polarna77 07.11.05, 10:21 Czy są tu inne mamy Maćków? To dziwne, ale nie znam (z wyjątkiem całkiem dużych) innych Maćków... a więc czy jestem jedyną mamą Macieja? Mój Maciek jest z 29.01.2005r, i jesteśmy z Krakowa. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anjo_29 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 07.11.05, 12:57 Cześć, Żebyś nie czuła się samotnie - też jestem mamą Maciusia. Ale faktycznie, niewielu znam 'małych' Maćków. Przed urodzeniem synka wertowaliśmy (chyba ze sto razy)) Księgę imion - spodobało nam się znaczenie imienia (to samo znaczenie ma Mateusz, Teodor i Bożydar), a poza tym znamy kilku baardzo fajnych 'dużych' Maćków. Nieskromnie przyznam, że to bardzo ładne imię))) Pozdrawiam, M. Odpowiedz Link Zgłoś
polarna77 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 07.11.05, 19:17 Tak to bardzo ładne imie). Cieszę się, że jest chociaż jeszcze jeden Maciek! Ostatnio usłyszałam od kogoś, że Maćki w życiu dorosłym są despotyczni, konfliktowi i mają problemy małżeńskie... No co za pomysł!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ebogus Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 07.11.05, 22:57 Ja też mam synka Maciusia. Uwazam, że jest to jedno z najładniejszych męskich imion. Maćki kojarzą mi się jako ciepli, sympatyczni ludzie. Mój teść też ma na imię Maciej i wraz z moją teściową tworzą związek niemal idealny - to a propos problemów małżeńskich o których pisze polarna. Pozdrawiam mamy Maciusiów. Odpowiedz Link Zgłoś
anjo_29 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 08.11.05, 08:34 Tak. Zgadzam się. Intuicyjnie też tak czuję, że Macieje to bardzo ciepli ludzie. Dołączam linka z opisem imienia 'Maciej' - radiozet.pl/imiona_opis.html,166Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anjo_29 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 08.11.05, 08:35 Teraz będzie dobrze))))) radiozet.pl/imiona_opis.html,166 Odpowiedz Link Zgłoś
iljana Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 26.04.06, 21:37 Cóż... mój tata Maciej był bardzo kochliwy i dlatego miał problemy małżenskie. Natomiast Maciek, narzeczony mojej koleżanki, także okazał się otwarty na nowe miłości. I tego boję się najbardziej. Nie chcę by ktoś zawiódł mojego Maciuszkę, ale nie chcę też by i on kogoś zranił. Odpowiedz Link Zgłoś
kocurrrr Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 11.07.06, 17:36 Mój mąż ma tak na imię i jest to najmniej despotyczny i konfliktowy człowiek, jakiego znam. Chodzący dyplomata (w przeciwieństwie do mnie) i straszna gaduła. Poza tym zaradny i przystojny. Zawsze mi się to imie podobało... Odpowiedz Link Zgłoś
stonoga81 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 08.11.05, 12:38 Ja też mam synka Maciusia, 11.06.2004 i uważam, że to świetne imie. Pozdrawiam inne mamunie. Odpowiedz Link Zgłoś
izula1973 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 08.11.05, 13:17 Też jestem mamą Macieja, trochę starszego niż Wasi chłopcy (27.01.1999). Jest bardzo energiczny, wszędzie go pełno, a przy tym bardzo wrażliwy. Strasznie kocha swoją małą 5 miesięczną siostrzyczkę. Pozdrawiam Wszystkich Maciejów. Rośnijcie zdrowo. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona335 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 08.11.05, 20:00 Mój Maciek to fantastyczny facet, bystry, rezolutny i wygadany,łatwo nawiązuje kontakty z dziećmi, jednocześnie wrażliwy, czuły i troskliwy.Trochę z niego leniuch, zwłaszcza gdy ma sprzątnąć swój pokój. Odpowiedz Link Zgłoś
anust Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 08.11.05, 20:31 Cześć, tu mama kolejnego Maciusia , moje Maciątko ma dziś 17 mcy ( ur. 08.06.2004)i jest rozkosznym łobuziakiem. Wszyscy są nim oczarowani:rodzice (nic dziwnego:o), dziadkowie, ciocie, niania i jej rodzina, sąsiadki na podwórkubiega jak szalony , wspina się gdzie się da, gada jak najęty w narzeczu suahili ale tak cudnie woła "mama" i przytula się że nic więcej do szczęścia nie potrzeba Odpowiedz Link Zgłoś
maciejka044 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 08.11.05, 21:33 Moj Maczek jest z 6 grudnia 2004. Może to zasługa imienia, ale jest przesłodki. Odpowiedz Link Zgłoś
polarna77 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 08.11.05, 23:58 Bardzo się cieszę, że jest nas więcej- bo już myślałam, że dałam synowi jakieś przestarzała niemodne imię . Mój Maciek, jest małym leniuszkiem, ale tylko do momentu jak go coś zainteresuje- wtedy z ognim w oczach zaczyna szaleć. Ciekawa jestem jak to jest z Waszymi Maćkami: mój nie jest gruby, ale taki okrąglutki (mieści się idealnie z wagą i wzrostem między 50 a 75-tym centylem), i gdzie idziemy to wszyscy mówią:" no, to jest prawdziwy Maciuś" ). A tak z innej beczki to muszę przekazać radosną nowinę (pomimo, że nie wiecie o co chodzi, ale muszę!). Byłam dziś z Maćkiem u kardiologa bo lekarka znalazła mu silne szmery nad sercem, i okazało się, że ma dwie grube nitki ścięgniste w lewej komorze serce, ale to w niczym nie przeszkadza. taka jego uroda i już! Przepraszam, że tu o tym piszę, ale przez te kilka tygodni miałam duszę na ramieniu i teraz chcę ogłosić całemu światu, że jestem szczęśliwa i mój syn jest zdrowy!!!! Pozdrawiam Maćki i ich Mamy ) Odpowiedz Link Zgłoś
monik181 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 09.11.05, 07:53 Mój Maciej urodził się 28 09 1993. W tej chwili chodzi do 6 klasy.Jest bystrym chłopcem, wygadanym, dobrze się uczy. W ogóle jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
anjo_29 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 09.11.05, 08:24 Cieszę się razem z Tobą polarna. To wielka ulga, że Maciuś ma zdrowe serducho. Nasz Macio też jest duży - urodził się długi jak koszykarz - miał 60 cm na starcie Zawsze jest na ostatnich centylach, jesli chodzi o wzrost, z wagą mieści się w połowie siatki) Ostatnio wskoczył w rozmiarówkę czterolatka (104), choć w lutym skończy dopiero 3 lata. A i bucik też niczego sobie - rozmiar 27. Do kosza na WF-ie będzie miał blisko) Pozdrawiam Mamy Maciejek) M. Odpowiedz Link Zgłoś
polarna77 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 09.11.05, 10:21 anjo_29 dzięki za miłe słowa ). Twój syn to kawał faceta- koszykarz z niego będzie jak nic . Nawet nie chcę myśleć co będzie z moim. Mąż twierdzi, że będzie piłkarzem (jak większość tatusiów...), bo jak byłam w ciąży to Mały tak mnie kopał, że aż raz nabił mi sińca na brzuchu!!! Jak poszłam do lekarza to mnie opieprzył, że przecież miałam leżeć (ciąża zagrożona), a ja gdzieś fikam i jeszcze walę brzuchem gdzie popadnie... a ja na to: to nie ja, to on... Nie mógł się nadziwić ). Taki dożarty ten mój synuś ). Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
polarna77 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 09.11.05, 10:15 Widzę, że wszystkie Maćki są wyjątkowe . Z tego co piszecie o mniejszych i większych Maćkach, to nie można wybrać dla syna lepszego imienia . Cieszę się, że tacy są i już nie mogę się doczekać kiedy mój będzie większy- zacznie mówić, chodzić itd. Wiem, że mamy większych Maćków czytając to śmieją się w głos i mówią "jeszcze zobaczysz- wtedy jest dopiero urwanie głowy" ). Trzymajcie się ciepło, bo u nas przynajmniej już czuć zimę... Odpowiedz Link Zgłoś
wifeik Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 11.11.05, 14:37 dołaczamy do Was nasz Maciuś urodził się 16/05/05 czyli za kilka dni skończy pół roczku!Właśnie obślinia swoją ulubioną grzechotkę sam wydając dizkie dźwięki jeszcze na długo przed Jego pojawieniem wiedziałam, że jak będzie synek to tylko Maciuś. Jego Tata nie był taki pewny jak ja ale teraz mówi, że nie wyobraża sobie aby nasz Synek mógłby być "nieMaćkiem")) Pozdrawiamy "MAĆKI, MAĆKI FAJNE SĄ, FAJNE SĄ, FAJNE SĄ HEJ!" Odpowiedz Link Zgłoś
brzozinka Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 11.11.05, 20:56 Hej, my też chcemy dołączyc do Maciusiowej rodziny Nasz synek Maciupciuś miał sie urodzić w styczniu 2005 ale wolał październik 2004 (no śliczna pogoda wtedy była więc mu się nie dziwię ) Przez pierwsze 2 miesiące życia podnosił nam adrenalinę każdego dnia, później trochę mniej a teraz jest małym, szalonym Maciupkiem i z jego wcześniactwa pozostała mikra waga (mając rok i dwa tygodnie waży 7900) oraz problem kardiologiczny do obsewacji. I podobnie jak wifeik, od początku wiedziałam,że będzie syn i że będzie to Maciuś a tak poza tym to obaj męzowie moich sióstr to Maćki oraz kuzyn mojego męża też Maciek (zresztą nosi to samo nazwisko co my heheh). Więc rodzina zaMaciusiowana Odpowiedz Link Zgłoś
aluu Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 11.11.05, 21:36 Cześć, bardzo dawno nie zaglądałam na forum a tu taki interesujący wątek!!! Witam cieplutko. Mój synuś to też Maciek - imię po dziadku. Maciulek urodził się 29.03.2005r. Więc jest młodszy o 2 m-ce od synka autorki wątku. Gorąco pozdrawiamy wsystkich Maćków i ich mamusie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
polarna77 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 13.11.05, 14:28 Cieszę się, że jest nas coraz więcej i serdecznie witam nowe mamy Maćków . A ja chyba w złą godzinę napisałam o tym, że nie mogę się doczekać jak syn zacznie chodzić itd... Już od jakiegoś czasu sobie podpełzuje, ale dzisiaj ruszył z kopyta i wszędzie go pełno, a ja się właśnie zorientowałam ile mam spinaczy i tego typu rzeczy na dolnych półkach... Teraz gonię i wszystko zbieram i zabezpieczam, a Maćko jak burza pełza za mną i stara się wgryźć mi w nogę ) - właśnie na hura wychodzi mu aż 6 zębów u góry i mamy lekkie urwanie głowy. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
banaskiewiczj Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 18.12.05, 15:19 ha. wiedziałm że mój synek jest wyjątkowy. i nie tylko za sprawą imienia. mój maciuś skończył rok, jest niesamowitym pieszczochem i lobuzem za razem, ale wszyscy go kochają i rozpieszczaja bo po prostu inaczej sie nie da. prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
martynka55 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 13.11.05, 23:46 Mój synek to też Maciuś! Urodził się dokładnie miesiąc temu. Jest słodziutki i kochany, tak jak wszystkie Maćki. BO WSZYSTKIE MAĆKI TO FAJNE CHŁOPAKI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
evita33 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 20.11.05, 22:43 A i mój synek to Maciej - 24.06.2004- jest fajniutki- Maciek , MAcieja, MAciejka, Maciuś Odpowiedz Link Zgłoś
polarna77 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 23.11.05, 10:58 Sporo jednak tych Maćków mamy . Ja ze swoim właśnie walczę z zębami- bo idzie mu teraz aż sześć górnych, ale po wczorajszej nocy zostało pięć!- wyszła prawa dwójka, uffff.... Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aja4 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 21.12.05, 13:54 o to ja to ja!!! nasz Maciej blizniak zreszta, bratus Weronisi z 12.05.2004 jest Odpowiedz Link Zgłoś
ithilhin Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 01.01.06, 00:23 a moj Maciek bedzie kochliwy bo urodzil sie 14 lutego 2005 pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
anjo_29 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 03.01.06, 09:49 Hahahahahahahahaha!!! Mój Maciuś też walentynkowy, ale z 2003 roku. Pozdrawiam gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-misia ja też mam Maciusia !! -- anjo_29 :) 09.01.06, 22:59 Cześć, mój Maciuś też urodził się 14.02.2003 o 18.00 dokładnie i jest naprawdę SUPER, wesolutki mądry i kochany. Najbardziej lubię jak podbiega do mnie i mówi że bardzo mnie kocha, na takie chwilę czekałam całe życie. Śmieszne jest to że całą ciążę mówiliśmy do brzucha Mateusz a na porodówce godzinę przed cięciem nas coś naszło i jest Maciuś, zresztą jak tylko zobaczyłam synka wiedziałam że tak musi mieć na imię. Teraz spodziewamy się drugiego dziecka też chłopczyka mówię do niego Igor ale zobaczymy na porodówce... Odpowiedz Link Zgłoś
anjo_29 Re: Do mamy-misia 10.01.06, 12:53 To jest młodszy od naszego Maciusia o 6 godzin)) Już wkrótce trzecie urodziny! Pozdrawiam gorąco Ciebie i Twoją rodzinę Odpowiedz Link Zgłoś
gosha74 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 10.01.06, 00:51 Witam, również jestem mamą Maćka, urodzonego 01.01.1997. Miała być Basia(imię ulubionej cioci), wyszedł Maciek(syn cioci Basi tak ma na imię). Mój Maciek jest bardzo mądrym dzieckiem, niestety trochę nerwowy. Z obserwacji znajomych o tym imieniu wiem, że są to ludzie o dużej inteligencji i mają dużą łatwość przyswajania wiedzy. Może to reguła. Życzę tego wszytkim Mamom Maćków. Pozdrawiam Gośka Odpowiedz Link Zgłoś
mamamaciusiar Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 17.01.06, 11:32 Mój synek miał byc córeczką Asią; byłam o tym przekonana do pierwszego "powazniejszego USG" - gdzie nawet ja, laik widziałam, ze to nie córeczka. Mamy Maciusia i jestesmy bardzo szczęśliwi. Urodził sie 12.09.2005 r. i mieszkamy w Poznaniu. Pozdrawiam wszystkie Maciejowe mamy Dorota Ratajczak GG 5075262 Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 19.01.06, 15:01 Maciuś z Czarnkowa - woj wielkopolskie ur 10.11.2005 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olga32 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 23.01.06, 13:10 Mój Maciuś też jest niejako wyjątkowy ponieważ urodził się w Dzień Papieski, niedzielę 16 pażdziernika 2005 r. (dlatego na drugie ma Jan). Jest przekochany, choć ma charakterek i mimo swoich 3 miesięcy dobrze wie czego chce Acha, też jesteśmy z Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
mariokm Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 07.02.06, 20:47 Jestem mamą Maciusia ur. 12.05.2005r. Jest bardzo grzecznym, wesołym i uroczym dzieckiem. A co do imienia to jest najładniejsze z wszystkich imion męskich, nie zastanawiałam się ani minuty jak nazwac mojego synka. I ma tyle możliwości: Maciek, Maciuś, Macio, Maciejka, Maciej Pozdrawiamy wszystkich Macków, bo to fajne chłopaki są!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olga32 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 26.02.06, 21:45 Coś tu się cicho zrobiło a mój Maciuś właśnie odkrył,że ma głos Odpowiedz Link Zgłoś
ewelka.s5 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 27.02.06, 11:46 Witam, jestem Ewelina mój Maciejek urodził się 09.10.2004. Pozdrawiam Wszystkie Mamy i ich Skarby Odpowiedz Link Zgłoś
viola1973 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 31.03.06, 22:23 Mój Maciuś urodził się 11 lipca 2005 i jest słodziutki.Dodam że wcale nie wygląda jak MACIEK ale wręcz przeciwnie jest bardzo szczupły.Poadrawiam.)) Odpowiedz Link Zgłoś
iljana Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 17.04.06, 10:17 Hej. Witam wszystkich wspaniałych Maciusiów i ich mamy. Mój synek urodził się w szpitalu Św Zofii w Warszawie 07.05.2004. i jest boski. Odpowiedz Link Zgłoś
elka63 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 18.04.06, 10:47 Hej, witam i ja. Mój drugi synek tez jest Maciusiem-dodam, ze urodził sie 28.01.2005. Jesteśmy z Krakowa( hej, polarna77-nasze chłopaki sa dzień po dniu !) Ja tez uwazam, ze to imie jest wspaniałe! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iljana Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 03.05.06, 16:15 Elu pozdrawiam Mama Maciusia i Piotrusia Odpowiedz Link Zgłoś
barb42 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 13.07.06, 15:36 Nasz pierworodny jest Maciek urodzony 1.12.1998 , wspaniałe imię dla wspaniałego chłopaca )) Pozdrawiam Basia Odpowiedz Link Zgłoś