Dodaj do ulubionych

patrzyłyscie juz na wózki?

16.12.05, 22:19
witamsmile
mnie sie bardzo podoba mutsysmilesmile
na stronie calineczki jest duzywybor.
a mojemu mezowi podobaja sie Quinnysmile
ale jeszcze poogladamy na zywo wsklepach.
Obserwuj wątek
    • vanilia25 Re: patrzyłyscie juz na wózki? 16.12.05, 22:43
      jak mozesz podaj strony na ktorych ogladasz wozie. dziekuje
      • aniak-i Re: patrzyłyscie juz na wózki? 16.12.05, 23:00
        ja wpisałam w googlu wózki dzieciece i sporo wyskoczyło , duzy wybór na
        calineczce-to taki sklep internetowy.
    • aniak-i Re: patrzyłyscie juz na wózki? 16.12.05, 23:06
      wanilia Ty chyba tak jak ja jestes z Krakowa. Gdzies czytałam ze brakuje nam
      fajnych duzych i dobrze wyposarzonych sklepów.
      ponoc tylko entliczki i gdzies na hucie.-no trzeba bedzie sie zorietowacsmile
      Pozdrawiam

aha.wejdz na kwietniówki-one tam maja link na opinie o wózzkach-jak Ci sie
      jakis spodoba mozesz to tam zweryfikować.smile
      • oliwka05 Re: patrzyłyscie juz na wózki? 16.12.05, 23:13
        Ja zajęłam się już chba z miesiąc temu!Początkowo chciAłam graco quatro delux,
        ale na forum owozkach dzieciecych naczytałam sie wielu srednich opinii na jego
        temat i wybór padnie na peg perego....o ile moj chlop przezyje jego cene! hehe!
        Pozdrawiam!
    • pszczolka2 Re: patrzyłyscie juz na wózki? 17.12.05, 10:05
      My jesteśmy zdecynowani na Quinny Speedi SXsmile Gondolka + spacerówka.

Pozdrawiam,Ola
    • nitka111 Jeśli chodzi o Kraków 17.12.05, 11:14
      Są jeszcze hurtownie Free Trade na ul. Św. Kingi i na ul. Centralnrj. Zakupy
      zarówno hurtowe jak i detaliczne. Warto tam zajrzeć, za zakupy zrobione tam w
      pewnej kwocie ( nie wiem ile teraz), dostaje się kartę stałego klienta i zniżki
      na wszystkie artykuły do drugiego roku życia dziecka smile.
      • vanilia25 aniu 17.12.05, 15:20
        niech zyje krakow, ale dzidziuniow przybedzie na wiosnesmile)) wiesz ja tak
        narazie czasem rozgladam sie na necie za dzieciecymi artykulami, ale nie
        chadzam wogole po sklepach. moze to dziwnie zabrzmi, ale jestem przesadna i
        narazie daje spokoj. poki co, mam sliczna koperte do ktorej sobie skladam
        pieniazki dla mojej perelkismile) pozdrowionka dzieki.
    • pinik Re: patrzyłyscie juz na wózki? 17.12.05, 16:24
      Hej,

jesli interesujecie sie wozkami, to polecam Wam dwa inne forum:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=583
      Kiedys na tym drugim (zakupy) bylo wiecej o wozkach. Sama sie duuuuuuuuuuzo
      madrzylam smile

Wozki to od wielu lat moje wielkie hobby. Znam sie na nich niezle i moj prawie
      trzyletni synek mial juz ich z 40-50. Wariatka jestem!

Teraz w domu na stanie chyba ze 13 wozkow smile

Co do mutsy to tak jak bylam i jestem zachwycona jego wygladem, to wg. mnie w
      prowadzieniu jeden z gorszych wozkow. Tak jak goraco odradzam marke graco i
      hauck.

Pszczolko: Ten speedi SX jest super! Niestety siedzonka spacerowki nie da sie
      postawic zupelnie pionowo (i wiele dzieci sie wtedy b. denerwuje). Jest na to
      sposob (rzep!). Ale pozatym to dosc lekki, niesamowicie zwrotny wozek na duzych
      kolach o nowoczesnym wygladzie. Wg. mnie dobry wybor (sama tez takiego mam).

Pegi sa tez b. dobre (dosc klasyczne) i emmaljungi i teutonie (te troche
      ciezsze).

Jak macie jakies pytania, to chetnie bede odpowiadac :o)
      • pszczolka2 Re: pinik:) 17.12.05, 17:32
        Dziękuje za tą informacje, napewno się bardzo przyda wiedza na temat (rzepusmile

Pozdrawiam,Ola
        • vanilia25 dzieki!!!! 17.12.05, 18:46
          wow. nic dodac nic ujacsmile)))
          • xixx Quinny speedy SX 17.12.05, 18:51
            Tez się zdecydowaliśmy na quinny speedy SX spacerówkę - o co chodzi z tym
            prostowanim tyłu do pionu? Faktycznie nie da się do ońca? I jak wtedy ma pomoć
            rzep?
            • pinik Re: Quinny speedy SX 17.12.05, 20:13
              Jak to na spacerowke??? A gondola? Inny wozek, czy bedzie tez gondola. Czego
              absolutnie nie polecam to fotelika (komapatibilny do wozkow maxi cosi fotelik
              tej samej marki) zamiast gondolki.

A z tym oparciem naprawde jest dosc beznadziejnie. Ja kupilam pierwszego
              naszego SX'a dwa lata temu. MOj synek konczyl wtedy rok. I chcial ogladac
              swiat,a nie pol-lezec. Zloscil sie w tym wozku strasznie, az go mimo innych
              zalet sprzedalam. W tym roku lecielismy do Leby na wakacje i chcialam miec
              wozek, ktorym i po plazy przejade (moj maly spi w dzien chetnie w wozku). No i
              postanowilam wlasnie zainwestowac znow w SX'a. TEraz juz znalam sposob na to
              siedzonko. Trzeba kupic b. dlugi rzep i go przeciagnac przez rurki stelaza
              (wokol) i pod oparciem. Oparcie wtedy moze uzyskac pion. Denerwujace jest dalej
              to, ze przy skladaniu trzeba rzepa zdejmowac i przy rozkladaniu znow oplatywac
              rurki itd. Ale nie ma wozka perfekt!!! Naprawde! Kazdy ma wady i zalety.
              Trzeba sie zdecydowac, co dla danej osoby jest najwazniejsze (jesli musicie
              duzo nosic, czesto skladac i wkladac do auta wozek to radze od razu kupic cos
              lekkiego - jesli nie mieszkacie na zupelnym odludziu bez betonowych sciezek to
              nawet wozek typu parasolka z minigondolka).
              • xixx Re: Quinny speedy SX 18.12.05, 16:09
                Spaerowke bez gondoli, am juz fotelik maxi cosi, wiem ze maluszk mozna w tj
                pcerowce wozic od 4 miesiącaa o tego czasu na krotki czas fotelik a tak to
                chusta. Jk sie okaze ze jedno z nas marudzi, dokupie gondole, ale moja
                koelzanka ma teraz 6 mieisiecxnego malca i nadal tylko w chuscie go nosi i sobie
                bardzo chwali, jescze nie kupila zadnego wozka.

Z TYM RZEPEM, JESZCZEMAM PYTANIE, czy on nie "puszcza" pod naciskiem dziecka?
                Chcialabym ten wozek (quinny speedy) poniewaz moj chlopk latem duzo biega i
                maluszek moglby biegac razem z nim smile No ale zawsze jeszcze mogę zmienic
                decyzje co do wozka.
      • agnes3131 Re: patrzyłyscie juz na wózki? 19.12.05, 12:28
        Witaj! A jaki rodzaj wózka polecasz, jak dzidzia rodzi się w maju? Planowałam
        kupić trzyfunkcyjny, ale czytałam, że nie jest on polecany przez mamy, tylko
        raczej spacerówka rozkładana na poziomo. Ale chciałabym, aby synek miał
        wygodnie leżeć, jak będzie malutki. Natomiast nie chcę gondol, bo są one dość
        ciężkie i zamierzam wózek zostawiac w piwnicy, a dzidię w nosidełku zabierac na
        4 piętro. Pozdrawiam!!
    • nitka111 Lonex 17.12.05, 20:33
      Ja mam po synku wózek głęboki ( + spacerówka) tej firmy, niedrogi, a sprawdził
      się bardzo dobrze. Niestraszne nam były nawet nieodśnieżone chodniki ( synek
      urodził sięw październiku). Potem miałam spacerówkę Graco, którą pożyczyłam
      szwagierce i tam niestety dokończyła żywota. Teraz mam w planie kupno, ale to
      dopiero koło roku spacerówkę Meggy.
      • aniak-i Re: wózkomania:) 17.12.05, 23:02
        pozdrawiam mamusie z Krakowasmile ( wanilia jak sie juz wybierzesz na zakupy to
        polecam H&M przekofane sa tam ciuszki-przekofane (no moze nie za tanie ale moze
        po new year beda przeceny--bardzo na to licze)

ciesze sie ze mamy tu wytrawne znawczynie tematusmile chyle czoła-pink.-Jakbym sie
        na cos bardziej zdecydowała bede pytacsmile

pozdrawiam tez Wszystkie mamusie zainteresowane 4 kólkami...hehe
        • vanilia25 Re: wózkomania:) 17.12.05, 23:22
          co ja robie tu tak pozno???? szok, chyba drzemka poobiednia z mezem mnie tak
          zregenerowalasmile))
    • agat78 deltim?? 18.12.05, 20:53
      A co sądzicie o deltimie:
      www.deltim.com.pl/fokus.htm
      Spacerówka nie bardzo mi się podoba, ale za to fotelik jest cudny. Urodzimy w
      maju, więc będzie cieplutko smile
      Proszę o opinie.
      • olutek_m Re: deltim?? 19.12.05, 08:52
        Ja rówież myslałam o Deltimiesmile Faktycznie, spacerówka niezbyt mi sie podoba,
        ale gondola i fotelik bardzo. Fajne, że mozna fotelik wpinać w stelaż wózkasmile
        Cena jest bardzo przystepna, bo niecałe 1000zł za całość. Z tego co wiem w
        okolicy marca kwietnia w Deltimie zostaną wprowadzone nowe kolory materiałów i
        nowa buda. Ma byc regulowana rączka. (nie wiem co jeszcze, bo aż tak się nie
        dopytałam)
        Mężowi podoba się Musty, jednak nie będziemy tak szalećwink
        • vanilia25 driver 4X 19.12.05, 19:55
          moj typ to emmaljunga ale umowmy sie poza granicami rozsadkusmile znalazlam tez
          super wozio driver 4X www.implast.com.pl co wy na to? nie znam jego ceny, wiec
          narazie mowie ze jest supersmile) znacie moze wy, ile kosztuje taka bryczka za
          komplet?pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka