Dodaj do ulubionych

przeczucia:)

20.04.06, 10:32
poczytalam to co pisalyscie o znajomosci plci dzieci i bardzo duzo tam jest
postow gdzie czulysmy co urodzimysmile
fajne to tym bardziej ze ja tez czulam ze bedzie dziewczynka. wszyscy wkolo
mi wmawiali ze wygladam na chlopca i ze chlopcy sa tacy fajni a ja sie
wsciekalam i az raz nie wytrzymalam i powiedzilama ze to nie chiny zeby
dziewczynki byly dyskryminowane (bronilam malej jak lwica, hehe, ach te
hormonysmile
no i jak juz prawie pod koniec ciazy udalo im sie mi to wmowic to urodzilam
im dziewczynke, a co!
Obserwuj wątek
    • annairam Re: przeczucia:) 20.04.06, 10:58
      A ja przed usg w ogóle nie czułam co będzie. Jednego dnia byłam pewna, że synek,
      drugiego, że córeczka.
      • efka30 Re: przeczucia:) 20.04.06, 11:18
        A my jeszcze przed faktem mówilismy o nim Kubus albo Kaczorek smile)
        Będąc w ciąży też czułam,że chłopiec smile)
    • mloda25 Re: przeczucia:) 20.04.06, 14:08
      Ja tez nie czulam,na poczatku wydawalo mi sie ze bedzie chlopak,pozniej ze
      dziewczynka i tak w kolko, naprawde nie czulam.Pozniej na usg okazalo sie ze
      bedzie dziewczynka.
      • bogusia.woj Re: przeczucia:) 20.04.06, 16:22
        Ja jak byłam pierwszy raz w ciąży było mi wszystko jedno co będzie tylko,żeby
        było dziecko zdrowe. Mój mąż nie chciał słyszeć o niczym innym jak tylko o
        córce. No i wybraliśmy imię dla córki. Teraz jak byłam w ciąży to czułam się
        zupełnie inaczej niż za pierwszym razem. Przeczuwałam,że to będzie chłopak, choć
        wszystko przemawiało za tym,że nie mam predyspozycji na chłopaka, bo w rodzinie
        same dziewczyny. Ale ja czułam że to facet. Wybrałam imię dla chłopca i gdyby
        była to dziewczynka, to mielibyśmy kłopot z imieniem, bo zupełnie o tym nie
        myślałam.
    • on-na Re: przeczucia:) 20.04.06, 17:42
      mam zero przeczuć, wydawało mi się, że będzie synek i zaczęłam nawet kupować
      ubranka dla chłopczyka! A w 16tym tyg. USG pokazało panienkę i ucieszyłam się
      jak nie wiem co smile, że będzie z kim lalkami się bawić!
      A w ogóle, to było mi wszystko jedno kto to będzie - byleby było zdrowe. Jak
      lekarz za długo milczał to od razu wpadałam w panikę - co jest nie tak??? Tym
      bardziej, że nie zrobiłam sobie testu PAPPA (drogi jak czort).
      • azja811 Re: przeczucia:) 20.04.06, 17:57
        Ja od zawsze widziałam że pierwszy będzie syneksmilei mialam imie tylko dla
        chłopczyka.Tak samo wiem ze następna będzie dziewczynkasmile i bedzie albo Olimpia
        albo Magdalenasmile
      • magalik Re: przeczucia:) 20.04.06, 18:07
        co to jest test PAPPA?
        • azja811 Re: przeczucia:) 20.04.06, 18:27
          Test PAPP-A jest wykonywany pomiędzy 10 a 14 tygodniem ciąży jako badanie
          przesiewowe głównie w kierunku zespołu Downa, zespołu Edwardsa i zespołu Patau
          u płodu. Składa się z oceny biochemicznych parametrów krwi matki i parametrów
          ultrasonograficznych płodu. Test PAPP-A wykonuje się u pacjentek w każdym
          wieku, ponieważ około 70% dzieci z Zespołem Downa rodzą kobiety przed 35 rokiem
          życia. W Anglii i wielu innych krajach europejskich test PAPP-A stanowi
          standard opieki dla każdej ciężarnej. Na podstawie jego wyniku wyodrębniona
          zostaje grupa kobiet ciężarnych, u których ryzyko zespołu Downa u płodu jest
          podwyższone, i tym kobietom proponowany jest test diagnostyczny - np.
          amniopunkcja, w wyniku której można rozpoznać chorobę płodu, lub ją wykluczyć.
          Ja tego testu też nie robiłam bo nie widzialam takiej potrzeby.
          • magalik Re: przeczucia:) 21.04.06, 13:11
            rany, ja zawsze myslalam ze takie testy to dopiero po 35 roku zycia sie robi
            jak jest sie w ciazy. a mi jeszce troche brakuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka