dollores1 Re: Jakie majtki fizelinowe czy nie - a może jaki 05.04.06, 16:49 nie - nie przepuszczaja powietrza (wiem bo wypróbowałam przy poprzedniej cesarce) zdecydowanie lepsze są z siateczki lub zwykłe bawełniane w wiekszym niż standardowo rozmiarze Odpowiedz Link Zgłoś
1979ju Re: bawełniane tz: takie normalne?? 05.04.06, 16:53 Ja kupiłam na allegro takie siateczkowe, wielorazowe, ekspresowo schną. Pozdr, Asia - 35 t.c. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka2 1979:) 05.04.06, 16:54 Może znalazłabyś stronke na której kupilaś te majteczki, napisz Mi ile kosztowały i ile sztuk i czy może można kupić gdzieś w aptece. Pozdrawiam,Ola Odpowiedz Link Zgłoś
1979ju Re: 1979:) 05.04.06, 17:01 Proszę, kupiłam u nich 2 szt. bardzo fajne, tylko się wkurzyłam, bo zamówiłam przesyłke priorytetową, a przysłali zwykłą... zarobili na mnie. Nabyłam też tam podkłady poporodowe i majtki obciskające po cc, tylko uwaga, maja zaniżona numerację i teraz musze ich poprosic o wymianę, grr... www.allegro.pl/item96669436_najtaniej_wielorazowe_majtki_poporodowe_hartmann.html Jak wrzucisz nazwę tych gatków na allegro, to też sa inni sprzedający, którzy je mają. Myslę, że będa dobre na pierwsze 2 dni, a potem już faktycznie bawełniane, normalne. Pozdr, Asia - 35 t.c. Odpowiedz Link Zgłoś
1979ju Re: Hehe :)) 05.04.06, 17:08 Ale z pewnościa wygodne i przewiewne, więc najlepsze na ten czas dla nas. I przeprac szybko można, bo schną w mig. Wolę te reformy niz chodzić z samym podkładem jak Japonka )) Pozdr, Asia - 35 t.c. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka2 Dokładnie tak, jestem tego samego zdania:))) 05.04.06, 17:12 Buziaczek dla Ciebie cmok:o) Pozdrawiam,Ola Odpowiedz Link Zgłoś
1979ju Re: aaa.... 05.04.06, 17:02 Jeśli chodzi o te podkłady fizelinowe, to właśnie te podkłady poporodowe, sa na zdjęciu w linku, który podałam. Można podkłady kupić w aptece, jak nie mają to zamówią, o gatki się nie pytałam. Pozdr, Asia - 35 t.c. Odpowiedz Link Zgłoś
dollores1 Re: bawełniane tz: takie normalne?? 05.04.06, 16:54 tak, normalne ja miałam w szpitalu z flizeliny, ale lekarz na obchodzie powiedział żebym już lepiej zakładała bawełniane a w większym rozmiarze po to, żeby nie podrażniały miejsca cięcia Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka2 dollores1... 05.04.06, 16:53 Dzwoniłam do szpitala i powiedziała Mi, że jeszcze podkłady fizelinowe 5szt. A jest coś jeszcze pytałam o noworodki i powiedziała, że tylko kaftaniki lub koszulki bez śpiochów jakoś dziwnie nie?? Pozdrawiam,Ola Odpowiedz Link Zgłoś
dollores1 Re: dollores1... 05.04.06, 16:58 Szczerze mówiąc to nie wiem o jakie podkłady chodzi, ja nie miałam, ale każdy szpital może mieć nieco inne "wymagania" A jeśli chodzi o kaftaniki to faktycznie w szpitalu w którym poprzednio rodziłam pielęgniarki nie chciały zakładać body, tylko właśnie kaftaniki a na to śpiochy. Z tego co pamiętam po to, żeby jak najmniej podrażniac pępek. No i mąż musiał na szybko kupić kilka bo nie miałam żadnego kaftanika. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka2 No właśnie i musze kupić a miałaś zapinane na 05.04.06, 17:00 guziczki z przodu koszulki czy kaftaniki wiązane lub zapinane z boku? Co lepiej? Ale dlaczego śpiochów nie - tylko pampers i rożek - jakoś tak dziwacznie Pozdrawiam,Ola Odpowiedz Link Zgłoś
dollores1 Re: No właśnie i musze kupić a miałaś zapinane na 05.04.06, 17:07 Ja zdecydowanie polecam kaftaniki zapinane na napy z przodu. Moim zdaniem guziki są mniej wygodne, a wszelkie wiązania czy z boku czy z tyłu to już w ogóle porażka. U mnie na noworodkach zakładali śiopochy, ale różne są zwyczaje w szpitalach. Może własnie chodzi o to żeby nie podrażniac pępka. Poza tym ja rodziłam w grudniu, więc może zakładali śpiochy żeby dziecku cieplej było. Ciekawa jestem jak to będzie w szpitalu, w którym teraz będę rodzić - też muszę zrobić mały wywiad, bo cesarke mam już wyznaczoną na 9 maj (a może wcześniej będzie bo Mały jest baaardzo nisko i szyjka mięknie) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka2 Na napy hmyyyyyyy-nigdzie nie widziałam... 05.04.06, 17:11 Muszę poszukać Rany jak Ja Tobie i każdej zresztą dziękuje. Od wczoraj jestem jak na szpilkach, liczyłam na maj a tu prosze wyszło dużo wcześniej a Ja nie gotowa - dobrze, że teraz jednego dnia można wszystko kupić. Musze jeszcze pozaglądać na liste co tam mam)) Pozdrawiam,Ola Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: Jakie majtki fizelinowe czy nie - a może jaki 05.04.06, 16:54 Chicco ma fajne majtasy, są specjalne po cc, a inne po naturalnym. Ale dość drogie, ponad 20 zł - 3szt. Albo w aptece (sklepach medycznych) są takie majtki siatkowe, mozna je przeprać, bardzo szybko schną. Odpowiedz Link Zgłoś
dollores1 Re: No właśnie coś po CC!! 05.04.06, 17:01 Pszczółka, moim zdaniem nie muszą to być jakieś super specjalne majtki. Ja zakładałam bawełniane, tak żeby nie zakrywały miejsca cięcia, żeby lepiej i szybciej goiła się rana. Chcodzi o to żeby były przewiewne i nie uwierały. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka2 ok! To chyba wszystko, muszę zobaczyć na kartke:) 05.04.06, 17:03 Pozdrawiam,Ola Odpowiedz Link Zgłoś