27.06.06, 21:01
ustalił się już u was rytm dnia. bo u nas tylko nocne karmienia mają stałe
godziny, a poza tym każdy dzień jest inny. Czasem mam problem zeby go wykąpać
bo jak zaciągnie wieczorem ze spaniem to żal mi go budzić.
Obserwuj wątek
    • agness25 Re: rytm dnia 27.06.06, 21:22
      U nas też w nocy karmienie jest mniej więcej o tych samych porach, chociaż
      ostatnio przerwy między nocnymi karmieniami się wydłużyły, synek częściej śpi ok
      4 godz, przedtem budził się co 3.W dzień jest różnie, ale najczęściej od ok 8-9
      Szymek nie chce już spać do ok 10-11.Wtedy idziemy na spacer do ok 14.Pózniej
      karmienie,drzemka ok 2-3 godz, karmienie, drzemka itd aż do wieczora.W
      międzyczasie spacer ok 2 godz.Czasem pod wieczór troszkę pomarudzi..Po 21
      kąpiel, karmienie i synek spi do ok 2, pózniej budzi się jeszcze ok 5 i 8-9.
      • cleo1976 Re: rytm dnia 28.06.06, 00:20
        U nas sie od niedawna własnie ustalil a wyglada to tak ze filip w nocy spi w
        miare ladnie budzi sie co 3-4 godzinki, rano budzi sie kolo 5 i wtedy jest
        najszczesliwszy i smieje sie do mnie gaworzy przez jakas godzinke, potem zjada
        i spi do okolo 9, budzi sie zjada, bawimy sie troche (glownie magdusia go
        zabawia), kolo 12 znow dostaje cyca i idziemy na spacer na jakies 3 godzinki i
        wtedy spi, po powrocie znow jedzonko i krotka 15 minutowa drzemka, potem zabawa
        i jedzonko, spanie, zabawa z babcia i dziadziusiem a jak tata ma czas to z tata
        tez , znow jedzonko, potem znow spacerek i po nim bezposrednio kapiel, potem
        cyc i spanko smile
        • zebra51 Re: rytm dnia 28.06.06, 09:11
          a unas to wygląda tak:
          4.00 karmienie nocne, przez sen. Mój i Tymka, hehe
          7.00 kolejne karmienie, Tymek wstaje i zaczyna "gruchać". Ja padam nieprzytomna
          od zmęczenia.
          9.00 oglądam ER na TVN7, kawka inka, Tymek śpi big_grinDD
          10.00 kolejne karmienie
          13.00 jw
          17.00 jw
          20.00 kąpiel i ostatnie karmienie.

W zależności od pogody chodzimy na spacery. Ostatnio po 17.00. A wczoraj udało
          mi się pierwszy raz wyrwać bez Tymka na dłuższe zakupy. Ohhhh, fajnie było smile)
        • agus-ka Re: rytm dnia 28.06.06, 12:10
          Aga,
          Ty to niezle masz, kurcze ja czasami nie mam jak się umyć i jak zjeść jak
          jestem z Tośką sama. U Ciebie ktoś zawsze pomoże przy Filipie.
          Nie wiedziałam, że Magdusia aż tak się angażuje w wychowanie braciszkasmile)) zuch
          dziewczynka.
          • kropek47 Re: rytm dnia 28.06.06, 15:38
            No to kobietki wam zazdroszcze u mnie dzien kazdy inny crying przez te upaly. Maly
            nie chce spac - tylko 2godz dziennie. Prawie nic nie moge zrobic bo caly czas
            chce abym sie z nim bawila. Wieczorem marudzi do 22-23 no a potem to mam juz
            spokoj - maly budzi sie co 3godz na karmienie a od 7-8 znowu ta sama jazda crying((
    • moli75 Re: rytm dnia 28.06.06, 07:49
      My mamy już ustalony rytm dnia i to jest fajne, bo można coś z wyprzedzeniem
      zaplanować. Szymek karmiony jest butelką o godz. 4.00, 7.00, 10.00, 13.00,
      16.00, 19.00 i 22.00, po czym znowu 6 godzin przerwt do 4.00. Kąpiel o godz.
      20.00, po kąpieli Szymek zasypia. Ostatnie karmienie jest we śnie. Tak się to
      ustaliło, a pani doktor powiedziała, że to jeszcze jest źle, bo Szymek powinien
      jeść 6, a nie 7 razy dziennie. Ale ja na siłe nic nie będę zmieniać. Według
      mnie teraz jest dobrze, a synek jest zadowolony.
    • agus-ka Re: rytm dnia 28.06.06, 09:37
      Tosia ma 5 tygodni i u nas to wygląda tak, że ok 20 kąpiel, ok 20:30 jedzenie,
      usypianie (mała zasypia ok 21:30-22:00. Budzi się po ok 6-7 godzinach, ostatnio
      nawet 7-8. Jest karmiona i dalej śpimy do ok 7-8. Później trochę zabawy i
      spacerek. A reszta uż nie jest ustalona. Upały nas wykańczają, Tosia drzemie
      tylko po 15-30 min. Wciąż jest niezadowolona i płacze lub krzyczy. Ja już nie
      wiem co powinnam robić, żeby była pogodnym dzieckiem.
      • vanilia25 Re: rytm dnia 28.06.06, 09:54
        Aguska u Nas tez wieczory i noce sie ladnie unormowaly, a w ciagu dnia to
        roznie bywa. Ale to normalne, dziecko (czlowiek) to nie komputer. I nie wierze,
        ze co do godziny niekorym dzieciaczkom sie uregulowal dzien. Absolutnie, nie
        chce nikogo obrazic. Ale przeciez wszystko zalezy od pogody, humoru itp.
        Dorosly tez nie ma strikte poukladanego dnia jak w szwajcarskim zegarku, a co
        dopiero dzieciatko. Pozdrawiam kasia
        • agus-ka Re: rytm dnia 28.06.06, 12:08
          Nawet nie wiesz jak mi się dobrze się zrobiło na sercu. Czasami mam wrażenie,
          że nie umiem zając się moim maleństwem.
          Dziękuję Ci
          Aga
    • mysza_33 U nas wygląda to tak: 28.06.06, 11:31
      6-7.00 poranne karmienie po przebudzeniu, po którym mały zwykle dalej śpi
      10-11.00 karmienie w południe, po nim mały gada do zwierzątek na karuzeli lub
      bawimy się razem na macie smile
      13-14.00 karmienie popołudniowe i spacer, choć ostatnio w te upały później
      17-18.00 karmienie pod wieczór, po nim sen lub spacer (ostatnio) albo zabawa
      21-22.00 karmienie po kąpieli i lulu, zasypia zwykle koło 23.00, najpóźniej
      zasnął o 23.30 i śpi już do rana

Mysza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka