Dodaj do ulubionych

smakołyki ciazowe:)

22.03.06, 16:22
a teraz o czyms przyjemnymsmile
zmieniły sie wam smaki w ciąży?
Mi w zasadzie nie.Zadnych zachcinek wiekszych nie mam, chociaz....
nr 1 jest kanapka z serem zółtym, najlepiej tościksmilesmile i to od poczatku ,
nawet wtedy jak wymiotowałam po wszystkim i bez niczego to toscik siadał na
zoładeczku.
Teraz lubie sobie rozmrozic truskaweczkismilesmile
i deserki montesmilesmile pycha sasmile
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • vanilia25 Re: smakołyki ciazowe:) 22.03.06, 16:50
      Tak myślę i... u mnie też nie sprawdziły się opowieści o specjalnych smakach
      ciążowych. Ale masz rację Ania, ja też teraz mam swoje faworyty. Rano kanapka z
      serkiem białym i dzemem malinowym- pychotka, no i frytki bardzo często, za
      często- o rany!!! Acha mam jedyny "widzimisiek" nie tknę jogurtu pod żadną
      postacią. Pozdrowionka
      tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;19/st/20060517/dt/6/k/3692/preg.p
      ng- Nasz Synuś
      • pinik Re: smakołyki ciazowe:) 22.03.06, 17:58
        Oj, ja mam co chwile jakies nowe mody w jedzeniu. Na poczatku zjadalam
        sloiczek chrzanu (takiego do sushi) dziennie, mialam okres na chipsy octowe,
        teraz truskawki. Najpierw swieze, a teraz tez mrozone z cukrem odkrylam i mi
        bardzo smakuja. Wyjmuje wieczorem i rano juz sie na nie ciesze smile

I minal mi wstret do czekolady (choc to mialo swoje dobre strony). Ostatnio
        Bounty mi dobrze wchodzi smile
    • magdacz1 Re: smakołyki ciazowe:) 22.03.06, 19:28
      Mi też specjalnie się nie pozmieniało.
      Na początku to miałam tylko ciągle ochotę na pomarańcze i mandarynki, no i
      różne soki z owoców cytrusowych.
      A teraz? No tez wcinam owoce itp może już mniej niż kiedyś.
      OOO!! wiem polubiłam strasznie mleko, takie zimne z lodówki, czasami to nawet 3-
      4 szklanki dziennie.
      • kapuhy_a Re: smakołyki ciazowe:) 22.03.06, 20:33
        Ja kocham i kochałam mleko...uwielbiam kakao na zimno...i płatki kukurydziane i
        jogurty i serki białe...ochhh...a co z zachcianek?po prostu lody...wiecie nawet
        ostatnio ćwiczę swoją silną wolę i np.jak jestem w markecie to omijam lodówki z
        tym smakołykiem albo tępo wlepiam w nie wzrok...jak jestem z małżowinem w
        sklepie to zawsze jak widizte cielęce oczy na widok chłodziarek z lodami mówi:no
        idź i sobie coś weź...i jak tu wytrwać w postanowieniu..
    • borysek8 Re: smakołyki ciazowe:) 22.03.06, 21:39
      Ja wierze w to, ze organizm sam daje nam znac czego mu potrzeba i objawia sie
      to tzw zachciankami. Uwazam, ze w ciazy powinnysmy sie rozpieszczac, oczywiscie
      w ramach rozsadku, moze jeden paczek a nie 10 smile Ja ciaze znosze b. dobrze,
      zadnych wymiotow, wiec od poczatku jem co chce.
      Na poczatku namietnie jadlam sledzie opiekane w zalewie octowej (mniam!) i
      pilam sok jablkowy. A nie mialam wogole ochoty na slodycze, nabial, cytrusy.
      Teraz dokladnie na odwrot: wszystko co slodkie( niestety, az dziw ze przytylam
      narazie tylko 10 kilo), pomarancze, soki pomaranczowe, no i mleko, a
      najchetniej kasza manna na mleku z owocami-cos pysznego.
      Ale niestety tez mam czesto ochote na takie smieciowe jedzenie: chipsy, pizza,
      parowki i generalnie cos ostrego ( a podobno nie mozna za bardzo). No i od
      czasu do czasu mam ochote na lyk wina albo lyk piwka.
    • magdakur Re: smakołyki ciazowe:) 23.03.06, 10:34
      Ja na początku ciąży miałam ciśnienie na kwaśne. Potrafiłam zjeść kiszone ogórki
      przygotowane dla całej rodzinki, albo zajadałam się kapuśniakiem do towarzystwa
      każdemu, któ wracał do domu (do 4 talerzy dziennie wink ). No i co najdziwniejsze
      - wogóle nie ciągnęło mnie do słodyczy, chociaż zawsze byłam łakomczuchem.
      Teraz na szczęście wszystko wróciło do normy, tylko nieszczęsne masło orzechowe,
      kupione na początku ciąży - do dziś stoi nietknięte, bo od momentu przyniesienia
      go do domu jakoś mnie odpycha... smile
      Pozdrawiam
      Magda i Tymon, Tomasz lub Paweł wink
      tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20722;31/st/20060520/dt/6/k/d34b/preg.png

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka