karolcia86 27.06.06, 21:01 ustalił się już u was rytm dnia. bo u nas tylko nocne karmienia mają stałe godziny, a poza tym każdy dzień jest inny. Czasem mam problem zeby go wykąpać bo jak zaciągnie wieczorem ze spaniem to żal mi go budzić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agness25 Re: rytm dnia 27.06.06, 21:22 U nas też w nocy karmienie jest mniej więcej o tych samych porach, chociaż ostatnio przerwy między nocnymi karmieniami się wydłużyły, synek częściej śpi ok 4 godz, przedtem budził się co 3.W dzień jest różnie, ale najczęściej od ok 8-9 Szymek nie chce już spać do ok 10-11.Wtedy idziemy na spacer do ok 14.Pózniej karmienie,drzemka ok 2-3 godz, karmienie, drzemka itd aż do wieczora.W międzyczasie spacer ok 2 godz.Czasem pod wieczór troszkę pomarudzi..Po 21 kąpiel, karmienie i synek spi do ok 2, pózniej budzi się jeszcze ok 5 i 8-9. Odpowiedz Link Zgłoś
cleo1976 Re: rytm dnia 28.06.06, 00:20 U nas sie od niedawna własnie ustalil a wyglada to tak ze filip w nocy spi w miare ladnie budzi sie co 3-4 godzinki, rano budzi sie kolo 5 i wtedy jest najszczesliwszy i smieje sie do mnie gaworzy przez jakas godzinke, potem zjada i spi do okolo 9, budzi sie zjada, bawimy sie troche (glownie magdusia go zabawia), kolo 12 znow dostaje cyca i idziemy na spacer na jakies 3 godzinki i wtedy spi, po powrocie znow jedzonko i krotka 15 minutowa drzemka, potem zabawa i jedzonko, spanie, zabawa z babcia i dziadziusiem a jak tata ma czas to z tata tez , znow jedzonko, potem znow spacerek i po nim bezposrednio kapiel, potem cyc i spanko Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: rytm dnia 28.06.06, 09:11 a unas to wygląda tak: 4.00 karmienie nocne, przez sen. Mój i Tymka, hehe 7.00 kolejne karmienie, Tymek wstaje i zaczyna "gruchać". Ja padam nieprzytomna od zmęczenia. 9.00 oglądam ER na TVN7, kawka inka, Tymek śpi DD 10.00 kolejne karmienie 13.00 jw 17.00 jw 20.00 kąpiel i ostatnie karmienie. W zależności od pogody chodzimy na spacery. Ostatnio po 17.00. A wczoraj udało mi się pierwszy raz wyrwać bez Tymka na dłuższe zakupy. Ohhhh, fajnie było ) Odpowiedz Link Zgłoś
agus-ka Re: rytm dnia 28.06.06, 12:10 Aga, Ty to niezle masz, kurcze ja czasami nie mam jak się umyć i jak zjeść jak jestem z Tośką sama. U Ciebie ktoś zawsze pomoże przy Filipie. Nie wiedziałam, że Magdusia aż tak się angażuje w wychowanie braciszka)) zuch dziewczynka. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek47 Re: rytm dnia 28.06.06, 15:38 No to kobietki wam zazdroszcze u mnie dzien kazdy inny przez te upaly. Maly nie chce spac - tylko 2godz dziennie. Prawie nic nie moge zrobic bo caly czas chce abym sie z nim bawila. Wieczorem marudzi do 22-23 no a potem to mam juz spokoj - maly budzi sie co 3godz na karmienie a od 7-8 znowu ta sama jazda (( Odpowiedz Link Zgłoś
moli75 Re: rytm dnia 28.06.06, 07:49 My mamy już ustalony rytm dnia i to jest fajne, bo można coś z wyprzedzeniem zaplanować. Szymek karmiony jest butelką o godz. 4.00, 7.00, 10.00, 13.00, 16.00, 19.00 i 22.00, po czym znowu 6 godzin przerwt do 4.00. Kąpiel o godz. 20.00, po kąpieli Szymek zasypia. Ostatnie karmienie jest we śnie. Tak się to ustaliło, a pani doktor powiedziała, że to jeszcze jest źle, bo Szymek powinien jeść 6, a nie 7 razy dziennie. Ale ja na siłe nic nie będę zmieniać. Według mnie teraz jest dobrze, a synek jest zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
agus-ka Re: rytm dnia 28.06.06, 09:37 Tosia ma 5 tygodni i u nas to wygląda tak, że ok 20 kąpiel, ok 20:30 jedzenie, usypianie (mała zasypia ok 21:30-22:00. Budzi się po ok 6-7 godzinach, ostatnio nawet 7-8. Jest karmiona i dalej śpimy do ok 7-8. Później trochę zabawy i spacerek. A reszta uż nie jest ustalona. Upały nas wykańczają, Tosia drzemie tylko po 15-30 min. Wciąż jest niezadowolona i płacze lub krzyczy. Ja już nie wiem co powinnam robić, żeby była pogodnym dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilia25 Re: rytm dnia 28.06.06, 09:54 Aguska u Nas tez wieczory i noce sie ladnie unormowaly, a w ciagu dnia to roznie bywa. Ale to normalne, dziecko (czlowiek) to nie komputer. I nie wierze, ze co do godziny niekorym dzieciaczkom sie uregulowal dzien. Absolutnie, nie chce nikogo obrazic. Ale przeciez wszystko zalezy od pogody, humoru itp. Dorosly tez nie ma strikte poukladanego dnia jak w szwajcarskim zegarku, a co dopiero dzieciatko. Pozdrawiam kasia Odpowiedz Link Zgłoś
agus-ka Re: rytm dnia 28.06.06, 12:08 Nawet nie wiesz jak mi się dobrze się zrobiło na sercu. Czasami mam wrażenie, że nie umiem zając się moim maleństwem. Dziękuję Ci Aga Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_33 U nas wygląda to tak: 28.06.06, 11:31 6-7.00 poranne karmienie po przebudzeniu, po którym mały zwykle dalej śpi 10-11.00 karmienie w południe, po nim mały gada do zwierzątek na karuzeli lub bawimy się razem na macie 13-14.00 karmienie popołudniowe i spacer, choć ostatnio w te upały później 17-18.00 karmienie pod wieczór, po nim sen lub spacer (ostatnio) albo zabawa 21-22.00 karmienie po kąpieli i lulu, zasypia zwykle koło 23.00, najpóźniej zasnął o 23.30 i śpi już do rana Mysza Odpowiedz Link Zgłoś