Dodaj do ulubionych

kupujecie juz teraz laktator???

12.08.05, 18:32
bo ja nie wiem co robic. a jak w ogole nie wypali z karmieniem, to tylko
szkoda kasy. a moze sie myle???
Obserwuj wątek
    • agnieszkaela Re: kupujecie juz teraz laktator??? 12.08.05, 18:49
      Tez sie nad tym zastanawiam. Zwlaszcza po przygodzie mojej kuzynki. Karmila
      piersia, problemu z nawalem nie miala, dziecko ciagle przy niej wiec laktator
      nie byl potrzebny. Ale uzadlila ja paskudnie pszczola, czy cos innego i dostala
      mocnego uczulenia. Na pogotowiu dali leki i kazali dziecko na 24 godz. odstawic
      od piersi. Mala jednak najpierw nie chciala jesc sztucznego mleka, a potem
      wszystko co dostala zwymiotowala. Meczyly sie obywdwie, ale na szczescie
      wszystko sie skoczylo dobrze. Mala przeglodowala troche oszukiwana sokiem a
      kuzynce uczulenie minelo i dalej karmi piersia.
      Gdyby byl laktator i zapas wlasnego pokarmu nie bylo by problemu.
      A co do karmienia piersia, ponoc jak sie bardzo chce to sie uda. Ja w to wierze.
      • kasikk Re: kupujecie juz teraz laktator??? 12.08.05, 18:59
        ja mam pozyczony, ale na wszelki wypadek jest...
        nie wiadomo, co się zdarzy
    • roska11 Re: kupujecie juz teraz laktator??? 12.08.05, 19:09
      ja kupilam tak na wszelki wypadek,gdyz po doswiadczeniach mojej siostry i
      kuzynki warto miec jednak laktator w domu.Kupilam zwykly reczny,ale podobno
      elektryczne sa najlepsze no i drogie.A moze nie bedzie mi wogole potrzebny.
      • madelaine6 Re: kupujecie juz teraz laktator??? 12.08.05, 19:59
        Moj juz lezy w szafce-elektryczna medela,kupilam
        na allegro-nowy a tanszy o 50zl niz w sklepie smile

Ja akurat mialam straszny nawal pokarmu w 3 dobie,
        maz wyslany do apteki kupil jakas szklana gruche,
        ktora wciagala piers do srodka i nic poza tym (ale
        pani farmaceutka polecalawink Meczylam sie bardzo
        a laktator aventu i tak musialam kupic (kiedy synek mial
        5 miesiecy zaczelam drugie studia).Teraz kupilam
        elektryczny,bo bede go uzywac wiecej.
        Ja w ogole musialam odciagac troche mleka przed karmieniem,
        bo tryskaly mi takie fontanny,ze maly sie dlawil.
        Nie mialam laktatora,to recznie sad Meka straszna,serio.

Moim zdaniem to bardzo potrzebna rzecz.
        • aniapatryk Re: kupujecie juz teraz laktator??? 12.08.05, 21:31
          Jak macie kupic drogi, poczekajcie, bo róznie jest z tym karmieniem. Pozatym
          wazna jest gwarancja, ja kupilam za wczesnie , popękał mi i niestety było po
          gwarancji, 150 zł posżło sie.................sad
          • maggie2229 Re: kupujecie juz teraz laktator??? 12.08.05, 21:55
            ja kupilam juz teraz, bo jednak czesto zdarza sie "nawal pokarmu" juz w
            szpitalu (tak mialy moje kolezanki), zamierzam tez czuc sie pozniej niezalezna
            i móc sciagnac pokarm, aby dzidzi podal mleko tatus lub babcia;
            kupilam nowy na allegro - reczny aventu + super zestaw 2 butelki i dodatki- i
            tak taniej o 40 zl niz w sklepie za mniejszy zestaw, i mam nadzieje, ze sie
            przyda...
            no i na pewno majac go juz w torbie do szpitala jestem spokojniejsza...
            a butelki i smoczki tez juz mi sie przydadza i nie musze kupowac osobno

• smeagoul Re: kupujecie juz teraz laktator??? 13.08.05, 10:14
              Ja narazie mam pożyczony -taki zwykły na gruszkę. Wezmę więc tego do szpitala
              (lepszy taki niz żaden), bo jak wszystkie mówicie -różnie bywa z tym pokarmem.
              Jeśli się później okaże, że będę potrzebowała mieć laktator na stałe to kupię
              na allegro i za góra 2 dni będę miała juz porządny np z aventu w domu.
              Wczesniej nie kupuję własnego, bo jeśli się potem nie przyda to szkoda byłoby
              mi wydanych bez potrzeby pieniędzy.
              • aniapatryk Re: kupujecie juz teraz laktator??? 13.08.05, 12:22
                W kazym szpitalu powinien byc elektryczny laktator,w razie potrzeby, a jakby cos
                to wysyłacie natychmiast męża do sklepu,i kupuje laktator, np. Avent jest w
                wiekszosci supermarketow wiec i w niedziele sie kupi.Tak własnie robiły u mnie
                dziewczyny na sali jak rodzilam pierwsze
            • alfa36 ?do maggie 15.08.05, 14:00
              Podaj mi stronę, na której ową rzecz kupiłaś. Nic do tej pory na allegro nie kupowałam, ale skoro tańszy niż w sklepie, to może sie nareszcie nauczę kupowac na allegro. Pozdrawiam.
        • alfa36 do madelaine 15.08.05, 13:57
          Widze, że masz spore doswiadczenie... Poradź w takim razie, jaki kupić?
          • madelaine6 Re: do alfa 36 15.08.05, 16:27
            Jesli chodzi o laktator,to polecam ci avent issis,
            nawet jak sie nie przyda,to pozniej mozna bardzo korzystnie
            sprzedac.Ja kupilam elektryczny Medeli (drozszy o 100zl),
            poniewaz wiem,ze od poczatku bede sporo sciagac (studia)
            i nie chce sie meczyc (reczne pompowanie co 3godz.).
            Jak sie sprawdzi-zobaczymy.
            Pozdrawiam Cie i zycze udanego wyboru.
            • alfa36 Re: do alfa 36 15.08.05, 21:10
              Dzięki. Kupię ten tańszy a potem zobaczymy. Przez kilka miesięcy będę tylko i wyłącznie do dyspozycji malucha. Ale... macierzyński trwa tylko 16 tygodni. pozdrawiam.
              • hanna26 Re: do alfa 36 16.08.05, 13:16
                Ja zamierzam kupić dopiero po porodzie, w szpitalu. Pamiętam, że na Karowej,
                gdzie rodziłam córkę, można było kupić trochę taniej różne laktatory. Nawet nie
                trzeba się było ruszać z odziału, można było kupić w pokoju pani laktatorki, na
                oddziale noworodków.
                Były różne rodzaje, pani dopradzała, można też było wypożyczać różne modele,
                żeby przetestować i wybrać najlepszy.
                Wtedy nie kupiłam, i przez cały okres karmienia (w sumie 1,5 roku) nie
                odczuwałam jego braku. Ale teraz pracuję (na szczęście "niewymiarowo", głównie
                w domu), więc pewnie będzie potrzebny. Zamierzam kupić po porodzie w szpitalu,
                mam nadzieję, że przez te dwa i pół roku nie zmieniło się i nadal będzie ta
                możliwość.
    • tutam2 Re: kupujecie juz teraz laktator??? 13.08.05, 18:15
      Ja poczekam, aż będzie potrzebny. Wiele moich koleżanek obyło się bez niego, a
      wydać ponad 150 zł i nie używać, to szkoda kasy. W razie czego, myślę, że w
      każdej dyżurnej aptece można dostać najprostszą gruszkę, a potem spokojnie
      kupić coś lepszego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka