Dodaj do ulubionych

czy jest jeszcze jakis dzidzius tylko na mleku?

06.02.06, 21:01
wszyscy podaja juz zupki i owocki a moj butelkowy Kubus, 9ego skonczy 5 m-cy i
jeszcze nic nie dostaje. Dmucham na zimne bo moja starsza corka miala straszne
AZS i dlatego dam malemu pierwsza zupke po skonczeniu 6 miesiaca.Czy jest
jeszcze ktos tylko na plynach?
Obserwuj wątek
    • bozena771 Jest Moja Oliweczka 06.02.06, 21:24
      też tylko na moim mleczku. Dlatego, ze dopiero skończyła 5 miesiecy i dopiero
      od 2 tygodni nie ma kolek, ale to była udreka z tymi kolkami. Na szczęście to
      juz za nami.
    • sasza71 Re: czy jest jeszcze jakis dzidzius tylko na mlek 06.02.06, 21:25
      Filipek do przedwczoraj był tylko na moim mleku,pokusiło mnie(chyba pod wpływem
      forum właśnie)- i pozwoliłam mu skosztowac marchwi z jabłuszkiem hippa.
      Nawet smakowało, na pewno wpłynęło na wydalanie(dotąd kupka była co najmniej 3
      razy na dzień, a dziś- zero),mam nadzieję,że ten mój eksperyment nie skończy
      się zaparciem.Dodam ,że moją starszą zaczęłam dokarmiac czymkolwiek innym od
      mego pokarmu dopiero w 7 miesiącu życia.
    • canis_1976 Re: czy jest jeszcze jakis dzidzius tylko na mlek 06.02.06, 21:59
      Nasz Rafałek też tylko na mleku mamusinym choć zdarza mu się czasem dostać
      mieszankę, ma 4,5 miesiąca i zamierzamy czymś więcej go karmić po ukończeniu 6
      miesięcy...
    • juska77 Re: czy jest jeszcze jakis dzidzius tylko na mlek 06.02.06, 22:00
      Marysia też tylko na piersi. Ładnie przybiera na wadze więc na razie nie widzę
      potrzeby aby spieszyć się z rozszerzaniem diety. Poczekam aż skończy 6 miesięcy.
      Pozdrawiam
      • pati775 Re: czy jest jeszcze jakis dzidzius tylko na mlek 06.02.06, 22:02
        nasz tez na piersi
        czasem dostaje bebiko

ale kupilam mu jablko z Hippa stal dwa dni w lodowce i potem matka zjadla wink
        nie jestesmy jeszcze gotowi na nowosci
    • azbestowestringi wiewiora tez :D n/t 06.02.06, 22:01

• pati775 Re: do azbestowestringi ... nie na temat 06.02.06, 22:07
        ogladnelam wlasnie wszystkie zdjecia Poli alez ona sliczna jest smile
        pozdrawiam cieplutko
        • hanna26 Re: do azbestowestringi ... nie na temat 07.02.06, 01:51
          Nasza też na razie tylko na piersi. Parę dni temu skończyła 5 miesięcy i pani
          doktor powiedziala, że możemy już spróbować marchewkę. Kupiłam Hippa "młodą
          marchewkę" (ekologiczną), więc pewno niedługo powoli zaczniemy podawać.
          • annq27 my tez :) 07.02.06, 07:55
            jak na alergika przystalo sama piers musi starczyc do konca 6 m-ca, a mama na diecie eliminacyjnej smile
            pozdrawiam i wiecie naprawde nie ma co sie spieszyc wink z korzyscia dla naszych Maluchow i dla nas tez..
        • azbestowestringi Re: do azbestowestringi ... nie na temat 07.02.06, 10:11
          <zawstydzony> dzieki big_grinDDD
    • milka1974 Re: czy jest jeszcze jakis dzidzius tylko na mlek 07.02.06, 08:09
      Artur 19.02. skończy 5 miesięcy i tylko i wyłącznie na moim mleku a wczoraj
      osiągnął wagę 10100!!!!
      Chyba więc mam jakieś wyjątkowe mleko smilesmilesmilesmile
      • pati775 Re: czy jest jeszcze jakis dzidzius tylko na mlek 07.02.06, 08:49
        zazdroscimy super mleka
        niezazdroscimy tych 10kg do noszenia
        ja przy moich 6 wysiadam smile a raczej moj kregoslup
        • guruburu Re: czy jest jeszcze jakis dzidzius tylko na mlek 07.02.06, 10:02
          mnie się nie spieszy smile
          Z samą piersią szybko, czysto i bez stersu. Jak pomyślę o tej marchewce
          rozrzuconej na połowę mieszkania smile
    • agnieszkaela Re: czy jest jeszcze jakis dzidzius tylko na mlek 07.02.06, 10:00
      Tylko piers i chcialabym aby tak zostalo do konca 6 miesiaca, chyba ze Filip
      bedzie sie bardzo rwal do jedzenia, bo juz z wielkim zainteresowaniem patrzy
      jak my cos jemy, a ma dopiero 4,5miesiaca
    • mamahanki Re: czy jest jeszcze jakis dzidzius tylko na mlek 07.02.06, 10:06
      no to mnie pocieszylyscie ze nie jestem sama, w takim razie musimy dotrwac do marca.
      • asmi7 Re: czy jest jeszcze jakis dzidzius tylko na mlek 07.02.06, 10:28
        Moj synek też tylko i wyłącznie na piersi... do dzisiaj. Ze względu na biegunki
        mam podać mu marchewkę, ciekawe jak to będzie smile
      • mala67 Re: czy jest jeszcze jakis dzidzius tylko na mlek 07.02.06, 11:18
        moja juleczka tez tylko na mleczku, wczoraj bylismy u pediatry, bardzo urosla,
        przytyla nie za duzo (wazy 6kg) i polecila mi zeby juz zaczynala wprowadzac
        stale pokarmy mam zaczac od zupek, potem za 2 tyg owocki
        nie bardzo mi sie chce choc z drugiej strony jestem ciekawa jak bedzie to
        jadla,,,no jak pediatra radzi to zaczne wprowadzac
        jak sie jutro pogodapoprawi towie wybierzemy do sklepu bo sloiczki
        mniam
    • isia_50 Tylko pierś n/t 07.02.06, 10:50
      • kolagulka Re: Tylko pierś 07.02.06, 17:09
        Ja też.
    • aisza24 Re: czy jest jeszcze jakis dzidzius tylko na mlek 07.02.06, 13:19
      Moj tez na mleczku tylko, choc lekarka zalecila zeby mu podawac soczki juz. jest
      strasznym zarłoczkiem, je w nocy co 2 godz, a ja juz bym chciala zeby skonczyl 6
      mies i jadl jakies zupki...
    • wielorybka Re: czy jest jeszcze jakis dzidzius tylko na mlek 07.02.06, 13:19
      Junior na cycku + nutramigen i tak zosatnie przynajmniej do ukończenia 6
      miesiąca, jak nie 7-mego
      • maggie2229 Re: czy jest jeszcze jakis dzidzius tylko na mlek 07.02.06, 15:24
        my tez caly czas jeszcze tylko na cycku i chyba tak do konca 6 m-ca - zalecenie
        pediatry i dermatologa
    • nie_zapominajka1 Re: czy jest jeszcze jakis dzidzius tylko na mlek 07.02.06, 15:50
      Mój jest tylko na piersi. Za kilka dni zaczynamy coś innego wprowadzać. Muszę
      wrócić do pracysad Buuu jak ja nie chcęsad(((
    • bonkreta Re: czy jest jeszcze jakis dzidzius tylko na mlek 07.02.06, 18:38
      My tez tylko na piersi i tez planuje zaczac podawac cos innego dopiero po
      ukonczeniu 6 miesiecy, czyli do 16.03. wink (chyba, ze Emis zacznie bardzo
      wyraznie domagac sie wczesniej, ale na razie nie interesuje sie wcale naszymi
      posilkami).

N?atali & Emis
    • otaota Re: czy jest jeszcze jakis dzidzius tylko na mlek 07.02.06, 18:47
      my też tylko na cycuśkusmile

Julka:
      bobasy.pl/?a=&u=1687&s=0d926e9316e3f057647827f54696e9b5&
      • guruburu Re: czy jest jeszcze jakis dzidzius tylko na mlek 07.02.06, 21:15
        ja mam zamiar, jak nie bedzie jakis problemów, zacząć się babrać w sumie
        dopiero jak mała będzie miała prawie 7 miesięcy skończone, bo jest z końca
        września a na początku kwietnia jedziemy do Polski i nie sądze, zeby to był
        najlepszy moment na eksperymenty a poza tym - czasu szkoda wink
        Jak wrócimy pod koniec kwietnia do domu to się zacznie...
    • tutam2 Re: czy jest jeszcze jakis dzidzius tylko na mlek 07.02.06, 21:28
      Moja malutka też tylko na piersi, choć gdy miałam kryzys laktacyjny, to
      dostawała też NAN1. Wtedy też pediatra namawiała na wprowadzenie zupek po
      ukończeniu przez Rózię 4 miesięcy. Szczęśliwie mleczka mojego znowu wystarcza,
      więc czekamy do ukończenia 6 miesięcy.
      Ale przyznam się, że ciekawość mnie zżerała, jakie będą reakcje na nowe smaki i
      parę dni temu dałam jej do polizania kawałek jabłka - nie skrzywiła się więc
      mam nadzieję będzie dobrze wink
    • aneczka8 Re: czy jest jeszcze jakis dzidzius tylko na mlek 07.02.06, 21:33
      my też wyłącznie na maminym mleczku. I tak planuję do ukończenia przez Zuzię 6 m-cy.
      Pozdrawiamy,
      Ania i Zuzia
    • kama755 Re: czy jest jeszcze jakis dzidzius tylko na mlek 08.02.06, 08:46
      my też tylko na piersi i tak zamierzam do końca 6-ego miesiąca
      • kaliaa Re: czy jest jeszcze jakis dzidzius tylko na mlek 08.02.06, 20:44
        amelcia tez jest tylko na piersi, ale pediatra kazala nam juz zaczac wprowadzac
        posilki bo mala slabo przybiera ( ma 4 mieiace i trzy tygodnie i wazy 6250), ja
        jednak jeszcze troche zaczekam nawet dawalam malej pare razy soczek z marchewki
        i skrobane jabluszko, ala ona zajda maxymalnie dwie lyzeczki i wiecej nie chce.
        • anx Re: czy jest jeszcze jakis dzidzius tylko na mlek 11.02.06, 16:38
          My też tylko cycuś - co prawda eksperymentujemy już z nowymi smakami (zupki,
          jabłko, marchewka, warzywka) ale nie są to jeszcze regularne posiłki.
          • kasikk Re: czy jest jeszcze jakis dzidzius tylko na mlek 12.02.06, 12:07
            my też jeszcze tylko mleczne jesteśmy - moje plus czasem NAN1
            ale za tydzień zaczynamy coś nowego - będzie miała skończone 5 miesięcy
            mała parę razy dostała do spróbowania jabłko, possała i bardzo jej smakowało,
            i pieczonego ziemniaczka - też był dobry smile)
            generalnie ciekawi ją, co my tam jemy
            zaczyna siadać, więc niedługo będziemy wciągać regularnie nowości

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka