Dodaj do ulubionych

coś o ubrankach

17.08.05, 22:19
od czasu do czasu na wyprzedaży w tesco są tanie(od 3 do 6zł) bawełniane
body,firma "saxoni" chwalę sobie ich użytkowanie.Tylko jedna uwaga,rozmiary
są wszywane chyba losowo,każde trzeba obejrzeć albo nawet zmierzyć
(np.centymetrem) Mikołaj kiedy miał rok nosił takie z rozm.62 smile))
Obserwuj wątek
    • kocia_kotna Re: coś o ubrankach 18.08.05, 08:30
      Jak chcę sie zabierac do kupna ubranek to wszyscy podnosza krzyk że jeszcze mi
      nie wolno nic samej kupować!!!! Paranoja jakaś czy co? Bo ja się tępo ich
      słucham...na sczęście mam ubranka od siostry,....jakieś...
      • naturella Re: coś o ubrankach 18.08.05, 09:39
        Ja już mam wszystkie ciuszki kupione, łącznie z kombinezonem, rękawiczkami i
        czapeczkami. Nawet skarpetki mamsmile Wózek zamówiony, a łóżeczko będziemy kupoważ
        w październiku. Dużo pracujemy i nie mogę sobie pozwolić na zostawianie zakupów
        na ostatnią chwilę - bo nie wiadomo, kiedy taka będzie. Więc wykorzystywałam
        każdą wolną chwilę na zakupy z allegro, z normalnych sklepów i od znajomych.
        Cała wyprawka ciuszkowa kosztowała mnie może z 500 zł.
        • swietlik111 do naturella :) 18.08.05, 09:53
          jesteś zadowolona z zakupów na allegro? od kogo kupowałaś? smile ja też tam
          oglądam różne rzeczy ale dopiero oglądam...
          • naturella Re: do naturella :) 18.08.05, 10:11
            Swietliku, ja kupowałam używane rzeczy... Wyszłam z założenia, że używana rzecz
            z H&M jest nadal dobrej jakości, lepszej niż ciuszki z marketów. Nie kupowałam
            hurtem, ale wybrane rzeczy - tu body, tu śpioszki itp. I tylko raz rzecz była
            znoszona - reszta wygląda jak nowa, a niektóre rzeczy to chyba naprawdę nowe
            są, np. jeden dresik z H&M, welurkowy, żółty, był w idealnym stanie i chyba
            nawet nie był prany (bo po praniu wygląda już gorzej). Jestem bardzo
            zadowolona, bo za 4 body H&M zapłaciłam 20 zł, a nie 29,90 za dwie sztuki, jak
            w sklepie. Nowe kupiłam tylko owe zestawy do szpitala, kupowałam od Hindianki i
            od użytkownika Dawidar. Kocyki, prześcieradła i rożek od Duetbaby. Kocyków
            jeszcze nie dostałam, więc na temat Duetbaby nie mogę nic powiedzieć, ale z
            pozostałych jestem zadowolona.
        • agakra Re: coś o ubrankach 19.08.05, 13:53
          Kup wczesniej materac, jak sie wyjmie z folii to strasznie smierdzi. ja kupilam
          w lipcu lozeczko z materacem i dalej sie wietrzy.
    • swietlik111 Re: coś o ubrankach 18.08.05, 09:53
      niektóre ubranka mają takie ostre metki w środku, to chyba trzeba jakoś
      wyciąć????
      • r.kruger metki-wyprówamy 18.08.05, 10:24
        czasem zostawiam żeby wiedzieć jak prać.
    • asca25 Re: coś o ubrankach 18.08.05, 14:02
      Też mam 1 body i 1 kaftanik z Tesco firmy "Saxoni" i są bardzo miluchne, no i
      były taniutkie. Większość mam jednak H&M - bo te ciuszki są takie piękne i tak
      ładnie wykonane, że jak tam weszłam, to pół wypłaty zostawiłam tongue_outsmile))

Na Allegro kupiłam pościel siedmioczęściową (kołderka, poduszka, poszewki na
      kołdrę i poduszkę, pieluszka flanelowa, prześcieradło z gumką, ochraniacz do
      łóżeczka) od "-nadia". Polecam, podoba mi się. Ale najładniejsze rzeczy
      (ręcznik z kapturkiem, myjka, kołderka i poduszka do wózka + poszewki, kocyk i
      rożek) kupiłam u "maluch_2004" i ją gorąco polecam!!! I nie jest zbyt drogo!

Wszystko jest takie ślicznusie, ale najbardziej wzruszył mnie rożek (jest z
      wyciąganym kokosowym usztywnieniem)... i nawet chodziłam po pokoju trzymając
      rożek i wyobrażając sobie, że Karinka już w nim leży tongue_outsmile)) Ale najlepsze jest
      to, że gdy zamawiałam to Karinka była jeszcze Kubusiem i większość rzeczy mam
      niebieskich tongue_outsmile))
    • basia027 Re: coś o ubrankach 18.08.05, 14:08
      A ja właśnie dostałam przesyłkę ze sklepu internetowego,gdzie zamówiłam
      kaftaniki,spioszki taniej niz na Allegro.
      • asca25 Re: coś o ubrankach 18.08.05, 14:37
        Dawaj adresa, bo ja jeszcze nie mam wszystkiego tongue_outsmile))
      • basia027 Re: coś o ubrankach 18.08.05, 14:41
        www.rampers.pl--szybko realizują zamówienie,dodatkowoi dostałam jeszcze gratis
        gryzaczek NUK
        • swietlik111 kolorki :) 19.08.05, 00:35
          smile spodziewam sie dziewczynki, ale nie przepadam za różowym kolorkiem, wolę
          niebieskie, zielone i żółte smile no i białe ubranka smile pewnie niektórzy z rodziny
          będą sie dziwić, na przykład teściowa, ale co mi tam smile nie lubię stereotypów,
          że dziewczynka ma być ubrana na różowo smile

buziaki smile*
          • naturella Re: kolorki :) 19.08.05, 09:14
            Ja dla Maksa kupiłam troszkę niebieskich rzeczy, głównie wyposażenie łóżeczka
            (niebieskie i zielone), ale ciuszki głównie w beżowym, białym, granatowym i
            oliwkowym kolorze - wózek też będzie granatowy albo oliwkowy, taka męska brykasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka