Dodaj do ulubionych

Jakie majtki fizelinowe czy nie - a może jakieś in

05.04.06, 16:47

Obserwuj wątek
    • dollores1 Re: Jakie majtki fizelinowe czy nie - a może jaki 05.04.06, 16:49
      nie - nie przepuszczaja powietrza (wiem bo wypróbowałam przy poprzedniej
      cesarce)
      zdecydowanie lepsze są z siateczki lub zwykłe bawełniane w wiekszym niż
      standardowo rozmiarze
      • pszczolka2 bawełniane tz: takie normalne?? 05.04.06, 16:50
        smile)

Pozdrawiam,Ola
        • 1979ju Re: bawełniane tz: takie normalne?? 05.04.06, 16:53
          Ja kupiłam na allegro takie siateczkowe, wielorazowe, ekspresowo schną.

Pozdr, Asia - 35 t.c.
          • pszczolka2 1979:) 05.04.06, 16:54
            Może znalazłabyś stronke na której kupilaś te majteczki, napisz Mi ile
            kosztowały i ile sztuk i czy może można kupić gdzieś w aptece.

Pozdrawiam,Ola
            • 1979ju Re: 1979:) 05.04.06, 17:01
              Proszę, kupiłam u nich 2 szt. bardzo fajne, tylko się wkurzyłam, bo zamówiłam
              przesyłke priorytetową, a przysłali zwykłą... zarobili na mnie. Nabyłam też tam
              podkłady poporodowe i majtki obciskające po cc, tylko uwaga, maja zaniżona
              numerację i teraz musze ich poprosic o wymianę, grr...
              www.allegro.pl/item96669436_najtaniej_wielorazowe_majtki_poporodowe_hartmann.html
              Jak wrzucisz nazwę tych gatków na allegro, to też sa inni sprzedający, którzy je
              mają. Myslę, że będa dobre na pierwsze 2 dni, a potem już faktycznie bawełniane,
              normalne.

Pozdr, Asia - 35 t.c.
              • pszczolka2 ALE SEX-si JA CIE KRĘCE hihihi 05.04.06, 17:06
                smile))

Pozdrawiam,Ola
                • 1979ju Re: Hehe :)) 05.04.06, 17:08
                  Ale z pewnościa wygodne i przewiewne, więc najlepsze na ten czas dla nas. I
                  przeprac szybko można, bo schną w mig. Wolę te reformy niz chodzić z samym
                  podkładem jak Japonka smile))

Pozdr, Asia - 35 t.c.
                  • pszczolka2 Dokładnie tak, jestem tego samego zdania:))) 05.04.06, 17:12
                    Buziaczek dla Ciebie cmok:o)

Pozdrawiam,Ola
            • 1979ju Re: aaa.... 05.04.06, 17:02
              Jeśli chodzi o te podkłady fizelinowe, to właśnie te podkłady poporodowe, sa na
              zdjęciu w linku, który podałam. Można podkłady kupić w aptece, jak nie mają to
              zamówią, o gatki się nie pytałam.

Pozdr, Asia - 35 t.c.
              • pszczolka2 ok:o) dziękuje bardzo:) 05.04.06, 17:04
                smile

Pozdrawiam,Ola
        • dollores1 Re: bawełniane tz: takie normalne?? 05.04.06, 16:54
          tak, normalne

ja miałam w szpitalu z flizeliny, ale lekarz na obchodzie powiedział żebym już
          lepiej zakładała bawełniane

a w większym rozmiarze po to, żeby nie podrażniały miejsca cięcia
      • pszczolka2 dollores1... 05.04.06, 16:53
        Dzwoniłam do szpitala i powiedziała Mi, że jeszcze podkłady fizelinowe 5szt.
        A jest coś jeszcze pytałam o noworodki i powiedziała, że tylko kaftaniki lub
        koszulki bez śpiochów jakoś dziwnie nie??

Pozdrawiam,Ola
        • dollores1 Re: dollores1... 05.04.06, 16:58
          Szczerze mówiąc to nie wiem o jakie podkłady chodzi, ja nie miałam, ale każdy
          szpital może mieć nieco inne "wymagania" smile

A jeśli chodzi o kaftaniki to faktycznie w szpitalu w którym poprzednio
          rodziłam pielęgniarki nie chciały zakładać body, tylko właśnie kaftaniki a na
          to śpiochy. Z tego co pamiętam po to, żeby jak najmniej podrażniac pępek. No i
          mąż musiał na szybko kupić kilka bo nie miałam żadnego kaftanika.
          • pszczolka2 No właśnie i musze kupić a miałaś zapinane na 05.04.06, 17:00
            guziczki z przodu koszulki czy kaftaniki wiązane lub zapinane z boku?
            Co lepiej?
            Ale dlaczego śpiochów nie - tylko pampers i rożek - jakoś tak dziwaczniesmile

Pozdrawiam,Ola
            • dollores1 Re: No właśnie i musze kupić a miałaś zapinane na 05.04.06, 17:07
              Ja zdecydowanie polecam kaftaniki zapinane na napy z przodu.
              Moim zdaniem guziki są mniej wygodne, a wszelkie wiązania czy z boku czy z tyłu
              to już w ogóle porażka.

U mnie na noworodkach zakładali śiopochy, ale różne są zwyczaje w szpitalach.
              Może własnie chodzi o to żeby nie podrażniac pępka. Poza tym ja rodziłam w
              grudniu, więc może zakładali śpiochy żeby dziecku cieplej było.

Ciekawa jestem jak to będzie w szpitalu, w którym teraz będę rodzić - też muszę
              zrobić mały wywiad, bo cesarke mam już wyznaczoną na 9 maj (a może wcześniej
              będzie bo Mały jest baaardzo nisko i szyjka mięknie)
              • pszczolka2 Na napy hmyyyyyyy-nigdzie nie widziałam... 05.04.06, 17:11
                Muszę poszukaćsmile
                Rany jak Ja Tobie i każdej zresztą dziękuje.
                Od wczoraj jestem jak na szpilkach, liczyłam na maj a tu prosze wyszło dużo
                wcześniej a Ja nie gotowa - dobrze, że teraz jednego dnia można wszystko kupić.

Musze jeszcze pozaglądać na liste co tam mamsmile))

Pozdrawiam,Ola
    • mfka Re: Jakie majtki fizelinowe czy nie - a może jaki 05.04.06, 16:54
      Chicco ma fajne majtasy, są specjalne po cc, a inne po naturalnym. Ale dość
      drogie, ponad 20 zł - 3szt. Albo w aptece (sklepach medycznych) są takie majtki
      siatkowe, mozna je przeprać, bardzo szybko schną.
      • pszczolka2 No właśnie coś po CC!! 05.04.06, 16:55
        smile

Pozdrawiam,Ola
        • dollores1 Re: No właśnie coś po CC!! 05.04.06, 17:01
          Pszczółka, moim zdaniem nie muszą to być jakieś super specjalne majtki.
          Ja zakładałam bawełniane, tak żeby nie zakrywały miejsca cięcia, żeby lepiej i
          szybciej goiła się rana.
          Chcodzi o to żeby były przewiewne i nie uwierały.
          • pszczolka2 ok! To chyba wszystko, muszę zobaczyć na kartke:) 05.04.06, 17:03
            smile

Pozdrawiam,Ola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka