Dodaj do ulubionych

Maćki, Macieje, Maciusie :))

07.11.05, 10:21
Czy są tu inne mamy Maćków? To dziwne, ale nie znam (z wyjątkiem całkiem
dużychsmile) innych Maćków... a więc czy jestem jedyną mamą Macieja? Mój Maciek
jest z 29.01.2005r, i jesteśmy z Krakowa.
Pozdrawiam!!!
Obserwuj wątek
    • anjo_29 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 07.11.05, 12:57
      Cześć,
      Żebyś nie czuła się samotnie - też jestem mamą Maciusia. Ale faktycznie,
      niewielu znam 'małych' Maćków. Przed urodzeniem synka wertowaliśmy (chyba ze
      sto razysmile)) Księgę imion - spodobało nam się znaczenie imienia (to samo
      znaczenie ma Mateusz, Teodor i Bożydar), a poza tym znamy kilku baardzo
      fajnych 'dużych' Maćków. Nieskromnie przyznam, że to bardzo ładne imięsmile)))
      Pozdrawiam,
      M.
      • polarna77 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 07.11.05, 19:17
        Tak to bardzo ładne imiesmile). Cieszę się, że jest chociaż jeszcze jeden Maciek!
        Ostatnio usłyszałam od kogoś, że Maćki w życiu dorosłym są despotyczni,
        konfliktowi i mają problemy małżeńskie... No co za pomysł!!!
        Pozdrawiam
        • ebogus Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 07.11.05, 22:57
          Ja też mam synka Maciusia. Uwazam, że jest to jedno z najładniejszych męskich imionsmile. Maćki kojarzą mi się jako ciepli, sympatyczni ludzie. Mój teść też ma na imię Maciej i wraz z moją teściową tworzą związek niemal idealny - to a propos problemów małżeńskich o których pisze polarna. Pozdrawiam mamy Maciusiów.
          • anjo_29 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 08.11.05, 08:34
            Tak. Zgadzam się. Intuicyjnie też tak czuję, że Macieje to bardzo ciepli
            ludzie. Dołączam linka z opisem imienia 'Maciej' -
            radiozet.pl/imiona_opis.html,166Pozdrawiam.
            • anjo_29 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 08.11.05, 08:35
              Teraz będzie dobrzesmile)))))

radiozet.pl/imiona_opis.html,166
        • iljana Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 26.04.06, 21:37
          Cóż... mój tata Maciej był bardzo kochliwy i dlatego miał problemy małżenskie.
          Natomiast Maciek, narzeczony mojej koleżanki, także okazał się otwarty na nowe
          miłości. I tego boję się najbardziej. Nie chcę by ktoś zawiódł mojego
          Maciuszkę, ale nie chcę też by i on kogoś zranił.

• kocurrrr Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 11.07.06, 17:36
          Mój mąż ma tak na imię i jest to najmniej despotyczny i konfliktowy człowiek,
          jakiego znam. Chodzący dyplomata (w przeciwieństwie do mnie) i straszna gaduła.
          Poza tym zaradny i przystojny. Zawsze mi się to imie podobało...
    • stonoga81 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 08.11.05, 12:38
      Ja też mam synka Maciusia, 11.06.2004 i uważam, że to świetne imie. Pozdrawiam
      inne mamunie.
    • izula1973 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 08.11.05, 13:17
      Też jestem mamą Macieja, trochę starszego niż Wasi chłopcy (27.01.1999). Jest
      bardzo energiczny, wszędzie go pełno, a przy tym bardzo wrażliwy. Strasznie
      kocha swoją małą 5 miesięczną siostrzyczkę. Pozdrawiam Wszystkich Maciejów.
      Rośnijcie zdrowo.
    • iwona335 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 08.11.05, 20:00
      Mój Maciek to fantastyczny facet, bystry, rezolutny i wygadany,łatwo nawiązuje
      kontakty z dziećmi, jednocześnie wrażliwy, czuły i troskliwy.Trochę z niego
      leniuch, zwłaszcza gdy ma sprzątnąć swój pokój.
    • anust Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 08.11.05, 20:31
      Cześć, tu mama kolejnego Maciusia smile, moje Maciątko ma dziś 17 mcy ( ur.
      08.06.2004)i jest rozkosznym łobuziakiem. Wszyscy są nim oczarowani:rodzice (nic
      dziwnego:o), dziadkowie, ciocie, niania i jej rodzina, sąsiadki na
      podwórkusmilebiega jak szalony , wspina się gdzie się da, gada jak najęty w
      narzeczu suahili ale tak cudnie woła "mama" i przytula się że nic więcej do
      szczęścia nie potrzeba
    • maciejka044 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 08.11.05, 21:33
      Moj Maczek jest z 6 grudnia 2004.
      Może to zasługa imienia, ale jest przesłodki.
    • polarna77 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 08.11.05, 23:58
      Bardzo się cieszę, że jest nas więcej- bo już myślałam, że dałam synowi jakieś
      przestarzała niemodne imię wink. Mój Maciek, jest małym leniuszkiem, ale tylko do
      momentu jak go coś zainteresuje- wtedy z ognim w oczach zaczyna szalećsmile.
      Ciekawa jestem jak to jest z Waszymi Maćkami: mój nie jest gruby, ale taki
      okrąglutki (mieści się idealnie z wagą i wzrostem między 50 a 75-tym centylem),
      i gdzie idziemy to wszyscy mówią:" no, to jest prawdziwy Maciuś" smile).
      A tak z innej beczki to muszę przekazać radosną nowinę (pomimo, że nie wiecie o
      co chodzi, ale muszę!). Byłam dziś z Maćkiem u kardiologa bo lekarka znalazła
      mu silne szmery nad sercem, i okazało się, że ma dwie grube nitki ścięgniste w
      lewej komorze serce, ale to w niczym nie przeszkadza. taka jego uroda i już!
      Przepraszam, że tu o tym piszę, ale przez te kilka tygodni miałam duszę na
      ramieniu i teraz chcę ogłosić całemu światu, że jestem szczęśliwa i mój syn
      jest zdrowy!!!!
      Pozdrawiam Maćki i ich Mamy smile)
    • monik181 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 09.11.05, 07:53
      Mój Maciej urodził się 28 09 1993. W tej chwili chodzi do 6 klasy.Jest bystrym
      chłopcem, wygadanym, dobrze się uczy. W ogóle jest super.
      • anjo_29 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 09.11.05, 08:24
        Cieszę się razem z Tobą polarna. To wielka ulga, że Maciuś ma zdrowe serducho.
        Nasz Macio też jest duży - urodził się długi jak koszykarz - miał 60 cm na
        starciesmile Zawsze jest na ostatnich centylach, jesli chodzi o wzrost, z wagą
        mieści się w połowie siatkismile) Ostatnio wskoczył w rozmiarówkę czterolatka
        (104), choć w lutym skończy dopiero 3 lata. A i bucik też niczego sobie -
        rozmiar 27. Do kosza na WF-ie będzie miał bliskosmile)
        Pozdrawiam Mamy Maciejeksmile)
        M.
        • polarna77 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 09.11.05, 10:21
          anjo_29 dzięki za miłe słowa smile). Twój syn to kawał faceta- koszykarz z niego
          będzie jak nic smile. Nawet nie chcę myśleć co będzie z moim. Mąż twierdzi, że
          będzie piłkarzem (jak większość tatusiów...), bo jak byłam w ciąży to Mały tak
          mnie kopał, że aż raz nabił mi sińca na brzuchu!!! Jak poszłam do lekarza to
          mnie opieprzył, że przecież miałam leżeć (ciąża zagrożona), a ja gdzieś fikam i
          jeszcze walę brzuchem gdzie popadnie... a ja na to: to nie ja, to on... Nie
          mógł się nadziwić smile). Taki dożarty ten mój synuś smile).
          Pozdrawiam!
    • polarna77 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 09.11.05, 10:15
      Widzę, że wszystkie Maćki są wyjątkowe smile. Z tego co piszecie o mniejszych i
      większych Maćkach, to nie można wybrać dla syna lepszego imienia wink. Cieszę
      się, że tacy są i już nie mogę się doczekać kiedy mój będzie większy- zacznie
      mówić, chodzić itd. Wiem, że mamy większych Maćków czytając to śmieją się w
      głos i mówią "jeszcze zobaczysz- wtedy jest dopiero urwanie głowy" smile).
      Trzymajcie się ciepło, bo u nas przynajmniej już czuć zimę...
    • wifeik Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 11.11.05, 14:37
      dołaczamy do Wassmile nasz Maciuś urodził się 16/05/05 czyli za kilka dni skończy
      pół roczku!Właśnie obślinia swoją ulubioną grzechotkę sam wydając dizkie
      dźwiękismile jeszcze na długo przed Jego pojawieniem wiedziałam, że jak będzie
      synek to tylko Maciuś. Jego Tata nie był taki pewny jak ja ale teraz mówi, że
      nie wyobraża sobie aby nasz Synek mógłby być "nieMaćkiem"smile))
      Pozdrawiamy
      "MAĆKI, MAĆKI FAJNE SĄ, FAJNE SĄ, FAJNE SĄ HEJ!"
      • brzozinka Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 11.11.05, 20:56
        Hej,
        my też chcemy dołączyc do Maciusiowej rodziny smile Nasz synek Maciupciuś miał sie urodzić w styczniu 2005 ale wolał październik 2004 (no śliczna pogoda wtedy była więc mu się nie dziwię big_grin) Przez pierwsze 2 miesiące życia podnosił nam adrenalinę każdego dnia, później trochę mniej a teraz jest małym, szalonym Maciupkiem i z jego wcześniactwa pozostała mikra waga (mając rok i dwa tygodnie waży 7900) oraz problem kardiologiczny do obsewacji. I podobnie jak wifeik, od początku wiedziałam,że będzie syn i że będzie to Maciuś smile
        a tak poza tym to obaj męzowie moich sióstr to Maćki oraz kuzyn mojego męża też Maciek (zresztą nosi to samo nazwisko co my heheh). Więc rodzina zaMaciusiowana smile
        • aluu Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 11.11.05, 21:36
          Cześć, bardzo dawno nie zaglądałam na forum a tu taki interesujący wątek!!!
          Witam cieplutko. Mój synuś to też Maciek - imię po dziadku. Maciulek urodził
          się 29.03.2005r. Więc jest młodszy o 2 m-ce od synka autorki wątku. Gorąco
          pozdrawiamy wsystkich Maćków i ich mamusie!!!
    • polarna77 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 13.11.05, 14:28
      Cieszę się, że jest nas coraz więcej i serdecznie witam nowe mamy Maćków smile. A
      ja chyba w złą godzinę napisałam o tym, że nie mogę się doczekać jak syn
      zacznie chodzić itd... Już od jakiegoś czasu sobie podpełzuje, ale dzisiaj
      ruszył z kopyta i wszędzie go pełno, a ja się właśnie zorientowałam ile mam
      spinaczy i tego typu rzeczy na dolnych półkach... Teraz gonię i wszystko
      zbieram i zabezpieczam, a Maćko jak burza pełza za mną i stara się wgryźć mi w
      nogę smile) - właśnie na hura wychodzi mu aż 6 zębów u góry i mamy lekkie urwanie
      głowy.
      Pozdrawiamy smile
      • banaskiewiczj Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 18.12.05, 15:19
        ha. wiedziałm że mój synek jest wyjątkowy. i nie tylko za sprawą imienia. mój
        maciuś skończył rok, jest niesamowitym pieszczochem i lobuzem za razem, ale
        wszyscy go kochają i rozpieszczaja bo po prostu inaczej sie nie da. prawda?
    • martynka55 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 13.11.05, 23:46
      Mój synek to też Maciuś! Urodził się dokładnie miesiąc temu. Jest słodziutki i
      kochany, tak jak wszystkie Maćki. BO WSZYSTKIE MAĆKI TO FAJNE CHŁOPAKI!!!
      • evita33 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 20.11.05, 22:43
        A i mój synek to Maciej - 24.06.2004- jest fajniutki- Maciek , MAcieja,
        MAciejka, Maciuś
    • polarna77 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 23.11.05, 10:58
      Sporo jednak tych Maćków mamy smile. Ja ze swoim właśnie walczę z zębami- bo idzie
      mu teraz aż sześć górnych, ale po wczorajszej nocy zostało pięć!- wyszła prawa
      dwójka, uffff....
      Pozdrawiam!!!
    • aja4 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 21.12.05, 13:54
      o to ja to ja!!! nasz Maciej blizniak zreszta, bratus Weronisi z 12.05.2004 jestsmile
    • ithilhin Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 01.01.06, 00:23
      a moj Maciek bedzie kochliwy bo urodzil sie 14 lutego 2005 smile pozdrawiamy
      • anjo_29 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 03.01.06, 09:49
        Hahahahahahahahaha!!! Mój Maciuś też walentynkowy, ale z 2003 roku. Pozdrawiam
        gorąco.
        • mama-misia ja też mam Maciusia !! -- anjo_29 :) 09.01.06, 22:59
          Cześć, mój Maciuś też urodził się 14.02.2003 o 18.00 dokładnie i jest naprawdę
          SUPER, wesolutki mądry i kochany. Najbardziej lubię jak podbiega do mnie i mówi
          że bardzo mnie kocha, na takie chwilę czekałam całe życie. Śmieszne jest to że
          całą ciążę mówiliśmy do brzucha Mateusz a na porodówce godzinę przed cięciem
          nas coś naszło i jest Maciuś, zresztą jak tylko zobaczyłam synka wiedziałam że
          tak musi mieć na imię. Teraz spodziewamy się drugiego dziecka też chłopczyka
          mówię do niego Igor ale zobaczymy na porodówce...
          • anjo_29 Re: Do mamy-misia 10.01.06, 12:53
            To jest młodszy od naszego Maciusia o 6 godzinsmile)) Już wkrótce trzecie
            urodziny!
            Pozdrawiam gorąco Ciebie i Twoją rodzinę
    • gosha74 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 10.01.06, 00:51
      Witam, również jestem mamą Maćka, urodzonego 01.01.1997. Miała być Basia(imię
      ulubionej cioci), wyszedł Maciek(syn cioci Basi tak ma na imię). Mój Maciek
      jest bardzo mądrym dzieckiem, niestety trochę nerwowy. Z obserwacji znajomych o
      tym imieniu wiem, że są to ludzie o dużej inteligencji i mają dużą łatwość
      przyswajania wiedzy. Może to reguła. Życzę tego wszytkim Mamom Maćków.
      Pozdrawiam
      Gośka
    • mamamaciusiar Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 17.01.06, 11:32
      Mój synek miał byc córeczką Asią; byłam o tym przekonana do
      pierwszego "powazniejszego USG" - gdzie nawet ja, laik widziałam, ze to nie
      córeczka.
      Mamy Maciusia i jestesmy bardzo szczęśliwi. Urodził sie 12.09.2005 r. i
      mieszkamy w Poznaniu.
      Pozdrawiam wszystkie Maciejowe mamy
      Dorota Ratajczak
      GG 5075262
    • mila2712 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 19.01.06, 15:01
      Maciuś z Czarnkowa - woj wielkopolskie ur 10.11.2005
      Pozdrawiam
    • olga32 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 23.01.06, 13:10
      Mój Maciuś też jest niejako wyjątkowy ponieważ urodził się w Dzień Papieski, niedzielę 16 pażdziernika
      2005 r. (dlatego na drugie ma Jan). Jest przekochany, choć ma charakterek i mimo swoich 3 miesięcy
      dobrze wie czego chce smile Acha, też jesteśmy z Krakowa smile
    • mariokm Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 07.02.06, 20:47
      Jestem mamą Maciusia ur. 12.05.2005r. Jest bardzo grzecznym, wesołym i uroczym
      dzieckiem. A co do imienia to jest najładniejsze z wszystkich imion męskich,
      nie zastanawiałam się ani minuty jak nazwac mojego synka. I ma tyle możliwości:
      Maciek, Maciuś, Macio, Maciejka, Maciej
      Pozdrawiamy wszystkich Macków, bo to fajne chłopaki są!!!!!!!!!!!!
    • olga32 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 26.02.06, 21:45
      Coś tu się cicho zrobiło a mój Maciuś właśnie odkrył,że ma głos smile
      • ewelka.s5 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 27.02.06, 11:46
        Witam, jestem Ewelina mój Maciejek urodził się 09.10.2004. Pozdrawiam Wszystkie
        Mamy i ich Skarby
    • viola1973 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 31.03.06, 22:23
      Mój Maciuś urodził się 11 lipca 2005 i jest słodziutki.Dodam że wcale nie
      wygląda jak MACIEK ale wręcz przeciwnie jest bardzo szczupły.Poadrawiam.smile))
      • iljana Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 17.04.06, 10:17
        Hej. Witam wszystkich wspaniałych Maciusiów i ich mamy. Mój synek urodził się w
        szpitalu Św Zofii w Warszawie 07.05.2004. i jest boski.
        • elka63 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 18.04.06, 10:47
          Hej, witam i ja. Mój drugi synek tez jest Maciusiem-dodam, ze urodził sie
          28.01.2005. Jesteśmy z Krakowa( hej, polarna77-nasze chłopaki sa dzień po
          dniu !)
          Ja tez uwazam, ze to imie jest wspaniałe!
          Pozdrawiam
        • iljana Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 03.05.06, 16:15
          Elu pozdrawiam

Mama Maciusia i Piotrusia
          • barb42 Re: Maćki, Macieje, Maciusie :)) 13.07.06, 15:36
            Nasz pierworodny jest Maciek urodzony 1.12.1998 , wspaniałe imię dla wspaniałego
            chłopaca wink))
            Pozdrawiam Basia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka