13.10.05, 16:07
Pinik, ekspercie!

Ciekawa jestem, jakie wózeczki i ile zamierzasz kupić dla maleństwa.
Wszak jesteś ekspertem na forum zakupy i kochasz wózki.
Może Twoje uwagi przydadzą się innym majóweczkom.

Ja mam Atlantico po córce i chcę dokupić Navettę dla maleństwa, a starszej w
zamian Maclarena Techno XT. Myślę też o podwójnym wózku, ale zobaczymy, może
do maja Młoda zechce chodzić na nóżkach wink albo taką dopinaną "deskorolkę"
jej kupię
Obserwuj wątek
    • pinik Re: Do Pinik 13.10.05, 16:55
      Hej martimarti,

smiesznie, ze mnie juz tu tez znaja smile

Oj, u mnie to juz wozkow na malenstwo kilka czeka (bugaboo, dwie gondole pega -
      w tym tez navetka - i dwa stelaze plus atlantico i p3, emmaljunga...). Ja to
      wariatka jestem!

A mysle, ze ten pomysl z atlantico i navetka jest dobry, jesli masz juz
      atlantico. Tylko jedna zmiane bym wprowadzila: zamiast kupowac maclarena,
      kupilabym zdecydowanie Pliko P3. Wg mnie techno to najgorszy model maclarena
      (choc niby w klasie wozkow, ktore robia najlepszy). A Pliko P3 jest super i
      mialoby te przewage, ze moglabys tez owa navetke na nie zaczepic. Czasem jest w
      aucie malo miejsa i pliko lepiej sie sklada niz atlantico. No i pliko ma takie
      deseczki dla drugiego dziecka (tylko mozna ich jedynie uzywac, jak siedzonko
      nie jest poziomo... i najlepiej bez budki).

Co do deseczki to do atlantico nie pasuje kiddyboard tylko buggyboard!!! Ma
      inne zaczepy!

Ja podwojnego wozka juz nie kupuje, bo maly bedzie mial 3 latka.

Jaka u ciebie bedzie roznica wieku?

Pozdrawiam!
      • martimarti Re: Do Pinik 13.10.05, 23:09
        Piniczku, na forum gazety to ja już od dawna jestem, a forum zakupy mam w
        ulubionych i przeglądam codziennie.
        Nie sposób Ciebie tam nie zauważyć wink

A co do Pliko - miałam taki sam pomysł, że Navetka pasuje do obydwu - kupiłam
        we wrześniu - sprzedałam po tygodniu, bo tyle trwała aukcja na Allegro - a
        najlepiej sprzedałabym na drugi dzień wink
        Jak dla mnie ten wózeczek nijak ma się do króla Atlantico wink jest mały,
        klekocze i terkocze jakby się miał rozlecieć (no może u Was w Niemczech jak
        piszesz zawsze na Allegro równe chodniki więc aż tak nie czuć).
        Po złożeniu nie ma jakiegoś fajnego zaczepu i troszkę się rozłazi z powrotem i
        w sumie to taki mały po złożeniu, dużo mniejszy od Atlantusia nie jest -
        troszkę węższy.
        Samochód mamy kombi, Atlantusia od 1,5 roku i nigdy problemu z zapakowaniem go
        nawet z setką klamotów na wakacje więc będzie OK.

Różnica wieku między dziećmi będzie 2 latka i 2 miesiące.

Jakbyś miała do sprzedania Navetkę w granatowo-białą krateczkę to chętnie kupię.
        Kiedyś podpatrzyłam, że sprzedawałaś jakąś ale nie w moim kolorze, ale jakby co
        to sie polecam wink

A co do "deskorolek" to w Polsce ciężko o nie i zero wyboru ale dzięki, że mnie
        uświadomiłaś, że są dwa typy - jak się zdecyduję na zakup to czekam na
        szczegóły.

Pozdrówka.
      • beata.londyn Re: Do Pinik 14.10.05, 11:35
        Pytanko, dlaczego uwazasz ze Techno to najgorszy model? Jestem ciekawa zdania
        eksperta smile
        Ja dla Oskara uzywam Triumpha jako spacerowki i wlasnie jestem bardzo
        zadowolona (nienawidze wielkich wozkow...), a i zamierzam prawdopodobnie kupic
        Techno najnowszy model dla maluszka. W Anglii to najpopularniejszy wozek, z
        tego co widac na ulicach.

A i bylalbym tez wdzieczna o linki ze zdjeciami do pozostalych wozeczkow o
        ktorych pisalyscie (bugaboo nie bardzo mi sie podoba).
        • pinik Re: Do Pinik 14.10.05, 13:13
          Hej,

ja mam dla synka maclarena questa i maclarena volo (tego zamierzam raczej za
          rok wiecej uzywac, jak bedziemy musieli tachac jeszcze duzy wozek na urlopy).

Techno mialam i to dwa razy smile

Za pierwszym razem szybko sie zniechecilam i go sprzedalam. Wozek byl bardzo
          niewiele lzejszy od mojego faworyta Peg Perego Pliko P3, niewiele mniejszy po
          zlozeniu, a wg mnie duzo gorszy. W tym to dopiero klekotaly kolka! I wciaz po
          nich deptalam (a duza nie jestem!). O dziwo w niby prostszym modelu Quest
          wogole nie depcze po kolach. Triumph jest podobny do Questa (nie ma tylko
          wydluzanego siedzonka i do spania sie mniej nadaje), ale mysle, ze to dobry
          wozek (jesli komus nie bardzo zalezy na wygodnym spaniu). Techno mnie zawiodl.
          Pozniej naczytalam sie na forum znow troche pozytywow o nim i stwierdzilam, ze
          moze sie do niego niepotrzebnie uprzedzilam i po tym, jak polubilam questa,
          postanowilam jeszcze raz kupic techno (tym razem uzywane). Wozkiem pojechalam
          na jeden spacer i sprzedalam go dalej. Koszmar!!! Mnie sie nim okropnie jezdzi.

A co do bugaboo... Mnie jego wyglad na poczatku tez nie przekonywal. Az sie w
          nim nagle zakochalam i kupilam. Mialam juz chyba ponad 40 roznych wozkow i
          bugaboo czeka teraz na drugie dziecko. Jest genialny! Lekki, przemyslany i
          jezdzi swietnie w kazdym terenie! A po miescie da sie znakomicie manewrowac.
          Bardzo lubie i polecam ten wozek (niestety b. drogi).
    • aniak-i Re: Do Pinik 14.10.05, 20:56
      witam expertki!!!!!!!!!
      napiszcie gdzie wy sledzicie te zakupy wózkowe?
      • pinik Re: Do Pinik 14.10.05, 21:16
        hej,

do niedawna tu:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=583
        A teraz to chyba nawet powstalo jakies podforum "wozki", ale tam jeszcze nie
        zagladalam.
        • martimarti Re: Do Pinik 16.10.05, 12:56
          Pinik, a ile kosztuje w Niemczech taka deskorolka do Atlantico?
          I nie wiesz, czy w Polsce jest dostępna?

Jeszcze jedno pytanko - czy orientujesz się, czy jest przydatna i jak się
          sprawuje? Słyszałam opnię, że przy każdym krawężniku dzicko musi schodzić, bo
          nie ma jak wjechać oraz że ciężko się jakoś zmieścić z dzieckiem na deskorolce
          prowadząc wózek.
          Dziecko za czy przed rączką wózka się mieści? A jak wózek jest rozłożony
          całkiem na płasko to jest miejsce do stania dla starszaka? Bo w Pliko na tym
          podeście dla starszego dziecka przy rozłożonym na płasko wózku nie da się
          stać....

I jak się prowadzi wózek z deskorolką? Trzeba mieć ręce dwumetrowe? wink

Wiem, że możesz nie mieć doświadczeń tego typu, bo do tej pory nie
          potrzebowałaś takich rozwiązań, ale może jako ekspert wiesz coś na ten temat?
          • coronella deskorolka do wozka 16.10.05, 22:15
            Witam!
            paulina prosila mnie o wypowiedz w sprawie deseczki dla starszego dziecka.
            Ja mam 2,5 letnia corke i 3 miesiecznego synka, i wlasnie taka deseczke mam.
            Sa ich 2 rodzaje- kiddy board z mocowaniem do wozka po srodku (gdy jest poprzeczka pomiedzy kolami w wozku i hamulec oddzielny na kazde kolo)
            i buggy board z mocowaniem po bokach, do rurek nad tylnymi kolami.

do atlantico musi byc ta druga.

ja co prawda nie mam atlantico, tylko gondole culle na stelazu caravell, ale to te same stelaze.
            deseczki uzywam baaaardzo czesto, wlasciwie nie wyobrazam sobie spacerow bez niej. sprawuje sie suuuuper!!!! na krawezniki podjezdza sie lekko i bez zadnych problemow, zjezdza rowniez. skreca sie lekko i bez problemow. gdzie nie mozna sie zmiescic? tego zdania nie rozumiem...
            dominika stoi na desce i wchodzi mi "w raczke" tzn trzyma sie gondoli i glowe ma pomiedzy gondola a raczka. musze wtedy zdjac polke.
            ja trzymam wozek normalnie, nie na wyciagnietych rekach. jedyne, czego trzeba sie nauczyc, to stawiac kroki (stopy pod deseczka) aby na deske nie wchodzic.ale po max 2 dniach bedziesz umiala.
            deseczke zdejmuje sie b.latwo, mozna ja wrzucic do kosza pod wozkiem
            ja ja uwielbiam!!
            w razie dalszych pytan moje gg: 510964
            pozdrawiam!
            • martimarti Re: deskorolka do wozka 17.10.05, 15:41
              Dzięki Coronella!
              I dzięki Pinik za namówienie Coronelli do odpowiedzi na moje pytania.

A gdzie kupiłaś tą deskorolkę? I ile kosztuje?
              Będę potrzebowała takiego cuda w maju, może będziesz już swoją sprzedawać?
    • kamilaiartur Hihihihi 18.10.05, 09:08
      Hej dziewczyny, jak zobaczylam kto tu pisze to prawie padłam. pinik znają
      wszyscy, znam i ja..smile Również mam Atlantico i jestem pewna ze to trafny
      wybór. Synek w maju bedzie miał dokładnie 2,5 roku. Maluszek sie urodzi i
      oczywiscie zamieszanie straszne jak zorganizować zycie wózkowe w domu i w
      samochodzie. Ja wymyśliłam tak:
      1. Wariant pierwszy - jedziemy gdzies samochodem: dokupię do Atlantico fotelik
      primo viaggio i Maluszek bedzie jeździl w nim a Artur w tym co teraz (bebe
      confort ISEOS safe side), jak bedziemy wychodzic - viaggio wpinam na atlantico,
      a Artur albo w jakąś parasolkę, tez myslalam o jakims maclarenie, albo na
      deskorolke.
      2. Wariant drugi - idziemy na spacer: Maluszek laduje w wózku ktory mi zostal
      po Arturze (imlast roy, pompowane kola) a Artur jesli ide sama na deskorolke a
      jesli z mężem do Atlantico.
      Troche sie zastanawiam nad navettą, ale skoro mam ten glęboki po Arturze, to
      chyba ja sobie daruję. No to tyle o moich planach. A ta deskorolke to też bede
      namierzać, wiec martimarti jak cos sie na jej temat dowiesz ile kosztuje i
      gdzie ja mozna kupic to prosze o namiary, jak ja sie czegos dowiem to tez dam
      znac! papa
    • kamilaiartur Mam namiary 18.10.05, 10:26
      Mam pewne namiary ale ceny są nie złe...
      www.babycare-direct.co.uk/kiddyboard.html
      www.consumeraffairs.com/recalls04/regal_stroller.html
      i polska strona:
      www.bobomarket.pl/x_C_Dz__P_27510081__R_T.html
      pozdrawiam, Kamila
    • coronella do kamilaiartur 18.10.05, 14:51
      u mnie jest taka sama roznica wieku, i przerabiam juz to 3 miesiace smile
      jesli chcesz porozmawiac na gg, moj nr: 510964
      pozdrawiam!
    • dollores1 buggy board 18.10.05, 16:12
      Witam smile
      Jeśli wszystko dobrze pójdzie to różnica między moimi dziećmi wyniesie 2,5 roku
      (dokładnie 2 lata i 5 m-cy).
      Ja też zastanawiam się nad zakupem przyczepki do wózka, tylko sama nie wiem
      której.
      Mam 2 wózki - Deltima Focusa i Inglesinę Zippy. Do Deltima pasuje chyba Kiddy
      Board a do Inglesiny Buggy Board. Nie mylę się??

No i nie wiem czy nie kupić jednak Kiddy Board bo przez te kilka pierwszych
      miesięcy dziecko jeździ w głębokim wóżku, a potem jak starsze dziecko będzie
      miało 3 lata to może przyczepka nie będzie już konieczna.
      Jak myślicie ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka