23.06.06, 16:43
Dziewczyny,
czy kupujecie leżaczek dla Malucha? Jesli tak to jaki konkretnie? Ja się
zastanawiam nad czymś co miałoby funkcje bujania, pozytywkę i jakieś pałąk z
zabawkami. Wpadł mi w oko fisher price tylko cena troszkę wysoka.
Obserwuj wątek
    • menka12 Re: leżaczek 23.06.06, 20:29
      Właśnie taki dostaliśmy od wujka smile)ten za 170 na Allegro. Jutro rozpakujemy w
      obecności wuja, to napiszę jak się sprawuje. Z karuzeli Fisher price, a raczej z
      efektów jej działania jestem bardzo zadowolona. Maluszek zasypia przy pozytywce
      i zywo reaguje na misie. Lezaczek też wydaje mi się atrakcyjny. Zobaczymy.
      • agus-ka Re: leżaczek 23.06.06, 21:11
        a mogłabyś powiedzieć który dokładnie, jak wygląda? Może jesteś w stanie wkleić
        link z allegro? No i oczywiście opis reakcji malucha.
        • vanilia25 Re: leżaczek 23.06.06, 21:19
          My mamy najzwyklejszy, prosty. Ma funkcje bujania, lub stateczna pozycje. Jest
          super, nie potrzebne bajery. Bo sama na palaku wieszam Bartusiowi zabawki i
          pozytywke. A kosztowal 70 zl jesli dobrze pamietam. Acha, a my mamy pozytywke
          fischera, ta pszczolke, i jest oki, tzn melodia ale na nia sama Maly nie
          reaguje, bo ma fatalnie, dobrana kolorystyke, same pastele.
      • justynapio Re: leżaczek 25.06.06, 22:28
        Polecam Fisher Price Aquarium, mala może w nim spędzać całe dnie, ma wibracje i
        muzyczki, oraz super akwarium z ruszającymi się rybkami i gwiazdkę przed
        oczami. Majce zdarza się nawet w nim zasypiać. Naprawdę super inwestycja, mama
        ma czas dla siebie a dzidzia cała happy smile
    • mfka Re: leżaczek 23.06.06, 21:37
      Ja mam taki: glinki.com/?l=c4gp64
      Jest naprawdę super i dłużej posłuży dziecku niż taki leżaczek do 9 kg, jeszcze
      przerobiliśmy tą hustawkę na zasilacz i jest to chyba najlepsza rzecz (prócz
      wózka) jaka mamy dla malucha. Mały jest zawsze spokojny na huśtawce i niemal z
      każdego płaczu jest w stanie go wyleczyć.
      • agus-ka Re: leżaczek 24.06.06, 11:34
        A powiedz, czy Twoje dziecko nalezy do płaczliwych? Moje niestety tak. Szukam
        czegoś praktycznego co ułatwiłoby mi trochę zycie. Sama wiesz jak to jest jak
        dziecko płacze i nie można nawet przełknąć kanapki.
        • mfka Re: leżaczek 24.06.06, 14:17
          Mój mały do płaczliwych nie należy z wyjątkiem kiedy ma kolki wtedy wyje i
          niczym sie go nie da zabawić z wyjątkiem tej huśtawki. To naprawdę strzał w 10!
          On się huśta a ja mogę coś zrobić w domu.
          Jesli mogę coś doradzić to nie kupowałabym takiego leżaczka z wibracjami - była
          ostatnio u mnie koleżanka z pół rocznym synkiem ,który waży juz 9 kg i są
          załamani bo mały wyrasta już ze swojego ulubionego leżaczka, żałowali że nie
          kupili takiego jak ja mam, jest droższy ale służy dziecku do 2 lat, albo i
          dłużej. Stwierdzili,ze jeszcze się szarpną na taki, bo nie wyobrażają sobie jak
          wytłumaczyć synkowi,że wyrósł już z leżaczka a to jego ulubiona "zabawka".
    • olutek_m Re: leżaczek 24.06.06, 12:01
      Ja mam taki lezaczek
      www.allegro.pl/item111809992_nowy_fisher_price_lezaczek_bujaczek_z_wibracjami.html
      Jestem z niego bardzo zadowolona. Wypchałam go troche do góry kockiem. Mała
      spedza w nim czas kiedy nie śpi, a sie kokosi. Bardzo Go lubi. Reaguje na
      zabawki i macha raczkami w ich kierunku.
      Moge Ci go polecic, bo naprawde jest fajny.
      Pozdrawiam!
      • agus-ka Re: leżaczek 24.06.06, 12:04
        Bardzo ładny, też go wypatrzyłam na allegro. Olu, czy Twoja córeczka jest
        płaczliwa? Moja Tosia kiedy nie śpi głownie spędza czas na rękach, inaczej
        placze. Potrzebuję czegoś co ją zajmie choć na dłuższą chwilkę.
        • olutek_m Re: leżaczek 24.06.06, 12:26
          Mała prawie wcale nie płacze. Od poczatku jest uczona, że siedzi sama w
          foteliku, lub lezy w łózeczku. Płacze tylko wtedy gdy ma mokro, chce jeść.
          Musisz ją deliktnie oduczac od rak, bo potem sobie nie poradzisz, jak juz będzie
          mniej spac.
          Mozesz ja posadzic w lezaczku tak żeby widziała, że jestes blisko.
          Emila tez potrafi krzyknąć na mnie, jak długo nie zwracam na nia uwagismile
          • agus-ka Re: leżaczek 24.06.06, 19:44
            Olu,
            niestety moja Tosia od razu płakała głośno. Ciężko było mi w szpitalu nie
            reagować, więc barałm ją na rączki i do łóżka. Starałam się jak mogłam, ale
            mała w 4 dobie rozchorowała się. Jedyną metodą żeby się nie odwodniła było
            przystawianie do piersi. Trochę ją rozpieściłam, a trochę to taki charakterek.
            Teraz za to płacę, choć staram się jak mogę, żeby nie nosić jej gdy nie płacze.
            Wierz mi, wiele robię. Na szczęście noce przesypia no i na dworze lubi być.
            Dzisiaj np jest prawie cały dzień z przerwami na karmienie. Mnie nogi bolą,
            mojego faceta zapewne teżsmile)
    • menka12 Re: leżaczek 25.06.06, 22:25
      Ja mam taki sam jak olutek_m, jestem zadowolana. Synek nie należy do
      płaczliwych, ale jak nie ,śpi dłuższy czas, to nie może zasnąć i strzela
      smoczkiem. Leżaczek załatwił sprawe - Miłoszek leży spokojnie i wsłuchuje się w
      wibracje. Na zabawki na razie nie reaguje. Polecam.
      • agus-ka Re: leżaczek 26.06.06, 10:38
        Dziewczyny, dziękuję Wam wszystkim za podpowiedzi. Też zdecydowałam się na ten
        który ma Ola. mam nadzieję, że u mnie tez się sprawdzi i Tosia polubi go mocnosmile
    • gina26 Re: leżaczek 25.06.06, 22:40
      Ja kupilam ten www.babystyle.pl/sklep/pora_relaksu/1.htm rozowy.
      Dziewczyny...rewelacja ! Kosztuje sporo, ale naprawde nie zaluje tej kasy.
      Malutka jest w nim niesamowicie szczesliwa, grzecznie sobie lezy a ja w tym
      czasie moge sprztatnac co nieco mieszkanko.Lezaczeka ma kilka pozycji, rozklada
      sie, ma pala z zabawkami a do tego swietny system deliaktnych wibracji, ktory
      uspokaja malą. Udany zakup!
    • xixx Re: leżaczek 26.06.06, 15:33
      Julek ma leżaczek fischer price taki model za 100 zł na allegro z pałąkiem i
      wibracja i właśnie teraz zasnął na nim. Juz zaczyna się powoli interesować
      zabawkami na pałąku smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka