gniewkowiec 18.10.06, 17:08 Słyszałyście? Dzisiaj Sejm przegłosował dłuższy macierzyński !!! Szkoda że tak późno !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia517 Re: Dłuższy macierzyński 18.10.06, 18:18 Tak? A których mam będzie dotyczył? przyszłych? A może my również się załapiemy? Byłoby cudnie... Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: Dłuższy macierzyński 18.10.06, 19:33 Kurcze, szkoda, że tak długo zwlekali Odpowiedz Link Zgłoś
topola4 Re: Dłuższy macierzyński 18.10.06, 20:11 Kurcze, myślałam, że w Wiadomościach powiedzą coś na ten temat, a tu cisza. Ciekawe, czy zgodnie z zapowiedziami obejmie wszystkie kobiety, które urodziły po 1 stycznia. Odpowiedz Link Zgłoś
chaos222 Re: Dłuższy macierzyński 18.10.06, 21:19 chyba tylko te juz rozpoczete i przyszle urlopy . prawo nie dziala wstecz Odpowiedz Link Zgłoś
mamuletka Re: Dłuższy macierzyński 19.10.06, 10:45 jakoś na becikowe działało wstecz... Odpowiedz Link Zgłoś
jaga241 Re: Dłuższy macierzyński 19.10.06, 10:55 projekt przewidywał że obejmie te kobiety które urodziły po 1 stycznia 2006. Może tego nie zmienili???????? OBY Odpowiedz Link Zgłoś
lesny.elf Re: Dłuższy macierzyński 19.10.06, 10:58 Prawo może działać wstecz, ale tylko jesli jest na korzyść obywateli, tu obywatelek Ale tutaj wątpie czy tak będzie, nic o tym w każdym razie nie słyszałam.Jak będę miała czas to przeglądne potem na necie to co uchwalili. Odpowiedz Link Zgłoś
mimi_75 Re: Dłuższy macierzyński 19.10.06, 15:59 No to ja już wiem: Z dłuższego urlopu macierzyńskiego będą mogły skorzystać pracownice, które urodziły dziecko 1 stycznia 2006 roku lub później i do wejścia w życie ustawy nie wykorzystały całego urlopu macierzyńskiego lub jego części. Ponadto dłuższy urlop będzie przysługiwał pracownicom, które w dniu wejścia w życie ustawy nie korzystają z urlopu macierzyńskiego ze względu na okoliczności wymienione w art. 181 kodeksu pracy, czyli w razie urodzenia dziecka wymagającego opieki szpitalnej albo z powodu korzystania z urlopu bezpłatnego, albo z urlopu wychowawczego. Czyli ja nie będę mogła podobnie jak większość wykorzystałam urlop macierzyński w całości i wracam do pracy w poniedziałek( szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
linn3 Re: Dłuższy macierzyński 19.10.06, 16:13 a kiedy ustawa wchodzi w życie?? jak bede wtedy na wychowawczym to mnie obejmie?? chyba nie Odpowiedz Link Zgłoś
mimi_75 Re: Dłuższy macierzyński 19.10.06, 17:26 ustawa wchodzi w życie kiedy zostaje zatwierdzona przez senat i prezdenta potem jeszcze okres przejściowy, to pewnie jeszcze potrwa troche. Odpowiedz Link Zgłoś