja się również nowe e-mamy?
                • majkagra Re:Do wszystkich 09.04.05, 15:41
                  Witajcie! ja niestety nie mogę przyjśc na spotkanko - maja od dwóch tygodni za
                  nic na świecie nie chce zostać z nikim poza mna czy mężem - a ten bardzo
                  zapracowany. Może jak zorganizujemy spotkanko z dzieciaczkami?
                  W niedzielę mieliśmy chrzciny Majeczki. Zastanawialiśmy się nad przełożeniem -
                  ale nasz ksiądz rozwiałnasze wątpliwości co do termniu 3 kwietnia.
                  Uroczystośc była wspaniałasmile Uczciliśmy pamięc Ojca Świętego i w pięknym
                  kazaniu ksiądz nawiązał do odejścia Papieża i jednoczesnego wstąpienia do grona
                  Chrześcijan - Mai.
                  Jesli chodzi o poczęstrunek to początkowo mieliśmy zorganzować w restauracji
                  ale ponieważ kilku gości z powodów losowych nie mogło przybyć na chrzciny -
                  zrobiliśmy wszystko w domu - wszystko przygotowali moi rodzice.
                  Maja była baaardzo grzeczna i zaciekawiona tym, co sie wokół dzieje. Dopiero w
                  trakcie ogłoszeń duszpasterskich chwycił ją głód i poszłam do samochodu dać jej
                  cyca smile)). Ubrana była w komplecik z Cubusa jasno-różowy spodenki + bluzeczka
                  rozpinana z przodu,pod spodem body z Cubusa z wywijanymi chawtowanymi
                  mankiecikami i kołnierzykiem, białe buciki ( jeszcze po Kubiesmile, płaszczyk-
                  polarek(baranek) kremowy z różowym wykończem w ząbki przy kapturku ismieszny
                  kapelusik z polarku kupiony przez dziadka! dla wnusi - niekoniecznie w moim
                  guście - ale dziadek był taki dumny, że założyłam Małejsmile))
                  W naszym Kościele jest dosyć zimno , dlatego nie planowałam sukieneczki.
                  Jesli chodzi o posiłek to mama przygotowała pyszności i chyba nie będę
                  wymieniała, gdyż zanudzę Wassmile)) Pozadrawiam i biegnę do Mai, gdyż się budzi!
                  Kasia
                  • madziki Re:Do wszystkich 10.04.05, 09:27
                    Ja również nie mogę we wtorek - mam wizytę u lekarza. Pisałam już wcześniej, że
                    ten dzień u mnie odpada.
                    • anies75 Re:Do wszystkich 11.04.05, 11:14
                      nie moge nic napisac
                      niczego nie widać
                      hmm
                      a TO?
                      • anies75 Re:Do wszystkich 11.04.05, 11:16
                        jest !!!!!!!!!!!!
                        przepraszam za te posty, ale nic a nic z tego co napisałam nie widziałam przez
                        jakis czas
              • anies75 Re:Do wszystkich 11.04.05, 11:12
                szkoda ze ja nie moge na te wasze spotkanka przychodzic
                bardzo żałuję sad(
              • anies75 Re:Do wszystkich 11.04.05, 11:13
                szkoda sad(
                • majkagra Re:Do wszystkich 11.04.05, 11:47
                  Ja też żałuję,że nie mogę przyjść sad
                  Kobietki, obejrzałam fotki Waszych Pociech i tak hurtem odpowiem, że cudowne
                  dzieciaczkismile
                  I ja w końcu umieściłam fotki moich Bąbli smile
                  Pozdrawiam, Kasia
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=22536142
                  • kobiagni Aga i Mati 11.04.05, 12:08
                    Cześć dziewczyny, przed chwileczką Madziki oswieciła mnie o istnieniu tego
                    wątku. mam na imię Agnieszka, a mój mały skarb to Mateusz (08.05.2004). Pytałam
                    madziki o jekieś spotkanie w Łodzi. Jesli bedziecie coś organizować to ja
                    jetsem bardzo chętna, tylko w tygodniu jestem od 8 do 15 w pracy wię c odpada.
                    Pozdrawiam wszystkie łodzianki.
                    • madziki Re: Aga i Mati 11.04.05, 12:22
                      Witamy oczywiście na wąteczku. smile))))
                      Prognozy przewidują, że ma być coraz cieplej, może więc w końcu jakiś spacerek
                      na świeżym powietrzu???
                      Jeśli w tygodniu to pewnie godziny popołudniowe, ale teraz długo jest widno,
                      albo w jakiś weekend (oprócz najbliższego, bo imprezka u nas urodzinowa). smile)
                      • gustka3 Re: Aga i Mati 11.04.05, 22:22
                        Witajcie, u nas pełne przygotowania do imprezy urodzinowej - od jutra zaczynamy
                        naukę zdmuchiwania świeczki. A co do spotkania to ja bardzo chętnie, jak zwykle
                        proponuję ogród botaniczny - lub park na zdrowiu. Ale w grę wchodzą tylko
                        popołudnia gdzieś od 15:40
                        • magdaplena Re: Aga i Mati 12.04.05, 12:01
                          Mało piszę na forum, ale do spaceru bardzo chętnie się przyłącze, jeśli tylko
                          pozwolicie smile
                          Jesteśmy często na retkini, więc okolice zdrowia bardzo nam odpowiadają.
                          Może ktoś podrzuci jakiś konkretny termin i miejsce, to zaczniemy się "zmawiać"

słoneczne całuski
                      • yessa Spotkanie 13.04.05, 07:38
                        Ja też, z racji pracy, poproszę o termin popołudniowy (np. po 15.30) lub
                        weekendowy smile)) Tylko coś pogoda nie chce się wyklarować...
                        • madziki Re: Spotkanie 13.04.05, 09:49
                          No to szykujemy się do spacerku. Czekamy na zapowiedzi słoneczka i może na
                          początek Botanik jak proponuje Emi???
                          U nas również przygotowania do pierwszych urodzin - w sobotę imprezka, ale
                          świętowanie zaczynamy od piątku rzecz jasna. smile))

Niestety wk... mnie dzisiaj w nocy. Ostatnio ciągle coś nam robili z
                          samochodem, albo podkradali... dzisiaj w nocy ukradli nam tablice
                          rejestracyjne.... :[[[[ Żeby jeszcze umiejętnie wyjęli, to nie, oderwali z
                          plastikiem. Jestem wściekła strasznie..... koelejne wydatki, kolejne bieganie
                          po urzędach.... wrrrrrrrrrrrrrrrr
      • joanjanus Re: Spotkanie 27.04.05, 02:12
        Ja też staram się Was regularnie poczytywać, choć ostatnio trochę krucho z
        czasem. Mały (Michał, 11,5 m-ca - 09.05.2004) właśnie przechodzi pierwszą w
        swoim życiu infekcję i jest niestety bardzo absorbujący.
        Mieszkam na Widzewie i bardzo chętnie poznam mamy również mieszkające w tej
        dzielnicy. Może jakiś wspólny spacerek? (Jak już wrócimy do formy.)

Madziki:
        Serdecznie gratuluję Kruszynki smile)

Zobaczyłam zdjęcia Lesia i oniemiałam. Jaki on fajny................, a jak ten
        czas leci. Dopiero teraz widać. I pomyśleć, że jeszcze tak niedawno
        spotykałyśmy się w szkole rodzenia.
    • magdaplena Wreszcie się pochwalę 13.04.05, 11:25
      Wreszcie się pochwale moją malutką smile

Zapraszam na:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=22640686&a=22640686
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=22640686&a=22671268

wiosenne pozdrowienia magda i asia (6 styczeń 2004)
      • bursz 10 miesięcy Bartusia 13.04.05, 13:25
        Wszystkiego NAJ....DLA BARTUSIAsmile)))
        Jolu pamietam te sms'ysmile))milo to wspominamsmile))
        Czytujae Was,ale nie mam juz neostrady,lepiej, wiecej czasu dla Julki. Na
        spotkanko chetnie bym pojechala,ale...zobaczymy, brakuje mi samochodu, męzowi
        potrzebny bardzo, bo sie budujemy, wiec chyba nie dam rady.
        Pozdrawim Was wiosennie,jola z julka (14/06/04)
        • yessa Re: 10 miesięcy Bartusia 14.04.05, 08:29
          Serdecznie dziękuję za życzenia. I oczywiście NAJLEPSZE ŻYCZENIA DLA JULCI,
          która urodziła się kilka godzin później, ale już 14-stego czerwca.
          Wyobraźcie sobie, że Bartuś wczoraj późnym wieczorem, niemal dokładnie o
          godzinie gdy kończył te 10 m-cy, obudził się z płaczem (co zdarza mu się
          niezwykle rzadko). Pewnie maluch miał żal, że nie dostał prezentu smile)) Mówiłam
          mu wprawdzie, że mama dzisiaj po pracy pojedzie po autko z klockami i Bartuś
          dostanie je dopiero dzisiaj, ale pewnie nie słuchał smile))
          • madziki Re: 10 miesięcy Bartusia 14.04.05, 09:12
            Najlepsze życzenia dla Bartusia i Julci na te 10 miesięcy. Jeszcze tylko 2 i
            roczek. wink))
            A u nas przygotowania trwają........
            • anitkashe spacerek 14.04.05, 15:32
              chętnie się piszę na spacerek. jeżeli chodzi o termin dostosuję się do
              większości bo jestem niepracującą mamusią. odpada tylko niedziela, bo wtedy mój
              radek ma cały dzień dla swoich kobiet wink
    • madziki Roczek Damianka :))) 15.04.05, 07:07
      Damianku, z okazji ukończenia roczku, najlepsze życzenia, mnóstwa miłości i
      słodyczy, samych radości i uśmiechu życzy Lesio z mamą. smile))
    • yessa Roczek Damianka i .... roczek Lesia !!! 15.04.05, 09:38
      Wszystkiego NAJ dla Waszych bąków, dziewuszki. Niech rosną zdrowo ku radości
      swoich mamuś, tatuśków, babć, dziadków itd. ...
      Życzę też udanych imprezek urodzinowych. Ciekawe co chłopcy wybiorą w
      czasie "roczkowego" wróżenia?
      Z ciekawości zapytam - udało się dzielnym maluchom podeptać roczek?
      • kajamama Re: Roczek Damianka i .... roczek Lesia !!! 15.04.05, 11:29
        wszystkiego naj,naj... dla dzisiejszych Jubilatówsmile))pozdrawiamy Kajka i Przemek
        • gustka3 Re: Roczek Damianka i .... roczek Lesia !!! 15.04.05, 14:27
          dziękujemy za życzenia
          WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA LESIA ZDRÓWKA I ŚLICZNEJ SIOSTRZYCZKI ZYCZĘ (ALBO
          BRACISZKAsmile)
          Ja jeszcze godzinkę w pracy a potem już tyko dmuchanie świeczki i zobaczymy
          jaką sobie may przyszość wybierze smile))
          Damian roczku jeszcze nie przedzie na razie dzielnie spaceruje za rączki.

wybieramy się z Damianem w poniedzialek na Nową Gdynię ok 18:00 popywać - może
          ktoś się dolączy???
          • bursz LESIO!! WSZYSTKIEGO NAJ.... 15.04.05, 19:23
            Madziu i mama Dominika
            wszystkiego naj.... z okazji roczku,ale ten czas pędzismile)))Niech zdrowo się
            chowają.
            Bocian niechaj przyniesie Lesiowi piękne rodzeństwo, a rodzice szybko wybudują
            chatę!!!
            Całuję Was DZIECIACZKI,pa,jola
            ps. dzięki za życzenia, u nas rozek za 2 m.smile)Na 10 m. Lula zaczęła mówić ma-
            masmile))))
          • madziki Dziękujemy :)))))))))))))) 16.04.05, 21:43
            Bardzo dziękujemy za życzenia. smile))
            Właśnie goście poszli... Leszek zamiast dmuchać świeczkę chciał włożyć palca w
            płomyczek. wink)) Za to szampana z kieliszka koniecznie chciał spróbować, umoczył
            dziubka, skrzywił się i chciał jeszcze.... wink))))
            Wybieranko było wczoraj rzecz jasna, udokumentowane na filmie. Najpierw wziął
            aparat fotograficzny, obejrzał i odłożył, po czym spodobała mu się łyżka
            kucharska i nic innego go nie interesowało (dodam, że był po jedzeniu, więc to
            nie z głodu wink)) ). Przewidujemy, że zainteresuje się fotografią, po czym
            zostanie kucharzem. smile))))
            Co do chodzenia, to na razie nie ma odwagi sam chodzić. Od 2 miesięcy biega
            trzymany za rączki, ale jak tylko chcę go puścić samego robi awanturę. wink) Za
            to często jak się zapomni stoi sam i czymś się bawi, po czym jak się zorientuje
            siada, albo przytrzymuje się czegoś. Śmiesznie to wygląda. smile)

Emi pomyślę o tym basenie, bo bardzo chciałam się wybrać. Nie wiem jednak czy
            tak późno Leszek nie będzie mi marudził. Na ogół koło 19 ma kąpiel i kolację, a
            przed bywa marudny. Idziesz z nim sama, czy również z mężem???

Pozdrawiamy smile))
            • gustka3 Re: Dziękujemy :)))))))))))))) 19.04.05, 21:49
              UFFF my dopiero po imprezach - wczoraj z basenu nici bo była 3-cia tura gości,
              na szczęście ostatnich. Damian wyciągnął długopis - szykuje się mały biurokrata,
              narazie zrobił się mały wymuszacz - drze się w niebogłosy gdy tylko mu coś
              zabrać lub nie ustapić. No i idą kolejne ząbki z całą oprawą ale to już
              przerabialiśmy.
              Wybieram siędo lekarza obejrzeć bliznę i wybrać się nie mogę i ciekawa jestem
              wagi małego ale chyba 10 kg to on nie ma.
              Co do basenu to wybierzemy się któregoś dnia ale raczej wcześniej niż o 18:00
              nie damy rady.

Emi i Damianek (15.04.04)
              (gg 2958080)
              • madziki Re: Dziękujemy :)))))))))))))) 21.04.05, 17:14
                Ważyłam Leszka przedwczoraj i pokazało 10,2 kg... a nie wygląda na to. wink))
                A wymuszać też próbuje, tylko na ogół mu się to nie udaje - jesteśmy
                twardzi. wink)
                A z basenem nie wiem. Teraz jestem na zwolnieniu, czyli mogłabym podjechać z
                nim kiedyś od rana, pewnie jest znacznie mniej ludzi. Do tego mój mąż stracił
                pracę, więc oboje jesteśmy w domu.
                Co do blizny, to jak ostatnio Leszek chorował, lekarka obejrzała i powiedziała,
                żeby przyjść razem ze szczepieniem na 13 miesięcy i wtedy opisze tą bliznę.
                A zębole też idą, bo jak na razie uzębienie roczniaka jest marne.
                • gustka3 Re: Dziękujemy :)))))))))))))) 23.04.05, 19:34
                  no ładnie Damian waży tylko 9 kg to mniej niż norma w siatce centylowej ale
                  pielęgniarka powiedziała że raczej nie ma się co martwić mały apetyt ma a
                  rodzice chudzielce. Niestety rozchorował się znowu, tym razem jakaś opryszczka
                  na gardle, mały ma gorączkę niewielką ale jest bardzo marudny i jeszcze te zęby.
                  Więc na razie kwarantanna i ze wspólnego spaceru nici, może w maju coś się uda
                  wszak pogoda już raczej gwarantowana.
                  Pozdrawiamy
                  • madziki Re: Dziękujemy :)))))))))))))) 25.04.05, 19:46
                    Oj paskudnie z tą opryszczką. sad( Mam nadzieję, że szybko mu przejdzie.
                    A co do spacerku, to my na razie też odpadamy, ale z innego względu. Właśnie
                    dzisiaj popsuł nam się wózek i jestem wściekła. Gwarancja skończyła się w
                    lutym, a jedyny serwis jest u producenta we Wrocławiu - koszmar!!! Do tego
                    dochodzą małe problemy finansowe i jesteśmy uziemnieni. Mogę jedynie prowadzać
                    Leszka za rączki, albo nosić, co na dłuższą metę nie jest łatwe, szczególnie że
                    nie powinnam teraz dźwigać............
    • 1012ja Re: Łódzkie mamusie !!! 18.04.05, 10:16
      Czytałam kiedyś i właśnie widzę, że temat ten wraca. Chodzi mi o basen.
      Chciałaby się wybrać z moją małą na basen, ma prawie 9 miesięcy. I mam kilka
      pytań. Gdzie chodzicie? Widzę, że do Nowej Gdyni ale czy tylko tam jest
      specjalne miejsce dla takich małych dzieci? (Dla mnie to daleko-mieszkam z
      drugiej stony Łodzi) Jak długo jesteście na basenie? Czy się tylko bawicie czy
      może jest to nauka pływania? Jakie są koszty? Jak ubieracie dziecko? Słyszałam,
      że są specjalne papmersy na basen. Jak się maluszek zachowuje? To chyba
      wszystko co mi teraz przychodzi to głowy. Bedę wdzięczna za wszelkie informacje
      i uwagi.
      Sylwia
      • magdaplena Re: Łódzkie mamusie !!! 18.04.05, 12:51
        Sylwiu

W łodzi na pewno jest jeszcze nauka pływania dla niemowląt na ulicy Spadkowej,
        w ośrodku pomocy społecznej. Tyle, że to też daleko (kochanówka, za teofilowem)
        ale na pewno będzie taniej, niż na Nowej Gdyni, jeśli koszty są dla Ciebie
        istotne.

Na pewno z niemowlakiem nie ryzykowałabym odwiedzania starszych pływalni
        miejskich. Nie nadaje się też do tego basen na teofilowie (syf mają, który
        usiłują chlorem zatuszować) Nie nadaje się też basen w Aleksandrowie, fajny i
        tani, ale warunki dla dorosłych, nie dla niemowlaków.
        Może na rzgoskiej? nowy jest, nie byłam, może być fajny.

Jeśli chodzi o strone techniczną, to basen na Nowej Gdyni na pewno jest
        przygotowany. Jest ciepło, w brodziku woda też jest ciepła. Są pomieszczenia do
        przewijania dzieci. Brodzik ze specjalną malutką fontanną smile
        Dziecko musi mieć "kompieluszkę" czyli pieluszkę (pampersa, huggisa czy jakąś
        inną) przeznaczoną do pływania. Są w marketach.
        Radze się zaopatrzyć w dodatkowy, dobry ręcznik.
        Ja chodze z chłopem, wtedy jak jedno z nas się przebiera, to drugie niańczy i
        na zmianę. Niektórzy stosują metodę "jeden rodzic na pływalni, drugi w
        poczekalni" Moja mała uwielbia basen, choć na wejściu troche jest onieśmielona
        wielką halą. Po około 45 minutach kończymy, choć ona mogłaby jeszcze... Niczego
        jej nie ucze pozostawiając naturze decyzję, do czego ta woda może się zdać.
        Bardzo uważam, żeby Asia nie przestraszyła się za bardzo, bo mogłoby jej to
        zostać.
        Nowa gdynia kosztuje 14 pln od rodzica (maluszek gratis) i 2 pln za parking.
        Dla mnie to dużo, ale ... mała tak dobrze się bawi...
        No i nie ukrywam, że my też, przy okazji popływamy, w saunie posiedzimy smile

Acha, ja biore jeszcze coś do jedzenia i picia na potem, bo moja Asia już dawno
        nie cyca.

pozd magda
        • 1012ja Re: Łódzkie mamusie !!! 18.04.05, 13:01
          Serdecznie dziękuję. Chyba jednak się tam wybiorę. Trochę daleko ale od czasu
          do czasu trochę zabawy każdemu się należy. A mała tak uwielbia się pluskać,
          więc niech zobaczy "wielką wodę"!!!
          Sylwia
          • marta.28 BASEN 18.04.05, 21:44
            To ja jeszcze raz opowiem.
            My chodzimy z Olą odkąd skończyła 3 miesiące. Mieszkam na Rudzie Pabianickiej
            więc o 8.12 co niedziela wychodzę z domu aby dojechać na zajęcia. Gdzieś tak
            8.40 jesteśmy w przebieralni. Mała siedzi sobie w nosidełku samochodowym a ja z
            mężem się przebieram, potem przebieramy małą w swimmersy. zazwyczaj w wodzie
            jesteśmy gdzieś tak 8.50. Zajęcia zaczynają się o 9.00 i trwają 30 minut. Dzieci
            uczą się nurkować, wspinać na brzeg basenu, mają ogólne ćwiczenia. Jeszcze sobie
            siedzimy tak 5 góra 10 minut i wychodzimy. W Nowej Gdyni są specjalne przewijaki
            więc jest wygodnie no i cieplutkosmile)

My płacimy za zajęcia 25 zł Ja z dzieckiem i 14 zł mąż no i 2 zł parking.
            Niestety trzeba na następnych zajęciach wykupić karnet 10 zajęć i jest ważny
            przez określony czas.

Ale jej uśmiech i pluskanie wszystko wynagradza. Naprawdę warto - polecam.
            Instruktorki te same co na Spadkowej, z tym że tam może uczestniczyć w zajęciach
            tylko jeden rodzic. Tu obje jesteśmy w wodzie.
            Na mojej stronie internetowej są zdjęcia Oli w basenie.

Buziaki dla roczniakówsmile
    • marta.28 Łódzkie mamusie !!! - żyjecie czy was zamroził :) 22.04.05, 20:20
      Mnie trochę tych kilka ciepłych dni rozochociło i teraz się męczęsad(
      Na spacerki krótkie wychodzimy bo ten wiatr jest taki jakiś przeszywający i ja
      też marznę.
      Na razie zdrowe jesteśmy a to najważniejsze.
      Od środy ma być ciepło więc może jakieś spotkanko z maluchami na spacerku???
      Pozdrawiamy
      • agatha61 dolaczam sie do lodzkich mam 23.04.05, 21:49
        witam mamy z lodzi.
        chetnie sie przylacze do grona lodzkich mam chociaz moja Majka ma dopiero 7
        tyg, ale nie ukrywam ze nudzi mi sie nieco na spacerkach a tez nie ma to jak
        mama zrozumie mame. mieszkamy na chojnach mala urodzila sie 2 marca.
        pozdorowienia
        Agata i Maja
        • moniaweg do agatha61 24.04.05, 08:06
          czesc my tez mieszkamy na chojnach, moja majeczka 4.05 konczy 6 m-cy smile
          pozdrawiam monika
          • agatha61 Re: do agatha61 25.04.05, 13:57
            widze ze w lodzi same Majki, byc moze czsami sie widzimy na spacerkach, a nawet
            nie wiemy.
            Ja najczesciej oprocz wozka mam ze soba malego sznaucerka rozrabiake - ale jej
            tez naleza sie spacerki.
            poza tym moja Maja rosnie jak na drozdzach wazy juz 5 kg a uwierzcie ze
            urodzila sie malutka no i siedzimy sobie w domku czekamy na tate - ktos
            niestety musi pracowac i tak nam mijaja dzionki. fajnie by bylo pogadac z
            innymi mamami.
            ja poznalam fajna dziewczyne w szpitalu rodzilysmy tego samego dnia ale
            niestety mieszkamy b. daleko wiec nie za czesto sie spotykamy
            pozdrowienia
            Agata i Maja
            • moniaweg Re: do agatha61 26.04.05, 16:44
              My w tygodniu na spacerki chodzimy na St Jana, a nasza ulubiona trasa jest
              spacer dookola St Jana i dalej dookola CZMP, i ladujemy w domu, do ktorego byc
              moze pod koniec roku uda sie nam przeprowadzic wink
              Mieszkam na osiedlu po str Carrefoura - czesto tez odprowadzamy mojego
              starszego syna do szkoly i krecimy sie po osiedlu idac np na ryneczek po zakupy.
              Niestety znaku rozpoznawczego (w postaci psiaczka smile nie mam), chyba tylko
              charakterystyczna fryzure: konski ogon - przy mojej Majeczce nie mam czasu na
              wymyslniejsza fryzure smile))

Pozdrawiam Monika
        • moniaweg Re: dolaczam sie do lodzkich mam 24.04.05, 08:09
          zjadlo mi watek???
          pisze wiec jeszcze raz smile

My tez mieszkamy na Chojnach smile moja Majeczka 4.05 konczy 6 m-cy

Pozdrawiam Monika
          • majkagra Re: dolaczam sie do lodzkich mam 24.04.05, 13:05
            Witam nowe Mamusiesmile
            Moniko, ile waży Twoja Majeczka?Moja już ponad 9 kg! I mam problem z
            fotelikiem - kupiłam już Maxi Cosi Priori ale okazuje się, że nie powinno sie
            dzeci przewozić do 9 m-ca przodem do kierunku jazdy sad
            Zaczęłam już Mai podawać przeciery warzywne- je chętnie smile). Deserki, soczki
            zamierzam podawać później, jak mała przyzwyczai się do mało słodkich potraw.
            Pozdrawiam Wszystkich! Kasia
            • moniaweg Re: dolaczam sie do lodzkich mam 24.04.05, 15:24
              Cześć Kasiu!
              Z tego co pamiętam, to Twoja Majeczka jest m-c starsza od mojej smile
              A moja już waży 9 kg, nosi ciuszki na 74 cm. Je już zupki (od tygodnia z
              indykiem) i deserki.
              Od m-ca Jej zachowanie zmieniło się diametralnie sad jest marudna i płaczliwa,
              idą Jej dwa dolne ząbki (widzę już dwie białe plameczki). Do tego w nocy
              zaczęła budzić się nawet po kilkanaście razy. Mam nadzieję, że to minie, bo nie
              mam już siły sad((
              A jak u Was? Ząbkujecie już?
              Pozdrawiam Monika
    • marta.28 Re: Łódzkie mamusie !!! - Giełda - na Łodziankach 25.04.05, 11:42
      • Re: GIELDA ART: DZIECIECYCH
      majkanna 12.04.2005 19:50 + odpowiedz

Jest! Udalo sie! Wszystkie Wytrwale Mamy! Zapraszam bardzo serdecznie na
      Pierwsza w Lodzi Gielde Art. Dzieciecych (i niemowlecych)w dniach:

21 maja (sobota)
      29 maja (niedziela)
      12 czerwca (niedziela)
      19 czerwca (niedziela)

w godzinach: 10-14

miejsce:
      Centrum Kultury Mlodych
      ul. Lokatorska 13
      (od Rzgowskiej, jadac z miasta w strone szpitala Matki Polki nie dojezdzajac do
      Paderewskiego, ostatnia w prawo przed Paderewskiego)

Wstep: dla sprzedajacych i kupujacych (udalo mi sie wytargowac) 3 zl

Sprzedajemy bezposrednio rodzice rodzicom wszystko co dot. naszych pociech:
      ciuszki, zabawki, wozki, foteliki, nosidelka, rowerki i inne.

Zapraszam wszystkich bardzo serdecznie i mam wielka prosbe:
      w interesie wszystkich zainteresowanych prosze o przekazanie tych informacji
      znajomym (mamy uboga reklame), zeby pomysl sie przyjal i bylo od kogo kupowac,
      musimy zainteresowac jak najwiecej osob.
      Dziekuje z gory wszystkim za pomoc i zaangazowanie.
      pozdrawiam
      Ania

PS
      Jak przyjdziecie na gielde, to prosze podejdzcie do mnie, chetnie Was poznam.
      • odojoachim Re: Łódzkie mamusie !!! - Giełda - na Łodziankach 25.04.05, 21:22
        czesc nie wiem czy mnie przyjmuecie do swojego grona bo juz w łodzi nie
        mieszkam. całe życie tam spędziłam, tam się urodziłam-na piotrkowskiej, tam
        chodziłam do podstawówki-14 na Wigury, do liceum, no i wyniosłam się półtora
        roku temu do innego miasta, ale czasami do rodzicow jezdze. chcialabym wogole
        dowiadywac sie na biezaco co w moim miescie slychac. pozdrawiam.
        • mstopka Łódzkie mamusie !!! 27.04.05, 22:01
          Hej to znowu ja. Co jakiś czas próbuję tu zaglądać, ale zwykle nie wystarcza mi
          czasu aby coś napisać.
          Filip zdrowy (odpukać). 8 maja kończymy roczek - tort zamówiony i przygotowania
          w toku.
          Nie wiem co mam kupić mu w prezencie. Może Wy mi podpowiecie co warto kupić dla
          roczniaka.
          Stan uzębienia imponujący - 12 szt.
          Chodzić chodzimy ale za rączkę. Samemu to nie chcemy.
          Zwiedzamy place zabaw. Najfajniejsze są zjeżdżalnie i grzebanie w piasku.
          Mam nadzieję, że wkrótce uda nam się spotkać.
          Czy w ogrodzie botanicznym jest plac zabaw. Sorry ale ja nie pamiętam. Dawno
          tam nie byłam, choć wielokrotnie się tam wybieraliśmy.
          Teraz wyjeżdżamy na długi majowy weekend. Mamy zamówiony domek nad jeziorem.
          Potrzebna nam tylko ładna pogoda.
          Życzymy Wam udanego majowego weekendu. Pewnie przed nie uda mi się już tu
          zajrzeć.
          Pozdrawiamy
          Oczywiście zdjęcia nieaktualne. Brak mi czasu na zamieszczenie nowych fotek.
          Mam nadzieję, że ten czas kiedyś przyjdzie.

A jak tam wasze plany urlopowo-wakacyjne?

Pa
          Marta i Filip (08.05.2004)
          • gustka3 Re: Łódzkie mamusie !!! 27.04.05, 22:20
            no rzeczywiście uzębienie imponujące, dwa razy więcej niż u nas.
            A jeśli chodzi o plac zabaw w botaniku to nie przedstawia się imponująco :
            szkrzypiąca przeraźliwie karuzela, chuśtawka, piaskownica drabinki i jeszcze
            taki kręciołek, ale przy odrobinie szczęścia można zobaczyć zająca, sarenkę i
            wiewiórek jest masa

Emi i Damianek (15.04.04)
            (gg 2958080)
            • moniaweg Dziewczyny warto wybrac sie na kilkugodzinny... 28.04.05, 09:11
              ...spacer do Botanika?
              Mieszkamy na Chojnach i w tygodniu na spacerki chodzimy glownie na St Jana, ale
              Botanik chodzi za mna smile juz od dluzszego czasu - wieki juz w nim nie bylam.
              Jak on teraz wyglada? W maju jest bardzo kolorowy i pachnacy?
              Sa lawki (zebym mogla nakarmic moja polroczna Majeske)?

Pozdrawiam Monika
              • odojoachim Re: Dziewczyny warto wybrac sie na kilkugodzinny. 28.04.05, 12:31
                są ławki. kiedyś tam pracowałam charytatywnie. Pieliłam, grabiłam i takie tam.
                kiedy jest to spotkanie? jade do rodziców i moze udałoby mi sie załapać? czy
                mogę się dołączyć?
              • magdaplena Re: Dziewczyny warto wybrac sie na kilkugodzinny. 29.04.05, 10:09
                Moim zdaniem warto, ale ja mam blisko i dzidzi ma 15 miesięcy.
                Ławki są co pare kroków (wszędzie! nie będziesz miała z tym problemów), ale
                tylko w jednym miejscu jest zadaszenie.
                Nie ma psich kup, potłuczonego szkła, śmieci, ani meneli. Wszędzie delikatne
                pąki i dużo nowych sadzawek.
                Jest plac zabaw, choć maleńki.
                Polecam dni powszednie, bo w weekendy, zwłaszcza jak ładna pogoda, to dużo
                ludzi, zgiełku...

pozdrawiam
          • madziki Re: Łódzkie mamusie !!! 28.04.05, 14:07
            Witaj Marto!
            Faktycznie imponujące uzębienie. U Leszka idzie to opornie - jak na razie sztuk
            5 przebitych w kolejności dziwnej. wink)
            Co do prezentu to ciężko mi coś podpowiedzieć. My kupiliśmy małemu po prostu
            dobre buciki na pierwsze spacery. A z zabawek dostał fajnego ślimaka z klockami
            Fisher Price i przytulankę.
            Może spotkamy się jakoś po tym długim weekendzie. Ja w zasadzie jestem już
            prawie dyspozycyjna godzinowo, bo siedzę na zwolnieniu. Nie mogę jedynie jak
            mam wizyty lekarskie, no i odpadają wieczory, bo zasypiam. wink)
            Nowe mamy oczywiście też zapraszamy na spotkanie. smile)
            A planów urlopowo-wakacyjnych brak z kilku powodów. Po pierwsze nie wiem, czy
            nie będę musiała niedługo więcej leżeć, po drugie na zwolnieniu nie można
            wyjeżdżać, a po trzecie planujemy rozpocząć budowę, tylko nie wiem co z tego
            wyjdzie.
            Pozdrawiam wszystkich.
            • juropka Re: Łódzkie mamusie !!! 28.04.05, 15:26
              Cześć dziewczynki!

Czy mnie jeszcze pamiętacie??

Czytam Was regularnie ale z odpisywaniem to bardzo ciężko, niestety czasu to ja
              nie mam na nic sad

Pola rośnie zdrowa, kończy za parę dni 9 m-cy, ma 6 zęboli, które wydzierały
              się na świat bardzo ciężko i wiele przy tym było płaczu i nieprzespanych nocy.
              Nadal karmimy się piersią i nic nie wskazuje na to żeby to się miało szybko
              skończyć. Wobec powyższego nocki mam do kitu.

Postanowiłam od września zacząć pracować w swoim zawodzie, czyli w szkole jako
              nauczycie polskiego i kiepsko to widzę ale muszę wreszcie zrobić staż i
              zobaczyć czy to jest to co chciałabym robić w życiu. W związku z tym Pola
              pójdzie do żłobka i już ją zapisałam, zaczynamy od 22 sierpnia abym mogła z nią
              troszkę pochodzić smile Aż się boję co to będzie.

Witam dwie nowe mamy z Chojen smile Ja też mieszkam na Chojnach , na Przedświt i
              może uda nam się spotkać na spacerkach smile
              • moniaweg Re: Łódzkie mamusie !!! 28.04.05, 16:28
                Czesc Chojenko smile

Moja Majeczka tez jest z 4go, ale listopada smile
                Ja wracam do pracy 1.07 sad(( a Majka zostanie z niania.

Rzeczywiscie moglybysmy spotkac sie kiedys na spacerku np na Stawach Jana.
                Pozdrawiam monika
                • juropka Re: Łódzkie mamusie !!! 28.04.05, 16:47
                  Jestem jak najbardziej na tak smile

No proszę trzeba wykorzystać ten moment zanim wróci się do pracy, bo potem to
                  już ciężko będzie. Zostawiam swój num tel jak będzie któraś miała ochotę na
                  spacerek to można sms i się spotkamy 0 503 162 484 (Aga)

Może też dołączy do nas Magdzia z Adasiem, jak czytasz to daj znać smile))

Buziaczki
                  • marta.28 Re: Łódzkie mamusie !!! 28.04.05, 21:06
                    W dniach 29-30 kwietnia jest na starcie wystawa psów.

Oleńka ma katarek a zaraziła się od męża ja tylko cały czas wmawiam sobie, że
                    nie będę chorowała ale tak całkiem zdrowa też nie jestem.
                    Oby skończyło sie na katarku.

Całuski dla wszystkich mam i dzieciaczków zarówno stare znajome ze spacerów jaki
                    i te nowe.
                  • agatha61 Re: Łódzkie mamusie !!! 28.04.05, 21:25
                    ja tez z chojen mieszkam na Ofiarnej b. blisko stawow jana i jestem bardzo
                    chetna na spacerki chociaz moja Majka chyba najmlodsza z chojenskiego
                    towarzystwa bo ma 8 tyg dopiero ale moze dobrze skorzystam z rad doswiadczonych
                    mam.
                    wiec bardzo prosze o kontakt to moze w kilka sie umowimy, moze po weekendzie???
                    moj tel to 507056125
                    a ja poki co powrotem do pracy sie nie martwie bo przede mna dopiero obrona
                    magisterki no i oczywiscie wczesniej napisanie pracy, mialam to zrobic w ciazy
                    ale jakos sie nie moglam zebrac no a teraz to juz w ogole, ale glupio byloby
                    zawalic jakzostala sama obrona do konca.
                    pozdrowienia
                    Agata
                    • moniaweg Spacerek po Chojnach :) 29.04.05, 08:26
                      Mysle, ze po dlugim weekendzie moglybysmy sie spotkac na spacerku.

Nie wiem jak Wam, ale mi najbardziej pasuje wtorek lub sroda i raczej po
                      poludniu - 14.00 - 15.00. Moja Majeska od 1.5 m-ca nie dosyc, ze zabkuje i w
                      zwiazku z tym jest bardziej marudna i placzliwa, to jeszcze przestala lubic
                      lezec w wozku - rwie sie juz do siedzenia, ale jeszcze nie siedzi i pozycja
                      lezaca lub pol-lezaca juz Jej nie wystarcza. Dlatego tez wychodzimy na spacerki
                      po obiadku, kiedy mala robi sobie dluzsza poobiednia drzemke. Wtedy jest
                      szansa, ze nie bede jedna reka dziwgala moje 9 kg szczescia, a druga pchala
                      wozek smile))
                      • majkagra :) 29.04.05, 08:53
                        Witajcie Kobietki!
                        Moniko, moja maj jest o jeden dzień młodsza od Twojej Majeczkismile5.11.2004r. smile
                        ząbków jeszcze nie widać ale bardziej marudna i wczoraj okropnie sl\krzeczała i
                        wsadzała paluszki do buźki. Widać,że to dziąsełka. Czytałam twój post o
                        jedzeniu "6-o miesięczniaków". jejku, ja na razie daje małej tylko warzywa na
                        obiadek popite moim mlekiem i to tylko pół słoiczka. Nr 1 wciąż cyc. Więcej
                        nie chce na razie. Potem wprowadzę warzywa z mięsem a soczki i deserki jak Mała
                        zaakceptuje w/w mało słodkie potrawy. Moze zacznę też podawać kaszkę. Pediatra
                        powiedział mi, abym wcale sie ntak nie spieszyła z rozszerzaniem diety??????
                        Juropeczko, cieszę się że u Ciebie wszystko o.k.smile
                        Dziewczyny, w realu jest aż do lipca taka akcja: codziennmie od 9 do 15.00 -
                        dla mam z dzieckiem rabat 10% na dowolne zakupy.
                        Pozdrawiam wsztystkie Mausie i Szkrabikismile Kasia
                        • majkagra sprostowanie!!! 30.04.05, 11:45
                          Ta promocja w realu rzeczywiście ma miejsce ale dowiedziałam sie przed chwilą,
                          że w dniach od poniedziałku do czwartku, tak aż do lipca. I dotyczy dzieci do 7
                          lat. Pozdrawiam, Kasia
                    • agatha61 Re: Łódzkie mamusie !!! 29.04.05, 20:24
                      mi odpowiada zarowno wtorek jak i sroda w zasadzie to jestem i tak codziennie
                      na stawach. 14 - 15 tez ok tez tak mniej wiecej chodze na spacerki. a moze
                      opisze jak wygladam i mozemy ustalic jakies konkretne miejsce ja jestem wysoka
                      raczej, dosc krotkie ciemne wlosy chodze najczesciej w jeansach, a wozek mam
                      niebieskiego deltima voyagera, no i chodze jak juz pisalam z psem ale ostatnio
                      go nie zabieram bo strasznie poluje na kaczki na stawach a tam nie ma wody
                      tylko mul i potem mam godzinna kapiel przymusowa a nie bardzo mam czsa na to.
                      Agata
                      • moniaweg Re: Łódzkie mamusie !!! 29.04.05, 20:50
                        Dzis bylam na Stawach, na szczescie dla Twojego psiaczka - woda juz jest smile))

A propos spotkania - jutro wyjezdzamy ze znajomymi do nas na dzialke, bede
                        dopiero 3.05 wieczorkiem, a 4.05 mam imieniny smile i gosci juz od poludnia.
                        Moze spotkalybysmy sie 10 - 11.05?
                        Proponuje spotkac sie k/przychodni weterynaryjnej, przy piaskownicy (na placu
                        zabaw), przy Dworku lub na mostku (blizej Paradnej) - wydaje mi sie, ze to
                        dosyc charakterystyczne miejsca - chyba sie odnajdziemy wink
                        Wybierajcie!
                        Ja jestem niska, niestety juz nie filigranowa sad (nie moge zrzucic 6 kg),
                        sredniej dlugosci ciemne wlosy zwiazane w konski ogon, wozek ciemnobezowy
                        Mikado, stroj sportowy.
                        • moniaweg Kosmetyczka przyjezdzajaca do klientek - polecam 29.04.05, 20:56
                          Dziewczyny chce troszke rozreklamowac kolezanke mojej siostry.
                          Jesli jestescie zainteresowane zajrzyjcie na lodzkie forum, opisalam tam
                          szczegoly (wejdziecie tam przez dziecko-regionalne-lodzkie)

Pozdrawiam i zycze milego i bardzo dluuuugiego wekendu smile)))

Monika
                          • moniaweg Re: Kosmetyczka przyjezdzajaca do klientek - pole 29.04.05, 20:58
                            zjadlam "e" oczywiscie weekendu wink
                            • juropka Agatha i Moniaweg :) 29.04.05, 21:37
                              No to spotkajmy się 10 na Stawach smile Dogadamy jeszcze godzinkę a miejsca o
                              których piszecie to ja nie bardzo kojarzę sad Może i widziałam ale ja to jestem
                              gapa smile Czy ten dworek to chodzi o Ambasadora? Ja mam wózek Graco ciemny i
                              jestem średnia we wzroście, na bank dzinsy i kurteczka też dzins. Koński ogon
                              sredniej długości smile)))
                              • agatha61 Re: Agatha i Moniaweg :) 02.05.05, 08:45
                                mi jak najbardziej odpowiada 10.05 a 11 juz mniej boide na dodatkowe usg
                                bioderek, pierwsze wyszlo niezbyt dobrze niestety.
                                no to moze juz konkretniej 10 np. o 14 kolo weterynarza (to jest wlasnie b.
                                blisko piaskownicy i tego placyku dla dzieci, taki niski budynek troche wyglada
                                jak miejski szalet) mysle ze sie odnajdziemy, chociaz wozkow na stawach pelno
                                (ale zawsze jakos tak glupio mi zagadac obce mamy), jeszcze raz podaje moj
                                numer 507056125 jakby co
                                pozdrowienia
                                Agata
                                • juropka Re: Agatha i Moniaweg :) 02.05.05, 22:25
                                  Ja będę na prawie 100%, mam nadzieję, że nic nam nie wypadnie smile Pozdrawiam i
                                  podam też swój numer 0503 162 484 pozdrawiam
                                  • bursz spotkanko?! 03.05.05, 12:38
                                    Hej Laseczki,
                                    bardzo bym sie z Wami spotkacsmile)))Przyznam,ze bardziej mi odpowiada środa i
                                    ok. 10,11 lub popoludniu, choc nie liczcie na mnie, bo mieszkam poki co 50km od
                                    Łodzismile)Stawy Jana sa daleko (ode mnie), mysle,ze lepiej moze w zoo albo ... u
                                    mnie na dzialce przy M1,zrobicie zakupy - 10%smile))) (ale wybrane kasy, mi sie
                                    nie udalo go dostac, Julka byla spiaca,pani przy kasie mi przypomniala o
                                    rabacie,ale kasa nie tasad((( ) Julka ok poludnia spi, kłade ja w domku, ale
                                    pewnie akurat beda tynkarze. Ewentualnie mogłabym chyba byc na dzialce w piatek
                                    lub sobote najblizsza i wtedy wiekszosc mam nie pracuje?! Zalezy jednak wiele
                                    od pogody i prac na naszej budowie, nie wiem czy nie bedzie za glosno aby julka
                                    spalą w domku,ale....czekam na odzew????smile))))
                                    pozdrawiam, jola z julką(14/06/04)
                                    ps. Kasiu odalabym Ci gazetki. Mam komunię (potem chyba julki chrzciny na
                                    roczek), musze sprawic sobie i Luli kreacje. Kasiu daj znac jak bedzie cos
                                    fajnego w Cubusie (dla Julki i ja chce jakas ładna letnia, rozowa, łososiowa
                                    lub cos w tym stylu.Mysle za jak byloby chlodno aby ten sweterek z Jacpotu
                                    pasowal). W Solarze podobala mi sie kiecka,ale...za krotka i taka
                                    kwiecista,wiem,ze modna,ale ..szukam. Pisze tu do Ciebie i do innych mam, moze
                                    cos poradziciesmile))?
                                    pa,jola
                                  • moniaweg Re: Agatha i Moniaweg :) 04.05.05, 07:33
                                    Czyli jestesmy umowione we wtorek 10.05 o godz 14.00 k/przychodni
                                    weterynaryjnej smile
                                    Napewno sie rozpoznamy, w koncu nie czesto sie zdarza widok mamus z wozkami
                                    przy wejsciu do weterynarza smile))
                                    Zeby tylko pogoda nam sprzyjala...
                                    Moj nr 603 941 335

Monika
                                    • yessa Re: Agatha i Moniaweg :) 04.05.05, 11:12
                                      Ja też będę się starała dotrzeć - pracuję wprawdzie do 14-stej właśnie, ale
                                      może uda sie wyjść troszkę wcześniej, we wtorek dziecko będzie akurat u babci
                                      na Górnej więc bliżej na Chojny niż z Widzewa. Tylko nie bardzo wiem gdzie ta
                                      lecznica weterynaryjna, ale może jakoś trafię?
                                      Przyjedziemy ciemnoniebieskim Tico, później zmiana pojazdu na również
                                      ciemnoniebieskiego Baby Dreamsa smile), być może będzie też z nami nasza sunia
                                      (sheltie).
                                      • moniaweg Re: do yessa 04.05.05, 12:00
                                        Jadac Rzgowska w kierunku Matki Polki mijasz swiatla na skrzyzowaniu z
                                        Kosynierow Gdynskich i skrecasz w pierwsza uliczke w prawo (doslownie pare
                                        metrow za swiatlami, vis a vis kosciola) - wjedziesz na parking na St Jana
                                        k/restauracji Dworek.
                                        Po prawej stronie bedziesz miala restauracje, a po lewej stawy i przychodnie
                                        (tuz przy parkingu).

Do zobaczenia smile))
                                        • agatha61 Re: do yessa 04.05.05, 12:18
                                          widze ze robi sie nas duzo fajnie!!!
                                          dokladnie tak jak wytlumaczyla ci monika - ja dodam tylko ze ta uliczka w prawo
                                          jest doslownie zaraz za pasami za kosynierow malo widoczna z daleka jedz po
                                          prostu powoli prawym pasem a na pewno znajdziesz.
                                          pozdrowienia
                                          PS troszke mnie martwi ze moja Majka juz 3 noc nic nie je i za zadne skarby nie
                                          moge jej wybudzic spi od 21 do 6 rano. a mimo to ja sie mniej wysypiam niz jak
                                          wstawala dwa razy bo ze stresu ze jest glodna. mialyscie cos takiego??
                                          Agata
                                        • megan77 Spotkanie na Stawach ! 04.05.05, 12:30
                                          Witajcie Mamusie !

Dobrze że zajrzałam bo szykuje się spotkanko i to blisko mnie ! huraaaaa
                                          Wiecie że u mnie z pisaniem kiepsko ale staram się czytać Was regularnie a na
                                          spotkaniach bywam obowiązkowo.
                                          Juropka i Yessa nareszcie się zobaczymy ! Chętnie też poznam nowe Mamusie.

Mam nadzieje że jeszcze któraś mamcia dołączy.

Adaś skończył już 7 miesięcy i waży 10300 na 77 cm. Zęby: 2 dolne jedynki -
                                          wygląda cudnie.
                                          Jest strasznym smakoszem, wszystko mu smakuje a przy niektórych potrawach aż
                                          mruczy z zachwytu.

Uściski dla WSZYSTKICH Mamuś i dzidziusiów
                                          Magda i Adaś (16.09.2004)

• megan77 Re: Spotkanie na Stawach ! 04.05.05, 12:35
                                            Niestety prognoza na wtorek nie jest najlepsza, ale może jeszcze się zmieni.

Wtorek, 10.05.2005

5/13 °C
                                            997 hPa
                                            Wiatr: 17 km/h
                                            Deszcz: 5.1 mm

Pozdrowienia
                                            Magda
                                            • megan77 Re: Spotkanie na Stawach ! 04.05.05, 12:43
                                              Środa, 11.05.2005

5/17 °C
                                              Wiatr: 7 km/h
                                              Deszcz: 0.8 mm
                                              • juropka Re: Spotkanie na Stawach ! 04.05.05, 12:52
                                                Megan i Yessa bardzo się cieszę, że będziecie smile))))))))) Wspaniale!!!
                                                Co do pogody to zobaczymy jeszcze, te prognozy to różnie się sprawdzają. No
                                                będzie nas już kilka, może jeszcze jakieś mamy dołączą???? Pozdrawiam
                                                • marta.28 Re: Spotkanie na Stawach ! 04.05.05, 14:56
                                                  Jezeli tylko nie bedzie padać to też postaram się dotrzeć.
                                                  • anitkashe Re: Spotkanie na Stawach ! 05.05.05, 11:36
                                                    jeżeli będzie ładna pogoda to wybierzemy się tez na spotkanko. pzdr Anita i
                                                    Natalka
    • marta.28 Re: Łódzkie mamusie !!! 08.05.05, 21:02

• marta.28 Hop! 08.05.05, 21:05
      Siedzę sobię w domu. Mąż na wyjeździe służbowym, dziecię padło a Łodzianki
      spadają. Więc Hop do góry.
      Mam nadzieję, że pogoda dopisze we wtorek.

Muszę się pochwalić. Ola kompletuje już mini plac zabawa na 1 urodzinki.
      Mamy już huśtawkę, zjeżdzalnię i niedługo piaskownicę.
      Tylko pogody braksad(((((((

Na próbach podobało się jej ale nie mogłyśmy za długo się bujać i zjeżdzać bo
      nas deszcz wygoniłsad(
    • moniaweg Co z naszym spotkaniem? Pogoda plata nam figle :) 09.05.05, 08:15
      Och ta pogoda!
      Czy spotykamy sie jutro? Czy przekladamy spotkanie na cieplejszy dzien?
      Podobno od przyszlego tygodnia ma sie zrobic zdecydowanie cieplej.
      Oby - 21.05 chrzcze moja Majeske, a 22.05. Hubcio ma Komunie smile

Agatha61 - zamiast martwic sie, ze Twoja Majeczka zaczela przesypiac noce -
      ciesz sie, ze reguluje sobie dobe i slodko spi. Moja ma skonczone 6 m-cy, jest
      na butli i budzi mnie przynajmniej dwa razy w nocy.
      • agatha61 Re: Co z naszym spotkaniem? Pogoda plata nam figl 09.05.05, 09:58
        mysle ze moze przelozmu tp spotkanie bo ryzyko deszczu duze...
        moze przyszly tydzien???
        Agata
        PS jak odzwyczaic od smoka bo przez niego nie chce ssac piersi POMOCY bez
        smoczka ja juz nerwowo nie daje rady, a strasznie chce karmic piersia
        • marta.28 Wiosenna kurteczka 09.05.05, 15:24
          Mam do was pytanie. Szukam wiosennej kurteczki na 80 cm. Byłam dzisiaj w PTAKU
          ale albo były większe albo mniejsze a kosztowały 35-40 zł. Gdzie w Łodzi
          mogłabym kupić kurteczkę. Czy ktoś ostatnio widział. Ale nie chcę aby kosztowała
          zbyt drogo bo ją pweno tylko kilka razy założy w takie pogody jak dzisiaj.
          Zastanówcie się bo jutro muszę gdzieś za nią pojechać. Już tak sobie pomyślałam
          o sklepie "Oleńka" na Rzgowskiej ale z Olą to muszę w konkretne miejsca a nie po
          całej Łodzi.
          W Ptaku to ja się na chodziła a Ola wyspałasmile
          • anitkashe Re: Wiosenna kurteczka 09.05.05, 16:00
            Marta, jak chcesz to ci podrzucę kurteczke po Natalce - jezeli będzie dobra, bo
            Natalka juz wchodzi na wcisk. jest ciemnozielona (mamy ja po Antku). trzymajcie
            sie - anita i natalka. ps - jak z jutrzejszym spotkaniem, pogody niewyraźne
            niestety.
            • megan77 Zimno i mokro :-((( 09.05.05, 18:37
              My z Adasiem chyba zrezygnujemy niestety z jutrzejszego spotkania.
              Zimno i mokro.
              Może przełożymy na przyszły tydzień ?
              Mały coś ma chrypke i wole uważać na niego.

Szkoda, tak chciałam Was wszystkie zobaczyć

Pozdrowienia
              Magda i Adaś
          • yessa Re: Wiosenna kurteczka 09.05.05, 18:41
            Marta, sklep Oleńka ma bardzo fajny asortyment, tylko, że ja mam zawsze pecha i
            często jeżdżę po kilka razy po jedną rzecz (zawsze akurat brakło albo jeszcze
            nie dowieźli). Tak było np. z fotelikiem - jeździliśmy z Widzewa cztery razy,
            ostatecznie kupiłam na Allegro nowe Meggy i jestem bardzo zadowolona.
            Odnośnie spotkania - sama nie wiem, bardzo chciałabym dotrzeć ale Bartuś jest
            troche podziębiony i muszę jutro wybrać sie do lekarza na kontrolę. Przy takiej
            pogodzie nie chciałabym też za długo spacerować. Może przełużmy?
            • juropka Spotkanko :(( 09.05.05, 21:43
              Cześć dziewczynki!

Widzę, że wiele dzieciaczków podziębionych sad Przykro misad A tak się cieszyłam
              na spotkanko. No ale skoro pogoda do bani to może faktycznie lepiej przełożyć,
              chociaż nie wykluczone, że jak będzie w miare znośnie to my się wybierzemy.
              Siedzę już kilka dni w domu i mam dość, poz tym Pola wcale nie śpi w dzień i
              mam nadzieję, ze chociaż na świeżym powietrzu się prześpi.

Zajrzę jutro i zobaczymy, jak będzie ładnie to może będziemy się mogły spotkać.
              Jejku a miało być tak pięknie smile)))
        • moniaweg Re: jak odstawic od smoczka 10.05.05, 10:02
          My to zrobilismy 2 tygodnie temu - Maja ssala smoczek tylko do snu i zaczela
          sie wybudzac nawet kilkanascie razy w ciagu nocy, tylko dlatego, ze Jej smok
          wypadl. Wywalilismy smoka - w dzien przez 3-4 dni byl problem z zasypianiem -
          plakala, marudzila, w nocy - tylko dwie pobudki.
          Najgorsze byly pierwsze 3 dni (wybralam weekend, zeby pomogl mi maz gdy
          zaczynala plakac i marudzic). Kolejne dni coraz lepiej. Odzwyczajanie trwalo
          tydzien.
          Zycze Ci duzo cierpliwosci i wytrwalosci, bo jak sie poddasz po 2 dniach, to
          cala Twoja i Majki "praca" pojdzie na marne.
    • moniaweg Re: spotkanko 10.05.05, 09:55
      Zapowiadaja po poludniu przejsciowe opady deszczu sad
      Pogoda taka-sobie, niezbyt cieplo, wiatr, a ja wlasnie z Majeska wrocilam ze
      szczepienia (wogole nie plakala - taka mam odwazna coreczke).
      Raczej nie przyjdziemy.
      Spotkajmy sie w innym termine - co Wy na to?
      • agatha61 Re: spotkanko 10.05.05, 10:21
        ja pewnie na spacerku bede i tak i tak jak nie bedzie padac ale tez proponuje
        spotkanie przelozyc na przyszly tydzien moze wreszcie sie pogoda poprawi
        Agata
        • kobiagni Re: spotkanko 10.05.05, 13:26
          Ja też mieszkam blisko Stawów bo na Kwietniowej, niedaleko szpitala Bonifratów.
          chetnie się z wami spotkam, ale najplepiej około 15, bo o tej godz. jestem po
          pracy w domu. no i mam nadzieję, ze umówicie się jak będzie troche cieplej bo
          na razie brrr, a przecież to maj.
          • agatha61 Re: spotkanko 10.05.05, 15:49
            ja bylam , krazylam obok ale zadna mama nie przyszla wiec proponuje nowe
            spotkanko bo szkoda o tym zapomniec
            moze przyszla sroda, 18.05 o godz 15 zeby wszystkie mamy tez te pracujace mogly
            dotrzec???? oczywiscie zakladajac ze bedzie pogoda
            pozdrowienia
            Agata i Maja
            • yessa Re: spotkanko 11.05.05, 07:13
              Mnie ten termin (następna środa godz 15.00) pasuje idealnie smile)
              • juropka Re: spotkanko 11.05.05, 23:37
                Agata czy Ty chodzisz z pieskiem i wózkiem? Jeżeli tak to się minełyśmy w tym
                skwerku małym, który jest przed Stawami przy Kosynierów. Ty wracałaś a ja
                podążałam na spacerek. W związku z tym, że postanowiłyśmy to przełożyć
                pozwoliłam Poli pospać troszke i wyszłyśmy o 14 z domu.

Ja jeszcze w planach nie sięgam tak daleko ale jak tylko będę mogła to się
                zjawię smile No i mam nadzieję, że pogoda dopisze, bo tym razem przy powrocie nam
                dolałao sad

Dziewczyny jak odzwyczaić małą od nocnego cyca????? Koszmar ona się budzi kilka
                razy w nocy i nic nie można jej podać w zamian bo wrzask jakich mało a ja już
                jestem tym zmęczona, no i ona już dawno nie powinna jeść w nocy. Dodam tylko,
                że od jakichś 2 tygodni je raz dziennie kaszkę mleczno ryżową i kleik i to jest
                wielki sukces bo do tej pory tym pluła i nie mogła przełknąć. No ale jak
                próbowałam na śnie dać modyfikowane mleko to nawet nie wzieła łyczka a może tym
                by się wieczorkiem zapchała a tak na okrągło cycsad Poradźcie coś dzięki smile
    • marta.28 Kurteczka wiosenna 10.05.05, 21:59
      Podzielę sie moimi odkryciami co do poszukiwań.
      W Oleńce na Rzgowskiej ceny nie schodzą poniżej 40 zł generalnie za wszystko.
      Byłam też w sklepiku na Górniaku ale tam też mają prześliczne rzeczy i bardzo
      drogiesad(
      W końcu kiupiłam małej kurteczkę za 34 zł. żółtą taką słoneczną w sklepiku
      niedaleko Wędlinki na Placu Rejmonta (jakby iść w stronę Piotrkowskiej). Były
      tam bardzo przemiłe Panie, które zabawiały Oleńkę zabawkami jak ja jej
      przymierzałam kurteczkę. No i rzeczy miały w bardzo atrakcyjnych cenach więc
      polecam.
      Jednak w Ptaku zdecydowanie najtaniej. Tam kurtki raczej oscylowały pomiędzy
      35-40 zł w Łodzi 50-120 więc nieraz dostawałm zawału. Ja kupiłam z przeceny i
      jeszcze mają kilka egzemplarzy w różnych rozmiarach.

Czekam na spotkanko w przyszłą środę.
      Dobranoc
      • moniaweg W SPR KOSMETYCZKI, KTORA POLECALAM 10.05.05, 23:25
        Dziewczyny cos sie dzieje z moja poczta gazetowa, od m-ca nie dostalam na nia
        zadnej wiadomosci, a dzis przyszlo ich mnostwo, nawet z przed 1.5 m-ca. Bylo
        tez troche maili od Was z zapytaniem o kosmetyczke - odpisalam na wszystkie,
        ale niestety w "wyslanych" mam "0". Gdybyscie nie dostaly ode mnie maila -
        piszcie na: moniaweg@o2.pl
        Telefonu do Oli nie napisze tutaj (rozumiecie...), ale cene chyba moge smile
        Za manicure, pedicure i henne zaplacilam 35 zl (nie znam poszczegolnych cen
        uslug)
    • marta.28 Spotkanie a pogoda 12.05.05, 11:14
      Poniedziałek, 16.05.2005
      zachmurzenie małe 10/20 °C

997 hPa
      Wiatr: 12 km/h
      Deszcz: 0.0 mm

Wtorek, 17.05.2005
      zachmurzenie całkowite 14/22 °C

991 hPa
      Wiatr: 15 km/h
      Deszcz: 4.8 mm

Środa, 18.05.2005
      zachmurzenie całkowite 12/19 °C

991 hPa
      Wiatr: 24 km/h
      Deszcz: 5.8 mm

Czwartek, 19.05.2005
      zachmurzenie umiarkowane 5/16 °C

1003 hPa
      Wiatr: 11 km/h
      Deszcz: 0.0 mm

To może rozsądniej byłoby spotkać się w czwartek bo pogoda wygląda najlepiej.
      To samo miejsce i o 15.00 dla mamuś pracujących.

Możnaby zrobić listę na początku przyszłego tygodnia jak sobie poplanujecie.
      • marta.28 Re: Spotkanie a pogoda 12.05.05, 11:16
        Tak czttam tą pogodę i w poniedziałek najcieplej bo 16 stopni w czwartek to też
        do bani.
        Już nie mogę się doczekać ciepełka i słoneczka. Muszę się wygrzać.
        • agatha61 Re: Spotkanie a pogoda 12.05.05, 12:47
          jestem za poniedzialkiem godz 15 miejsce to smo co wy na to, kto sie pisze???
          Agata
          • moniaweg Re: Spotkanie 13.05.05, 09:02
            Postaram sie byc, ale nie obiecuje, poniewaz od poniedzialku zaczynam
            przygotowania od chrzcin i komunii (21.-22.05) moich dzieciaczkow
            • kobiagni Re: Spotkanie 13.05.05, 13:26
              Jesli chodzi o stawy JAna, poniedziałek i 15 to mnie pasuje. Chetnie się z wami
              spotkam, tylko ustalmy konkretne miejsce, bo jak będzie ładna pogoda to na
              pewno wiele mam wybierze się na spacerek. Żebysmy nie musiały każdej pytać, czy
              umawiała się na forum na spotkanie. Oby tylko było ładnie.
              • agatha61 Re: Spotkanie 14.05.05, 15:12
                no to jak wreszcie z tym spotkaniem?????
                czyzbyscie sie wykruszaly dziewczyny?
                Agata
                • marta.28 Re: Spotkanie 14.05.05, 18:38
                  Spotkanie poniedziałek 16.05.2005 godzina 15.00 - Stawy Jana przy lecznicy.

1.
                  • marta.28 Re: Spotkanie 14.05.05, 18:40
                    Spotkanie poniedziałek 16.05.2005 godzina 15.00 - Stawy Jana przy lecznicy.

1. Marta i Oleńka - znak rozpoznawczy zielona spacerówka Chicco
    • lapandora Położna z Jordana 14.05.05, 19:47
      Dziewczyny, szukam jakiejś miłej położnej ze szpitala Jordana. Może mogłybyście
      mi kogoś polecić? Chodzi oczywiście po pomoc przy porodzie.
      • gosiola Re: Położna z Jordana 14.05.05, 22:30
        Wklejam link:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=573&w=14175130&a=20521507
        • juropka Spotkanie 15.05.05, 20:38
          Ja oczywiście również postaram się dotaskaćsmile Nasz znak rozpoznawczy czarne
          Gracco smile Do zobaczenia

Mam nadzieję, że lecznica to ten budynek zaraz przy placu zabaw, taki
          niski??????
          • marta.28 Re: Spotkanie 15.05.05, 21:05
            Wygląda na to, że pogoda dopisze.

Do zobaczenia jutro.
            • agatha61 Re: Spotkanie 15.05.05, 22:55
              ja tez postaram sie byc ale jeszcze rano ide z Majka do lekarza bo cos sie
              martwie jej kichaniem wiec od tego zalezy nasza wizyta, choc moj maz twierdzi
              ze jestem przewrazliwiona - mam nadzieje.
              w razie co niebieski Deltim Voyager
              pozdrowienia Agata
              tak tak lecznica to ten budynek kolo placu
              • juropka Re: Spotkanie 16.05.05, 11:26
                No i pogoda taka sobie sad

Proponuję aby się jeszcze odmeldować, kto będzie?

Jak się tylko poprawi to my będziemy na bank, dam znać jeszcze smile
                • marta.28 Re: Spotkanie 16.05.05, 12:41
                  I tak muszę się ruszyć z domu więc wpadnę jak tylko nie będzie padaćsmile
                  • agatha61 Re: Spotkanie 16.05.05, 12:55
                    poki co nie pada Majka zdrowa wiec bedziemy i trak musze isc na spacerek tylko
                    troszke cieplej sie ubierzemy
                    Agata
                    • marta.28 I po spotkaniu:) 16.05.05, 17:32
                      Byłyśmy we trzy.
                      Ja, Jola z Bartusiem i Agata z Majką.
                      Mam nadzieję, że więcej będzie takich spotkań.
                      Jola proponuje tym razem u niej w lasku na widzewiesmile Byl pogoda dopisała.
                      • yessa Re: I po spotkaniu:) 17.05.05, 07:26
                        Bartuś ślicznie dziękuje dwóm młodym damom za towarzystwo na spacerku. Pogoda
                        dopisała, dziewczyny się nawet trochę pospały.
                        Bartuś do końca dnia był super grzeczny i, wychodząc pewnie z założenia, że
                        skoro na świecie takie "tereny" do zwiedzania to trzeba trochę poćwiczyć,
                        kilkakrotnie podejmował (zakończone powodzeniem) próby samodzielnego przejścia
                        pokoju w poprzek smile)
                        • moniaweg Re: I po spotkaniu:) 17.05.05, 09:40
                          Zaluje, ze nie moglam sie z Wami spotkac sad
                          Moze nastepnym razem...
                          • juropka Re: I po spotkaniu:) 17.05.05, 12:04
                            Ja też żałuję, ale mąż mnie uziemił w domu musiałam czekać na stolicę crying No i
                            cały dzień do du... bo dojechali dopiero po 17 a ja nie mogłam nawet na moment
                            wyjść,no a pogoda się zrobiła za 15 15 smile

Mam nadzieję, że na tym spotkanku się nie skończy i zobaczymy się niebawem smile
                            • madziki Re: I po spotkaniu:) 18.05.05, 19:26
                              Ja też żałuję, że nie mogłam być na spotkanku, ale byłam w szpitalu kilka dni.
                              Właśnie dzisiaj wróciłam i liczę, że jak tylko się ociepli będzie niejedno
                              spotkanko. smile))
                              • idusia_i Re: I po spotkaniu:) 18.05.05, 22:25
                                Madziki! Po zdjeciach i imieniu synusia wiem juz kogo ja tu spotkalam. smile Ale
                                przypadek smile. W szpitalu bylas? Ale juz wszytko dobrze? Acha, a ja to siostra
                                Edith, ta "Mysz" od kotka-Szafira smile Czy z malenka bylo cos nie w porzadku?
                                Trzymam kciuki za poprawe!
                                • madziki Re: I po spotkaniu:) 19.05.05, 08:14
                                  No proszę, co za spotkanie. smile)))))))))))
                                  Byłam w szpitalu kilka dni na obserwacji szyjki, bo zewnętrznie znowu się
                                  skraca, ale wewnętrznie jest jeszcze długa i zamknięta, więc w porządku. A
                                  laleczka rośnie sobie zdrowiutka. smile))
                                  Mam nadzieję, że spotkamy się na jakimś spacerku. smile) A jak Szafirek? Rośnie i
                                  rozrabia???
                              • aga_nadia madziki: gratulujemy :))) 19.05.05, 08:16
                                Dawno mnie tu nie było, na besen też przestałyśmy chodzić (niestety), a tu
                                widzę zmiany smile)) Gratulujemy nowego "lokatorka" - siostrzyczki Lesia wink))
                                No i pozdrawiamy serdecznie smile
                                • madziki Re: madziki: gratulujemy :))) 19.05.05, 08:48
                                  Dziękuję smile)))))
                      • idusia_i Re: I po spotkaniu:) 18.05.05, 22:20
                        Dziewczynki, jestem tu od dzis. ..I tez zaluje, ze mnie nie bylo smile. Ale
                        nastepnym razem bede. I jestem jak najbardziej za Widzewem. Pozdrawiam Was
                        wszytkie. Mam nadzieje, ze sie tu jakos do Was "gladko" wkrece, ze mnie
                        przyjmiecie wink. Mama Rene -16.11.2003
                    • marta.28 PIASKOWNICA 16.05.05, 17:35
                      Dziewczyny mam do was prośbę.

Jak jeździcie po marketach spójżcie czy są plastikowe piaskownice z przykrywką i
                      za ile. Szukam jakieś takiej większej.
                      Widziałam w chicco w galeri dynię ale 600 zł no tu przesadzili.
                      Jak któraś coś zobaczy niech da znać bo nie chce mi się calej Łodzi objeżdżaćsmile
                      • idusia_i Re: PIASKOWNICA 18.05.05, 22:28
                        Marta, moj maz mowil mi nie dawno, ze widzial piaskownice-zolwia w Tesco! I
                        podobno za niecale 200 zl (chyba nawet 150).
                        • madda71 nowa :) 19.05.05, 01:00
                          Czesc lodzianki!
                          nawet nie wiecie jak sie ciesze,ze trafilam na Was. Moze wreszcie bede miala z
                          kim chodzic na spacery. Udzielam sie na forum "lutówki 2005", a tam sa tylko 2
                          dziewczyny z Lodzi, nawet sie martwilam co tak malo, a tu prosze...ile Was jestsmile
                          Coś o mnie:
                          mam na imie Magda, wlasnie idzie mi 34 rok /mam nadzieje ze chociaz kilka z Was
                          jest w podobnym wieku/, mieszkam na Kozinach, moj synek urodzil sie 5 lutego
                          2005 w Koperniku, ma na imie Mikołaj.
                          i jestem bardzo chetna na spotkanie jesli jeszcze jakies bedzie,bo wyczytalam,ze
                          wlasnie jedno mnie ominelo sad

bi.gazeta.pl/o/a/forum/163/4/163419.jpg
                          bi.gazeta.pl/o/a/forum/163/4/163420.jpg
                          bi.gazeta.pl/o/a/forum/163/4/163421.jpg
                          • moniaweg Witajcie Mamusie :) 19.05.05, 07:04
                            Fajnie, ze tutaj trafilyscie - milo jest sobie od czasu do czasu "pogadac" na
                            forum.
                            Mnie rowniez ominelo spotkanie na Stawach (choc mieszkam bardzo blisko).
                            Magda - witaj w klubie 34-latek smile
                            A tu macie link do forum lodzkiego , forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?
                            f=600 na ktorym mozecie m.in. zdobyc namiary na dobrego pediatre, ginekologa,
                            zlobek itp.
                            • moniaweg Re: Witajcie Mamusie :) 19.05.05, 07:09
                              Sorki jeszcze raz link:
                              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=600
                          • madziki Re: nowa :) 19.05.05, 08:17
                            Witam imienniczkę smile)
                            Ja również Magda, ale leci mi 33 roczek dopiero. wink) A mieszkam na Żubardziu,
                            czyli blisko. smile)
                            • yessa Re: nowa :) 19.05.05, 08:39
                              Witam nową forumowiczkę (nową przynajmniej na naszym forum smile). Myslę, że jak
                              zrobi sie cieplej to i spotkanka sypną się jak z rękawa i będzie możliwość
                              poznania się osobistego.

Madziu, miło Cię widzieć. Już zaczynałam się martwić smile) Pewnie siedzisz już w
                              domku? No i widzę w podpisie, że Lesio będzie miał siostrzyczkę. Super!!
                              • madziki Re: nowa :) 19.05.05, 08:50
                                Tak Jolu, już siedzę w domku na zwolnieniu i tak będzie aż do września. smile))
                                • idusia_i I ja tez tu nowa :) 19.05.05, 21:21
                                  Dziewczynki, ale fajnie ze jestescie! Magda, 34 to nie tak zle, (33 tez nie wink).
                                  Mnie leci 31 rok, ale jakos i tak tego nie czuje.
                                  O tak, mnie tez bardzo brakuje kontaktow i ciesze sie juz na mysl o cieplych
                                  dniach i wspolnych spotkaniach.
                                  Madda, a gdzie Ty kochana mieszkasz? smile na Widzewie to wiem juz, a daleko od Janowa?
                                  Madziki, a ja Cie znam! smile Czytalas wyzej posta? To ja, sister Edith, "Mysz od
                                  kotka Szafira - ..pozwolcie ze sie powtorze.
                                  Zycze zdrowka Madziki,
                                  i wszytkim innym tez.
                                  pa dziewczynki smile
                                  • madziki Re: I ja tez tu nowa :) 19.05.05, 21:24
                                    Oczywiście czytałam i odpisałam wyżej. smile))
                                    Jak tam Szafirek się chowa??? Rośnie i rozrabia pewnie. wink))
                                    • idusia_i Re: I ja tez tu nowa :) 20.05.05, 08:13
                                      Jak najbardziej na spacerek (to a propo odpowiedzi wyzej smile. A Szafirek rozrabia
                                      i psa podrywa wink.., a juz nie wspomne o szramach na raczkach René - ale René i
                                      tak szczesliwy z takiego kumpla. Bawia sie razem, ze milo patrzec smile.
                            • mamawiktorka1 Nowa z Janowa 19.05.05, 22:07
                              Cześć mam na imię Aśka i mam 31 lat. Bardzo sie cieszę,że trafiłam na to forum,
                              może uda mi się znaleźć towarzyszkę spacerów. Czy jest tu może jakaś mama z
                              Janowa lub okolic? Pozdrawiam smile
                              • madda71 Do Madziki 19.05.05, 23:13
                                Do Madziki - jak fajnie ze na Zubardziu, bliziutko, przez most przechodze i juz
                                jestem u ciebie. I w domu siedzisz, mozemy pospacerowac - chociaz nie wiem czy
                                mozesz , bo masz brzuszek smile
                                Wszystkie inne dziewczyny z Janowa sa, na spacery za daleko - tylko spotkania co
                                jakis czas pewnie beda.
                                • madziki Re: Do Madziki 20.05.05, 11:26
                                  Dokładnie tak, siedzę obecnie w domku na zwolnieniu i jeszcze mogę spacerować -
                                  najgorsze jest siedzenie. wink)
                                  W zasadzie jak jest pogoda codziennie staram się gdzieś wyskoczyć, nawet na
                                  chwilkę. smile)
                                  Weekend u mnie odpada, ale może po niedzieli jakoś się umówimy. smile)
                                  • madda71 Re: Do Madziki 20.05.05, 13:58
                                    Oczywiscie! Ja jestem gotowa nawet w poniedzialek smileMoze byc kolo schodow po
                                    stronie Zubardzia? Tylko o ktorej? U mnie jest tak,ze moge wyjsc z domu po 12
                                    /tak je/, pozniej kolo 2 zazwyczaj spi kolo dwoch a czasami do 3 godz. I moge
                                    wyjsc po poludniu tak miedzy 16 a 17. Jak jest cieplo to tez mozna pochodzic o
                                    tej porze, tylko nie wiem jak tam u ciebie z obiadem, maz itd. Napisz jak u
                                    ciebie wyglada plan dnia zebysmy utrafily na ten sam czas. Kazdy dzien wyglada
                                    tak samo,wiec bez roznicy czy to bedzie poniedzialek czy sroda...
                                    • madziki Re: Do Madziki 20.05.05, 16:20
                                      Godzina dowolna - może być po 12. smile) Leszek śpi rano 2-2,5 godziny, potem
                                      jedzonko i możemy iść. Kolejne spanko ma po południu. A mężuś mój długo
                                      pracuje, więc nie mam co się na niego oglądać. wink)
                                      Tylko nie wiem o jakich schodach mówisz??? Jedyne schody w okolicy kojarzę na
                                      Żabieńcu. Żubardź to okolice Klonowej-Włókniarzy... mieszkam dokładnie na
                                      Lutomierskiej przy Mokrej, czyli pomiędzy Włókniarzy (Mc Donald) a Klonową.
                                      Mogę dojść gdziekolwiek. smile))
                                      • madda71 Re: Do Madziki 20.05.05, 23:53
                                        he he smile myslalam ze mieszkasz po drugiej stronie Włókniarzy,kolo Zdrowia. Ale
                                        to nic nie szkodzi, znam ulice Mokra, mieszka tam moja kuzynka. Mam do ciebie z
                                        10-15 minut spokojnego marszu. Moze byc rog Lutomierskiej a Kasprzaka /a moze to
                                        juz Klonowa(?) , przy skrzyzowaniu kolo kiosku ruchu?
                                        bysmy sie umowily we wtorek kolo 12.30 - 12.45,to powinnam dojsc na czas /zanim
                                        zje,zanim ubiore i dojde - wiesz jak jest/
                                        • madziki Re: Do Madziki 21.05.05, 20:03
                                          Jak najbardziej pasuje. smile)) W razie czego podaję mój GG: 52468 - jestem
                                          niewidoczna na ogół. wink)
                                          • madda71 Re: Do Madziki 21.05.05, 23:41
                                            ok, to jestesmy umowione, ciesze sie smile
                                            moje gg 1051745
                                            • madziki Re: Do Madziki 22.05.05, 20:54
                                              Tylko jak się rozpoznamy? Mnie to chyba łatwo... blondyna z brzuchem i
                                              wózkiem. wink)) Leszek niezmiennie jeździ czarnym Driverem 3XL - w tej okolicy
                                              nikogo z takim nie widziałam. wink)
                                              • madda71 Re: Do Madziki 22.05.05, 23:35
                                                tak myslalam,ze cie rozpoznam bez problemu po brzuchu i dziecku...wiec jak
                                                zobaczysz nadciagajaca kobite z wozkiem , ktora ci sie bedzie podejrzanie
                                                przygladac - to napewno bede jasmile
                                                • madda71 Re: Do Madziki 23.05.05, 00:00
                                                  wlasnie zajrzalam na nasz drugi lodzki watek i jest nowa dziewczyna chetna na
                                                  Wapienna. zaprosilam ja na nasze spotkanie we wtorek na Lutomierska/Kasprzaka,
                                                  zobaczymy co odpisze smile
                                                  • madziki Re: Do Madziki 23.05.05, 10:47
                                                    Czytałam smile)
                                                    Coronella mieszka o ile dobrze pamiętam na Łagiewnickiej, a widziałyśmy się
                                                    wczoraj w hali EXPO. Może skusi się na spacerek. wink
                                                    Tylko mam nadzieję, że pogoda dopisze, bo dzisiaj słoneczko, a jutro coś
                                                    wspominali o przelotnym deszczyku...
                                                    Dzisiaj też tylko czekam aż młody się wyśpi, zje obiadek i ruszamy na jakiś
                                                    spacerek. smile)
                                                  • madda71 Re: Do Madziki 23.05.05, 13:08
                                                    moglaby sie taka ladna pogoda utrzymac, zawsze to milej sie spaceruje jak swieci
                                                    slonko smile
                                                    ja dzisiaj jestem umowiona na spacer po cmentarzu ...(!) kuzynka mojego meza ma
                                                    chlopca starszego od mojego o m-c a mieszka na nieciekawej ulicy do chodzenia z
                                                    szieckiem /1-go Maja/ i odkryla wlasnie ten cmentarz. Podobno bardzo
                                                    ladnie,alejki,cisza i spokoj. Tam jest kilka cmentarzy, ten jest o ile pamietam
                                                    ewangelicki. nie mam daleko to pojde zobaczyc.
                                                  • madziki Re: Do Madziki 24.05.05, 08:49
                                                    Jak tam spacer po cmentarzu???
                                                    Dzisiaj jakoś tak mało przyjemnie, zachmurzone nieco, pytanie czy będzie padać
                                                    czy nie? Ryzykujemy spacerek, czy przekładamy?
                                                  • madda71 Re: Do Madziki 24.05.05, 11:23
                                                    no wlasnie...pada cos. moze poczekamy i zobaczymy jak bedzie po poludniu,tak
                                                    kolo 15?
                                                  • madziki Re: Do Madziki 24.05.05, 11:31
                                                    Właśnie wyglądam przez okno i nie zanosi się raczej na dłuższą przerwę w
                                                    padaniu... Możemy zobaczyć po południu, albo może jutro?
                                                    Zastanawiam się czy nie skoczyć do Galerii połazić po sklepach - głównie
                                                    chciałam zajrzeć do Smyka...
                              • idusia_i Re: Nowa z Janowa 20.05.05, 08:10
                                hej Aska. ja mieszkam na Janowie, przy Macka..., wiec moze nie masz do mnie
                                daleko i cos razem wymyslimy? smile
                              • idusia_i Re: Nowa z Janowa 20.05.05, 08:17
                                Hej Aska. Juz na pewno znalazlas w innym temacie, ze i jak jestem z Janowa
                                (chyba na lodzkich mamusiach, juz mi sie te fora myla, na tylu cos sie dzieje z
                                lodziankami smile I ja mam 31 lat, a na imie mam Viola, zeby nie bylo tak anonimowo
                                wink. A Ty Asiu z jakiej ulicy, jesli mozna spytac?
                                • mamawiktorka1 Re: Nowa z Janowa 20.05.05, 21:24
                                  hej, nie miałam dzis ani chwili zeby usiąsć przy komputerze. Mieszkam na
                                  Jagienki. Mozemy sie kiedyś umówic na spacer, napewno nie w niedzielę, bo mamy
                                  w rodzinie komunię. Nie wiem jak to będzie z jutrzejszym dniem, ale chyba nic
                                  nie stoi na przeszkodzie zeby nawet jutro. Mój znak rozpoznawczy: nienajnowsza
                                  już spacerówka Peg-Perego, Venezia, w biało-granatową kratę, no a w niej bardzo
                                  przystojny facet, najprawdopodobniej w czerwono-granatowej czapeczce. Mieszkamy
                                  w niebieskim bloku. Pozdrawiam. Do zobaczenia smile
                                  • idusia_i Re: Nowa z Janowa 21.05.05, 07:40
                                    Asiu, dzis juz sobota. Wlasnie udalo mi sie dojsc do komputera, maly jeszcze
                                    spi. ..Nie mam pojecia o ktorej moglybysmy sie spotkac.. Moze napisze Ci moj nr
                                    telefonu i dasz mi znac jak bedziecie wychodzic na spacerek? Tylko zerkne czy
                                    jest gdzies mozliwosc na priva, ..wiesz, ja sie jeszcze tu srednio orientuje..
                                    to na razie
                                    pa
                                    • idusia_i Re: Nowa z Janowa 21.05.05, 07:45
                                      trudne to to nie bylo smile,
                                      masz maila smile
    • lorana SPOTKANKO !!! 21.05.05, 10:14
      Cześć pogoda na weekend cudowna więc może byśmy pomyślały o wypadzoe do Parku 3-
      go Maja na widzewie np. dziś około godziny 17 albo cos w tym stylu.
      • marta.28 Re: SPOTKANKO !!! 21.05.05, 10:24
        Oj ja w weekendy zupełnie nie mam czasu a ten to już tragedia - w niedzielę 1
        imieniny kuzyneczki i mojej mamy a jeszcze prezentów braksad więc dzisiaj duże
        zakupy i ładna pogoda sprzyja pracom ogródkowymsmile

Może coś w tygodniu choć poniedziałek i wtorek ma padaćsad

Oleńka ma katarek więc i tak nici by byłysad((((
        • idusia_i a ja spotkalam mamewiktora :) 21.05.05, 20:06
          Umowienie poszlo nam ekspresowo, rozpoznalysmy sie po ubraniach i wozkach, i
          przeszlysmy baaardzo dluga droge razem. Mamawiktorka to bardzo sympatyczna mama
          i na pewno sie jeszcze z nia na wozkowe randki bede umawiac smile. Asiu, dzieki za
          mily spacerek! smile
      • idusia_i Re: SPOTKANKO !!! 21.05.05, 20:03
        oj zapozno zajrzalam.. Ale pewnie i tak by nic z tego nie wyszlo. Moj syncio
        postanowil dzis w ogole nie spac i byl troszke marudny.
        ale moze innym razem.
        Mnie tez wlasciwie w tygodniu bardziej pasuje.
    • madziki Targi zoologiczne 21.05.05, 20:01
      Informacja dla zainteresowanych. W ten weekend, czyli jeszcze tylko jutro
      odbywają się targi zoologiczne Pet Fair w hali EXPO. Jest sporo różnych
      producentów karm i środków dla zwierząt - można ze wszystkimi porozmawiać,
      piekne akwaria z rybkami, no i mini-pokaz kotów rasowych z Łodzi i okolic.
      Również my prezentujemy naszego Williama (Turecki Van) i rudą damę (Maine
      Coon). Są kociaki Perskie, Norweskie i Syberyjskie Nevy. Z ciekawostek jutro ma
      być pani ze sfinksem - kotek bez futerka. smile)
      Zapraszam serdecznie, gdyby ktoś był w okolicy. smile))
      • idusia_i Re: Targi zoologiczne 21.05.05, 20:09
        Magda, ja jestem zainteresowana smile, tylko ze nie wiem gdzie to jest. Mozesz
        podac mi ulice? Musze obkupic w karme Szafirka, a i Niko dostanie swoja dzialke.
        A René na pewno z checia pooglada kotki i rybki.
        • madziki Re: Targi zoologiczne 22.05.05, 20:43
          W sumie tam się nie dało kupić karmy, ale można było poznać wielu różnych
          producentów i dowiedzieć się, gdzie konkretne karmy można znaleźć. My jedynie
          kupiliśmy drapak dla kotów, bo wyprzedawali ze stoiska po atrakcyjnych cenach -
          o taki drapak smile))
          Rybek było dużo bardzo fajnych i piękne akwaria. Leszka zafascynowała mini-
          fontanna, bo uwielbia wodę. wink)
          • idusia_i Re: Targi zoologiczne 23.05.05, 23:25
            Madziki, drapak super, a co najwazniejsze - najwyrazniej podoba sie Twoim
            pupilom! smile Oj mini-fontanna to byloby tez cos dla mojego René. ..Bylismy w
            niedziele w Toruniu, u mojej mamy.., ktora to, nieswiadoma fascynacji mojego
            syncia, zostawila drzwi do lazienki otwarte i - podniesiona klape od sedesu..
            Moj kochany amator wody wpakowal oczywiscie raczki do toalety, wymontowal jakies
            zapachowe swinstwo i generalnie - bardzo byl z siebie zadowolony.., czego o jego
            wrzeszczacej mamusce powiedziec nie mozna. Bylam zniesmaczona jakos wink..
            • madziki Re: Targi zoologiczne 24.05.05, 08:47
              No jakbym Leszka widziała... też podnosi klapę ubikacji i próbuje wsadzić
              rączki do środka, bo tam fajna woda... ale nie sięga... za to zapachowe
              świństwo regularnie zrzuca do środka. wink)))) Fascynat wody... no i regularnie
              papla się w misce z wodą do picia dla kotków.wink)
              • idusia_i A moze tak 1 czerwca spotkanie? 25.05.05, 07:58
                Juz pisalam o tym na watku o grupie rodzinnej, pozwolcie wiec, ze "wkleje" to
                samo smile -
                Pani z Wapiennej organizuje Dzien Dziecka. Spotkanie rozpocznie sie okolo
                9:00-9:30, jak komu pasuje, punktualnie nie musi byc. Maja byc cukierki,
                ciateczka, kawki dla mamus i po malym upominku dla naszych skarbow. smile
                Mialybyscie ochote na spotkanko? Wtedy moglybyscie ocenic, czy chcecie tam
                przychodzic czesciej.. Ja bede i chyba moj mezowski tez skorzysta z okazji.
                Fajnie by bylo sie tam spotkac, tak na poczatek. ..Pozniej i tak sprawdzimy (ja
                na pewno) jak to jest na tej Szpitalnej.
                • yessa Re: A moze tak 1 czerwca spotkanie? 25.05.05, 12:45
                  Bardzo fajny pomysł,niestety 1 czerwca wypada w dzień roboczy i nijak nie będę
                  mogła dotrzeć...
                  Widzę, że obok pięknie rozwija się konkurencyjne łódzkie forum smile) Fajnie, że
                  tyle łódzkich mamusiek wreszcie się odezwało.
                  Robi się coraz cieplej - może wkrótce uda nam się zrealizować spotkanie też
                  gdzieś w plenerze (popołudniowe lub weekendowe, pleeeeease!!!)?
                  • madziki Re: A moze tak 1 czerwca spotkanie? 25.05.05, 15:54
                    Jolu możemy się umówić na popołudniowy spacerek kiedy chcesz. smile) U mnie odpada
                    tylko wtorek po południu, bo mam lekarza. No i weekendy też raczej nierealne...
                    Pytanie gdzie i kiedy? smile)
                  • idusia_i Re: A moze tak 1 czerwca spotkanie? 25.05.05, 20:58
                    Yessa, ale ja nie mialam zamiaru robic konkurencyjnego forum smile, mialo byc tylko
                    male male ogloszonko-pytanko.
                    O tak, a popoludniu mozemy sie spotkac. Wlasnie na tym "konkurencyjnym" forum
                    zastanawiamy sie, czy moze w poniedzialek. .. A dla Ciebie Jolu popoludnie to
                    tez juz 16-ta ?? smile
              • idusia_i Re: Targi zoologiczne 25.05.05, 07:59
                Magda, moj tez ciagle przy miskach siedzi.
                ..Zreszta René bardzo lubi tez wysypywac zawrtosci misek tych z karma, ..no i
                oczywiscie probowac..., bo biedny taki zaglodziny, ze z psiej miski musi podjadac..
                • madziki Re: Targi zoologiczne 25.05.05, 08:29
                  Widzę, że nasi synkowie doskonale by się dogadali. wink))))))
                  Co do spotkanka 1 czerwca pisałam na tamtym wątku, że wstępnie jestem
                  chętna. smile)
                  • idusia_i no to spotkanko - Wapienna. 25.05.05, 21:04
                    Madziki, juz czas zeby Lesiu poznal René i zeby René poznal Lesia. Ciesze sie,
                    ze bedziecie smile

Jak juz pisalam na innym watku, to spotkanie zaczyna sie kolo 9:00 - 10:00, ale
                    i jak ktos przyjdzie okolo 11:00 - 12:00 tez bedzie dobrze, bo Pani chce rozdac
                    prezenciki wlasnie kolo 12-tej.

Tylko ze wlasnie ze wzgledu na prezenciki, Pani chce wiedziec ile bas bedzie...
                    - to tez juz pisalam na innym watku smile
                    • madziki Re: no to spotkanko - Wapienna. 26.05.05, 07:36
                      Śledzę oba wąteczki... chociaż moglibyśmy je połączyć zamiast pisać
                      podwójnie... no ale jak na razie piszę i tu i tu. wink)
                      Też się cieszę na to spotkanko. smile)
                      • idusia_i Re: no to spotkanko - Wapienna. 27.05.05, 21:26
                        Madziki, rzeczywiscie byloby lepiej , gdybysmy tylko na tym jednym watku sie
                        spotykaly. Chyba musze tamten zamknac i odeslac do lodzkich mamus.. Bo ja tez
                        na tych dwoch watkach popisuje, aöe tak naprawde to duzo wygodniej byloby tylko
                        tutaj..
                        Do poniedzialku, pa smile
                    • mamawiktorka1 Do idusia_i 27.05.05, 11:11
                      Cześć Wiolu, nie odzywam sie bo od niedzieli jestem z małym na wsi u rodziców.
                      Wpadłam dzis tylko na chwilę po parę rzeczy. Na pewno sie odezwę w przyszłym
                      tygodniu, może wybierzemy sie na spacer, albo zobaczymy jak wyglada grupa
                      rodzinna na Szpitalnej. Chyba, ze nie jesteś zainteresowana Szpitalna, bo juz
                      dobrze się zintegrowaliście na Wapiennej. Pozdrawiam. Do zobaczenia. Buziaczki
                      dla Rene. Asia.
                      • idusia_i Re: Do idusia_i 27.05.05, 21:22
                        Asiu, a juz myslalam, ze cos bylo nie tak w trakcie naszego spotkania, ze moze
                        zle sie czulas ze mna. Dobrze, ze napisalas smile.
                        Szpitalna jestem bardzo zainteresowana, tylko ze nie bardzo wiem czy dam rade w
                        przyszlym tygodniu. Mam odwiedziny, a poza tym mnostwo terminow.. Juz dzis
                        jestem zestresowana.
                        Jak wrocisz, daj znac.
                        I Ty ucaluj swoje pieknosci brazowookie. Pozdrawiam
    • yessa Re: Łódzkie mamusie !!! 27.05.05, 10:03
      Ja wcale nie mam żalu o to konkurencyjne forum ! Naprawdę miło widzieć tyle
      wypowiadających się łodzianek. Tu czy tam - nie ma różnicy, obyśmy się tylko
      nie zagubiły gdzieś pomiędzy smile)
      Moje popołudnie to 16-sta na pewno, może nawet mogłabym zdążyć na 15 czy 15.30.
      Tylko nie wiem czy w poniedziałek się wyrobię bo mąż cały dzień w pracy i
      muszę wrócić do domku nakarmić starszego syna...
      • idusia_i Re: Łódzkie mamusie !!! 27.05.05, 21:29
        Yessa, na tym drugim watku umowilysmy sie na 15 w poniedzialek. Moze jednak sie
        wyrobisz? Ale jesli nie, a bedziesz na pewno, to moze zmienimy na 15:30??
        • idusia_i Poniedzialek 30.05. o 15:00 27.05.05, 21:34
          Umowmy sie moze przy kasach zoo, bo chyba stamtad nie jest daleko do tego placu
          zabaw(???) Nie pamietam za bardzo, jak tam sie szlo, stad ta propozycja. Mysle,
          ze tam najlepiej bedzie zaparkowac i sie znalezc. Chyba, ze od zoo do Zdrowia
          jest za daleko? Pomozcie, ja tu w Lodzi jestem dopiero od grudnia...
          • madda71 Re: Poniedzialek 30.05. o 15:00 27.05.05, 22:18
            jak przy ZOO to moze o 15,30. ja bede szla pieszo /miedzy innymi przez Wapienna
            smile/ do Włókniarzy, pozniej przez most /naprzeciwko MACRO/ i przez cale Zdrowie
            /w tym kolo placu zabaw/ do ZOO. tak sie zastanawiam, moze ja zaczekam przy
            wejsciu do Wesołego Miasteczka, bo i tak musicie do niego dojsc - /asfalt
            prowadzi prosto od ZOO do Lunaparku/. stad juz blisko na plac zabaw. jak sie
            umowicie o 15 pod ZOO to ja bede o 15,30 przy Lunaparku, a jak o 15,30 to ja o
            16. tylko jak was rozpoznam?? no chyba ze bedzie z wami Madziki to bez problemu
            - bo ja juz poznalam big_grin
            • madziki Re: Poniedzialek 30.05. o 15:00 28.05.05, 08:29
              Na popołudnie bez problemu powinnam się wyrobić, więc się rozpoznamy bez
              trudu. smile))
              Tylko konkretnie o której godzince i już. Może być przy kasach ZOO, albo od
              razu po drugiej stronie ulicy przy wejściu do parku. smile))
              Ja pewnie podjadę samochodem, tylko wolałabym nie stawać pod ZOO, bo tam
              są "pilnowacze", za którymi nie przepadam... ale to już sama pokombinuję. smile))
        • idusia_i Wapienna - ADRES na srode 27.05.05, 21:36
          Wapienna 29, przy zlobku Nr 15 (tel 651 36 43).
          Jadac od strony Lodzi Kaliskiej Aleja Wlokniarzy, po minieciu szyldow Macro,
          ...zdaje sie pierwsza uliczka w prawo (takim lagodnym lukiem), jesli dobrze
          pamietam to stoi tam budynek z duza reklama mebli albo okien, czy moze wnetrz...
          smile, sorki, nie pamietam, ale jest to ul.Srebrzynska. I tu, na Srebrzynskiej
          pierwszy zakret w
          lewo, w Wapienna. Dosc gleboko w Wapiennej, po prawej stronie mozna wjechac w
          kolejna uliczke, widac przy ulicy taki, powiedzmy - kiedys-chyba-bialy
          obskubany stary budynek.., zreszta na tej ulicy jest sporo takich budynkow.
          Znajdziecie, nie jest trudno tam dotrzec.
          No to do zobaczenia smile
          • idusia_i Zamkniety tamten :) 27.05.05, 21:41
            Te dwa powyzsze wpisy przerzucilam z tego drugiego watku i zamknelam go, zebysmy
            tutaj sie "widywaly".

Yessa, to moze poczekajmy co inne dziewczynki na to -
            moze byc 15:30 w poniedzialek??
            Dla mnie wlasciwie te pol godziny w ta czy w ta - bez roznicy.

papa zmykam, bo maz w kolejce do komputera czeka wink. Pozdrawiam
          • alusia2405 Re: Wapienna - ADRES na srode 27.05.05, 21:57
            Witajcie mamusie. Bardzo chętnie pojawię się w środę na wapiennej z córcią smile))
            Tylko ona pewnie bedzie najstarsza w towarzystwie .... ma 2,5 roczku wink
            A co do poniedziałku - to nie wiem, nie obiecuję, ale może też przyjdę.
            • anitkashe Re: Wapienna - ADRES na srode 28.05.05, 00:12
              w środę jesteśmy na pewno, a w poniedziałek na 99% tylko gdzie się w końcu
              spotykamy?? przy zoo?? pzdr anita i natalka
              • idusia_i ZOO o 15:30. Poniedzialek 28.05.05, 14:51
                Umowmy sie przy zoo, jesli nikt nie ma innej propozycji smile. Ja bede o 15:30? Ta
                godzina, mysle pasuje wszystkim lepiej, a i slonce nie bedzie tak mocno grzalo..
                smile
                Do zobaczenia
            • idusia_i Re: Wapienna - ADRES na srode 28.05.05, 14:48
              Witaj Alusia. 2,5 roczku to w sam raz na nasze towarzystwo smile. Zapraszamy,
              bedzie na pewno milo.
          • madziki Re: Wapienna - ADRES na srode 28.05.05, 08:32
            A na Wapiennej rozumiem, że umawiamy się już tam w środku??? Pani przyjmie nas
            wszystkich? Nie będzie nas za dużo???
            A da się tam wejść z wózkiem? Bo pewnie na pieszo bym podeszła z Leszkiem.
            Aha, jest jeszcze jeden warunek co do naszego pojawienia się na tych
            spotkankach - mam nadzieję, że Leszek będzie zdrowy. Właśnie od wczoraj ma gile
            po pas, lekko podwyższoną temperaturę i zaczyna pokasływać... może mi się uda
            go wyleczyć.
            • idusia_i Re: Wapienna - ADRES na srode 28.05.05, 14:53
              Madziki, z wozkiem nie ma problemu, a tak duzo to nas nie bedzie, na razie
              jestesmy w siodemke smile.
              No to zyczymy wyzdrowienia!!

Tam sa dwa wejscia, zawsze wchodzilam tym po prawej (stojac na wprost zlobka).
              Tak, najlepiej umowmy sie juz w srodku.
              • idusia_i a dlatego przy zoo, ze ja chyba... 28.05.05, 15:02
                nie trafilabym gdzie indziej (tzn na ten plac zabaw), a poza tym to nie wiem,
                gdzie mialabym zaparkowac, ..a tak naprawde to troszke jeszcze nie pewnie sie
                czuje w tym wielkim miescie Lodz (jesli o jazde autem chodzi - taki tu agresywny
                styl jazdy).
                Madziki, ja Ciebie tez rozpozma, wiec Ty bedziesz naszym znakiem rozpoznawczym wink.
                Czyli przy kasach o 15:30, a pozniej idziemy na plac zabaw i tam spotkamy
                jeszcze kogos, a ten "ktos" rozpozna nas po Madzi wink

Do poniedzialku wiec

Ja jeszcze tu zajrze, wiec jakby byly jakies zmiany, to piszcie dziewczyny!
                pa
                Milej soboty i niedzieli
                smile
                • idusia_i GIELDA artykulow dla dzieci 28.05.05, 20:01
                  Moze juz wiecie, a moze jeszcze nie, wiec wkleje tu informacje z innego forum:

Jest! Udalo sie! Wszystkie Wytrwale Mamy! Zapraszam bardzo serdecznie na
                  Pierwsza w Lodzi Gielde Art. Dzieciecych (i niemowlecych)w dniach:

21 maja (sobota)
                  29 maja (niedziela)
                  12 czerwca (niedziela)
                  19 czerwca (niedziela)

w godzinach: 10-14

miejsce:
                  Centrum Kultury Mlodych
                  ul. Lokatorska 13
                  (od Rzgowskiej, jadac z miasta w strone szpitala Matki Polki nie dojezdzajac
                  do
                  Paderewskiego, ostatnia w prawo przed Paderewskiego)

Wstep: dla sprzedajacych i kupujacych (udalo mi sie wytargowac) 3 zl

Sprzedajemy bezposrednio rodzice rodzicom wszystko co dot. naszych pociech:
                  ciuszki, zabawki, wozki, foteliki, nosidelka, rowerki i inne.

• madziki Re: a dlatego przy zoo, ze ja chyba... 30.05.05, 08:58
                  Spokojnie, jeszcze trochę i poznasz wszystkie tereny. A jeśli chodzi o styl
                  jazdy... upsss... no cóż... wszyscy się spieszą zawsze i nie
                  lubią "powolnych"... ja też nie jestem spokojnym kierowcą, no i doskonale się
                  czuję na ulicach Łodzi. wink))
                  Może jakby coś podam na dzisiaj moją komóreczkę (608 339191), gdyby ktoś chciał
                  dołączyć, a nie mógł odnaleźć. smile))
              • madda71 Re: Wapienna - ADRES na srode 28.05.05, 21:03
                Madziki - ten zlobek jest dokladnie z tylu za ryneczkiem, nawet przechodzilysmy
                kolo niego (moglam Ci pokazac,ale na ten pomysl to wpadlam dopiero w domu).
                • megan77 Marta.28 nie może tu pisać ale czyta ! 28.05.05, 21:39
                  Witajcie Mamusie

Marta prosiła żeby Was poinformować że od pewnego czasu ma problem z pisaniem
                  na forum (nie może wysłać wiadomości), dlatego jeśli coś to ja przekaże
                  wszystkie wiadomości dla Marty.

Marta prosiła żeby przekazać że na środe zwerbowała jeszcze jedną panienke
                  Nataszke - ja też postaram się być.

Pozdrawiam

• madziki Re: Wapienna - ADRES na srode 30.05.05, 08:54
                  Myślę, że jakoś trafię. wink))
    • marta.28 Re: Łódzkie mamusie !!! Już jestem z wami:) 29.05.05, 21:22
      Mam pytanie do was i naprawdę proszę o szybką odpowiedź.

Czy któraś zamawiał tort urodzinowy ze zdjęciem.
      Jeżeli tak to gdzie i za ile. No i żeby był naprawdę dobry. Jak wcześnie trzeba
      było zamówić. Imprezka 04.06.2005 więc jak widać pilne

Widzę, że pogoda dopisze i spotkanko się jutro uda. Niestety mąż zapewnił mi
      rozrywki w postaci różnych fachowców więc niestety jestem "udupiona jutro". Ale
      w środę napewno będę więc się zobaczymysmile
      • yessa Re: Łódzkie mamusie !!! Już jestem z wami:) 30.05.05, 07:50
        Postaram się być o 15.30 przed wejściem do zoo. To czy na pewno zależy od
        starszego syna, bo w tym momencie on będzie musiał być całe popołudnie sam w
        domu, obsłużyc sie z obiadem itd. (ja będę jechała od dziadków i nie zdążę już
        po niego pojechać).
        • madziki Re: Łódzkie mamusie !!! Już jestem z wami:) 30.05.05, 08:54
          Jolu mam nadzieję, że uda się dzisiaj dotrzeć. smile)) My z Leszkiem będziemy o
          15:30. Trochę mi pokasłuje, ale mam nadzieję, że nikogo na powietrzu nie
          zarazi, a całować może się nie będzie. wink))
          Jedziemy na 11 do CZMP i nie wiem czy jeszcze uda mi się tu zajrzeć.
    • madziki Kociaczki 30.05.05, 09:06
      A u nas po nieprzespanej nocy sobotnio-niedzielnej w końcu urodziły się
      kociaczki. Tym razem jest siódemka, mam nadzieję szczęśliwa. smile))) Piszczą jak
      najęte jak odejdą od reszty... ech wesoło. wink))
      • marta.28 Re: Kociaczki 30.05.05, 10:29
        Pamiętam jak w zeszłym roku nie wiedziałaś czy będziesz miała opiekunkę do
        kociaków i czy czy będziesz mogła przyjść na spotkanie do Hortexu smile
        • madziki Re: Kociaczki 30.05.05, 13:36
          Dokładnie tak. smile)) Wtedy mieliśmy sporo problemów z tamtym miotem. Teraz już
          nauczeni doświadczeniem, mam nadzieję że sobie poradzimy. Przestałam się
          przejmować przenoszeniem kociaków w różne miejsca przez kicię. Teraz jest
          zamknięta w sypialni i reszta kotów tam nie wchodz na razie, więc bez problemu
          mogę je zostawiać. smile))
    • marta.28 Re: Łódzkie mamusie !!! 31.05.05, 10:23
      Hej jak tam po spotkanku???
      • madziki Re: Łódzkie mamusie !!! 31.05.05, 11:39
        Spotkanko super - przybyliśmy licznie. smile)) Dzieci zainteresowane najbardziej
        nieswoimi zabawkami. wink) Natalka miała powodzenie wśród chłopców. smile))
        Spotykamy się ponownie jutro na Wapiennej. smile)
        • madda71 Wapienna 31.05.05, 13:34
          ja nie bede mogla przyjscsad
          konczy mi sie macierzynski no i trzeba cos z tym fantem zrobic. do pracy nie
          chce jeszcze wracac, a zasilek wychowawczy mi sie nie nalezy. wiec wyjscie jest
          jedno - musze nagle zachorowac...kolezanka mi zalatwila lekarza jutro miedzy 12
          a 13...
          • madziki Re: Wapienna 31.05.05, 13:49
            Rozumiemy. sad( Trzeba sobie przedłużyć pobyt z synkiem. smile))
            • anitkashe Re: Wapienna 31.05.05, 14:36
              hej dziewczyny, Natalka pozdrawia wielbicieli jej zabawek i liczy na jutrzejsze
              spotkanko na wapiennej. fajnie było sie spotkać i zobaczycv, że inne dzieci też
              ząbkują i zaczynają mieć własne zdanie ;o)))). spała w nocy jak zabita, pełna
              wrażeń i piasku ze zdrowia (wanna była czarna) - ;o))))).

madda - nie martw się i spokojnie kombinuj- jeszcze się spotkamy z Mikołajkiem,
              ja jestem chętna, a te tereny mi spacerowo odpowiadają .

madziki, idusia_i oraz pozostałe mamusie do zobaczenia jutro, nie możemy się
              doczekać... i liczymy na dalsze spacerki...

Natalka rozsyła panom buziaczki a jej mamusia pozdrawia łodzkie mamusie

DO JUTRA pa pa
              • dzidek33 Re: Wapienna 31.05.05, 21:46
                A czy znajdzie się miejsce jeszcze dla dwóch mamusiek i trójki dzieci i jednego
                tatusia? Bardzo chciałabym Was spotkac. Cześc z Was mnie zna, część pamięta ze
                spotkania w Galerii. Czytam ten wątek dośc systematycznie i chodz nie piszę
                prawie wcale to ciesze sie ze łódzkie mamusie są takie aktywne. Szkoda tylko ze
                na regionalnym forum łódzkim taki spokój. Tak więc odmelduję się jutro na
                Wapiennej razem z moim synkiem Pawełkiem i Gosiolą z córkami i małżonkiem.
                Pozdrawiam serdecznie
                • gustka3 Re: Wapienna 31.05.05, 23:00
                  no ładnie miałam tygodniową przewę w korzystaniu z internetu i przeszło mi
                  spotkanie koło nosa, szkoda, chętnie bym zobaczyła wasze maluszki zwłaszcza
                  Lesia - dawno już przerósł Damiana (dzisiejsza waga - 9,750). NA wapienną
                  raczej nie dotrę bo pracuję do 15:30 ale co powiecie na botanik?? jest tam mały
                  plac zabaw z piaskownicą bo roślinki to naszych maluchów nie zainteresują już
                  raczej. Czartek ok 16 - 17???
                  • madziki Botanik 01.06.05, 07:36
                    Emi ja bardzo chętnie spotkam się z Tobą i Damiankiem w Botaniku. Znaczy się
                    jutro po południu ewentualnie? No czemu nie. smile))
                    Leszek troszkę przystopował z wagą, bo ostatnio niewiele jadł przy upałach.
                    Poza tym jak ja go ważę wychodzi więcej, a na wagach lekarskich mniej. W
                    poniedziałek wyszło 9900g i 80cm długości. smile)) Nieźle jak na wcześniaka. wink))
                • madziki Re: Wapienna 01.06.05, 07:33
                  Dla wszystkich starczy miejsca, jak to było w piosence. wink)
                  Zapraszamy baaaaaaaaardzo serdecznie. smile))
    • yessa Buziaczki dla Oleńki (marty28) !!! 01.06.05, 07:01
      Dziś wielki dzień dla Oleńki - obchodzi swoje podwójne święto. Przede
      wszystkim - ROCZEK !!! Ten pierwszy roczek !!!
      Rośnij zdrowo, na pociechę swoim najbliższym i miłego, poznawania świata.
      • madziki Re: Buziaczki dla Oleńki (marty28) !!! 01.06.05, 07:32
        Zdrówka i szczęścia z okazji roczku dla Oleńki. smile)) Mam nadzieję, że zobaczymy
        się dzisiaj, już się nie mogę doczekać. smile))
        • marta.28 Dziękujemy - Buziaki dla dziciaczków 01.06.05, 08:29
          Dziękujemy za życzenia. Oleńka już od rana jest bardzo grzeczna.

My składamy słoneczne życzenia i niezbyt upalne dla wszystkich dzieciaczków i
          żeby rodzice mieli dla was dużo wolnego dobrzepłatnego czasusmile)))
          • bursz BUZIACZKI DLA OLEŃKI I DZIECIACZKÓW:-))) 01.06.05, 09:33
            Wszystkiego NAJ DLA PIERWSZEJ CZERWCÓWECZKI OLEŃKI, NIECHAJ ZDROWIUTKO SIE
            CHOWA. DLA CALEJ RESZTY NASZYCH POCIECH I ICH RODZICÓW PIEKNEGO SLONECZNEGO
            DNIAsmile)))
            CAŁUJEMY,PA,JOLA Z JULA (14/06/04)
            • anitkashe dzień dziecka 01.06.05, 18:25
              najlepsze życzenia dla naszych słoneczek z okazji ICH DNIA oraz dla Oleńki z
              powodu podwójnego święta.

ecch załuję, że mnie dziś z wami nie było, ale choróbsko scieło mnie z nóg...
              cieszę się, że Natalka bawiła się dobrze w gronie prawie rówieśników. widziałam
              zdjęcia i filmiki - jestem pod wrażeniem...

zaraz Radek mi wszystko opowie, bo miał zaraz po uroczystości zajęcia...
              a ja spadam do łóżeczka...

jeszcze raz dziękuję za poniedziałkowy spacerek, fajnie było was poznać
              madziki,idusia_i, alusia2405, madda1971, yessa...
              pzdr - Anita
              • idusia_i Nasze dwa udane spotkania :) 01.06.05, 19:46
                Kochane dziewczyny, bardzo sie ciesze, ze Was wszytkie poznalam! Mam nadzieje,
                ze kolejne spotkania pomoga mi zapamietac wszytkie twarze i przypasowac do nich
                imiona, no i nicki smile. No i ze bedzie wiecej okazji troche wiecej pogadac.

Zarowno poniedzialkowe, jak i dzisiejsze spotkanie bylo dla mnie bardzo bardzo
                mila forma spedzenia czasu,... oby czesciej! smile
                Po poniedzialku René byl niemilosiernie brudny i spocony, ale i szczesliwy.
                A po dzisiejszym dniu, po raz pierwszy udal nam sie manewr przeniesienia
                spiacego syncia z samochodu, rozebranie go i wsadzenie do lozeczka. Spal jedynie
                50 minut, a pozniej znow zaczal szalec.
                ..Zastanawiam sie skad te nasze malenstwa biora tyle sily??!
                Ja po powrocie do domu padlam na kanape i ruszyc mi sie dupska nie chcialo.
                Zaraz M jak Milosc wink i tylko relaks dzisiaj..

I ja dolaczam sie raz jeszcze do zyczen urodzinowych dla slodkiej Olenki!

Anitka - nie martw sie, na pewno jeszcze nie raz powtorzymy te spotkania. A poza
                tym ja tez uwiecznilam nasze pociechy na video, wiec gdy obejrzysz - to prawie
                jak bys tam byla. Wracaj szybko do zdrowia!

Madziki - zapomnialam zapytac Twojej siostry o telefon. Razem z Marta (Malilka)
                i wlasnie Twoja sis i mam nadzieje tez z Natalka od Anitki planujemy spotkania
                na Wapiennej - mniej wiecej dwa razy w tygodniu.

Anitka - pasuje Ci na przyklad juz w piatek?
                I moze jeszcze ktos?? My bedziemy okolo 9:30 do max 12:00.

Pozdrawiam wszytkich cieplo
                i dzieki duze i buzka duza za te spotkania
                smile. bardzo bardzo fajnie mi bylo.

I zaraz bardziej czuje sie u siebie tu w Lodzi, tu w Polsce smile
                A moj mezu jaki zadowolony! smile

• madziki Re: Nasze dwa udane spotkania :) 01.06.05, 19:56
                  Spotkanko super. smile))
                  Leszek wybawił się na całego. Po drodze jeszcze skręciliśmy na małe zakupy i
                  wracając w końcu do domu również zasnął mi w samochodzie. Bez problemu
                  przeniosłam go na górę i rozebrałam, a jego to nie ruszyło... No i
                  spał........spał..........spał.... ponad 3 godziny!!!!!!! To się musiało
                  dziecko zmordować. wink)) Nadrabiał chyba skrócony poranny sen. wink)

Idusia - no właśnie miałam pytać jak Twój mąż się odnajduje na takich
                  spotkaniach. smile))

Anitka wracaj do zdrowia!!! No i do następnego spotkanka.

Dziewczyny super, że dotarłyście tak licznie - miło było znowu Was wszsytkie
                  spotkać. smile))
                  • idusia_i Re: Nasze dwa udane spotkania :) 01.06.05, 21:15
                    Madziki - moj maz cieszy sie z kadej nowo poznanej osoby, ktora go akceptuje
                    jakim jest. Nie rozumie co prawda wszystkiego o czym rozmawiamy, ale cieszy go
                    sama juz atmosfera spotkan. ..Nie wiem czy generalnie ludzie niemieckiego
                    pochodzenia tak maja, ale moj maz b. ubolewa nad stosunkiem innych krajow do
                    jego nacji.. Np - w Poludniowej Francji nie zostalismy obsluzeni w restauracji,
                    gdy uslyszeli, ze rozmawiamy po niemiecku, ..w Holandii patrzyli na nas wilkiem,
                    ze az mi sie zachcialo krzyczec, ze my z Polski jestesmy! .... Moj maz twierdzi,
                    ze chyba nie ma kraju, ktoremu Niemcy czegos zlego nie wyrzadzili.. No i przez
                    to nie bardzo lubi ten swoj kraj i bardzo jest szczesliwy, ze w koncu mieszka w
                    Polsce! smile
                  • dzidek33 Re: Nasze dwa udane spotkania :) 01.06.05, 21:19
                    No było FANTASTYCZNIE!!!!!! Ja stoczyłam walkę o "niespanie" z Pawełkiem przez
                    droge do domu. Zasnął na wózku przed drzwiami mieszkania....i spał prawie 2
                    godziny. Bez obiadu, bez mleka...Nam tez się bardzo podobało na Wapiennej, na
                    pewno będziemy wpadac częściej, jak tylko zorientuje się jaki mam grafik na
                    czerwiec. Bardzo ciesze się że Was poznałam, że jest nas więcej i oby czesciej
                    takie spotkania były
                    Buziaki
                    • marta.28 Re: Nasze dwa udane spotkania :) 01.06.05, 21:37
                      Jeszcze raz dziękujemy za życzenia.
                      Oleńka i Nataszka też się zapisały więc dziewczyny piszcie kiedy następne
                      spotkanko na Wapiennej, to będziemy, z tym że ja mam w sobotę imprezkę więc
                      odpada a w poniedziałek robotników od ranasad
                      No i tak przed 23 muszę się pouczyć. Ale co tam te 2-3 godzinki zawsze się
                      wygospodarujesmile

Do miłego zobaczenia. Buziaki.
                      • alusia2405 Re: Nasze dwa udane spotkania :) 01.06.05, 21:52
                        To jestem w podobnej sytuacji MArta wink Też imprezka w sobotę .... ale może
                        wyrwiesz się w piątek?? Ja postaram się smile))
                      • idusia_i Re: Nasze dwa udane spotkania :) 01.06.05, 23:31
                        Marta.28 - jesli uda Wam sie wpasc w piatek, byloby super. René czeka na
                        wszelkie slicznotki wink
                    • idusia_i Re: Nasze dwa udane spotkania :) 01.06.05, 23:34
                      Dzidek - fajnie ze zdecydowalas sie na przyjscie, ..mam wrazenie, ze w ostatniej
                      chwili (?) No i fajnie, ze Wam sie tez podobalo. A tak w ogole to Pawelek
                      slodki chlopak, te ciemne oczy sa jednak najpiekniejsze smile. ..no tak tak, te
                      niebieskie i zielone tez sa niczego sobie wink
                • alusia2405 Re: Nasze dwa udane spotkania :) 01.06.05, 21:48
                  Super spotkania to mało powiedziane .... było cudownie!!
                  A dla Oli Dzień Dziecka zaczął się zabawą .... potem przyszedł niespodziewanie
                  chrzestny z psiaczkiem-przytulaczkiem, potem babcia z dziadkiem .... jednym
                  słowem dzień pełen wrażeń i niespodzianek. A usnęła dopiero teraz .... na
                  dywanie wink nie zdążyła położyć się w łóżeczku.

Idusia_i - jeśli chodzi o piątek - w zasadzie mam robotę w domu, ale na trochę
                  chetnie się wyrwę. Możemy podjechać z Olą smile)) A i jeszcze jedną mamusię mogę
                  zwerbować po drodze z synkiem. Mój GG 5200071 - pisz, ja odpiszę. Bo będę
                  niewidoczna dla Ciebie dopóki nie wpiszę Twojego numeru.

Roczkowe serdeczne życzenia dla Oleńki.

I dziękuję wszystkim za milutkie spotkania!!!!!
                  • madda71 Re: Nasze dwa udane spotkania :) 01.06.05, 22:23
                    wszystkiego najlepszego dla dzieciaczkow z okazji ich swieta i dla Oli z okazji
                    roczku zyczy Magda z Mikołajem big_grin /troche pozno , ale dopiero weszlam/.

dzisiaj nie bylam na Wapiennej,ale chetnie podskocze w piatek przed 12 zeby
                    zobaczyc w koncu jak tam wyglada. no i zobaczyc Was oczywiscie.
                    rowniez jestem chetna na spotkanie w Botaniku po poludniu. tylko,ze jutro
                    odpada, bo juz sie umowilam z kolezanka...jakbyscie zmienily dzien /albo umowily
                    od razu na kolejne spotkanie - to sie zjawie!/

Magda&Mikołaj
                    • idusia_i Re: Nasze dwa udane spotkania :) 01.06.05, 23:38
                      Madda71 - MIkolajek co prawda maluszek jeszcze i pewnie nie wiele bedzie z tego
                      spotkania mial, ale niech choc mama sobie pogada.. smile

U mnie spotkanie jutro po poludniu niestety tez odpada..
                  • idusia_i Re: Nasze dwa udane spotkania :) 01.06.05, 23:30
                    Alusia, podjedzcie podjedzcie. my bedziemy na pewno, moze uda nam sie tez
                    Malilke zabrac po drodze, jak bedzie chciala. 9:30 -10:00 w tym czasie bedziemy.

..Dzis jest juz pozno, wiec zadna z Was pewnie juz tu nie zajrzy, - jutro, tj.
                    czwartek wybieramy sie z René tez na male brykanie. A moze jednak ktos zajrzy smile
                • mamawiktorka1 Re: Nasze dwa udane spotkania :) 02.06.05, 22:45
                  Wiolu, już wróciłam. Możemy sie spotkać pt-sb-nd, lub we wt-sr. Daj znać kiedy
                  by ci pasowało. Do 10 jestem sama z Wiktorem więc mam nielekko. Pozdrawiam.
    • lidek51 Re: Łódzkie mamusie !!! 01.06.05, 22:25
      Witam serdecznie wszystkie łódzkie mamusie i ich poiechy(tatusiów też).
      Aruś urodził sie 15,12,2003r.o6,05.Teraz ma prawie 1,5m-cy.Jest super facetem i
      kochamy go nad życie.
      Poadrawiam wszystkich gorąco Lidia i Arkadiuszek.
      • idusia_i Re: Łódzkie mamusie !!! 01.06.05, 23:42
        Lidek, i Ciebie serdecznie witamy! smile A Arus to jest prawie w wieku mojego René.
        René urodzil sie 16.11.2003 .. i tez jest super facetem i tez go kochamy nad
        zycie smile)
        Pozdrawiamy i witamy!
        • madda71 Re: Łódzkie mamusie !!! 01.06.05, 23:50
          ja jeszcze dzisiaj zagladamsmile
          ale jutro na Wapienna nie zajrze, bo juz umowiona jestem, bede w piatek i tu
          Idusia masz racje hihi , bo to raczej wypad dla mnie niz dla malego.

Witamy serdecznie Lidek i kolejnego chlopczyka(!) Artusia...(no wlasnie chlopcow
          jest wiecej)

Magda&Mikołaj /05-02-2005/
          bi.gazeta.pl/o/a/forum/163/4/163419.jpg
          bi.gazeta.pl/o/a/forum/163/4/163420.jpg
          bi.gazeta.pl/o/a/forum/163/4/163421.jpg
          • anitkashe Re: Łódzkie mamusie !!! 02.06.05, 08:06
            hej, ja się chyba w piątek piszę ( odpukać - dziś mi lepiej, ale zobaczę).
            Fajnie będzie kobitki pogadac, co?? a dzieci (z tego co mówił Radek) zachwycone.
            cały czas oglądam zdjęcia i sie nie mogę napatrzeć na minki Natalki - czysta
            radocha.

Ja wczoraj odpoczęłąm, wyleżałam się, kurowałam pod okiem Radka i siostry.
            Natalka została zabrana na 3-godzinny spacerek... fajny miała dzień
            a wieczorem przyszli moi rodzice z prezentami dla dzieci (tak, tak!!!!) i
            wnuczki...

ja popoludniu straciłam głos, więc Radek miał trochę świętego spokoju ;o)))
            ale dziś na szczęście mogę mówić.... hihihi

ja juz na nogach bo natalka "odpala wrotki" zaraz jak Radek wychodzi po 7, żeby
            była sprawiedliwość (niech się matka nie byczy, jak ukochany tatuś tyra...)...
            a Radeczka mi dzisiaj żal bo całą noc wstawał do małej (ja miałam się wylezeć w
            chorobie) a dziś na 7 i cały dzień zajęcia poza domem... moje biedactwo, fakt,
            że daje sobą manipulować przez małą kobietkę i jak on wstaje to mała zaraz
            ląduje w łóżku... zakochany tatuś surprised)))

a natalka lata po domu z łopatką i grabkami pol metrowej długości i cały czas
            woła tatusia... super

pozdrawiam was cieplutko i nie mogę się doczekać spotkania - duuuza bużka dla
            dzieciaczków - anita
            • malilka Re: Łódzkie mamusie !!! 02.06.05, 09:19
              Spotkanie było super, co prawda musiałam ponownie obejrzeć fotki dzieciaczków,
              żeby się zorientować jaki nick ma która mama i chociaż nie wszystkie mamy udało
              mi się rozszyfrować, to i tak było super. Dla mnie po roku siedzenia w domu z
              dzieckiem kontakty towarzyskie to duża atrakcja, a zwłaszcza z fajnymi
              mamami smile))) Dzieciaczki boskie, fajnie że w różnym wieku, to można sobie
              powspominać jak to niedawno było i popatrzeć jak za chwilę będzie.
              Maciek zmęczył mi się okrutnie, zasnął u Idusi w samochodzie jak kamień, nie
              obudził się w czasie przenoszenia i rozbierania, padł jak nieżywy, spał 2h i
              nie ruszył nawet ręką. To się nazywa zmęczone dziecko smile
              A w piątek też się wybieramy, więc do zobaczenia smile
            • madziki Re: Łódzkie mamusie !!! 02.06.05, 09:26
              Do nas też wczoraj zjechali rodzice z prezentem dla dzieci!!! A przy okazji też
              dla wnusia. wink))
              Co do Botanika to chyba dzisiaj nic z tego nie będzie. Nie wiem co prawda jak z
              pogodą, ale od rana będę krążyć i nie wiem czy się wyrobię. Może umówimy się
              większą grupką jakoś w przyszłym tygodniu? Oprócz poniedziałku pozostałe dni
              jak na razie mam wolne. smile)
              Co do piątku na Wapiennej zobaczę. Jak na razie Leszek ma taki system dnia, że
              sypia najczęściej od ok. 9 do 11, czasem dłużej. Potem obiadek i dopiero koło
              12 jesteśmy "wolni". Żeby wyskoczyć wcześniej z domu zaburzam mu ten rytm i na
              ogół jest wtedy niedospany, więc gorzej się bawi... Może za jakiś czas zmieni
              ten cykl spania i będziemy mogli przed południem częściej wychodzić na
              spotkanka. smile)
              • megan77 Re: Łódzkie mamusie !!! 02.06.05, 13:58
                Z Adasiem jest dokładnie tak samo jak z Lesiem. Między 9 a 11 ma swój święty
                czas snu i jak go przerwiemy lub nie dośpi to klapa i cały dzień zmarnowany.
                Więc my możemy się zjawiać na spotkania na Wapiennej dopiero koło 12.00.
                Było naprawde fajnie - mój mały miał jeszcze w oczkach wielkie zdziwienie na
                widok tylu rozbawionych dzieciaków ale jak już zacznie pewniej stać na nóżkach
                to da czadu.

Pozrdrowienia
    • yessa Zdjęcia z Wapiennej 02.06.05, 13:51
      Czytam, że na Wapiennej było super. I tyle dzieciaszków było! Trochę Wam
      zazdroszczę, że mogłyście być, ale w taki pozytywny sposób oczywiście.
      A mogłabym nieśmiało poprosić o zdjęcia? Chociaż sobie obejrzę... smile)
      • megan77 Re: Zdjęcia z Wapiennej 02.06.05, 14:00
        TEŻ PROSZE O ZDJĘCIA !!!
        Na prywatnego maila: magdalena117@op.pl

Dzięki
        Magda
        • marta.28 Re: Zdjęcia z Wapiennej 02.06.05, 15:16
          No niestety nie wyrwiemy się w piątek a dodatkowo Nataszka mnie odwiedza. Dla
          nas to taka mała wyprawa bo my jedziemy z Rudy Pabianickiej więc 20 minut
          samochodem tak nam wychodzi. W przyszłym tygodniu to tylko poniedziałek jak na
          razie mam zajętysmile
          A zdjęcia z imprezki co prawda tylko 2 ale są na zobaczci "nowe zdjęcia Oleńki"
          • juropka Re: Zdjęcia z Wapiennej 02.06.05, 21:57
            Cześć dziewczyny!

My wróciliśmy z gór wczoraj smile No i widzę, że nam jakieś super spotkanko
            przeszło koło nosa sad(( A gdzie jest ta Wapienna? Mam ochotę się z Wami bardzo
            zobaczyć, bo szłu można dostać od tej ciągłej bieganiny. Kiedy kolejne
            spotkanie?

Składamy serdeczne życzenia pierwszym czerwcowym dzieciaczkom smile))
            • alusia2405 Re: Zdjęcia z Wapiennej 02.06.05, 23:05
              Kolejne spotkanko w piątek, 3 czerwca. Przed południem, tj. ok. 9 - 10.
              A gdzie to jest - przeczytaj tutaj:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=573&w=14175130&a=24445253
              Zabawa jest superowa smile)))
          • dzidek33 Re: A w poniedziałek? 02.06.05, 21:59
            czy ktoś się wyrwie w poniedziałek na Wapienną? Nam się tak spodobało że nie
            mozemy sie juz doczekacsmileBardzo prosze o Duuużo chętnych , Paweł będzie
            szczęśliwysmile
            Buziaki
            • kobiagni Re: A w poniedziałek? 03.06.05, 10:30
              Nie mogę się doczytać co jest na tej Wapiennej. Chetnie wybrałabym się z Matim
              na takie spotkanko, może być poniedziałek, ale dopiero około 15, bo do 14:30
              siedzę w pracy. A może coś jutro: zoo, botanik?? POdobno ma być ciepło
              • madda71 Re: A w poniedziałek? 03.06.05, 12:17
                na Wapiennej jest zlobek, do ktorego mozna przyjsc z dzieckiem na kilka godzin.
                sa tam opiekunki,zabawki i rozmowy z innymi mamami. wejscie kolo 8 zl

ja mialam byc dzisiaj zeby wreszcie zobaczyc /mam najblizej i nie moge tam
                dotrzec hihi/ jak to wszystko wyglada. niespodziewanie zawitala do nas tesciowa
                kolo 10 i wlasnie przed chwila wyszla. jest juz po 12 wiec nie mam po co biec,
                bo wy sie pewnie juz zbieracie do domu...sad

Magda
              • madziki Re: A w poniedziałek? 03.06.05, 14:59
                Na Wapiennej jak napisała już Magda jest żłobek i są tam organizowane takie
                zajęcia dla dzieci. Rodzice mogą sobie porozmawiać albo bawić się z dziećmi. Są
                opiekunki, które zabawiają maluchy, jest sporo zabawek, zjeżdżalnia, basen z
                piłeczkami. Taki nowy rodzaj zajęć - to dopiero początkuje. Niestety zajęcia
                tam są od rana do 15. Jak wspomniałam wcześniej my moglibyśmy docierać dopiero
                koło 12, bo inaczej Leszek ma zaburzony dzień. Raz na jakiś czas możemy się
                wyrwać, ale nie za często.
                Z kolei jestem bardzo chętna na popołudniowy spacerek po 15-tej. Może być ZOO,
                może być Botanik - obojętne. Na pewno sporo chętnych mam się dołączy. Już Emi z
                Damiankiem proponowała spacerek. smile)
                Jutro raczej nie dam rady, bo od rana będziemy z mężusiem krążyć po mieście, a
                wieczorem idziemy na imprezkę do siostry. smile))
                Jak dla mnie może być przyszły tydzień, ale oprócz poniedziałku, bo spotykam
                się z brzuchatkami. smile))
                • idusia_i W piatek bylo milo :) 03.06.05, 19:27
                  Spotkalismy sie tym razem w mniejszym gronie, ale bylo tez milo. Byla Anitka z
                  mezem i oczywiscie z Natalka - usmiechnieta (jak zwykle) od ucha do ucha, byla
                  Alusia z Olenka, ktora do opiekunek juz sie przekonala i mamy "spodnice" zaczyna
                  puszczac wink, i byl Macius z Malilka, ktory choc dzis troszke nie w formie i tak
                  z wielkim przejeciem walil w pianino - oczekujac braw naturalnie smile, no i byla
                  Idusia z René, ktory to na swoja mame w ogole juz uwagi nie zwraca, tak bardzo
                  jest zajety sad... I troszke poplotkowalismy, kawki nie wypilismy i przed 12 sie
                  zmywalismy wink.
                  Faajnie bylo. I w poniedzialek tez jestesmy smile.
                  Pozdrawiam wszytkich
                  smile
            • idusia_i Re: A w poniedziałek? 03.06.05, 19:21
              A w poniedzialek to my tez bedziemy. My tzn Malilka z Maciusiem i ja z René,
              moze i maz sie skusi, moj znaczy smile.
              • anitkashe Re: A w poniedziałek? 03.06.05, 21:56
                a do chłopaków dołączy usmiechnieta Natalka (która własnie zalewa klawiaturę
                soczkiem marchewkowym i nie chce spać, bo tatuś ukochany jeszcze pracuje) i
                może przywiezie koleżankę prawie w wieku Rene...
                dziewczyny, było super, natalka wymęczona spała 2,5 godziny, ja jestem
                zachwycona złobkiem, fajnie się tak spotkać i popatrzeć jak dzieciaki szaleją...

wiolu, mój też będzie to sobie mogą pogadać tatusiowie ;O)

pozdrawiamy cieplutko - Anita i Natalka (która ma wciąż gdzieś kotki dwa...)
                • madda71 Re: A w poniedziałek? 04.06.05, 01:42
                  hm...robie kolejne juz podejscie do zlobka w poniedzialek. mam nadzieje ze tym
                  razem nic nie wyskoczy z nienacka...(!) i dotre tam szczesliwie kolo poludnia.
                  pozdrawiam wszystkie mamy i dzieciaczki

Magda&Mikołaj

• madziki Re: A w poniedziałek? 04.06.05, 07:35
                    Widzę, że spotkanka żłobkowe się rozkręcają. Fajnie, może uda mi się jeszcze
                    tam kiedyś zajrzeć. smile)
                    Ech... znowu ziewam przez te pobudki synka... idę sobie strzelić kawusię. wink)
                    • dzidek33 Re: A w poniedziałek? 04.06.05, 08:07
                      Rozkręcaja się rozkręcajawink Ja bedę w poniedziałek i wstepnie przyprowadzę
                      jeszcze jedna mamusięwink Bedziemy koło 10:00 może troszke późniejsmile
                      • alusia2405 Re: A w poniedziałek? 05.06.05, 13:38
                        Tak, w piątek było super .... Ola chyba uczyła się jakiegoś wierszyka, bo coś
                        mi w domu powtarzała. W każdy razie grubsze lody nieśmiałości przełamane wink

A w poniedziałek oczywiście będziemy smile))) Może nawet przed 10, bo najpóźniej o
                        12.15 musimy wyjść. Już czekam na pogaduchy ..... a kawkę tym razem pewnie
                        wypijemy wink Do zobaczonka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka