jasama3 26.06.05, 12:53 mam pytanie czy pierwsze ruchy u pierworódki mogą być w 18 tyg?? czy to nie za wcześnie ja wczoraj czułam kilka razy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lisiczka24 Re: pytanie o ruchy 26.06.05, 14:57 Ja poczulam w 17 tyg pierwszy raz potem spokój,a od 18 tyg czuje codziennieto mój pierwszy dzidzius Odpowiedz Link Zgłoś
jolanta8 Re: pytanie o ruchy 27.06.05, 14:05 ja tezpoczułam w 18tc i czuję do dziś a w 16tc poczułam już jakieś odwracanie przewracanie itd.a tez jestem pierworódka pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: pytanie o ruchy 27.06.05, 14:12 Pierwszy bąbelek poczułam w 15 tyg. Regularne od 16. Odpowiedz Link Zgłoś
estellle Re: pytanie o ruchy 27.06.05, 15:14 Pewnie narażę się wielu bardziej doświadczonym mamom, ale ja pierwsze ruchy poczułam już w 14 tygodniu. Jest to moja pierwsza ciąża. od tamtego czasu, synek dawał o sobie znać bardzo nieregularnie, ale od 16-17 tygodnia czuję go wyraźnie codziennie. teraz to 21 tydzień, a dzidziuś ma już swój rozkład dnia, dość regularny - tzn. ma stałe godziny fikania i czuwania. Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
vikiko Re: pytanie o ruchy 27.06.05, 15:34 14 tc to raczej nie mozliwe ale kto wie ? moja druga ciąża i ruchy takie niezamocne poczułam w 19 tc teraz jest 20 tc i 5 dni i wciąż są nieregularne dzisiaj sprowokować musiałam jedząc pączka Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: pytanie o ruchy 28.06.05, 22:58 Możliwe, choć ja poczułam w 14 tc ale w drugiej ciąży. Wiedziałam czego mam się spodziewać. teraz 19 tydzien i czuję codziennie, ale dzidzia robi sobie kilkugodzinne przerwy, czego jeszcze nie potrafię przyjąć z całkowitym spokojem. Za to od 3, 4 dni codziennie udaje mi sie znaleźć stetoskopem stukanie serduszka, więc jak teraz nie czuję ruchów to biore stetoskop i nasłuchuję. Bardzo to miłe i daje poczucie bezpieczeństwa. tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20711;30/st/20051126/k/56bd/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: pytanie o ruchy 28.06.05, 22:11 ja też w pierwszej ciąży poczułam ruchy w 18 tyg i to był od razu taki kopniaczek że nie miałam wątpliwości, teraz w drugiej pewność miałam w 15tyg (a czułam coś już w 12/13) Odpowiedz Link Zgłoś
swietlik111 Re: pytanie o ruchy 28.06.05, 22:24 ja też poczułam w 18 tygodniu i też to moja pierwsza ciąża, teraz zaczynam 23 tydzień i ruchy są coraz częstsze, właściwie cały dzień po trochu )) ale tak bardzo sie już nie wczuwam i jak przez jakiś czas nie czuję nic to się nie martwię, człowiek nie ma czasu tak tego kontrolować buziaki * swietlik111 & Dzidzia (Wituś albo Amelka a może Zuzia...) 22tc 0dni Odpowiedz Link Zgłoś
eliza34 Re: pytanie o ruchy 28.06.05, 22:44 Moja 3-cia ciąża i 20tc i czuję bardzo słabe ruchy - trochę rano i może póżnym wieczorem,ale chyba w ciągu dnia nie mam czasu na obserwacje. Myslę,ze trzeba wziąść również poprawkę na "temperament" dzidziusia -jedne są spokojne i mniej się wiercą - dlatego trudniej je wyczuć inne brykają i wcześniej już to czuć. Moje drugie dziecko było bardzo spokojne i też późno je czułam i to chyba jest takie samo. Eliza Odpowiedz Link Zgłoś