hautnah 12.08.05, 18:32 bo ja nie wiem co robic. a jak w ogole nie wypali z karmieniem, to tylko szkoda kasy. a moze sie myle??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszkaela Re: kupujecie juz teraz laktator??? 12.08.05, 18:49 Tez sie nad tym zastanawiam. Zwlaszcza po przygodzie mojej kuzynki. Karmila piersia, problemu z nawalem nie miala, dziecko ciagle przy niej wiec laktator nie byl potrzebny. Ale uzadlila ja paskudnie pszczola, czy cos innego i dostala mocnego uczulenia. Na pogotowiu dali leki i kazali dziecko na 24 godz. odstawic od piersi. Mala jednak najpierw nie chciala jesc sztucznego mleka, a potem wszystko co dostala zwymiotowala. Meczyly sie obywdwie, ale na szczescie wszystko sie skoczylo dobrze. Mala przeglodowala troche oszukiwana sokiem a kuzynce uczulenie minelo i dalej karmi piersia. Gdyby byl laktator i zapas wlasnego pokarmu nie bylo by problemu. A co do karmienia piersia, ponoc jak sie bardzo chce to sie uda. Ja w to wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
kasikk Re: kupujecie juz teraz laktator??? 12.08.05, 18:59 ja mam pozyczony, ale na wszelki wypadek jest... nie wiadomo, co się zdarzy Odpowiedz Link Zgłoś
roska11 Re: kupujecie juz teraz laktator??? 12.08.05, 19:09 ja kupilam tak na wszelki wypadek,gdyz po doswiadczeniach mojej siostry i kuzynki warto miec jednak laktator w domu.Kupilam zwykly reczny,ale podobno elektryczne sa najlepsze no i drogie.A moze nie bedzie mi wogole potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Re: kupujecie juz teraz laktator??? 12.08.05, 19:59 Moj juz lezy w szafce-elektryczna medela,kupilam na allegro-nowy a tanszy o 50zl niz w sklepie Ja akurat mialam straszny nawal pokarmu w 3 dobie, maz wyslany do apteki kupil jakas szklana gruche, ktora wciagala piers do srodka i nic poza tym (ale pani farmaceutka polecala Meczylam sie bardzo a laktator aventu i tak musialam kupic (kiedy synek mial 5 miesiecy zaczelam drugie studia).Teraz kupilam elektryczny,bo bede go uzywac wiecej. Ja w ogole musialam odciagac troche mleka przed karmieniem, bo tryskaly mi takie fontanny,ze maly sie dlawil. Nie mialam laktatora,to recznie Meka straszna,serio. Moim zdaniem to bardzo potrzebna rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: kupujecie juz teraz laktator??? 12.08.05, 21:31 Jak macie kupic drogi, poczekajcie, bo róznie jest z tym karmieniem. Pozatym wazna jest gwarancja, ja kupilam za wczesnie , popękał mi i niestety było po gwarancji, 150 zł posżło sie................. Odpowiedz Link Zgłoś
maggie2229 Re: kupujecie juz teraz laktator??? 12.08.05, 21:55 ja kupilam juz teraz, bo jednak czesto zdarza sie "nawal pokarmu" juz w szpitalu (tak mialy moje kolezanki), zamierzam tez czuc sie pozniej niezalezna i móc sciagnac pokarm, aby dzidzi podal mleko tatus lub babcia; kupilam nowy na allegro - reczny aventu + super zestaw 2 butelki i dodatki- i tak taniej o 40 zl niz w sklepie za mniejszy zestaw, i mam nadzieje, ze sie przyda... no i na pewno majac go juz w torbie do szpitala jestem spokojniejsza... a butelki i smoczki tez juz mi sie przydadza i nie musze kupowac osobno Odpowiedz Link Zgłoś
smeagoul Re: kupujecie juz teraz laktator??? 13.08.05, 10:14 Ja narazie mam pożyczony -taki zwykły na gruszkę. Wezmę więc tego do szpitala (lepszy taki niz żaden), bo jak wszystkie mówicie -różnie bywa z tym pokarmem. Jeśli się później okaże, że będę potrzebowała mieć laktator na stałe to kupię na allegro i za góra 2 dni będę miała juz porządny np z aventu w domu. Wczesniej nie kupuję własnego, bo jeśli się potem nie przyda to szkoda byłoby mi wydanych bez potrzeby pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: kupujecie juz teraz laktator??? 13.08.05, 12:22 W kazym szpitalu powinien byc elektryczny laktator,w razie potrzeby, a jakby cos to wysyłacie natychmiast męża do sklepu,i kupuje laktator, np. Avent jest w wiekszosci supermarketow wiec i w niedziele sie kupi.Tak własnie robiły u mnie dziewczyny na sali jak rodzilam pierwsze Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 ?do maggie 15.08.05, 14:00 Podaj mi stronę, na której ową rzecz kupiłaś. Nic do tej pory na allegro nie kupowałam, ale skoro tańszy niż w sklepie, to może sie nareszcie nauczę kupowac na allegro. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 do madelaine 15.08.05, 13:57 Widze, że masz spore doswiadczenie... Poradź w takim razie, jaki kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Re: do alfa 36 15.08.05, 16:27 Jesli chodzi o laktator,to polecam ci avent issis, nawet jak sie nie przyda,to pozniej mozna bardzo korzystnie sprzedac.Ja kupilam elektryczny Medeli (drozszy o 100zl), poniewaz wiem,ze od poczatku bede sporo sciagac (studia) i nie chce sie meczyc (reczne pompowanie co 3godz.). Jak sie sprawdzi-zobaczymy. Pozdrawiam Cie i zycze udanego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: do alfa 36 15.08.05, 21:10 Dzięki. Kupię ten tańszy a potem zobaczymy. Przez kilka miesięcy będę tylko i wyłącznie do dyspozycji malucha. Ale... macierzyński trwa tylko 16 tygodni. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: do alfa 36 16.08.05, 13:16 Ja zamierzam kupić dopiero po porodzie, w szpitalu. Pamiętam, że na Karowej, gdzie rodziłam córkę, można było kupić trochę taniej różne laktatory. Nawet nie trzeba się było ruszać z odziału, można było kupić w pokoju pani laktatorki, na oddziale noworodków. Były różne rodzaje, pani dopradzała, można też było wypożyczać różne modele, żeby przetestować i wybrać najlepszy. Wtedy nie kupiłam, i przez cały okres karmienia (w sumie 1,5 roku) nie odczuwałam jego braku. Ale teraz pracuję (na szczęście "niewymiarowo", głównie w domu), więc pewnie będzie potrzebny. Zamierzam kupić po porodzie w szpitalu, mam nadzieję, że przez te dwa i pół roku nie zmieniło się i nadal będzie ta możliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
tutam2 Re: kupujecie juz teraz laktator??? 13.08.05, 18:15 Ja poczekam, aż będzie potrzebny. Wiele moich koleżanek obyło się bez niego, a wydać ponad 150 zł i nie używać, to szkoda kasy. W razie czego, myślę, że w każdej dyżurnej aptece można dostać najprostszą gruszkę, a potem spokojnie kupić coś lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś