kfilka Re: Dziś zaczynam 35 tydzień :) 02.01.07, 10:45 Misia, jeszcze 2 tygodnie i dzidzia donoszona będzie, jeeeeej ) Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 do kfilka 02.01.07, 14:11 Dzis bylam u zwyklej lekarki i ona do mnie "jeszcze Pani chodzi" a ja no jeszcze pytala ktory tydz mowie ze 35 a ona ze spokojnie mozna rodzic juz w 36 i dzidzius jest donoszony ! ale mowila ze lepiej zeby do 38 posiedzialo. jupik to i tak juz szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
kfilka Re: do kfilka 02.01.07, 14:29 Moja przyjaciółka, która miała problemy z donoszeniem, modliła się, by dotrwać do 34 tygodnia - podobno już wtedy płucka dziecka w dużej większości potrafią sobie radzić same, a to jest najważniejsze. Ale fakt faktem, ciąża nie bez przyczyny trwa zwykle 38-40 tyg. Niech sobie siedzą maluszki w tych naszych brzuszkach, ile im pasuje, byle by całe i zdrowe nas na tym świecie przywitały . Ale swoją drogą, ja się taka "młoda" i trochę "w tyle" czuję, jak widzę, że już niektóre mamy 9ty miesiąc zaczęły. A my DOPIERO 33 tydzień od wczoraj... Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama ja od poniedz.36tc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.01.07, 14:53 Mnie lekarz też to mówił. To dla mnie pocieszające bo wczoraj zaczęłam 36tc i mam nadzieję że jeśli tylko dzidzia wagowo będzie przystosowana to szybciutko wyskoczy ze mnie bo juz naprawde mam dosyć. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: ja od poniedz.36tc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.01.07, 18:33 Ja tez bym chciala moze sie nawet urodzic pod koniec stycznia to i tak bedzie 38-39 tydz. Moze nawet za 2 tyg. Mi coraz ciezej !!!!! I 6 razy na dzien mi brzuch twardnieje jak nie wiecej !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
buska_77 Re: Dziś zaczynam 35 tydzień :) 02.01.07, 11:11 Ja 34 i nie wiem kiedy to zlecialo... Zjednej strony chce juz tulic swojego synusia i nie moge sie doczekac porodu,a z drugiej,przeciez tak cudownie jest byc w ciazy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dziegielek Re: Ja jutro kończe 35 tydzień 02.01.07, 21:10 Tak jak w temacie i pragnę, żeby styczeń szybko minął. Dłuży mi się i co drugi dzień śni mi się porodówka(koszmar) Odpowiedz Link Zgłoś
donzab81 Re: Ja dzisiaj zaczynam 35 tydzień:) 04.01.07, 10:21 Tak jw -aby do końca Odpowiedz Link Zgłoś