Dodaj do ulubionych

jaki rozmiar body?

29.01.06, 21:48
dziewczyny doradzcie mi jaki roamiar body EARLY DAYS mam wziazc dla malej?
Widzialam ze na allegro sporo osob je sprzedaje w dobrejcenie np tu
www.allegro.pl/show_item.php?item=82373290 wiec zastanawiam sie nad
takim 7- pakiem ale nie wiem czy ten rozmiar 6- 12 bedzie ok czy tez moze
wziazc inny?
Macie jakiegos sprzedawce z tymi body ktorego polecacie?
Obserwuj wątek
    • azbestowestringi Re: jaki rozmiar body? 29.01.06, 22:09
      wiewiora wlasnie sie ledwo wciska w 3-6 early days.w przyszly weekend idziemy
      po 6-9 rozmiar. za zdecydowanie mniej niz rownowartosc 40zlotych.

smieszy mnie reklama na tej aukcji , ze to znana i uznana firma hahahaha. to
      poprostu najtansza firma w anglii.
      • mala67 Re: jaki rozmiar body? 29.01.06, 22:19
        wez rozmiar 6-12mcy , na moja ulke sa za duze ale ona jest drobniutka, a w te 3-
        6 jest na styk
      • kaliaa Re: jaki rozmiar body? 30.01.06, 08:24
        azbestowe chyba zapomnial wol jak cieleciem byl smile,
        to ze kupujesz te body tam za mniej niz 40 zl o niczym dla nas mieszkajacych tu
        nie swiadczy. Sytuacja w polskiej bieliznie dzieciecej jest kiepska, body
        polskie sa fatalnej jakosci wyprobowalam juz przerozne i z zadnych nie jestem
        zadowolona a zapaweniam Cie bo najwyrazniej tego nie wiesz - badz szybko
        zapomnialas, ze jedno body kosztuje conajmniej 10 zl, a jakosciowo jest
        dziadowskie. Wiec jesli na takiej aukcji zamowisz 7-pak ktory razem z przesylka
        wyjdzie ok 45 zl to takie jedno body kosztuje okolo 7,5 zl czyli mniej niz
        polskie body a jesli chodzi o jakosc jest naprawde roznica.
        Zrozumiale chyba jest to, ze musi byc w angli to body sporo tansze jesli w
        polsce jest sprzedawane w tak niskiej cenie, wiadomo ze nikt nie sprzedawalby
        tego gdyby mu sie to nie oplacalo. Ja sie ciesze ze moge w takiej niskiej cenie
        kupic cos co jest naprawde porzadne. Z Twojej wypowiedzi wynika ze i Twoje
        dziecko chodzi w body tej przeciez najtanszej angielskiej firmy...

Mala - amelcia tez jest drobinka nie wazy nawet 6,5 kg smile

www.kaliaa.bobasy.pl
        • ninjo Re: jaki rozmiar body? 30.01.06, 08:45
          podpisuje sie smile
          ja bardzo polecam te body. 2 miesiace temu kupilam taki siedmiopak, tylko w
          innych kolorach, rozmiar 6-12 mies, czyli 74cm. Wtedy Natalka miala jakies 60cm
          i juz je nosila, byly luzne. Ale body powinny byc luzne i nie krepowac ruchow
          stawow biodrowych. Sluza nam bardzo dobrze, chociaz mysle, ze nie dociagna do
          12 miesiecy, bo mala teraz ma 68cm i sa w sam raz (tzn. jeszcze nie obcisle).
          MYsle, ze dla Was body w takim rozmiarze bylyby w sam raz.
          • aniapatryk ja kupuje tu !! 30.01.06, 09:07
            Dla mnie rewelacja,kupowałam starszemu teraz i Oskarkowi,body naprawde swietne
            ,tanie,nic sie nie spiera ,nic nie rozciąga.Przesyłka błyskawiczna.Polecam
            wam.Jest to firma Marcinkowski.Obecnie moj mały chodzi w ich rozmiarze 74,ale i
            w 68 sie miesci
            www.ciuszki.webpark.pl/
            • madelaine6 Re: ja kupuje tu !! 30.01.06, 09:29
              Ja tez kupilam ostatnio body Marcinkowski-fajne naprawde,
              ale moj maly nosi juz...........98!I jest dobre,naprawde...
              Tylko rekawki podwijam,ale na dlugosc O.K.Boszsz chyba
              naprawde koszykarz mi rosnie...

Z tymi body early days tez sie zastanawialam,ale nie podoba mi
              sie,ze nie maja guziczkow przy szyi i boje sie czy jak sie
              rozciagna to nie powstanie mega dekolt (kiedy mialam kilka
              takich body fixoni i tak wlasnie sie dzialo sad ).
              Napiszcie jak macie z tym jakies doswiadczenia.
              • ninjo Re: ja kupuje tu !! 30.01.06, 09:56
                ja pralam juz te body ok. 10 razy i sie nie rozciagnely w dekolcie (supelki tez
                sie jeszcze nie porobily). W ogole wygladaja jak nowe, w odroznieniu od innych,
                ktore po 2 praniach wygladaja jakby byly uzywane przez 10 dzieci. Kupilam, bo
                kolezanka ich uzywa juz 2 lata i jest bardzo zadowolona i jej tez sie nie
                rozszerzyly w dekolcie ani nigdzie sie nie rozciagnely.
        • azbestowestringi do kaliaa 30.01.06, 11:34
          co ma wol i ciele do tej sytuacji?
          to, ze podalam ze body w anglii jest tansze niz rownowartosc 40zl swiadczy o
          tym, ze chcialam zaznaczyc, zeby uwazac na cene i nie przeplacac.

nie wiem ile kosztuje jedno dziadowskie(?)body w polsce bo w niej nie mieszkam.

dobrze zinterpretowalas moja poprzednia wypowiedz - nasze dziecko ubieramy w
          body tej firmy - nie dlatego, ze jest "znana i uznana" (bo to okreslenie mnie
          rozsmieszylo - bo znana i uznana firma jest np NEXT, M&S itp a nie siec
          Primark), tylko dlatego, ze jest wlasnie tania - a nie widze sensu w kupowaniu
          bielizny na gora 2 miesiace za ponad 10 funtow za sztuke.

napisz mi tylko prosze, co ma wol i ciele do tego wszystkiego?
          • kaliaa odp 30.01.06, 14:00
            azbestowe
            wydawalo mi sie ze mieszkalas kiedys w Polsce i z Twojej wypowiedzi
            wywnioskowalam ze najwyrazniej zapomnialas juz ile kosztuja ubrania w Polsce
            dlatego uzylam tego cytatu. Jesli sie pomylilam to przepraszam
    • jadis76 Re: jaki rozmiar body? 30.01.06, 09:39
      jeśli ktoś uzywal tych body i jest zadowolony to ok
      ja uważam, że ich jakość jest bardzo kiepska tzn niby nic się nie rozciąga, ale
      po praniu robią się supelki
      no ale cena jest bardzo niska
      Basia ma trochę ciuchów early days które chrzestny przywiózl jej z Anglii i
      poza tym, że byly śliczne to więcej bym rzeczy tej firmy sama nie kupila
      bawelna się "mechaci", z naszywki "motylka" na bluzeczce pod wplywem Baśki
      śliny poplynęla farba
      • thmwag1 Re: jaki rozmiar body? 30.01.06, 10:14
        Hej dziweczyny!
        A ja polecam body marcinkowskiego! Mają napki pod szyjka i jest to super
        rozwiazanie, w przeciwieństwie do tych zakładek, bo jak maluch grzeczny to one
        leza ok, ale mój wiercipieta ma zawsze dekolt do pępka smile
        Poza tym staram sie popierać polską dobrą robotę. Marcinkowskiego znalazłam za
        10,50 za sztuke na allegro, super kolory, nie niszcza sie i nie spieraja - czyli
        jak te angielskie, a pieniadze zostaja w kraju smile
    • mamusia_chlopczyka Re: jaki rozmiar body? 30.01.06, 10:17
      w realu ostatnio takie same były po 25 zł... więc nie wiem czy 40zł to super
      cena, ja dla Staska kupiłam na lato bo tanie... ale żeby tak super gatunkowe
      były to nie powiedziałabym... ale ponieważ latem będą owocki, warzywka itd, to
      nie będzie mi tak szkoda jak je fatalnie zaplami...
      • maggie2229 Re: jaki rozmiar body? 30.01.06, 10:43
        moja tez jeszcze w rozmiarze 3-6 m-cy,ale juz zaraz przeskoczymy w wyzsze
        (uzywamy Moris Mouse),
        a co do bodziaków Early Days polecam wątek
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=28261547&v=2&s=0
        -duzo bylo o bodziakach Early Days, jak poczytałam co pisały dziewczyny to
        odechciało mi się ich kupować...bo własnie ta nowa seria teraz dostepna na
        allegro - po duzo nizszej cenie jest trefna...gorsza jakościowo bawełna podobno

ja w każdym razie wolałam nie ryzykowac i kupiłam nowy pack Morris Mouse-
        rewelacja, juz noszone i prane non-stop, nic sie nie robi...
        • maggie2229 Re: jaki rozmiar body? 30.01.06, 10:43
          raz jeszcze
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=28261547&v=2&s=0
          • ninjo Re: jaki rozmiar body? 30.01.06, 10:55
            ja kupilam nie z serii bialej tylko z rozowej. Moze rzeczywiscie te biale sa z
            innej cienszej bawelny i dlatego sie szybko rozciagaja. Te, ktore ja kupilam
            (za 45 zl siedmiopak i kupilam od razu dwupak pizamki, bardzo piekne tez za 45
            zl) sa kolorowe (a dokladnie seria "rozowa") i sa z grubej bawelny i nic sie
            nie rozciagaja.
            To link:
            www.allegro.pl/show_item.php?item=82913604
            ja kupowalam u innego sprzedawcy, ale on teraz nic nie wystawia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka