Dodaj do ulubionych

zupka papka

03.04.06, 13:20
ostatnio kupilam obiadek gerbera po 6 miesiacu ,ktory nie byl dobrze
zmiksowany (byly grudki,kawalki)moja mala sie krztusila i plula ,wiec
zastanawiam sie czy wasze pociech jedza potrawy z kawalkami czy dobrze
zmiksowane?Jezeli z kawalkami to jak je toleruja?bo moja nie toleruje ani
grudeczki
Obserwuj wątek
    • shamsa Re: zupka papka 03.04.06, 13:22
      dobrze toleruje. na poczatku byla zdziwiona, troche plula ale sie przyzwyczaila.
      • liniosek Re: zupka papka 03.04.06, 13:24
        shamsa a twoj maluszek ma juz jakis zabek czy poprostu polyka te kawaleczki?
        • shamsa Re: zupka papka 03.04.06, 14:18
          ma dwa zabki, a kawalki memla raczej w dziaslach i polyka
      • annairam Re: zupka papka 03.04.06, 13:25
        Moja też się dosyć szybko przyzwyczaiła. Sposób na Kluskę jest taki, że nie
        można jej wsadzać łyżeczki do buzi, tylko sama zssysa z łyżeczki. Trwa to dłużej
        ale dało efekt.
    • liniosek Re: zupka papka 03.04.06, 13:33
      planuje jej jutro kupic zupke z grudkami tylko nie wiem jak ja przyzwyczaic?raz
      probowalam i klapa wogule nie chciala zjesc final byl taki ze musialam ja sama
      zjesc i leciec po nowa! napiszcie jak mam zaczac przyzwyczajac by nie
      zakonczylo sie to totalna klapa!
    • ninjo Re: zupka papka 03.04.06, 14:08
      ja wkasne wczoraj maej po raz pierwszy podalam szynke z jarzynami Gerbera (po 6-
      tym miesiacu) i ona miala grudki. Balam sie, ze bedzie sie krztusila, ale ona
      zdawala sie nie zwracac uwagi, bardzo jej smakowalo, zjadla caly sloik 190g! Do
      tej pory dawalam jej mniejsze sloiki (130-150g)
      • miodzio_k Re: zupka papka 03.04.06, 14:27
        julik też je inne pokarmy jak homogenizowane tzn. dokładnie zmielone. Na
        początku ksztusiła się a le się przyzwyczaiła. Rogniata sobie języczkiem i łyka.
        Po obiadku zawsze solidnie chce jej się pić.
        • patoga Re: zupka papka 03.04.06, 15:29
          Za pierwszym razem Ala miała odruch wymiotny, nie miałam miksera i wszystko
          widelcem zgniotłam, ziemniaki jednak zostały grudkowate, no i nici były z
          jedzenia. Następne podejście było już planowane i było ok, tyle że tym razem
          mięsko przylepiało jej się chyba do podniebienia i trochę się krztusiła więc
          nadal je idealne papki.
          • liniosek Re: zupka papka 03.04.06, 22:11
            dzieki za odpowiedz ,ja jednak narazie zrezygnuje z podania zupki z grudkami,bo
            narazie jest problem z normalnym jedzeniem tzn.(brak apetytu)zabkowanie
            spowodowalo ze nie chce jesc.Eh co ja sie umordowalam by dama moja cos raczyla
            zjesc,wiec narazie odpuszcze grudkowe jedzenie.Czy wasze maluchy tez tak nie
            chca jesc przy zabkowaniu?
    • mloda25 Re: zupka papka 03.04.06, 16:33
      Moja je zupki z kawalkami juz od 2 tyg, nie bylo problemu, nie miala odruchu
      wymiotnego.Na zeby wciaz czekamy.
    • doris_doris1 Re: zupka papka 04.04.06, 10:39
      No niestety, Oliwka nie uznaje zupek z grudkami, krztusi się okropnie.Żarełko
      musi mieć konsystencję mamałygi zeby ładnie jadła. Ale pomalutku chyba zacznę
      ją przekonywać, zobaczymy czy się udawinki kiedy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka