30.05.05, 14:52
Czy kupiłyście już laktator? Nie wiem jakiej firmy kupić, najchętniej
kupiłabym Medeli ale jest strasznie drogi, awent niewiele tańszy.
Zastanawiałam się nad Campol bo są najtańsze. Ale czy są dobre?
Czy możecie mi coś podpowiedzieć?
Obserwuj wątek
    • elza78 Re: Laktator 30.05.05, 14:56
      wsrod moich znajomych panuje taki poglad ze laktator zawsz emozna pojechac
      kupic to sekunda, a co z nim zrobisz jak sie okaze nieprzydatny zupelnie?? to
      wydatek okolo 150 zlotych... to w sumie duzo...
      co do marek to oczywiscie wszyscy polecaja wlasnie aventa lub medelle mysle z
      eone niewiele sie roznia od siebie... wazne zeby swoje funkcje spelnialy smile ja
      z zakupem tego urzadzenia poczekam na "po szpitalu" w szpitalu w razie niemca
      maja swoje odciagacze a jak bede wiedziala ze jest potrzebny to wysle meza...
      to chyba dobre wyjscie...
      • mamagocha Re: Laktator 30.05.05, 15:10
        Wiem, że będzie mi potrzebny bo będę ściągała pokarm żeby zamrozić. Nie wybieram
        się na wychowawczy i nie mam zamiaru w związku z tym zrezygnować z podawania
        dziecku mojego mleka. Jest to sprawdzony już sposób przez moich znajomych.
        Może mi być niepotrzebny w jednym tylko przypadku, którego nie dopuszczam nawet
        do myśli - brak pokarku.
        A poza tym nie chcę używać szpitalnego laktatorasad
        Jeśli nie będzie mi potrzebny to sprzedam na alegro.
    • colletta Re: Laktator 30.05.05, 15:00
      ja zdecydowałam się na laktator aventu isis,duzo osob mi go polecało
      jakis czas temu drążyłam ten temat i naprawde zdania sa podzielone
      sa osoby ktore sa zadowolone z canpolu a i spotkalam sie z takimi co nie są
      wsród tych wyróznianych (pozytywnie)sa i avent,medela i nuk
      wydaje mi sie ze ten temat byl poruszany wielokrotnie na forum ciaza i poród
      • mamagocha Re: Laktator 30.05.05, 15:12
        No właśnie, mi też wszyscy polecają avent...hmm....to wszystko jest takie drogiesad
        • romilka Re: Laktator 30.05.05, 15:39
          Ja zamierzam narazie pozyczyc a potem jak bede potrzebowac to kupie na alegro!!
          Jest tego pelno i ceny duzo nizsze!!

*Filipek*
          • mamagocha Re: Laktator 30.05.05, 15:42
            Właśnie wyjatkowo z laktatorami nie jest tak fajnie na alegro, bo ceny są niższe
            o mniej więcej 20-30 zł plus koszt przesyłki..hmm żadna róznicasad
            A używanego laktatora trochę się boję.
            • mamalgosia Re: Laktator 31.05.05, 12:28
              nie dziwię się.NIby wyparzasz, ale tak jakoś dziwnie...
              • mamagocha Re: Laktator 01.06.05, 13:52
                właśniesad((
                Sama świadomość zniechęca.
                Ubranka też biorę tylko po znanych mi dzieciach.
    • koleandra Re: Laktator 30.05.05, 15:49
      Nie zamierzam ściągać ogromnych ilości pokarmu i zamrażać na później a tylko
      chcę ulżyć sobie w razie nawału. Do takiego tylko celu wystarczał i wystarczy
      mi taki zwykły z apteki za niecałe 20 złociszy.
      • mamagocha Re: Laktator 30.05.05, 15:51
        Masz rację, w Twoim wypadku to szkoda pieniążków.
        Ja niestety muszesad
        • renia73 Re: Laktator 30.05.05, 17:20
          Ja sobie nie wyobrazam pobytu w szpitalu bez laktatora. Poprzednim razem
          byłam "mleczna krową" i lała sie ze mnie rzeka mleka. Reczny tańszy to prawda
          ale do stosowania sporadycznie. Mi od recznego urosły bicepsy a sciaganie szło
          jak krew z nosa. Wyc mi sie chciało, kiedy siedziałam pół nocki i sciagałam
          nadwyzki, a dziecko smacznie spało najedzone do syta (tak to u mnie było po
          cc). Zobaczymy jak bedzie tym razem. Jezeli zamierzasz wrocic do pracy zastanów
          sie nad elektrycznym Medeli. Na allegro mozna kupic uzywany - ale np. jeszcze
          na gwarancji. Oczywiscie mozesz sie wstzrymac do porodu - ale moze poinstruuj
          meza jaki bys chciała, zeby w razie czego zakupił...
          • emma_euro_emma Re: Laktator 30.05.05, 19:34
            A ręczny to faktycznie taki do bani? Bo jest różnica między 20 - 30 zł a 150 - 180. Dla mnie to trochę dużo...
            • mamagocha Re: Laktator 30.05.05, 19:48
              Ja kupię ręczny, jakoś nie mogę się sobie wyobrazić podłączoną do dojarkismile)))
              Wolę sama się namęczycsmile
              • renia73 Re: Laktator 30.05.05, 19:53
                Ja miałam ręczny z takim tłokiem jak strzykawka - takiego nie polecam, bo
                naprawde trzeba sie niezle nasapac. Z ręcznych lepsze sa takie co można chwycic
                jedną reką i pompowac.
                • mamagocha Re: Laktator 30.05.05, 19:54
                  Mam na oku Avent lub Campo
    • giza Re: Laktator 30.05.05, 22:18
      Kupilam avent, byla jakas promocja za niecale 150 zl z kubeczkiem inekapkiem i
      2 butelkami.
      Zamierzam przyzwyczajac dzidzie do radzenia sobie z butelka - oczywiscie z
      odciaganym pokarmem. Chce zeby bez problemu potrafil pic tak i tak. Pozatym w
      pazdzierniku wracam do pracy, wiec to u nas tez w sumie koniecznosc.
      A jak damy sobie rade to czas pokaze smile
      • lolo09 Re: Laktator 30.05.05, 22:23
        ja mam reczny aventa i jest ok
        tyle ze mi byl potrzebny tylko na 3 dobe w szpitalu i potem 3 dni przy
        odstawianiu
        gdybym jednak miala sciagac na biezaco to chyba wolalabym doplacic do
        elektrycznego, bo recznie to niestety troche trwa, a i spac trzeba
        smile)))))))))))))
    • mamalgosia Re: Laktator 31.05.05, 12:26
      Gdy urodziłam pierwsze dziecko, zwróciąłm się z takim pytaniem do pediatry w
      szpitalu. A ona oburzona, że jak mozna laktator, toż to zakażenie pewne, tylko i
      wyłącznie bezpośrednio z piersi dziecko ma pić.
      W końcu zdecydowałam się na Avent. wiem, że jest drogi (tzn. nie wiem, ile
      kosztuje, ale 3 lata temu był najdroższy na rynku), ale moim zdaniem warto
    • mareike1 avent laktator taniej 31.05.05, 16:43
      najtańsze laktatory aventu widziałam w sklepie tomi www.tomi.pl za 122 PLN w
      smyku już za 150 a na allegro i po 187
      • mamagocha Dzięki:))))))))) 01.06.05, 13:54
        Cmok, buziak wielki. Już to sprawdzamsmile))))
        • mamagocha :(((( 01.06.05, 14:00
          Przykro mi ale na www.tomi.pl najtańszy laktator kosztuje 175 zł z Vat
    • martucha1 Re: Laktator 31.05.05, 17:40
      A ja mam az trzy laktatory smile. Zaczelam od Aventu ale musialam bardzo dlugo
      walczyc o laktacje (ponad miesiac sciagalam co dwie godziny przez pol godziny
      kazda piers (razem godzina!!!!)) i rece mi puchly od tego sciagania. Wtedy
      kupilam elektryczna medele i byalm z niej super zadowolona. Poniewaz mala
      jednak nigdy nie chciala ssac piersi i pozostala na mleku sciagnaym kupilam
      medele na dwie piersi zeby oszczedzic czas i moc sie wysypiac. Gdybym teraz
      stala przed dylematem kupna laktatora kupilabym reczna "trabke" i zobaczyla czy
      bede musiala sciagac. Potem gdyby okazalo sie ze tak, kupilabym reczna Medele i
      pozyczyla przystawke z wypozyczalni zeby przekonac sie czy wole recznie czy
      mechanicznie i dopiero wtedy podjelabym decyzje o ewentualnym dokupieniu
      koncowki elektrycznej lub pozostala przy recznym
      pozdrawaim
      Marta
      • renia73 Re: Laktator 31.05.05, 19:28
        A orientujesz sie moze ile kosztuje wypozyczenie przystawki z wypożyczalni?
        • rosanna Re: Laktator 31.05.05, 19:58
          Mnie nie byl potrzebny, a teraz jesli bedzie, to
          pozycze od sasiadki.
        • martucha1 Re: Laktator 01.06.05, 09:27
          Okolo 5 zl za dzien w Warszawie. Na dluzszy okres srednio sie oplaca ale do
          sprawdzenia lub na tydzien/dwa OK.
          I jeszcze jedno- takie przystwaki sa w wiekszosci poradni laktacyjnych i na
          wizycie mozesz sprobowac.
          Marta
    • aniab80 Re: Laktator 08.08.14, 15:14
      mamagocha napisała:

> Czy kupiłyście już laktator? Nie wiem jakiej firmy kupić, najchętniej
      > kupiłabym Medeli ale jest strasznie drogi, awent niewiele tańszy.
      > Zastanawiałam się nad Campol bo są najtańsze. Ale czy są dobre?
      > Czy możecie mi coś podpowiedzieć?
      Polecam Lovi Prolactis.Największe zalety to szybkość ssania i fakt,że jest zupełnie bezbolesny dla piersi.Dwufazowy system ssania czyni cuda!Jest estetyczny i łatwy w obsłudze.Super sprzęt!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka