Dodaj do ulubionych

pytanie o ruchy

26.06.05, 12:53
mam pytanie czy pierwsze ruchy u pierworódki mogą być w 18 tyg?? czy to nie
za wcześnie ja wczoraj czułam kilka razy wink
Obserwuj wątek
    • lisiczka24 Re: pytanie o ruchy 26.06.05, 14:57
      Ja poczulam w 17 tyg pierwszy raz potem spokój,a od 18 tyg czuje codzienniesmileto
      mój pierwszy dzidzius
      • jolanta8 Re: pytanie o ruchy 27.06.05, 14:05
        ja tezpoczułam w 18tc i czuję do dziś a w 16tc poczułam już jakieś odwracanie
        przewracanie itd.a tez jestem pierworódka

pozdrawiam
        • naturella Re: pytanie o ruchy 27.06.05, 14:12
          Pierwszy bąbelek poczułam w 15 tyg. Regularne od 16.
          • estellle Re: pytanie o ruchy 27.06.05, 15:14
            Pewnie narażę się wielu bardziej doświadczonym mamom, ale ja pierwsze ruchy
            poczułam już w 14 tygodniu. Jest to moja pierwsza ciąża. od tamtego czasu, synek
            dawał o sobie znać bardzo nieregularnie, ale od 16-17 tygodnia czuję go wyraźnie
            codziennie.
            teraz to 21 tydzień, a dzidziuś ma już swój rozkład dnia, dość regularny - tzn.
            ma stałe godziny fikania i czuwania.
            Pozdrawiam cieplutko
            • vikiko Re: pytanie o ruchy 27.06.05, 15:34
              14 tc to raczej nie mozliwe ale kto wie ? moja druga ciąża i ruchy takie
              niezamocne poczułam w 19 tc teraz jest 20 tc i 5 dni i wciąż są nieregularne
              dzisiaj sprowokować musiałam jedząc pączkawink
              • mrowka75 Re: pytanie o ruchy 28.06.05, 22:58
                Możliwe, choć ja poczułam w 14 tc ale w drugiej ciąży. Wiedziałam czego mam się
                spodziewać. teraz 19 tydzien i czuję codziennie, ale dzidzia robi sobie
                kilkugodzinne przerwy, czego jeszcze nie potrafię przyjąć z całkowitym
                spokojem. Za to od 3, 4 dni codziennie udaje mi sie znaleźć stetoskopem
                stukanie serduszka, więc jak teraz nie czuję ruchów to biore stetoskop i
                nasłuchuję. Bardzo to miłe i daje poczucie bezpieczeństwa.

tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20711;30/st/20051126/k/56bd/preg.png
    • bazylea1 Re: pytanie o ruchy 28.06.05, 22:11
      ja też w pierwszej ciąży poczułam ruchy w 18 tyg i to był od razu taki
      kopniaczek że nie miałam wątpliwości, teraz w drugiej pewność miałam w 15tyg (a
      czułam coś już w 12/13)
      • swietlik111 Re: pytanie o ruchy 28.06.05, 22:24
        ja też poczułam w 18 tygodniu i też to moja pierwsza ciąża, teraz zaczynam 23
        tydzień i ruchy są coraz częstsze, właściwie cały dzień po trochu smile)) ale tak
        bardzo sie już nie wczuwam i jak przez jakiś czas nie czuję nic to się nie
        martwię, człowiek nie ma czasu tak tego kontrolować smile

buziaki smile*

swietlik111 & Dzidzia (Wituś albo Amelka a może Zuzia...) 22tc 0dni

• eliza34 Re: pytanie o ruchy 28.06.05, 22:44
          Moja 3-cia ciąża i 20tc i czuję bardzo słabe ruchy - trochę rano i może póżnym
          wieczorem,ale chyba w ciągu dnia nie mam czasu na obserwacje. Myslę,ze trzeba
          wziąść również poprawkę na "temperament" dzidziusia -jedne są spokojne i mniej
          się wiercą - dlatego trudniej je wyczuć inne brykają i wcześniej już to czuć.
          Moje drugie dziecko było bardzo spokojne i też późno je czułam i to chyba jest
          takie samo.
          Eliza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka